Ny ordförande för IPCC

Prof Lee

Man har valt en ny ordförande för IPCC efter den skandalomsusade Rajendra Pachauri. Den nye heter Hoesung Lee och kommer från Sydkorea. Han presenteras bl.a. här.

Han är ekonom och har mest sysslat med att vara politisk rådgivare i olika gröna utvecklingsinstitutioner. Han har varit vice ordförande för IPCC sedan 2008 enligt Indian Times.

I sina uttalande till BBC säger han att han vill lägga stor tonvikt på att få med utvecklingsländernas synpunkter i arbetet. Och att skapa en bättre genusbalans bland rapportförfattarna är också ”väldigt, väldigt viktigt”

Det handlar således enbart om politik. Jag vet inte om han är särskilt intresserad av den klimatvetenskapliga sidan. Det verkar inte så. Så då är han väl en perfekt ordförande för IPCC och speglar FN-organisationens modus operandi.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Verner

  Ja så har vi då fått en Genusbiskop som ordförande i klimatkyrkan.
  Han kommer med all sannolikhet få ägna hela sin tid åt genusproblematiken.
  För problemen hopar sig på hans skrivbord nu när det klart och tydligt framgår att de stentavlor som diverse småpräster huggit i sten visat inte alls visa påverkan av CO2 på temperaturen.
  Den förhatlige Dr Evans som avslöjat småprästernas okunnighet i stenhuggning kommer att ställa till mycket elände för herr Lee.
  Hur skall nu alarmbudskapet förmedlas när det visar sig att stenhuggarmodellerna inte alls går att lita på. Småprästerna har helt enkel använt fel verktyg vid sin framställning av stentavlorna. Stentavlorna har också visat sig vara falsarier gjutna av betong.
  Denna man kommer inte att få det lätt. Det är nästan jag tycker synd om honom.

 2. Christopher E

  Han panna är för slät för det jobbet och han ser alldeles för lättsam ut på bilden. Han måste ha djupa bekymrade veck av klimatoro i pannan och se så där dystopiskt profetisk ut och mumla ”det är bråttom, bråttom, apokalypsen kommer”.

  Det är väl ändå det jobbet går ut på. Också ett helt nytt grepp, forskare ska kvoteras in i sekten efter kön och inte efterförståelse av klimatologi.

  Man tycker nästan synd om några kommentatorer här som envisas med att försvara denna organisation.

 3. Mats G

  Mycket sympati i kommentatorsfälten. å andra sidan får man ligga som man bäddar.

 4. sibbe

  Intressant är reaktionen av Thomas Stocker, världens mest beryktade klimatalarmist, som förväntade själv att bli vald – enligt egen beräkning röstade tydligen 8 asiatiska delegerade som hade lovad rösta på honom, på Lee.
  ”Nach Nichtwahl: Schweizer Klimaforscher verlässt Weltklimarat
  […] Bei der Wahl unterlegen ist der Berner Klimaphysiker Thomas Stocker. Dieser reagiert enttäuscht auf das Resultat. Er zieht sich aus dem IPCC zurück. ”
  enligt ett intervju med honom av Neue Züricher Zeitung och av schweiziska TV!
  Han beklagade ett fult politiskt spel (suck…) av asiaterna som hade för avsikt att eliminera honom!
  -Vilket de tydligen hade lyckats med eftersom han hoppade besviken av IPCC-
  för att bilda en egen organisation?