Norrköpings Tidningar idag (5/12)

En sansad ledare från Norrköpings Tidningar. Det finns ljus i slutet av tunneln! 🙂
NT 091205

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. balato

    Det finns också ”osansade” artiklar idag, t ex på SvD Brännpunkt där Stefan Edman och Karin Svensson Smith (mp) svamlar.http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3893519.svd

  2. Lejuene

    …mer svammel i DN:
    http://www.dn.se/opinion/debatt/nu-maste-varldens-ledare-leva-upp-till-klimatloftena-1.1008154

  3. Tege Tornvall

    Hängslen. svångrem och säkerhetsnål i alla lägen!

  4. Tege Tornvall

    Om nu världens politiker tror sig kunna styra klimatet, borde man inkomma med en beställning: lagom med snö till jul, sol och värme på Mallorca, regn nattetid för grödan, uppehåll för skörden, förlig vind för segelturen och annat liknande – allt för ferm expedition!

  5. Mattias

    Detta ständiga hänvisande till försiktighetsprincipen skulle ha lite högre trovärdighet om den tillämpades lika på alla framtidshot. Varför inte tillämpa den på ”peak oil” och istället satsa på oljeexploatering för att undvika en ekonomisk kollaps som följd av att oljeutvinningen sjunker framöver? ”Peak oil”-arnas skräckscenarior är ju inte direkt mer tilltalande än ”AGW”-arnas.
     
    Dick Cheney hade för övrigt en egen försiktighetsprincip i kriget mot terrorismen. Se t.ex. http://en.wikipedia.org/wiki/The_One_Percent_Doctrine
     
    ”If there’s a 1% chance that Pakistani scientists are helping al-Qaeda build or develop a nuclear weapon, we have to treat it as a certainty in terms of our response. It’s not about our analysis … It’s about our response.”
     
    Jag har inget minne av att de som nu stöttar försiktighetsprincipen i klimatfrågan stöttade samma princip i när Dick Cheney tillämpade den. Sanningen är väl den att försiktighetsprincipen är ett bra argument just för att det stöder ens förutfattade mening. När den inte gör det är det i själva verket en mycket dålig princip.

  6. FcH

    Norrköpings tidningen NT äger linköpingsblaskan Östgätacorrenspondenten (Corren).
    Corren hade 2 december på första sidan i pappersupplagan krigsrubriker om klimatet. Inne i tidningen skrev Johan Sievers på ett helt uppslag alla förfärligheter som kommer att drabba oss. Det var stormar, torka, höjda havsnivåer etc. Allt beroende på CO2. Det är kanske dags att ägaren NT tar Correnn i örat. Johan Sievers befinner sig i säkerhet i Köpenhamn.

  7. Steve

    Länk till NT-ledaren 5 dec – ”Dubbel försiktighet bäst i klimatfrågan”:
    http://nt.se/ledare/default.aspx?articleid=5672007

  8. Sverige i topp för klimatkritik?
      Jag vet inte hur man skall tolka noteringar i Google Trends. Gå till http://www.google.com/trends och mata in ”climategate” (glöm inte att trycka fram ”last 30 days” också) och två intressanta kurvor dyker upp.
      En om sökningar, som går ganska bra upp, men litet avstannande troligen beroende på att Google tog bort ”autosuggest” på ”climategate” (och innan dess en liten dal pga Thanksgiving i USA).
      Antalet ”news references” går mycket brant upp. Det är artiklar i det Google definierar som ”nyhetskällor” (varav dock många blogar). Men så kommer tabellerna nedanför, som jag tror också gäller ”News” och rör varifrån materialet kommer. I topp:
      Regions: Sweden
      Cities: Stockholm, Sweden
      Language: Swedish
      Kan det verkligen vara sant att Sverige placerar sig så pass bra i denna statistik? I så fall är det ett kvitto på att vi aktiva klimatkritiker i landet verkligen spelat en roll. Och för det är ju denna blog en viktig centralpunkt.
      Så fortsätt kämpa på, folks! Sprid budskapet. Tag debatten. Gå in på siter och kommentera. Kör hårt.
    –Ahrvid
    Ps. Men jag tror det rimligen måste vara något fel på Googles statistik här. (Det är så mycket konstigt med Google numera.)