Några korta rader från Arlanda

I väntan på att få gå ombord på flyget som ska ta mig hem till Helsingborg tänkte jag skriva ihop några snabba rader. Ett mer utförligt referat kommer i morgon. Ikväll är jag tämligen slut i huvudet.

Allmänt intryck av eventet på Engelsbergs bruk – samma story som så många gånger förr. Många talare och åhörare tycktes ha kommit till mötet för att försöka driva igenom sin egen agenda. De upprepade det de redan sagt vid tidigare tillfällen. Johan Rockström var alarmistisk. Olle Häggström fokuserade på personangrepp. Peter Stilbs var lågmäld, men hade många bra poänger. Markku Rummukainen ville inte bli filmad och bad filmteamet att stänga av kamerorna. Svante Nordin talade på ett intressant sätt om vårt behov av undergång. En psykolog ur publiken bidrog med sina, ofta mycket kloka teorier, om varför klimatdebatten är beskaffad som den är. Lotta Gröning, som var moderator, hade en ängels tålamod. Kaffet var gott och det serverades Bragokex till. Kungen kom inte. Däremot var Ingemar Vänerlöv på plats. Våren hade inte riktigt kommit till Ängelsberg.

Stay tuned for more details… 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Elling Disen

  Bragokex tycks intuitivt som et stilbrott. Jeg hade trott att det vankades åtminstone hembakade struvor i denna setting.

 2. Ironman

  Nu skräms Du lite Maggie… Som jag nämnde tidigare hyser jag inga illusioner av dylika spektakel, där gäddorna lurar i vassen, och att ropa hej innan man  parerat första smockan ligger inte för mig, men ser fram mot, och hoppas naturligtvis på en positiv rapport ;o)

 3. Ta det lugnt Maggie.
  Det var ju många på plats som kan delge oss sina synpunkter.
  Du behöver inte presentera någon sorts sanning om vad som hände.
  Men visst är man lite nyfiken på din bild av vad som pågick.

 4. Jag är mest nyfiken på Olle H:s utgjutelser … Jag har nämligen aldrig förstått på vilket sätt han bidrar eller deltar i ngn klimatdebatt.

 5. Claudius

  Svante Nordin om vårt behov av undergång … det verkar intressant! Satte han månntro in AGW i den stora traditionen av helvetes-scenarier, alltifrån Digerdöden till dagens hemska profetior, med lurande pandemier, överbefolkning, Den Stora Kometen? Här finns nog material till en magnifik avhandling.

 6. Uffe#3
  Fattas bara annat, du väntar nyfiket och med öppet sinne på Rockströms och Häggströms rapportering för att du vill lära dig något nytt genom att försöka  förstå vad dom hade på hjärtat.
  Nu framstår du sådär juvenilt (o?)medvetet oförskämd mot Maggie igen.
  Varför hänger du inte på UI istället?
  Skärpning.
   

 7. BF

  Aleklett har fått uppdraget att sammanfatta tillställningen. Kolla på Alekletts Energy Mix (hans blogg) – kommer nog i morgon.

 8. Rosenhane #6

  Har jag någon gång varit oförskämd mot Maggie?

  Jag ”hänger” inte här, och jag har varken tid eller intresse av att ”hänga” på olika chattbloggar.

  Men jag tittar nog in minst en gång per dag. Men jag har dålig koll på tjatandet eftersom jag för länge sedan stängde av möjligheten att få mail om någon kommenterade samma inlägg ..

  Vad gör du själv på den här bloggen?
  Kan jag undra.

 9. Anders L

  Undrar om inte klimatet varierar mer än klimatdebatten.

 10. L

  Anders L, du har nog rätt. Klimatdebatten är bortkastad om man t ex låter Rockström köra sin vanliga kassett istället för att låta honom svara på de grundläggande frågorna om det existerar ett klimathot.
   
  Alla utgår ifrån sina egna plattformar istället för att försöka enas om en gemensam, baserad på fysik och vetenskap istället för politik.
   
  Vilken barnunge som helst kan spinna vidare på skrämmande hypoteser om dom slipper inkludera den bakomliggande verkligheten.

 11. Uffe#8
  vad jag gör på den här bloggen?
  Jag kniper näbben när jag inte har något att säga dvs för mig känns det inte viktigt att ha synpunkter i alla lägen.
  Du uffe uppträder som en stannfågel i en miljö du egentligen inte vill vara i(stannfåglarnas psykologi får du ta med Måns B!).
  Käfta med  Jonas och andra, producera ixoida inlägg utan början och slut samtidigt som du ideligen deklarerar att du har motsatt uppfattning versus bloggens andemening och inriktning.
  Jag undrar vad du gör här eftersom du är mer intresserad av vad Häggström, Rockström, Snaxelsson och dom andra har att säga?

 12. Bim

  Rosenhane # 8
  Bry dig inte om Uffeb, han råkade bara glömma sin flinande gubbe som skall släta över det han skrivit, så ingen råkar tro att han menar vad han säger.

 13. 😉

 14. ThomasJ

  Happy landing i Ängelholm, Maggie!
  Förtroendes en rapport från ’dagens övningar’ när lust & tid så föreligger. Spännande… 😉

  Mvh/TJ

 15. Stackars er, så synd jag aldrig blir bjuden på sådana väckelsemöten.  🙂
  Riktigt starka människor bryter igenom allt. (mänskligheten saknar riktigt starka människor, efter de stora freds och förbrödrings människorna från förra seklet)
   
  Föds det en Jesus snart, eller förblir vi förblindade?

 16. Bertel

  Uffeb #8

  Med all välmening och respekt.

  Ifall du menar allvar att du inte förstår,att du är både ironisk och nedlåtande i din text,är beklagligt både för dig som person(du får utstå kritik,vilket för dig är obegripligt och orättvist) och för omgivningen(på denna blogg) som måste ta hänsyn till ditt avvikande verklighetsuppfattning dvs,vi kan inte räkna med  att du klara av att debatterna,eftersom du inte inser innehållet i vad du skriver.

  Med omavnämda i åtanke,kan du begrunda,ifall du kan höja ditt medvetandenivå eller avstå från att kommentera på bloggen för att unvika att bli missförstådd och att bespara medmänniskor från omedvetna kommentarer som råkar få ironisk/nedlåtande innebörd.

 17. István

  Jag tycker att Uffes kommentarer är underhållande. Det är förutsebart att dom kommer och vad som står i dom.
  Den obligatoriska Smili som, kommer som punkt efter mening, ser jag som huvudet på en uppblåst Michelin gubbe.
  Allt detta sagt med högsta respekt. Det skulle aldrig falla mig in att skriva nedlåtande eller ironiska kommentarer.