Mötet i Davos

Rickard Söderberg

Rickard Söderberg var i morse gäst i Ring P1. Där ondgjorde han sig över mötet i Davos.

– Jag är glad för att det är en massa massa världsledare som samlas för att prata om klimatfrågan men det är vansinne att 1700 privatjet åker till en liten by i alperna för att prata om klimatkaos. Och då undrar jag, om man tar sig dit på det sättet, är man då den mest lämpade att försöka lösa en klimatkatastrof?

– Jag är arg på att så många tar sig plats för att tala om saker och sedan inte orkar leva upp till det de talar om, och då blir det ett sånt hyckleri, säger Rickard.

Är det säkerhet eller afterski som lockar mest i Davos, undrar han i inslaget, och menar att de som verkligen vill något är så få av de 2500 deltagarna så att de kommer att bli nedröstade…..på afterskin.

Nu är det ju inte ett av alla klimatmöten och inte heller ett klimattoppmöte, utan World Economic Forum som har sitt årsmöte 2015 i Davos. Diskussionerna ska vara inriktade på viktiga frågor av globalt intresse till exempel internationella konflikter, fattigdom och miljöproblem. Klimatfrågan har extra fokus i år men det är många andra frågor som också kommer att diskuteras som tuffa ekonomiska tider med lägre global tillväxt, dålig ekonomisk återhämtning i Europa, svaga investeringar, deflation och minskad tillväxttakt i bjässar som Kina och Ryssland. (SvD).

De sänder mycket live och man kan givetvis titta i efterhand också. Här håller exempelvis Al Gore ett föredrag. Men ni behöver inte se det, utan bara läsa min kortversionen.

Precis alla väderhändelser som har drabbat mänskligheten är på grund av våra utsläpp av CO2. Alla, utan undantag. Alla stormar, alla skyfall, alla tyfoner, alla orkaner, all torka, alla bränder….etc. Men det finns hopp. Förnybar energi kommer att lösa allt. Det som ska få politkerna att visa klimatvilja i Paris 2015 är, enligt Al Gore, hans event ”Live Earth, road to Paris” som drar igång i juni. Förmodligen får vi anledning att återkomma till detta.

– This is the year of climate, säger Al Gore i sin presentation.

Ja man kan i alla fall lugnt konstatera att klimatstämningen kommer att trissas upp allt mer under året fram till Paris.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Evert Andersson

  Och vad hade denne Rickard Sjöberg för uppfattning om de 11185 personer som enligt FN:s redovisning deltog i Limamötet. Rimligen lika kritisk. Eller?

 2. ChristerL

  Jag kommer att tänka på Per Albin Hanssons randanmärkning i manus för ett tal:
  ”Argumentationen är svag, höj rösten”

 3. pekke

  Jag måste nog ge Rickard S. en pluspoäng eftersom han verkar inse hyckleriet med att de där uppe flyger å far till sina möten medan vi här nere skall hålla oss på backen !

  Undrar hur klimatprofeten JR tar sig dit, tåg eller cykel ?
  Hans kompanjon Will Steffen tar nog flyget för det blir nog lite jobbigt med segelbåt från Australien.

  http://www.heraldsun.com.au/technology/earth-at-risk-after-human-activity-crossed-four-of-nine-planetary-boundaries/story-fnjww4q9-1227189626960?nk=937822586a4a510cd736f72219b7b2db

 4. Ingemar Nordin

  Tack Lena,

  Hyckleriet är inte bara en skönhetsfläck bland våra klimatalarmister. Det är en ren pandemi!

  https://www.klimatupplysningen.se/2015/01/04/klimathycklarna/

  Eftersom det finns oerhört mycket pengar att tjäna på alarmismen så hakar en del av näringslivet på detta tåg. Men självklart så är det bara en fasad (liksom för de flesta politiker). Det går så länge det går. Men jag tror att aktierna för klimathypen börjar dala så sakteliga och då drar sig många ur. I Sverige verkar det än så länge finnas en del att tjäna, både för politiker och för en del vindkraftsbolag.

  Skulle tro att Rockström möts med en gäspning i Davos.

 5. Jimmy

  OT
  Vi får kanske se en animerad Disney-film vad det lider om klimatförändringarna ( = global warming ???) med karaktärerna från filmen FROZEN.
  http://www.rtcc.org/2015/01/22/state-department-in-disney-talks-on-climate-change-frozen-spin-off/
  Frozen är sagan om en prinsessa som försöker befria sitt land från evig VINTER!

 6. Pekke
  Rickard får pluspoäng från mig också. Han ser och tar fram hyckleriet plus att jag tycker att det är en rätt skön snubbe. Men jag gillar opera så det är kanske därför?

 7. Slabadang

  Nu börjar bunkern på gärdet implodera !

  HA HA HA HA HA ….. SVTs inre liv avslöjas allt mer. Kommunisterna som tog kontrollen över bolagen avslöjas nu på löpande band. SVT och SR är Sveriges största arbetsgivare för vänsterextremister. Ni kan vara lugna för att avslöjandena och granskningen av SVT/SR bara har börjat …. det gäller att mata ut lite i taget så att inte folk tar till handgripligheter direkt.

  Att KPMLs partiledare för malmödistriktet Hans Karlsson sitter med i SVTs ”etikråd” samtidigt som han rekryterar sina anarkister till sin redaktion för att fabricera ”storys” och sätter agendan för våra folkvalda är liksom sån där rödbrunaktigt propagandistisk diarrè licensbetalarna får kastade i ansiktet.

  Vad gäller just Hans Karlsson så är ju han i sin tur bara en spelare. Vad som är mer intressant var ju VEM som gav honom den inflytelserika positionen även som ”rådgivare” för samtliga redaktörer i bunkern. Eva Landahl som är kommunist ringer alltså till hans Karlsson en annan kommunist och ber om råd och rön för vilken ”vinkel” eller bild” tittarna skall på nedkörda i halsen från bunkern ! Bara kommunister vägrar ta avstånd från kommunismen. Varför tror alla kommunister på klimathotet måntro?

  Jag gissade att det skulle ta fem år innan public service skrotades i sin nuvarande form. Nu ser det inte ut att ta längre än två och public service kommer att kollapsa redan innan de nya reformerna är på plats.
  När endast 7% av licensbetalarna har högt förtroende för public service så behövs det ingen stor knuff för att hela glasberget skall välta och gå i kras!

 8. JIMMY

  Slabadang@ Du är alltid lika informativ!! Hoppas du har det bra sedan du emigrerade..

  Ja det är sannt att kommunister driver alla( patetiska olaga-klimathotar medier i Sverige )inom den döende MSM median, och driver på för att lämna över Svenska beskattningsrätten till monopol Engelska Rothschild och andra korrupta fascist FN- GONGO för att förslava mänskligheten under en skatt på en helt ofarlig spårgas CO2 som livet och naturens fotosyntes växter lever av är lätt att informera sig om för de i Sverige som hämtar sina internet nyheter i USA…

  Marc Morano, founder of ClimateDepot.com 17 jan. 2015

  explains how bought-and-paid-for scientists are using skewed data to help further the UN agenda of one-world government.

  https://www.youtube.com/watch?v=qygjHbvx7vM

 9. Ann LH

  Löfven har fått en tung feministpost i FN nu på morgonen. Dessutom har hans vä-feminister i regeringen nu sett till att allt arbete med framtida kärnkraft i Vattenfall har avbrutits, naturligtvis innan DÖ-arbetet om vår framtida energiförsörjning har startat.

 10. Ann LH

  Forts. Löfven är utsedd till ”Impact World Champion Leader” vad det nu innebär. Det har i varje fall att göra med att lyfta fram kvinnor. I går såg jag någonstans att han ansåg att det var männens sak att ta tag i den frågan. Klarar inte kvinnorna själva att lyfta fram sig? Hur som helst så verkar han inte ha tid med sitt uppdrag som statsminister här hemma i lilla Sverige när det gäller att synas i stora världen. Ena dagen Basilien, nästa Frankrike nu Davos. Vice statsministern tar säkert gärna tag i tyglarna och visst verkar hon kunna göra avtryck.

 11. Mats G

  DÖ-partierna. Väldigt fyndigt och träffande.
  DÖ betecknar jag som en mindre statskupp. Iallafall så är det ett sätt att neutralisera demokratin. Om jag förstått det rätt så kommer varje minoritets regering få igenom sin budget oavsett. Vi får väl se vad som dyker upp i tilläggsbudgeten. Har Löfven den politiska fingertoppskänslan som behövs i det här läget. Inte mycket tyder på det. Att erkänna Palestina som stat har beskrivits som en ”elefant i en porslinsbutik”.

  Så vad hände egentligen. Det finns många analyser. Som jag ser det handlar det bara om en sak. Hålla SD borta från grytorna. Det intressanta är att allt tyder på att SD kommer segrande ur detta. Ju mer trixande DÖ-partierna ägnar sig desto sämre lär de stå sig inför nästa val.

  Det är inte helt omöjligt att väljarkåren, som jag personligen har stort förtroende för, kommer rösta bort denna situation. Situationen är dysfunktionellt ohållbar. Demokratin har sopats mer eller mindre under mattan.

  Det som skulle ha hänt är att när Löfven inte klara att få till en budget som gick igenom riksdagen så skulle han ge uppdraget tillbaka till talmannen. Talmannen skulle då gett Batra uppdraget. Om även hon misslyckades så skall extraval utlysas.

  Anledningen till att vi har de system vi har är för att demokratin skall upprätthållas. Man förväntar sig att de etablerade partierna också har det som högsta prioritet. Istället har de undergrävt så mycket det bara går. I första hand för att hålla SD bort i andra hand att behålla makten. Man kan ju undra var i listen ligger demokratin. Jag skulle inte bli förvånad om det inte går en riksdagsledamot eller två som på allvar tycker att väljarna rösta fel.

  Nästa val kommer domen. Jag misstänker den blir hård.

 12. Mats G

  Dagen kåseri är på ingång. Havf tålamod gott folk.

 13. tolou

  Planetary boundaries WEF15
  http://www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2015/player?p=1&pi=1&a=63564