Miljöextremisterna gör bort sig

Barsebäck1
Efter ett inlägg på SvD Brännpunkt där representanter från basindustrin presenterar en opinionsundersökning kopplad till synen på ny kärnkraft har antikärnkraftslobbyn gått i taket. I en ”replik” på Brännpunkt går Oskar Englund från ”Ekologistas” och Magnus Westerstrand in och klyver hår i en sällan skådad omfattning. Repliken är så patetiskt partisk att man bara baxnar. Faktiskt riktigt roligt. Ibland tycks det som om Miljörörelsen tycker att det är viktigt att få in en replik oavsett hur dåligt underbyggd den än är. Tittar man på Ekologistas hemsida så tycks det som om ett par kommentatorer från vindindustrin drivit på för att en replik på basindustrins artikel bara måååste publiceras.
Idag publicerades basindustrins slutreplik i ärendet. Särskilt mycket jobb behövde man inte lägga ned.
Ett tips till Englund och Westerstrand från en som fått publicerat över 600 artiklar i riks- och lokalpressen: Tänk efter före…..
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. bom

  Dom kan inget och dom vill heller inte lära sig. Miljörörelsen är en handfull sekter!

 2. AOH

  Earth Day Special: The Media’s Top 25 Wackiest Environmental Quotes  Read more: http://newsbusters.org/blogs/geoffrey-dickens/2012/04/19/earth-day-special-medias-top-25-wackiest-environmental-quotes#ixzz1sVwKnSji
   
   
  Till alla klimataktivister.  Det  här läser farbror Ro…ström varje kväll för att hålla Er uppdaterat.
   
   
  ”……. Global warming could mean economic upheaval. It could bring suffering…..”
   
   
  ”….. .Even Manhattan would be in deep water?” Gore responded: “Yes, in fact the World Trade Center Memorial site would be underwater……..“
   
   
  „……Dr. James Hansen, Goddard Institute for Space Studies: “Boston, Philadelphia, Washington, Miami — they would all be under water…..”


  „……..Big Oil Caused Hurricane Katrina…..“

 3. Holmfrid

  SVT program i kväll kl 18 om kärnkraftens risker var en kursändring i den hittills hysteriska rapporteringen efter Fukushima.  Erfarenheter från Tjernobyl via FN rapporter, Science, Nature  var förbluffande med 7 dödsfall av sköldkörtelcancer av 2200 fall.  Sakligt och övertygande.

 4. ThomasJ

  Ytterligare (i samma bäring) vansinnigheter finns att läsa om här:
  http://thegwpf.org/the-climate-record/5506
  Klimatfrågan är inte könsneutral… Jösses djevflar, när får EU-medborgarna möjlighet att ansvarsställa politikerna?
  Mvh/TJ

 5. Janne

  Jag kommer ihåg efter jordbävningen i Japan att i programmet Nordegren i P1 så tyckte hans för dagen bisittare att det berodde på klimatförändringarna, helt seriöst.  Man hörde hur Thomas Nordegren tappade hakan och blev stum, tyvärr hade han inte ”guts” att konfrontera henne i frågan utan lät bara det gå vidare. Kommer inte ihåg hennes namn men hon är från den allra rödaste sidan av politiken.

 6. ThomasJ

  Att göra bort sig är på intet sätt unikt, tvärtom:
  http://www.skl.se/press/debattartiklar/losningarna-pa-klimathotet-finns-i-staderna
  Mvh/TJ
  PS: radionyheterna meddelade nyss att Sofia Arkelsten lämnar posten som moderaternas partisekreterare – finally!  😀 

 7. ChristerL

  har för mig att jag på denna sida läste om att man i Holland fått större koldioxidutsläpp tack vare vindkraft. Den reglerkraft som fick sättas på och av beroende på vindkraftverkens nyckfullhet, släppte ut mer CO2 än vad den skulle gjort om den fått gå oavbrytet utan vindkraften.
  Var hittar jag den länken?
  O.s.a.

 8. Åke N

  ChristerL. Har läst detsamma, dvs Holland har dragit ner eller tagit bort understödet till vindkraft just av den anledningen. Men var har jag glömt.

 9. AOH

  ChristerL.  o.  Åke N.    #   7 – 8
   
  http://www.reuters.com/article/2011/11/16/us-dutch-wind-idUSTRE7AF1JM20111116
   
   
   
  Dutch fall out of love with windmills
   
   
   
  „……But five years later the green future looks a long way off. Faced with the need to cut its budget deficit, the Dutch government says offshore wind power is too expensive and that it cannot afford to subsidize the entire cost of 18 cents per kilowatt hour — some 4.5 billion euros last year…..“

 10. Arkelsten avgår med omedelbar verkan som moderaternas partisekreterare…….
  Håller moderaterna på att ”begrava” klimathotet……?
  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article14712122.ab

 11. Forts mitt # 10
  Tydligen är det Kent persson från örebro som tar över hennes jobb……
  Jag har suttit och skummat igenom hans blogg en stund………
  Inte ett enda knyst om ”klimatet” har jag hittat…kors i taket!
  http://kentpersson.wordpress.com/

 12. Sorry, Kent Persson från Örebro ska det vara förstås.

 13. Ingemar Nordin

  Labbibia #10,

  För moderaterna under Reinfelt handlar politik bara om att vinna val – oberoende av innehållet. Det är nog snarare Arkelsten som inte var tillräckligt bra på det. (Det tyder således på dåligt omdöme från Reinfeldt att han valt fel medarbetare till sin PK-linje.) Kanske den nye är mer skrupelfri.

  Klimatfrågan är nog tyvärr bara en bricka i det politiska spelet där sanning eller osanning är fullkomligt irrelevant.

 14. AOH

  Labbibia    # 10
   
   
  Håller moderaterna på att ”begrava” klimathotet……? 
   
   
  „Tya dig Kristina „  sägs det väl i Mobergs „Utvandrare“ 
   
   
  I kvällens ”Västnytt”  TV Närke-Västmanland antyddes om Kent Persson ( M )
   
   
  ”….I Örebro finns det ett bra samarbete mellan Moderaterna och Miljöpartiet menar Kent Persson, kan det bli ett närmare samarbete även i rikspolitiken nu?….”
   
  http://svt.se/2.22620/1.2780429/mp_om_moderaternas_nye_partisekreterare

 15. Pelle L

  AOH #9
   
  Köpte inte vårt kära Vattenfall en massa holländsk havsbaserad vindkraft?
   
  Enkelt sätt att vältra över kostnaderna på någon annan, i det här fallet oss svenska elkonsumenter.

 16. AOH

  Pelle L  # 15
  Lite information om Vattenfall VK i Tyskland och övrigt:
  http://www.vattenfall.de/de/windkraft-bei-vattenfall.htm  

 17. Slabadang

  AOH
  Som slutkläm i SVT artikel om samarbete mellan M och MP:
  -Nej, det tror jag inte. Det finns samarbeten lokalt som fungerar bra. Men när det handlar om bland annat välfärden så ligger Moderaternas och alliansen långt från Miljöpartiets ppolitik.
  Vilken tur!! 🙂

 18. Åke N

  CristerL #7. Hittade en artikel som säger CO2-utsläppen blir mindre om man tar bort vindsnurrorna och låter reglerkraften gå optimalt hela tiden:
  http://www.telegraph.co.uk/earth/earthnews/9000760/Wind-power-is-expensive-and-ineffective-at-cutting-CO2-say-Civitas.html
   

 19. ChristerL

  Tack Åke N det var precis vad jag behövde.

 20. Thomas

  Åke #18 tur då att vi har vattenkraft och inte gasturbiner att för att jämna ut produktionen.

 21. Åke N

  Thomas #20. Jag vill minnas att vintras då det kallt och vindstilla och kärnkraften inte var i full produktion så importerade Sverige el från Danmark och det var inte vindkraftsel.

 22. Thomas

  Åke #21 och det hade vi sluppit utan vindkraft tror du?

 23. Åke N

  Thomas #22. Nej, men det visar att inte ens vår stora tillgång på vattenkraft räcker för att backa upp vindkraften.

 24. Thomas

  Åke #23 jag tror du missuppfattat något här. Det som diskuterades i länken du gav var reglerkraft, hur man skall kunna möta variationerna i produktion från vindkraften, och det klarar vi utmärkt i Sverige med vattenkraften. Den totala elproduktionen är något annat, vi kan inte köra våra vattenkraftverk på full effekt hela tiden eftersom mängden vatten i magasinen är en begränsande faktor.

 25. Åke N

  Tydligt är vattenkraften i extrema situationer inte räcker som reglerkraft. I så fall varför importera kolkraft från Danmark. Vindkraften svarar just nu för 2 % av vår förbrukning. Jag vill minnas att även kolkondensverk i Sverige var i gång vid tillfället.

 26. Thomas

  Åke #25 läs igen vad jag skrev! Du kan pumpa ut massor av effekt temporärt ur ett vattenkraftverk, men det är inte så lyckat om vattnet sen tar slut innan vårfloden kommer igång. Sveriges behov av elimport styrs mer av hur mycket nederbörd vi haft, dvs hur mycket vatten som finns i magasinen. Därnäst har tillförlitligheten hos våra kärnkraftverk stor betydelse. Det klagas över att vindkraften inte levererar hela tiden, men när en reaktor får slås av slår det mer på Sveriges elförsörjning än några vindvariationer.

 27. Åke N

  Thomas. Vad både du (tror jag) och jag säger men på olika sätt är att vattenkraften i vissa situationer inte räcker som reglerkraft för vindkraften redan nu. Och detta skulle förvärras med en kraftigt utbyggnad av vindkraften.

 28. Thomas

  Åke #27 Det är inte alls vad jag säger.

 29. ChristerL

  Ja en mindre del vindkraft balanserad av vattenkraft fungerar nog bra. Men om vindkraften skall bli det ”tredja benet”, underförstått lika stor som vatten- och kärnkraft då kommer nog inte vattenkraften att räcka till. Speciellt inte som EU har gett Danmark rätt att kräva elleveranser från Sverige för att balansera upp sin stora och ineffektiva vindkraft.
  Danmark har en stor andel vindkraft, ändå släpper en dansk ut 10 ggr mer CO2 än en svensk. Det säger en del om vindkraften.
  Vi får hoppas att konkurserna håller vindkraften i Sverige på en behagligt låg nivå.

 30. ThomasJ

  AOH #14: Gladde mig rejält över nyheten att Sofia A. fick kicken. Hon + Lars L. var ju huvudförfattare till m:s ’miljö-, energi- & klimatprogram’ som är så ini humhum åt humhum i diket att man baxnar fullt ut. (Har haft en/annan, ej speciellt trevlig, debatt med personerna…  :mrgreen:  ).
  Den nye p-sekreteraren sa [bl.a.] att moderaternas förändringsarbete ska forceras. Om (stort OM där…) nu detta innebär ett återkopplande till en politik som baseras på verkligheten/vetenskap så är jag all in for it. Om det däremot innebär ett fortsatt hycklande enligt spin-doktorernas (speciellt Per S.) ’recept’ så ser det i sanning mer är illa ut för detta land framgent…
  Mvh/TJ

 31. ThomasJ

  #30: korr: ska vara ”… mer än illa ut..”. Sorry.
  Mvh/TJ