Medlemsträff och föredrag 30/11 – Global statskupp

Jacobs foredrag

I tisdags, den 30 november, ordnade Klimatrealisterna en medlemsträff och ett föredrag av Jacob Nordangård. Föredraget hölls i en lokal på Svartmangatan och sedan promenerade vi till Café Sten Sture där vi åt middag. Vi hoppas kunna ordna fler medlemsträffar i vår. Det är alltid väldigt roligt och givande att träffas på det här viset.

Jacobs föredrag var baserat på hans bok ”Den globala statskuppen” som snart kommer i en ny utgåva med två nya kapitel. Han berättade en del om bakgrunden och formeringen mot ”Agenda 2030”. Olika organisationer har arbetat stegvis för att implementera denna agenda. Bland annat har både företag, organisationer och regeringar ingått avtal på vägen. World Economic Forum ingår i ett partnerskap med FN för att bland annat hjälpa till ekonomisk med införandet av agendan.

Själva målen i Agenda 2030 låter bra men tittar man hur det ska genomföras handlar det mycket om att teknik ska lösa det mesta. Tekniken kan sägas vara överordnad människans behov och man kan prata om en teknokrati i varande.

Det var mycket intressant och självklart kom också vårt nya övervakningssystem med digitala pass upp. Jag själv tycker att igår, den 1 december, var det början till slutet för vår yttrandefrihet och vår demokrati. Om någon hade sagt att Sverige skulle införa digitala pass som inskränker friheten för delar av befolkningen för två år sedan hade den personen förmodligen blivit anklagad för att vara konspirationsteoretiker men nu är vi där.

Just nu innebär det att vaccinbeviset/passet kan användas vid vissa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och i närtid remitteras ett förslag om vaccinbevis också på restauranger och gym meddelade Magdalena Andersson i sin regeringsförklaring.

Jag har lagt märke till att detta genomförs utan någon större diskussion trots att det inskränker så kraftigt på vår frihet. Exempelvis hölls en pressträff om detta införande av restriktioner för delar av befolkningen men de svarade inte på besvärliga frågor. En person frågade varför de som har haft sjukdomen inte räknas in när det finns många vetenskapliga studier som visar att de har minst lika bra skydd som de vaccinerade och kanske smittar mindre? Svaret var, det är den vägen vi har valt, nästa fråga.

Många verkar mena att det är ju bara att gå iväg och ta vaccinet men jag tror som sagt att detta är början på slutet för vår demokrati och vår frihet. Har myndigheterna och regeringen väl fått detta verktyg på plats så kommer det andra påbud som du ska följa. Gissningsvis kommer påbud som gäller klimatet ganska snart, kanske redan i vår och det är förmodligen vår nya klimat- och miljöminister Annika Strandhäll som ska genomföra det.

Men tänk om alltför många struntar i att ladda ner vaccinbeviset, som det heter just nu, och helt sonika bojkottar dem som kräver det. Vad skulle hända då?

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Jag tror inte att klimatet förändras av vaccinationen.
  I alla fall inte det klimat som består av väderhändelser under 30 års period.

 2. Lasse

  Tar tillbaka kommentaren ovan.
  Om Ann Linde får som hon vill kommer klimatfrågan att kopplas till freden vid dagens OSSE konferens.
  Kan detta ske så är allt klimat även vaccinpass!
  Intressant möte med Nordangård, kan det vara där han avslöjade sambandet mellan EUs Ursula von der Leyen och World economic forum? Då kanske vaccinintresset kan vara ett spår?

 3. Rolf Mellberg

  För den som missade detta event och skulle vilja få en ny chans att höra/träffa denne eminente forskare/författare och föredragshållare vill jag berätta att han kommer att framträda i Motala onsdagen den 22 december. Mer om det lär framgå snart på bloggen:
  http://pharos.stiftelsen-pharos.org/

  Vid samma event lanseras ytterligare en låt i hans musik-projekt och hans senaste bok kommer troligen att finnas tillgänglig för försäljning.

  Detta har jag fått veta genom att bevista ett liknande event i Norrköping den 22 november.

  Jag vill minnas att ytterligare ett event i denna serie kommer att äga rum i Göteborg, var det kanske 22 januari?

  Kanske kan vi samla i hop ett gäng och samåka från Linköping till Motala dan före dan före dopparedan? Dock bör man veta att dessa events inte är explicit inriktade på klimatfrågan utan mer brett relaterat till införandet av den nya globala neo-feodala världsordningen.

 4. Rolf Mellberg

  Stort tack Lena för denna rapport i denna ödets tid.

  För mindre än en timme sen (kl 9) SVT1 informerade FHM GD Karin Tegmark Wisell att vi ska vänta oss att ytterligare restriktioner kan komma att införas mycket snart.

  Notera att denna Karin är kanske disponerad för den nya världsordningen ”i blodet”?

  Hennes kusin är den berömde fysikern och AI-debattören Max Tegmark och enligt wikipedia gäller att:
  ”Tegmark föreläser också bland annat om hur artificiell intelligens kommer att lösa alla de samhällsproblem vi står inför i dag, respektive att mänskligheten kommer att kolonisera rymden.”

  Håll i hatten – nu går vi in i framtiden. Ingen återvändo!!!

 5. Sören G

  #2
  Ann Lindhe samlar drygt 50 utrikesministrar för att diskutera konflikter och klimatförändringar.
  Man nämnde Aralsjön som minskat i storlek. Men det beror på att vattnet från tillrinnande floder letts bort för konstbevattning.
  I morse i P1 berättade man att torkan i Madagaskar inte beror på den globala uppvärmningen.

 6. Skrämmande är att en majoritet av befolkningen önskar vaccinpasset. I söndags folkomröstade schweizarna om vaccinpassets införande eller ej. Det blev ett rungande ja, 62% röstade för passet och en undantagslagstiftning som ger regeringen fri händer därom fram till 2031. När till och med schweizarna självmant väljer ofrihet förstår man hur illa det står till.

  Sannolikt är att vad som nu är ett vaccinpass övergår till att bli ett generellt inrikespass, identitetskort, bank-ID och Internet-ID. Redan har vi i Sverige sett politiskt misshagliga individer fått sina bankkonton avslutade. Här i Frankrike har vi undantagslagstiftning i kraft sedan attentaten 2015 och utegångsförbud sedan mars 2020. Det senare varierar i stränghet över tiden och geografiskt. Ett tag fick vi inte avlägsna oss mer än 10 km från hemmet. Då diskuterades om det skulle gå att geografiskt begränsa kredit-och betalkorts giltighet så att det överensstämde med 10 km zonen.

  Avslöjande är att vaccinpasset började planeras av Europakommissionen redan 2018, d.v.s två år innan det kinesiska viruset dök upp. Tidsplanen finns publicerad på kommissionens website.

  https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf

 7. Evert+Andersson

  Håller med om att demokratin är hotad. Och inte av de skäl som Stefan Löfven och Morgan Johansson hävdar. EU:s tentakler flyttar fram sina positioner mot allt närmare planekonomi.

  Lyssnade på riksdagsdebatten (som inte var någon debatt förstås). Kammaren nästan helt avfolkad. Hörde en centerpolitiker som sa sig gilla taxomi. Sedan radade han upp skräckexempel på vilka maktanspråk EU har på svensk ekonomi, svensk företagsamhet, begränsning av skogsägarnas makt över sin egendom etc.

  Det skrämmande är ju att detta smyger sig på oss utan någon öppen debatt och våra representanter i EU-parlamentet snarast hejar på.

 8. Tack för en trevlig och givande kväll med klimatrealisterna.
  Gunnar

 9. Lars Cornell

  Nu börjar ett climategate som handlar om vår hälsa och att forskning om mat har förtigits.
  ”Skadliga kostråd från klimatalarmister”
  https://samnytt.se/overlakarens-halsorad-trana-mindre-at-mer-fett-och-ta-ett-par-glas-vin/?utm_source=Push-notiser&utm_medium=organic

  ”De senaste åren har klimatalarmismen fått ett starkt fäste i den offentliga debatten. Ett ben i denna är att vi måste sluta äta kött och bli vegetarianer eller veganer, vilket är liktydigt med att ersätta fett med kolhydrater.
  Att det exempelvis skulle vara skadligt att äta mycket rött kött, som ofta åberopas i klimatdebatten, avfärdar Nyström som en ren myt.”

  ”Livsmedelverket var inbjudna av TV4 att bemöta Nyströms teorier och den kritik han riktar mot verket men tackade nej till att komma. Enligt Nyström baserar Livsmedelsverket sina råd på forskare som man väljer ut för att de säger och bekräftar det verket vill höra.”

  Känner ni igen mönstret?

 10. Håkan Bergman

  Lars Cornell #9
  Evolutionen har gett oss smaklökar, okey gud då om ni föredrar det, men dom finns där för att vi ska kunna avgöra vad som är tjänlig människoföda, smakar det skit ska man inte äta det. Varför ska allt krånglas till så förbaskat?

 11. PeterN

  OT
  Al Gore är i farten. Jag klarar inte att ens räkna han lögner och halvsanningar.
  Någon som har energi nog?
  https://youtu.be/5g8V23poB9Qhttps://youtu.be/5g8V23poB9Q

 12. Matsa

  ”Föredraget hölls i en lokal på Svartmangatan”. I vilken stad?

 13. jensen

  Var i farten 2016

 14. Lena Krantz

  Matsa
  Ok skulle kanske skrivit Stockholm men det finns bara en.

 15. Matsa

  #14 Lena
  Jaha och därför känner hela Sverige till den gatan?

 16. Matsa

  Jag håller med om att problemen med covidbevis inte förs fram särskilt mycket i den svenska debatten. Det var en liten diskussion tidigare i år, bl.a. när sådana tankar började föras fram i t.ex. Tyskland. Men nu verkar det inte finnas några problem med covidbevisen och media är helt okritiska i sin rapportering. En lite mer balanserad diskussion vore rimlig. Man förstår ju t.ex. att vissa tvekar efter Pandemrix-”skandalen” vid tidigare massvaccinering under svininfluensautbrottet hösten 2009. Då dröjde det till 2011 innan läkemedelsverket kunde konstatera att narkolepsi faktiskt var en biverkning och Socialstyrelsen ändrade rekommendationen till att inte ge personer under 18 år vaccinet. Personligen kan jag tycka att det argumentet inte riktigt håller nu längre, men så var det inte heller mitt barn som drabbades förra gången. Jag tycker nog inte att covidpass är ”början till slutet för vår yttrandefrihet och vår demokrati”, men man bör nog tänka efter lite innan man börjar sortera bort människor.

 17. Sören G

  Temperaturanomalien för november blev 0,08 C.
  http://www.drroyspencer.com/

 18. johannes

  Vacckontroll och registrering bryter direkt mot RF 2 kap §2 och 3 och 8

  Låt säga att åsikten låta naturen ha sin gång med en Darwinistisk livsåskådning som ligger till grund för att avstå vaccin så är det övertydligt att det struntas i grundlagen.
  Varför denna åsidosättande av grundlagen nu??
  Vad är vaccförespråkarna rädda för efter två till tre sprutor?

  Kontroll och mer kontroll är målet.

 19. #johannes 18#

  ”Vad är vaccförespråkarna rädda för efter två till tre sprutor?”

  Swebbtv gav i morse ett intressant svar på den frågan: Förekomsten av en kontrollgrupp, d.v.s de ovaccinerade.

 20. Paul Håkansson

  Egypten 3% vaccinerade har inga som helst problem med covid och det utan utan restriktioner. Läkare behandlar patienter med hydroxiklorokin och ivermectin samt skriver ut det i förebyggande syfte. Har fått flockimmunitet och behandlar patienter på rätt sätt. Go figure.

 21. Søren Floderus

  Jag tänkte genast Svartmangatan i Uppsala – Kalmar Nation? Sten Sture lät också fullt möjligt där.