Manfall i Mexico

På COP15 i Köpenhamn var det så många människor att vakterna ibland inte släppte in alla. Många fick stå och vänta i den bistra vinterkylan. Enligt Politiken deltog hela 23 000 delegater och journalister samt 12 500 NGO-medlemmar. Totalt alltså drygt 35 000 människor. I jämförelse med detta framstår Cancún som ett mindre kafferep. The Climate Project Canada meddelar att COP16 väntas locka totalt 8 000 människor. Intresset för klimat och klimatmöten tycks ha svalnat avsevärt.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bert

  Göran Thunhammar sa att det inte var någon fara med skeptiker. De är ändå pensionärer allihopa. Men de som är verksamma har insikt!

 2. Göran Lysén

  Jag tror att hela klimatköret lätt kan sammanfattas som att mot denna manifest uppvisade enfald kämpar även gudarna! De senare vinner ju alltid – och så gör även vi, ehuru inte några gudar. Ibland  – när jag läser om all enfald – och hade man den inklinationen – så vore nog en bomb det rätta stuket på IPCC och dess tillbedgare.
   
  Om det nu vore så att Carlgren vore den enda som uppvisade manifest enfald i landet, så kunde man kanske ta det med jämmod, men enfalden gäller – åtminstone i politiken – över hela fältet. Tyvärr, så har denna spridit sig även till bl.a. rättsväsendet, där åklagarmyndigheten befolkas av ett fittstim! Inte blir det bättre, när man kommer in i domstolarna. Vad är det för fel på de svenska domarna? Män som kvinnor? Det är bara taskig potträning som gäller (tydligen!), sedan klagas det på andra länder som Ryssland, men landet är bara behagligt! Där gäller bara att vederbörande kan köra upp sin koldioxidkurva var som helst! Håller de svenska politikerna plus administrationen på att floppa ur hel? För Sverige ser det mörkt ut, ty här har enfalden och hyckleriet satts i högsäte! Landet är nog det mest udda i hela EU-kretsen! Vad och när gick det helt snett?

 3. Göran Lysén

  Apropos kafferep -kan man få en konjak till kaffet? Om man nu rest så långt?

 4. Eller så beror manfallet på att man redan på förhand vet att ingen överenskommelse kommer nås.
   
  Förlåt mig för att jag bjuder en annan syn, och förlåt mig också för min avsaknad av konspirationsteorier.

 5. Lena Krantz

  Fritänkaren #4
  Ja så kan det ju naturligtvis vara och i så fall är det mycket bra att så få som möjligt åker dit.
  😀

 6. Labbibia

  Fritänkaren
  Med det ”nicket” förväntar jag mig åtminstone någon konspirationsteori från din sida…

 7. #6 Labbibia,
  De finns där, men är begränsade till godnattsagan. Jag kan naturligtvis göra ett undantag och koka ihop något riktigt omvälvande och smaskigt för din skull.

 8. Labbibia

  Fritänkaren
  Besvära dig inte. Jag är inte mycket för konspirationsteorier…..men det är klart, du kan ju alltid dra den där om att ”Big Oil” konspirerar mot ”sanningen och ljuset” i IPCC:s rapporter.

 9. Jag förstår inte varför det hålls ett nytt klimatmöte i Cancun. Inför mötet i Köpenhamn fick vi ju veta att det var absolut sista chansen. Om inget kraftfullt avtal blev framförhandlat i Köpenhamn skulle vi alla vara rökta. Ingen återvändo. Total katastrof. Så varför fler möten? Katastrofen är ju oundviklig efter fiaskot i Köpenhamn. Det var det de påstod, och om jag inte kan lita på vad de sade då, varför skall jag då lita på dem nu? Världen går under imorgon. Eller nästa vecka. Eller kanske framåt påsk… Suck. Jag har mer jordnära saker att bekymra mig om. Jag behöver köpa ett nytt bilbatteri (det nuvarande tar laddning för max fem starter och inleder med en laddström på ca 1 A), en ny mobiltelefon (jag tror inte att alla tre telefonbatterierna blev dåliga samtidigt) och julklappar åt barnen. Dessutom bryter jordfelsbrytaren strömmen i huset då och då, utan att jag lyckats lokalisera felkällan. Det är verkliga problem, till skillnad från Playstation-klimatologi. Men det där med att leva i Miljöpartiet Rumpnissarnas drömsamhälle, där vi inte har några elektriska prylar, ter sig ibland lockande. Tills jordfelsbrytaren löser ut igen, och jag påminns om att jag nog tycker om att kunna tända lampan när jag själv vill.

 10. Gunbo

  Maggie,
  Du kanske inte läser alla kommentarer på din blogg men om du gjort det undrar jag varför du inte reagerar på #2:
  ”Tyvärr, så har denna spridit sig även till bl.a. rättsväsendet, där åklagarmyndigheten befolkas av ett fittstim!”
  En mening som jag, å min kärings vägnar, tar stor anstöt av!

 11. Göran Lysén

  Gunnbo #10! Nu finns det ingen anledning för dig eller din kvinna att känna er träffade, utan saken hänvisade implicit till Assenge-affären, där alla åklagarna tycks vara kvinnor plus att hela saken är en av Sveriges största rättsskandaler. De berörda kvinnornas anmälan har läckts till nätet, och av denna framgår det att det finns ännu mindre belägg för våldtäkt än det finns för global uppvämning!  De rättsliga felen begågna av åklagarna är flertaliga, men ändå slinker häkningen igenom både tingsrätt och hovrätt. Här brister rättssäkerheten och det bara stinker av dålig feminism.  Kopplingen till klimatbluffen och övrig enfald i landet framgår av mitt tidigare inlägg!

 12. Rosenhane

  Gunbo,
   
   
  Du tar anstöt av ordet  fittstim ok?
  Och hustrun likaså?
  Jag vill absolut inte vara ofin,  men
  för något år sedan lade de ut  din hustrus  klimakteriebesvär här på bloggen och kopplade ihop det med dina  lyckönskningar till det Crusellska bröloppet.
  Det var väl en och annan som höjde på ögonbrynet över detta.
  Men framför allt, hur ska du snirkla dig  ur den här gången?
  Och jag vågar inte tänka på vad som kan hända om detta kommer till Jonas kännedom?
   
  Skrivet i all välmening
  /Rosenhane

 13. Det är med klimatmötena som med Barbra Streisand. Varje år säger hon farväl, håller några avskedskonserter och drar sej tillbaka. När nästa år sen kommer gör hon det också.

 14. Gunbo

  Rosenhane,
  Min hänvisning till min kärings klimakterium var inget annat än en önskan att trösta Maggie med att besvären försvinner så småningom.  Det var kanske plumpt (i en dels ögon) men inget i storleksordningen ”fittstim” som är en förolämpning mot kvinnor i alla åldrar, före eller efter klimakteriet! 

 15. Rosenhane, Gunbo, Göran L
  En storm i ett vattenglas. Maggie måste ju inte skriva ut sina ’reaktioner’ för oss alla att läsa. Jag är helt säker på att hon gillar/ogillar olika kommentarer olika mycket, ochändå  finner ett värde i att folk uttrycker sina åsikter ganska fritt. Ibland tar hon folk i örat, men då har det gått betydligt längre och oftast mellan flera personer.
  Vad Lysen åsyftade var tämligen klart och dessutom befogad kritik. Och folk som säger sig vara indignerat förorättade genom (här tom dubbla) ombud å andras vägnar brukar sällan vara värda att tas på allvar.

 16. Göran Lysén

  Åklagarsidan med alla kvinnorna kan väl antas vara medlemmar i JK Annas kvinnliga nätverk för att befrämja kvinnor i rättsväsendet. De har sin  egen aganda, varför det är fullt befogat att kalla dessa för fittstimmet! Advokatsamfundets Anna har upprört förnekat saken! Herre Gud, tänk att ha en kvinnlig domare som bara ser manliga maktstrukturer à  la Schyman, och månne påminner jag henne om en av hennes misslyckade kärleksaffärer? A lost case! Så är det i juridiken och i politiken, men vem kan tycka så emotionellt om koldioxmolekylen – fel av mig, ty här finns det många som går i spinn, Gunbo?

 17. Gunbo

  Göran L,  Rosenhane, Jonas N,
  Ordet ”fittstim” är derogativt i vilket sammanhang det än används. Punkt, slut!

 18. Göran Lysén

  Grabbar och tjejer – särskilt maggie, som har en stor ande – vad skulle ni göra om ni inte hade oss professorer emeritus (män som kvinnor) som kan säga vad vi tycker, och därmed röra om i grytan? Här på uppsalaslätten ser vi inga tecken på global uppvärmning – det bara blåser och snöar och är kallt. Grabbarna kommer in snötäckta efter några minuter – vilka hjältar! Vintern är tidig och trist, men om man kollar in statistiken från mitten av 1700-talet, så är det och har varit så här hela tiden. Kanske nästa år blir en grön vinter? Vi hoppas (särskilt grabbarna från alperna)! Nu jagar jag ut dem för en sista sväng inför natten, ty helst vill de ligga framför brasan. Vem vill inte det?

 19. Jan-Erik S.

  Osynlige mannen ”9:
  Jorden går under den 1:a April.-)

 20. Göran Lysén

  Gunbo #17! Det var meningen också! Även tjejerna får ta skit emellanåt och inte endast ”vi manliga maktstrukturer”!

 21. Gunbo, dina insinuationer om att skeptiska invändningar skulle ljuga eller ha dunkla ohederliga motiv är också det. Ändå längat du dit mer än något annat …
  Men nu avsågs vissa specifika personer, som beter sig väldigt tvivelaktigt i sitt ämbete i en situation där just genusaspekten tycks vara bidragande. Eller värre ändå, det är politiskt motiverat.
  Gunbo, det är OK att du ogillar ordet. Mitt tisps då är att inte använda det. Du har klargjort din åsikt, och ingen vill ta den ifrån dig. Men folk kommer generellt att ha olika uppfattningar, och därmed även negativa sådana om andra människor, samt ge uttryck för detta.
  Du är ju själv ett typexempel på det. Och du får höra att du är det bla från mig!

 22. Bertel

  Gunbo # 14
  Häromdagen var vi överens om överdriven diagnostisering inom terapeutiska verksamheter och nu undrar jag ifal du tog i,i ditt inlägg med politisk korrekt diagnostisering med ev feministisk slagsida och bemötte inläggets avsändare med vädjan till auktoritär korrektion(dvs att Maggie bör agera).
  Du vet att jag har reflekterat och agerat i skrift när vi har verkligen klivit över gränsen och varit inom gråsonen ang förtal. 
  Jag försvarar inte inläggets benämning ”fittstimmet” men frågar dig, varför du inte agerar raaaaakt på sak och frågar direkt undertecknad vad han menar med sitt språkbruk och få saken avklarad(ur vägen moskoviter, ang finsk rakhet).     
     

 23. Gunbo

  Göran Lysén #20,
  ”Även tjejerna får ta skit emellanåt och inte endast ”vi manliga maktstrukturer”!”
  Ja, helt acceptabelt, men gör det då med relevanta fakta och inte med hänvisningar till vad de har mellan benen!  

 24. Göran Lysén

  Gunbo! Nu har du gått över gränsen, ty jag tror inte att någon tänker i dina banor! Här är det fråga om ett uttryck myntat av fd. LO-ordföranden Malm för att beteckna ett visst beteende. Låt oss hålla oss till det!

 25. Gunbo

  Bertel,
  Som du ser av ”korrespondensen” mellan mig och Göran L ovan inser du säkert vad kontoversen gäller. För min del är saken avklarad (jag har finskt ursprung så jag vet vad rakhet innebär)!

 26. Gunbo #23, den uppmaningen kanske skulle tas på lite större allvar om du själv skulle hålla dig till relevanta fakta, och inte ständigt blanda in det egna önsketänkandet.
  Men som så många AGW-troende är du nu också inne på ’form’ snarare än substans. Och i ditt fall skorrar det lite extra falskt …
  🙂

 27. Gunbo

  Göran L #24,
  ” Nu har du gått över gränsen, ty jag tror inte att någon tänker i dina banor!”
  Jag tror uppriktigt att du tror så men i så fall har du fel!

 28. Bertel

  Göran Lysén
  Självklart är kvinnliga nätverk med pseudovetenskaplig agenda(med inbäddad mansförakt) ett hot mot rättssäkerheten och bör beivras med alla lagliga medel, men vi kan vara återhållsamma med språkbruket?
  Inte för att vara PK, utan att vara rättvis(inte klumpa ihop alla kvinnor), vilket är frånvarande idétradition hos de flesta radikalfeminister!  

 29. ”Jag vet vad rakhet innebär”  för att ”jag har finskt ursprung”
  Stereotyperna haglar här ser jag … 🙂
  Förresten Gunbo, har jag nämnt för dig att jag oftast uttalar mig för alla dem som har extra gott omdöme, för deras räkning!? Tänkte att den informationen kan vara värdefull för dig innan du säger emot mig …
  😉
  Låt mig komplettera det. Jag uttalar mig även för naturens och planetens räkning. För att dessa ju inte kan uttala sig själva för sin sak. Och förstås för alla kvinnor som anser sig ha blivit orättvist behandlade av en man någon gång. Ja, jag skrev ju ’alla’ så det kanske var redundant information.
  Dessutom är ironi helt allvarlig ibland. När det passar (ifall du inte visste det)

 30. Göran Lysén

  Gunbo # 25! Det är bra att du inser att uttrycket var grovt nedsättande, ty detta var ju poängen. Huruvida insikten har med Finland att göra verkar tveksam! Det beteende som har uppvisats förtjänar intet annat omdöme, och då inte bara i den nämnda affären utan det finns många andra. Äras den som äras bör!

 31. Göran L, Gunbo hade faktiskt en poäng. Han tänkte och reagerade ju precis så som du sa att ingen gör. Och du kan vara säker på att det finns fler som villigt gör sig till offer och ombud för inbillade offer …

 32. Göran Lysén

  JonasN # 31. Det kan vara som du säger, men det som är stötande med de kvinnliga åklagarna är att de upp sin profession för andra intressen, precis som forskarna om klimatet. Att förvänta sig något annat av politiker är väl att hoppas på för mycket.

 33. Göran Lysén

  skall vara ”ger upp sin”.

 34. Bertel

  Gunbo
  Jag är facinerad över din definition av ”rakhet”, eftersom du så ofta hamnar i tolkningsdilemma/svårigheter med dina meddebatörer ang innebörden i dina inlägg(dvs det diamentralt motsatta ang fins rakhet, vilket gör att tolkningsutrymmet är minimal).   

 35. Jag håller helt med dig Göran. Och jag förväntade mig inget annat av Gunbo än att han skulle ta första bästa förevändningen  att undvika det problemet  och istället kritisera din person. Hade du inte varit AGW-hotsskeptiker är jag säker på att Gunbo hade varit hur förlåtande som helst.
  Men poängen min var att det finns många som är funtade på det viset, och utöver att själv vara ett bevis på det finns det många fler än han. Vilket ju inte förtar ett endaste uns av din poäng. Men Gunbo ville tydligen innerligt gärna byta ämne …

 36. Gunbo

  Göran Lysén #30,
  ”Det är bra att du inser att uttrycket var grovt nedsättande, ty detta var ju poängen.”
  QUE?

 37. Göran Lysén

  Gunbo! Vad blev slutsatsen? Det fattas något!

 38. Gunbo

  Jonas,
  ”Och jag förväntade mig inget annat av Gunbo än att han skulle ta första bästa förevändningen  att undvika det problemet  och istället kritisera din person.”
  Ha, ha, var vänlig och citera mig där jag kritiserar personen Göran Lysén! Det enda jag kritiserar är hans användning av ordet ”fittstim”.
  Du däremot håller dig till dina vanliga personpåhopp.

 39. Gunbo

  God natt! önskar jag er alla, Göran L, Jonas N, Bertel m fl. Sov gott!  

 40. Gunbo …
  Du har helt undvikit ämnet som Göran L tar upp och (befogat) uttalar sig negativt om. Istället har du tagit ett enstaka ord som förevändning att spela indignerad å din partners vägnar och över att Maggie inte ’reagerar’.
  Och jag vet också att du totalt saknar denna ’finkänslighet’ när det gäller AGW-alarmister, för där är du hur fårlåtande och relativiserande  som helst.
  Du är i din fulla rätt att kritisera (och ogilla) ordvalet. Men du stannade inte där, utan önskade spela världssamvete i ombudsform. Och det är vad du nu blir förlöjligad för. I sakfrågan har du fortfarande inte sagt ett jota …
  Men vad som är extra roligt är ju just att du du själv i stort sett alltid när du säger någonting inte klarar av att stå för ordalydelsen av vad du säger. Och då inte pga vad det kan tänkas innebära för en massa individer som inte avsågs med det du tog upp, utan i den primära betydelsen där du använde orden.
  Och nu vill du knipa en poäng baserat på hur du tolkar ngt helt utanför ämnet. Det är det som är lite roligt!
  Och nej, det är inget personpåhopp. Det är vad du normalt gör här i dina egna kommentarer. Stå gärna för vad du säger … eller uppvisa lite ’rakhet’ om du föredrar det bildspråket pga av ditt ursprung

 41. Gonatt själv Gunbo …
  Jag slutar inte att fascineras över alla dem som försöker att kreera en alternativ verklighet kring dem, så att deras bild av världen stämmer med vad de önskar. OCh som är beredda att gå vilka omvägar som helst för att skapa sådana skyddsvallar.
  Men jag erkänner: Sådana finns, de är fler än man vill ha sant, och de varken försvinner om man blundar för dem, eller låter sig övertygas av argument.

 42. Intressant att ett inlägg om COP16 blev till en diskussion av det av Stig Malm (eller hans chaufför) myntade uttrycket ”fittstim”.

  Gunbo, personligen tycker jag inte särskilt mycket om att man kallar den kvinnliga delen av befolkningen för just fittstim, men som sagt, det finns betydligt värre saker (som jag dock inte tänker nämna). Tack för att du (över)reagerar, men eftersom jag som kvinna inte känner mig förolämpad av uttrycket så låter jag det vara.

  Dessutom kan jag tillägga att jag faktiskt kan förstå varför uttrycket kom till. Den feministiska kvinnomaffian skulle ibland mycket väl kunna beskrivas på ett liknande sätt.

 43. Ann L-H

  Maggie – # 42 Suveränt, som vanligt!

 44. Labbibia

  Maggie # 42
  God Morgon! 🙂
  Du skriver:
  Intressant att ett inlägg om COP16 blev till en diskussion av det av Stig Malm (eller hans chaufför) myntade uttrycket ”fittstim”.”
  Hahaha….det är ju det som är lite av tjusningen med din fenomenala blogg!
  Man vet aldrig vart diskussionen tar vägen.
  Antar att det beror på så många rörliga intellekt som acossierar fritt åt alla möjliga och omöjliga håll.

 45. Toprunner

  maggie #42: Vill man koppla ihop Stig Malm och hans grodor till ett ämne mer nära din blogg så var det väl han (eller hans chaufför) som kallade en viss typ av LO-kvinnor för ”isbjörnar”  🙂

 46. Toprunner: Tänk att Malm är en sådan djurvän. 🙂

 47. Gunbo

  Maggie #42,
  Tack för din kommentar! Så här i dagsljus kan jag hålla med om att jag överreagerade men ord som ”fittstim” (oberoende av vem som myntade det) anser jag fortfarande vara kränkande . Varken jag eller min hustru är feminister och ogillar mycket av det FI sysslar med.
  Bertel,
  För mig innebär finsk rakhet att man säger det man tycker, utan krusiduller.

 48. #8, Labbibia
  Tack för just du inte hemfaller till grundlösa spekulationer.
   
  Att oljepengar finansierar skeptiker är vare sig en hemlighet eller på något sätt förvånande. En bransch som årligen genererar vinster på hundratusentals miljarder, och som dessutom skapat ett välstånd utan motstycke, lär ju knappast gilla idén med att underordna sig en global utsläppsbegränsning. Med andra ord är allt förväntat, helt i sin ordning och ordinär marknadsekonomi. Jag vet inte vilken världsbild man skall ha för att hävda motsatsen.

 49. Fritänkaren, du har nog hittat rätt nivå för ditt fria tänkande där … Fortsätt så! 🙂

 50. Olaus Petri

  Fritänkar’n, du vet ju att det är lättare att belägga att bigoil stödjer AGW än tvärt emot. Oljebolagen sponsrar öppet ”klimatforskningen”.
   
  Dina sionsvisesteorier angående det motsatta förhållandet ger jag inte mycket för. Du får allt lägga fram en balansräkning över hur mycket bigoil sponsrar ”AGW-kritisk” forskning (debet) respektive ”Pro-AGW”.
   
  De siffror jag sett hittills imponerar inte, om jag uttrycker mig milt. Gissar att även dina är av Oreskesklass och mest är att likna vid tobaksrökspuffar. 😎

 51. Pär Green

  Maggie # 42
  Om man använder uttrycket ”f-stim) är alla argument slut!
  Är det mormor, farmor, fru eller dotter som menas?
  Är det enbart ett uttryck för manlig dumhet?
  Är inte våra fruar, döttrar, osv lika kloka/dumma som en man?

 52. Labbibia

  Fritänkaren # 48
  Varsågod, det var så lite så… 😉

 53. Pär Green

  Maggie # 42
  Undrar hur ”vår” Thomas tänker?

 54. Göran Lysén

  Pär # 51. Ditt inlägg är rent enfaldigt, varför jag inte tänker svara på det utan låter maggies så kloka ord i post # 42 få bli mina egna. Hela saken var ett stickspår i en allmän betraktelse över enfalden i klimattramset.

 55. Michelangelo

  #48# Inse att det du skriver är rent trams om du inte kan uppbåda några bevis. Fri fantasier fångar ingen på denna blogg.
  Konkreta bevis och belägg för det du säger vore däremot intresssant. Den finns en helt motsatt uppfattning som jag sett belagd. Om inte annat så kan du se det i massor med tv-reklaminslag på internationella kanaler.

 56. Pär Green

  Göran Lysén # 54
  Du gör och tänker som du vill.
  Är du du lite träffad?

 57. #50 OP,
  ”Fritänkar’n, du vet ju att det är lättare att belägga att bigoil stödjer AGW än tvärt emot. Oljebolagen sponsrar öppet ”klimatforskningen”.”
   
  Är inte säker på vad du försöker säga i din första mening. Tvärtemot vad? Förtydliga gärna.
   
  Att alla förutom några enstaka står på AGW-sidan är naturligtvis känt. Om det är CSR (läs: PR) vet man ju inte. Sannolikt en blandning.
  ”Dina sionsvisesteorier angående det motsatta förhållandet ger jag inte mycket för. Du får allt lägga fram en balansräkning över hur mycket bigoil sponsrar ”AGW-kritisk” forskning (debet) respektive ”Pro-AGW”.”
   
  Jag vet inte vad sionsvise är, men jag tycker mig kunna minnas att de omnämnts i Dan Browns böcker.
   
  Gällande balansräkning så verkar väl det synnerligen överarbetat, inte sant? Men om du fick välja, skulle du vilja ha den inbunden och i fyrfärgstryck? Om du själv ordnar ett CERN-försök så ska jag skicka siffror.
   
  Min högst personliga åsikt, som affärsstrateg, är att oljebolagen skulle agera extremt märkligt om de inte försvarade sin position och marknad. Jag blir glad att du efterfrågar referenser på detta. Jag tycker det vore en finfin regel generellt, då det skulle sålla bort en massa skräp. Men det skulle nog bli hemskt tyst här då, tror du inte? Så för Maggies skull är det nog bra att allas åsikt om CO2-molekylens fysiska egenskaper tas på lika stort allvar och att allas åsikt om densamma är lika berättigade, så länge åsikten inte harmoniserar med etablerad vetenskap.
   
  Om du trots allt vill se en av de vokala skeptikerna själv bekräfta att han finansieras av oljebolag så kan du göra en sökning på Pat Michaels på YouTube.

  ”De siffror jag sett hittills imponerar inte, om jag uttrycker mig milt. Gissar att även dina är av Oreskesklass och mest är att likna vid tobaksrökspuffar.”

   
  Ja det var milt och fint OP. Är Oreskes elak mot dina experter? Att hon har mage, hon som inte ens är meteorolog. Själv skulle jag aldrig drömma om att inbilla mig att jag besitter den kunskap Oreskes har. Men jag förstår verkligen att hon är en nagel i ögat på dig och övriga förnekare och mer avarta skeptiker.
   
  Så, än en gång, jag passar på att sammanställa siffror, om det är OK?

 58. Göran Lysén

  Pär! För min del är debatten avslutad med maggies utomordentliga kommentar av konkluderande slag. Det faller utanför ramen för den här bloggen enligt min mening att föra en ren genusdebatt här. Följaktligen avstår jag från alla kommentarer.

 59. Olaus Petri

  Fritänkar’n, det räcker med att du belägger bigoil med siffror och inte orseskeska spekulationer. Men av ditt svar att döma får jag nog bättre svar från Saida och hennes kollegor.
   
  Det skall nog en sierska till att hitta alla dessa monumentala kopplingarna till big oil. Du klarar det uppenbarligen inte. 😉
   
  Känner du möjligtvis denne man:
   
  http://www.youtube.com/watch?v=utzVb6wL-qo&feature=related

 60. #48, Michelangelo
  ”Inse att det du skriver är rent trams om du inte kan uppbåda några bevis. Fri fantasier fångar ingen på denna blogg.”
   
  Ja, jag får väl lov att hänvisa till mitt senaste inlägg. Sen måste upplysa dig om att fria fantasier är precis det stöts och blöts här.
   
  Men jag är glad att även du blivit picky med referenser och källhänvisningar. Vad har hänt, har de lättat på receptreglerna?
   
  ”Konkreta bevis och belägg för det du säger vore däremot intresssant. Den finns en helt motsatt uppfattning som jag sett belagd. Om inte annat så kan du se det i massor med tv-reklaminslag på internationella kanaler.”
   
  Hur du mena kära kompis. Du mena säga att du har sett en sak belagd? Du mena säga att du sett bevis i TV-reklam? På internationella kanaler, dvs utrikiska? Du mena säga att du bara glömde referenser? Jamen se där.
   
  Jag särskriver så det blir lättare för dig.
  Sjuk dom?

 61. Bara trams hittills … till och med värre trams än de som personens begränsningar  naturligt sätter …

 62. Labbibia

  Fritänkaren
  Trist att du inte kan hålla dig till sak.
  Men jag har en spännande åt dig. Du som ju verkligen verkar vara inne på det där med konspirationer…..Och med tanke på hur du slingrar dig, en länk som du nog finner intressant.
  Och tänk på att det Icke alltid är som du tror. 😉 
  http://www.youtube.com/watch?v=ctIpUmJjkAs

 63. Olaus Petri

  Icke sa Nicke Labibbia 😀

 64. #59, OP
  Än en gång, jag spekulerar, och jag var tydlig med det. Vad är ditt problem med det, det görs ju dagarna i ända här? För att smälta in bättre kanske jag borde växla spår.
   
  Du köper uppenbarligen inte resonemanget kring oljebolagens ekonomiska egenintressen. Tolkar jag dig rätt att du menar att de väntar på och välkomnar den dag då de får lägga ner sin lönsamma verksamhet? FYI, det finns inget företag som gör så. Att du hävdar detta är remarkabelt, även i inbördes konkurrens med tramset som i allmänhet sprids här.
   
  40%.
  http://www.youtube.com/watch?v=DI5KiXihvg4
  Spola fram till 6 minuter och titta till ca 7:40 om du vill undvika konvulsioner.

 65. L

  Fritänkaren, det är ingen hemlighet att oljebolagen sponsrar klimatforskning, till en överväldigande majoritet AGW-inriktad.

 66. #62, Labbibia
  Lek med tanken att du vore VD på valfritt globalt oljebolag, hur skulle du agera i dessa tider?
   
  Jag är glasklar på hur jag skulle göra.

 67. #65, L
  Nej, det är ingen hemlighet, och du har 100% medhåll från mig.
   
  Men jag känner mig lite orolig för hur reaktionerna blir när du säger ”överväldigande majoritet”.

 68. L

  #67, jag har inga siffror tillhands, men det lär vara minst 95% till AGW- och några få procent till skeptiska forskare.

 69. #68, L
  OK.
   
  Och?

 70. Göran Lysén

  Fritänkaren # 66. Frågan är ganska dum, eftersom en oljebolagsdirektör fungerar som alla andra direktörer, nämligen att sälja sina produkter i så stor omfattning som möjligt till högsta pris!  Det förväntar vi oss! Som direktör visste jag att det finns hur mycket olja och gas som helst, så det var bara att trixa till högsta pris i den av de enfaldiga politikernas skapade  kontext med klimattramset. Något mer?

 71. L

  F#69, jag har fått intrycket att du trodde det var tvärtom. Ber om ursäkt om jag missuppfattade din affärsstrategi.

 72. #70, GL
  Du tycker frågan är dum. Jag är benägen att hålla med. Men OP har en annan syn på saken. Vi får se hur han svarar.

 73. #71, L
  Inte alls.
   
  Jag har ingen uppfattning om hur fördelningen ser ut, men skulle förvånas om inte gracerna var spridna.
   
  Jag vet inte om du missuppfattat, du har nämligen inte sagt något om den såvitt jag sett.

 74. L

  #73, var jag så otydlig måste du ha varit ännu otydligare. Natti-natti.

 75. #74, L
  Antagligen.
   
  Jag får be om ursäkt för att jag inte adekvat kunde besvara ditt oskrivna ickeyttrande.

 76. Olaus Petri

  Då är vi överens, Fritänkar’n. Det finns inget annat än konspiratorik bakom bigoils (Sions vise) inverkan på klimatforskningen och ’skepticismen’.
   
  Tills jag ser bevis på annat, dvs att ex. Lindzen, Peter S, Ingemar N, Maggie etc har shellsnäckor mm tatuerade på skinkorna, så försöker jag lägga band på min fantasi.