Maggies premiär som kolumnist

I dagens utgåva av Världen idag gör jag premiär som bloggare och kolumnist. Jag kommer att skriva en kolumn varannan vecka, så häng med. 🙂
Världen idag 090810

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Kjell_A Jönsson

  Bravo Maggie !
  Detta kan bli början till access till större media.  Din uthållighet är beundransvärd. Förr eller senare kommer Du att ta Dig in i de politiska finrummen.  Du har förutsättningarna.  Du är intelligent, charmig, verbal, kvinna, viljestark och  dessutom söt.
  Kjell-A  Jönsson

 2. Thomas

  Maggie, jag förstår att du vill kalla dig ”realist”, men du måste också lära dig förstå att vi på andra sidan debatten också anser oss vara realister. Ett ord som ”klimatrealist” säger absolut ingenting. Ord som ”klimatförnekare”, ”alarmist” etc må vara vinklade men de säger i alla fall inte bara vem som avses utan också ger också en ledtråd om vad den som uttalar sig själv anser.
  ”Skeptiker” är för den delen inte heller något bra ord eftersom det inte säger vad man är skeptisk mot. Det finns en etablerade skeptikerrörelse, och den har till stor del tagit ställning för AGW liksom den arbetar för acceptans av annan etablerad vetenskap.

 3. Leif

  Kul Maggie.
  Dom små myrstegen i ”rätt” riktning. Tumme upp.
  ps.  du har väl kollat att dom inte tar pengar från Exxon.
  Lite fräckt passar jag på och påminna om maggies och Stockholmsinitiativets drive tidigare i veckan…
  ————————————————————————-
  Om du vill bli medlem i Stockholmsinitiativets vänner kan du betala in 300 kr på bankgironr 403-9277. Glöm inte att ange ditt namn och din epostadress vid betalning!
  ————————————————————————-

 4. L

  Thomas, om du tycker ordet klimatförnekare säger något är det nog dags att ta en fortsättningskurs i svenska…

 5. Leif

  Thomas
  Det är jättesynd att din begreppsvärld blir tillrufsad när Maggie kallar sej  “realist”.
  Jag är helt övertygad ( ca:90% ) på att man inom Stockholmsinitiativet kommer ha långa kvällsmöten i frågan, så ha tålamod.
  Frågan måste ju dessutom genomgå en kontrollgrupps analys..
  o.s.v o.s.v…

 6. Thomas: Naturligtvis är det som du säger, vi lever i olika verkligheter. 🙂

 7. Bengt A

  Som skribent är du inte lika omtyckt i alla läger. Råkade se att Olle Häggström kallar The Climate Scam för ”dårblogg” på sin hemsida:
  http://www.math.chalmers.se/~olleh/klimat.html
  Ödmjukt och balanserat som alltid från Olles sida!

 8. Fredrik P

  Bra skrivet Maggie, blev lite tokigt där på slutet bara när du säger att ”Klimatförändring gör vi bäst i att anpassa oss till”. När du säger så utan att ha satt dig emot IPCC så kan det verka som att du säger att vi ska skita i den extrema uppvärming på flera grader som IPCC förutspår och bara anpassa oss, du skulle ha nämt något om att att du inte alls trodde på deras prognos och nämnt att om jorden blir varmare så är det en naturlig uppvärming som vi inte kan påverka i någon större utsträckning, och Därför är det enda vi kan göra att anpassa oss så gott det går.
  Set fram emot mer kolumner
  Finns det ingen kommentarfuktion på den sidan föresten?, skulle säkert kunna bli trevliga diskussioner efter dina kolumner men jag antar att de får komma hit istället.

 9. Fredrik P: Jag har dessvärre ett begränsat antal tecken på mig. 😉

 10. Jag brukade läsa ViD när jag packade tidningar. Jag läste därför att jag tyckte den var otäck. Att läsa tidningen gav en bra inblick i hur kristna fundamentalister i Sverige tänker. Inte utan att jag fick rysningar. Nu har jag inte läst den på ett tag men det är väl fortfarande Livets Ords Ulf Ekman som är styrelseordförande?

 11. Bosse: Då kanske den blir mindre otäck för att jag skriver i den. 😉

 12. Klimathotsförnekare eller klimathotsskeptiker är väl kanske bra namn.

 13. Mikael

  Passar bra i en tidning för kristen näringslivsjournalistik 😉 Någonstans måste man ju börja, menar jag!

 14. Mikael: Jag har svårt att avgöra om du är ironisk eller bara välmenande. 😉