Maffian tar alla chanser

Den italienska polisen har visst arresterat fyra personer anklagade för förskingring av statliga medel till vindkraft. Ytterligare elva personer sitter anhållna. Bland dem ordföranden i den italienska vindkraftsföreningen. Anledningen? Den italienska vindkraftsindustrin har fått ett ansenligt ekonomiskt stöd för att bygga nya vindkraftverk. Stödet är så stort att den italienska maffian blivit intresserad. Det är klart, de behöver ju också få snurr på verksamheten.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. ThomasJ

  Maffian – den italienska –  det finns huvudsakligen tre ’grenar’ eller ’familjer’, ’La Cosa Nostra’, Camorra och ’Ndrangheta, har för vana att ägna sig åt ’verksamheter’ med största möjliga ekonomiska vinster, t.ex. knark, märkesplagiat, avfallshantering (i synnerhet s.k. ’svår’ sådan), penningtvätt, osv.
  Dess förgreningar är vida och omfattande. ’Maffia’ finns även i andra länder; serbiska maffian, kinesiska, colombianska, japanska, ryska m.fl..
  I flera fall har man ’goda’ samarbeten länderna/maffian emellan. Och den som tror att detta land är förskonat dessas ’verksamheter’ är mer än lovligt naiv.
  Att dessa i Italien, där  ’familjerna’ s.a.s. ’delat upp’, inte helt fredligt, regioner resp. verksamheter, har intressen i vindkraften förvånar föga och har, som framgår, oxo lett till åtgärder.
   
  Detta faktum måste vara tillräckligt för ett antal ’Kwastars’ mer än fulla sysselsättning med att undersöka den svenska VKV-sektorn [–’maffian’] – där finns åtskilliga mängder ’stenar’ att vända på och undersöka hur/var/när/vem osv.
   
  Mvh/TJ

 2. Lars G

  Det fanns en ”Kwast”  en åklagare med namnet di Pietro som startade processen ”Clean Hands”…nu är han heltidspolitiker och stödjer ”Clean Energy”.
  Gomorron Gomorran!
   

 3. Tege Tornvall

  Detta är ett generellt problem. Bidrag och skattemedel skapar alltid efterfrågan av varierande seriositet. Utan subventioner skulle få investera i svensk vindkraft, solkraft, etanolproduktion etc..

 4. ThomasJ

  Intressant om energiproduktion i allmänhet o Kol/VKV i synnerhet finns att läsa på ’Andas Lugnt’:
  http://andaslugnt.blogspot.com/2009/11/fran-kol-till-vind-en-gron-tankeovning.html
  http://andaslugnt.blogspot.com/2009/03/nodsignaler.html
   
  Mvh/TJ

 5. ThomasJ

  Mer info om skumraskaffärer, länk:
  http://cfact.eu/2009/11/15/gone-with-the-wind-arrests-for-massive-fraud-in-italy/
  Mvh/TJ

 6. ThomasJ

  Här handlar det om stora säckar penga-penga:
  http://www.express.co.uk/posts/view/140456/-250bn-The-real-cost-of-wind-power
   
  Mvh/TJ