Lurendrejeri

Som vanligt blir jag vansinnigt irriterad när WWF påstår sig kunna rädda de hotade isbjörnarna. Nedan en bannerannons som uppmanar oss att skänka pengar. Till vad, om jag får fråga?
Skärmavbild 2009-12-17 kl. 10.30.09
Skärmavbild 2009-12-17 kl. 10.30.04

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Dotto

  Det verkar som man blir fadder till en isbjörnsunge. Frågan är vad som händer med pengarna om den blir uppäten av en annan isbjörn. Får man tillbaks dem då?

 2. Lars C

  ¤1
  Jo men var tar pengarna vägen, köper de mat till Bamse Bianco som just min unge heter och åker ut och matar honom eller?

 3. Maggie, pengarna ska bl.a. gå till att betala annonserna i DN och Svd som i sin tur betalar Bojsan och Blaffan för att de ska sprida ännu fler osanningar påhejade av den störste mytomanen i den pyramiden; nämligen wwf:s svenske chef som i går morse i tv berättade att regnskogarna skövlas med en yta motsvarande 37 miljoner fotbollsplaner i minuten vilket motsvarar 1000 ggr jordens landyta per år!

 4. Dotto och Lars C
  Vad WWF gör är olagligt i precis alla andra sammanhang i den civila sfären. Inget kommersiellt företag skulle få hålla på med sådan bondfångeri …
  Då skulle statens ’rättsvårdande myndigheter’ komma efter dem illa kvickt!
  (Appropå rättsvårdande och Quick’t)

 5. Inge

  Jag har också sett att WWF återkommit till dessa annonser. Jag blir också irriterad över dem när man vet att björnarna inte är ett dugg hotade varken till antal eller genom någon brist på is.
  Visst undrar man över pengarna också.

 6. Olaus Petri

  Historien med Quick är ett mikrokosmos som vid studium kan ge förståelse på makronivå om hur och varför CO2-hysterin uppstått.
  Gärningsmannaprofilen och psykologin bakom är snarlika. 

 7. balato

  Irriterad är det minsta man kan bli över WWF.

 8. Off topic men nu ökar hoten tydligen, för varje artikel jag läser så blir det bara värre och värre:
  Enligt FN:s klimatpanel IPCC kan vi vänta en fortsatt global temperaturökning med 1,1–6,4 grader fram till år 2100. Ett tänkbart scenario är att gränsen för Sahara går vid Berlin. Skrämmande eller lockande?
  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article6305591.ab
  Vart fan är beläggen för detta? Haha omg…

 9. OP
  Att Quick är/var en mytoman är nog klart för samtliga.
  Men han blev en karriär-språngbräda för herrarna van der Qvast och Claes Borgstreöm (åklagare resp offentlig försvarare) som samarbetade för att få Qvick fälld vid ett flertal tillfällen.
  Och det är också ett alldeles typiskt exempel på hur illa det går och hur dyrt det blir när folk anser sig ha rätt att fuska lite, hjälpa bevisningen på traven lite grand … för den goda sakens skull.
  Precis som i klimatdebaklet som du helt korrekt påpekar!

 10. Kalle

  annonsering med att adoptera en isbjörn ger WWF pengar till sin opiniosbildande verksamhet, det har inget med isbjörnar att göra, då de dessutoam inte alls är hotade, t.o.m. isbjörnsjakten är reglerad

 11. Håkan Bergman

  Kan vi inte dra igång en egen kampanj, ”Bli Sämskfadder!”, sen kan vi väl ha nån kommité som åker runt och letar sämsk, jag tror sämsken trivs bäst i värme och nära havet.

 12. Bo Larsson

  Bra Maggie!!
   
  Lurendrejeri – du börjar fatta galoppen!!

 13. Robban

  På vilket sätt skulle det gynna några isbjörnar om jag satte in 100 kr/månad på ett WWF-konto? Ska dom plantera ut mat/sälar? Bygga isbjörnsiden? Gjuta konstgjorda isberg? Eller vad?
  WWF:s isbjörnsfadderkampanj kan nog bäst sammanfattas med den gamla ABBA-låten:
  ”Money money money,
  must be funny,
  in the rich man world”.

 14. Urban

  Apropå att skrämmas och försöka skrika högst för att överträffa alla andra:
  Amerikanska forskare vid ett ”ansett” institut menar nu att havsnivån kan stiga med 10 meter pga oss människor och vårt dumma sätt att framleva våra tilldelade dagar på klotet. Det var den nivå vi hade för 125 000 år sedan. Huva!
  Just nu verkar media formligen vältra sig i domedagsnyheter.
  Jag bor 107 meter över havet.

 15. Per

  Om isbjörnen redan är i fara så förstår jag inte hur WWF skall kunna rädda dom när vi nu redan har accepterad 350ppm CO2 och 2 graders global temp höjning (Vilket enligt IPPC innebär 4-5 gradet norrut).

 16. S. Andersson

  Detta har irriterat mig också ett bra tag nu. Frågan är hur mycket de tjänar på detta? Att ha en förstasides banner-ad på DN och en hel rad stora tidningar i hela världen kostar multum. Skulle inte förvåna mig om de dragit in 100-tals miljoner på detta.
   
  Att köra en NGO är antagligen en av de mest lönsamma verksamheter man kan föreställa sig. Jag tänker starta en egen snart. Någon som vill vara med? Det blir Porsche Cayenne som tjänstebil till er allihop.

 17. ebjons

  WWF är en affärsdrivande organisation.  Huvuduppgift: insamling av pengar=annonser,  lobbyverksamhet i klimat/miljö
  Utdrag ur
  http://www.miljorapporten.se/article.jsp?article=11143
  * Ingen miljöorganisation har ett miljöledningssystem.
  l Bara WWF och Greenpeace har bilar eller andra fordon. Av dessa sex fordon är fyra miljöbilar eller fordon som går på förnybart bränsle.
  * Greenpeace, Miljöförbundet Jordens Vänner och Fältbiologerna samarbetar till skillnad från de andra inte med några företag.
  * WWF får 22 procent av sin budget från olika företag.
  * Greenpeace, Fältbiologerna och Miljöförbundet Jordens Vänner placerar inga pengar i aktier.
  l Miljöförbundet Jordens Vänner prioriterar hög avkastning framför placeringar med höga miljö och etikkrav.
  * WWF och Greenpeace är ensamma om att ha en uppförandekod.
  * Svenska Naturskyddsföreningen är ensamma om att köpa Svanenmärkta datorer.
  * Tillsammans har de fem organisationerna närmare 400 000 medlemmar.
  * Svenska Naturskyddsföreningen erbjuder alla sina anställda en kurs i Ecodriving.
  * WWF är den rikaste organisationen och har en årsbudget på cirka 100 miljoner kronor i reserv placerade på olika sätt.
   
   

 18. Johan

  Har också irriterat mig över WWF`s annonsering.Undrar hur mkt. dom dragt in till kassan genom isbjörnsfadderiet.
  Det måste finnas siffror på det tycker man. Nån som vet? Och som S.  Andersson #16 säger. Det måste ju överstiga annonskostnaderna ganska rejält .
   

 19. Robban

  Urban #14
  Samma nivå som för 125,000 år sedan? Hade vi bilar redan då? 😉
  S. Andersson #16
  Jag vill inte vara pessimist, men det hjälper nog tyvärr inte. Du måste ha någon stor fin organisation bakom dig, med ett fint namn, med fina personer, med fina titlar 😉

 20. Lejuene

  Isbjörnsbedrägeriet.
  Kan det vara ett fall för Sverker Olofsson?
  Har för mig att hans berömda soptunna är grön tom.?

 21. Lasse

  När Mathias Klum som jag annars respekterar högt lånade sig inte bara till reklam för kampanjen utan också påstod att man räddade björnar om man skänkte pengar, då var det lågvattenmärke.

 22. ebjons

  Johan #18
  WWF:s årsrapport finns på nätet
  http://www.wwf.se/source.php/1247863/%C5rsredovisning%20WWF_2008.pdf
  där framgår bl a att att största enskilda bidragsgivare 2008 är Postkodmiljonären (50.3 mkr). Totala intäkter 231 mkr (2008)
  Totala tillgångar 280 mkr
  Det har blivit rätt mkt pengar över efter det att isbjörna fått sitt.
   

 23. JacobS

  S Andersson #16
  Tack för ditt flotta erbjudande om att jag får en Porsche Cayenne om jag går med i din NGO! Mkt lockande – men jag kör redan en VW Touareg och är enormt nöjd med den… Maskineri, kaross och fjädring ngt lite downmarket relativt Porsche (och priset mycket mera downmarket relativt Porsche) men ändå helt fenomenalt bra. Frfr allt V8-an. Spinner som en tiger.
  Rekommenderas starkt som typ A-till-B-transport och från A till lokaler långt utanför kartan.
  PS Får inte betalt av Big Oil, VW eller Al ”Al Bedo” Gore  för att säga detta.  😀  Obs: Gore själv kör riktiga Big Time SUV:ar, inte små SUV-trampbilar som VW tillverkar för oss typ lite mera downmarket klimatskurkar…  :-]
  GOD JUL TILL ALLA! HAR ALLA REDAN KÖPT EN SAMVETSGRAN MED AL GORE-MÄRKNING TILL JUL? MAN ÄR JU SAMVETSGRANN Å VILL SUPPORTA VINTERKYLAN I UK, DK Å SVERIGE….å då gäller det att dra sitt barr till stacken…  😀

 24. UnoK

  Någonstans har jag sett redovisat hur mycket av insamlade pengar till skilda ”Rädda …!”-organisationer som går till det angivna ändamålet. I fallet WWF har jag för mig att det rörde sig om 20%. Resten administration och annonsering. Deras försvar var att man på detta sätt ändå fick in mera pengar till ändamålet än utan annonsering.

 25. J-O

  För 48,50 fixar du 28 st polio vaccineringar.
  Sorry , jag har köpt utsläppsrätter för hela slanten…
  PS. WWF har ju också utnämnt Kuba till det ENDA land som har ett hållbart (sustainable) samhälle… DS

 26. Olaus Petri

  JacobS, ordet ’suveränt’ var okänt innan suv:arna dök upp! Säkert plattyskt ursprung.
  Sus Minervam docet. 😉

 27. Svempa

  I våras anmälde jag WWF till konsumentverket för brott mot marknadsföringslagen eftersom de framför vilseledande information i avsikt att få folk att ge bidrag till organisationen.  Konsumentverket har valt att inte behandla frågan. Om flera skriver till dem kan det kanske ändra deras ställningstagande.
  mailadress: konsumentverket@konsumentverket.se

 28. Micke Johnsson

  Jag fick ett erbjudande från Swebank. Få ett Visakort med WWF logga på, och du skänker 50 öre /köp. Man gör väl en 50 köp i månaden tänkte jag…300:- om året. Jag tror inte jag är unik. WWF är ett företag och borde beskattas som det. 
   Frågar du TV4, TV3 och annan media så tror jag de ”fått” annonserna …väldigt billigt. Janne Josefsson borde nog ha ett eget program för och titta på detta men där sitter likasinnade på alla platser på SVT och TV4, TV3 och dagspress. De tjänar väl storkovan på detta också…

 29. Labbibia

  WWF=  Worldwide Wildlife Fraudsters
  Tyvärr 🙁
  Om, säger om, det är så att de får annonsera i media till ett lägre pris än andra annonsörer, så borde ju det beskattas?
  Ungefär på samma sätt som skattemyndigheterna kommit fram till att vindkraftskooperativ ska betala skatt på sin billiga el?

 30. Fredrik

  http://www.polisen.se/sv/Utsatt-for-brott/Gor-en-anmalan/Anmalan-via-Internet/

 31. Lars G

  Svempa – Jag anmälde också WWF till reklamombudsmannen i våras. De tog inte upp fallet eftersom WWF inte anses vara ”affärsdrivande”. Sanningen är troligen att de inte “vågade” eftersom det inte var PK. Jag skall göra en ny anmälan med mer argument kring deras affärsverksamhet. Det finns mycket skrivet om detta och dagens blog har också bidragit. Tack alla!

 32. Lars G

  För övrigt undrar jag om inte WWF’s ”konsultarvoden” är både moms- och skattepliktiga. De kanske faller på skatten som Al Capone på sin tid.

 33. Lena Krantz

  Det här är fullkomligt obegripligt…vad gör de med pengarna?
  Hmm….köper jaktlicenser av inuiterna kanske?

 34. Torsten Wedin

  Lena,
  pengarna sätts in på deras höga funktionärers bankkonton. Tack och lov så har skattemyndigheten börjat syna detta. Det kommer nog att bli nyheter om det framöver. Och jag upprepar det jag sagt tidigare: ”Jag har hittills aldrig sett en isbjörn med en plånbok i ett snöre runt halsen”.

 35. Lena Krantz

  Totte
  ha ha….nej någon sådan kommer man nog aldrig att få se heller.
  Jag fattar inte ens vad de menar att de skall göra med pengarna, på vilket vis har de tänkt sig att hjälpa björnarna (i den mån de alls behöver någon hjälp)?

 36. Lena K #35
  Jag tyckte att din idé om att köpa jaktlicenser av innuiterna var väldigt logisk. Jag kan inte komma på något annat..  🙂
  I alla fall inte i all hast.

 37. Lena#33, 
   du ska hållas stor räkning för att du jobbar som en  bulldozer på alla håll för den goda saken och isynnerhet när du tar dig an den rabiata Eva Berglund på Newsmill  (Jag får en känsla av att hon är identisk med den där Elin som ville döpa om Maggie till Maggan men det finns säkert flera personlighetshaverister ute i bloggosfären..).
  Ta dom, en efter en… 😉
   

 38. Lena Krantz

  Rosenhane
  Tack för det erkännandet. Förresten var det inte Elin som kallade för Maggie för Maggan fast just nu minns jag inte vad hon kallade sig då. Dock kan man ju alltid misstänka att någon av de tre är en och samma (eller alla tre, vad vet jag).
  Jag kunde inte låta bli att skriva i en kommentar:
  Eva Berglund
  Nu skall jag iväg för att handla och sedan också laga maten men vill passa på att tacka dig så mycket för att du med alla dina kommentarer för fram både Lars och Maggies artiklar till översta platserna på Newsmill.
  Detta är en mycket god hjälp för att få fler människor att läsa artiklar av personer som är skeptiska till AGW-hypotesen och därmed också en god hjälp för oss som vill upplysa människor om att det finns andra sätt att se på världen än att tro att den kommer att gå under imorgon
  ”Eva Berglund
  Nu skall jag iväg för att handla och sedan också laga maten men vill passa på att tacka dig så mycket för att du med alla dina kommentarer för fram både Lars och Maggies artiklar till översta platserna på Newsmill.
  Detta är en mycket god hjälp för att få fler människor att läsa artiklar av personer som är skeptiska till AGW-hypotesen och därmed också en god hjälp för oss som vill upplysa människor om att det finns andra sätt att se på världen än att tro att den kommer att gå under imorgon.
  ;-)”
  Hon har inte svarat än men det kanske kommer, speciellt eftersom hon läser här på TCS också vad jag förstår.

 39. Lena Krantz

  Hmm…nu lyckades jag klistra in dubbelt på nåt vis men men….ni ser och förstår såklart.

 40. Lena Krantz

  Uffeb
  Ha ha….nej det var det enda jag kom på själv…
  eller kanske att utfodra sälar så att de håller sig till björnarnas jaktmarker?
  Tror att jag skall söka anställning på WWF
  😉
   

 41. Lena det är klokt att tillämpa försiktighetsprincipen även här och klistra dubbelt eftersom det kan finnas en risk att det första inklistriamentet inte når fram.

 42. ThomasJ

  Enligt  Rasmussen Report 17/12/09:
  ”50% Now Say Global Warming Caused by Long-Term Planetary Trends, Political Class Strongly Disagrees”: http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/current_events/environment_energy/energy_update
   
  verkar lurendrejeriet långsamt men stadigt bli allt mer uppenbart hos allt fler människor (i USA).
  Hur var det nu igen…? ”Gutta Cavat Lapidem, Non Vi Sed Saede Cadendo”    – månde…? 😉
   
  Mvh/TJ

 43. ThomasJ

  Korrigering #42: Saede ska korrekt vara Saepe, sorry… dé é inte alltför ofta förekommande att jag tar mig ut på den [tunna] latinska [språk-]isen… har nog med kompatibilitetsproblem med alla i:n som stressar trumhinnorna här [m.m.]… 🙂
  Mvh/TJ

 44. Thomas,
  Gutta cavat lapidem….. låter bekant, kan det vara den här?
  YouTube – Elvis Presley Got a lot of living to do

 45. ThomasJ

  Lena K.: Du gör i sanning ett jättebra ’jobb’ på Newsmill [inte endast där…] – avundas din stamina  med ’damen’ där… Men sök för böfvelen inte jobb hos WWF… inte ens skämtsamt… Lars G. [gen. sekr., årslön 1,2 miljoner+] är deFacto en veritabel ’domedagare’ av allra värsta sort. Han skulle utan tvekan passa in 1:1 i ’gängen’ som [i historien] förlett miljoner människor in i självdestruktion  – har ’upplevt’ honom ’live’ = rysare!  🙁
   
  Mvh/TJ

 46. ThomasJ

  Rosenhane #44: Åt det hållet iaf… Jösses vá bra.. jösses har tiden gått så ’fortmycket’ [=nytt ord!]?
  Tackar för nygamla vibbar!  🙂
   
  Mvh/TJ

 47. Lena Krantz

  ThomasJ
  Aj aj….det låter verkligen som en rysare
  Hmm…jag  kanske skulle skriva till dem i alla fall och fråga var de gör av pengarna? Skulle vara intressant att se vilket kryptiskt svar jag skulle få…
  Tack för uppbackningen ang Newsmill, det är faktiskt lite intressant det hela!
  😉

 48. Nu slår det mig vem Andreas Carlgren liknar,
  han ser ut som en korsning mellan Pugh Rogefeldt och Kalle Stropp. Men vilka är Grodan boll och Plåtniklas?
  Och hönan???

 49. Olaus Petri

  Hönan Agda kan vara den felande länken mellan Pugh och Stropp.
  Sorry! 😉

 50. ”To all free men, who dont know the value of freedom, I say : Come to Hopenchangen, see what it means to a be a free politician and see for yourself how easy freedom can be traded.  In this crucial hour for mankind, I take pride in the words : I’m a Danish. Big, fat and round, with nothing in the middle.”
  Spontaninspiriation från Kennedy’s Berlintal
   

 51. ThomasJ

  Lena K. #47: I det fall att du verkligen får fram info över vad de gör av pengarna ska jag nominera dig till nästa års nobelpris i ekonomi…  🙂
  jfr. gärna med Ahlenius… var ’tog’ hon vägen för övrigt…? [..tystad…?] 😉
   
  Mvh/TJ

 52. ThomasJ

  OP #49: Menar du månne Agdas [ägg-]skal – tja, dé é tunt, men passar säkert som felande länk [symbolisk sådan?] i Carlgrens [bildliga] värld. 😉
   
  Mvh/TJ

 53. ThomasJ

  Elling #50:  😛
  Mvh/TJ

 54. Bo Larsson

  Lite om WWF:s grundare och mentor prins Bernard, vilket kanske indikerar vad detta är för en organisation, speciellt i ljuset av sådant uppenbart lurendrejeri som isbjörnsannonserna.:
  Bernhard was a member of the Nazi Party, the Sturmabteilung and a special branch of the SS called the ”Reiter SS”.
  He was one of two founders of the international Bilderberg Group.
   
  In 1988, Prince Bernhard and Princess Juliana sold two paintings from their personal collection to raise money for the World Wildlife Fund. The paintings sold for GBP700 000, which was deposited in a Swiss WWF bank account. In 1989, however, Charles de Haes, director-general of the WWF, transferred GBP500 000 back to Bernhard, for what De Haes called a private project. In 1991, newspapers reported what this private project was: Prince Bernhard had hired mercenaries – mostly British – to fight against poachers in nature reserves. Theparamilitary group infiltrated organisations profiting from illegal trade in ivory in order to arrest them.
  This ’Project Lock’, as it was called, seemed to have backfired enormously, however. The ”private army” of Bernhard had not only infiltrated in the illegal trade, they were also participating in it. To make things worse, Irish reporter Kevin Dowling discovered that the South African army was also involved in the trade, hinting at connections between the army of Bernhard and the WWF and the struggle for maintaining apartheid. Moreover, he claimed members of the South African run counterinsurgency unit Koevoet (Afrikaans/Dutch for ”crowbar”), were trained under Project Lock.
  In 1995, Nelson Mandela called upon the Kumleben Commission to investigate, among other things, the role of the WWF in apartheid South Africa. In the report that followed, it was suggested that mercenaries from Project Lock had planned assassinations of ANCmembers and that mercenaries had been running training camps in the wildlife reserves, training fighters from the anti-communist groupsUNITA and Renamo.
   
   
  Andra källor visar att WWF en front för helt andra aktiviteter, vilket ovanstående är exempel på. Rent svindleri där pengarna bla används till black ops där man tar över naturområden, tränar paramilitära trupper och reglerar maktförhållanden genom att skapa konflikter. WWF är också en av elitens organisationer för att promota agendan där AGW utgör en del. Så därför ser vi isbjörnslurendrejeriannonser i DN och andra trevliga, sanningsrapporterande svenska tidningar.

 55. Bo Larsson

  Lite om WWF:s grundare och mentor prins Bernard, vilket kanske indikerar vad detta är för en organisation, speciellt i ljuset av sådant uppenbart lurendrejeri som isbjörnsannonserna.:
  Bernhard was a member of the Nazi Party, the Sturmabteilung and a special branch of the SS called the ”Reiter SS”.
  He was one of two founders of the international Bilderberg Group.
   
  In 1988, Prince Bernhard and Princess Juliana sold two paintings from their personal collection to raise money for the World Wildlife Fund. The paintings sold for GBP700 000, which was deposited in a Swiss WWF bank account. In 1989, however, Charles de Haes, director-general of the WWF, transferred GBP500 000 back to Bernhard, for what De Haes called a private project.

 56. Olaus Petri

  Hönan Agda:
  http://www.youtube.com/watch?v=oKUscEWPVAM

 57. OP#49
   Pugh och Cornelis förutan, vackraste sorry:t:
  YouTube – Baby Can I hold you

 58. Bo Larsson


  forts:
  In 1991, newspapers reported what this private project was: Prince Bernhard had hired mercenaries – mostly British – to fight against poachers in nature reserves. Theparamilitary group infiltrated organisations profiting from illegal trade in ivory in order to arrest them.
  This ’Project Lock’, as it was called, seemed to have backfired enormously, however. The ”private army” of Bernhard had not only infiltrated in the illegal trade, they were also participating in it. To make things worse, Irish reporter Kevin Dowling discovered that the South African army was also involved in the trade, hinting at connections between the army of Bernhard and the WWF and the struggle for maintaining apartheid. Moreover, he claimed members of the South African run counterinsurgency unit Koevoet (Afrikaans/Dutch for ”crowbar”), were trained under Project Lock.

 59. Bo Larsson


  In 1991, newspapers reported what this private project was: Prince Bernhard had hired mercenaries – mostly British – to fight against poachers in nature reserves. Theparamilitary group infiltrated organisations profiting from illegal trade in ivory in order to arrest them.

 60. Bo Larsson


  This ’Project Lock’, as it was called, seemed to have backfired enormously, however. The ”private army” of Bernhard had not only infiltrated in the illegal trade, they were also participating in it. To make things worse, Irish reporter Kevin Dowling discovered that the South African army was also involved in the trade, hinting at connections between the army of Bernhard and the WWF and the struggle for maintaining apartheid. Moreover, he claimed members of the South African run counterinsurgency unit Koevoet (Afrikaans/Dutch for ”crowbar”), were trained under Project Lock.

 61. Bo Larsson


  This ’Project Lock’, as it was called, seemed to have backfired enormously, however. The ”private army” of Bernhard had not only infiltrated in the illegal trade, they were also participating in it.

 62. Bo Larsson

  To make things worse, Irish reporter Kevin Dowling discovered that the South African army was also involved in the trade, hinting at connections between the army of Bernhard and the WWF and the struggle for maintaining apartheid. Moreover, he claimed members of the South African run counterinsurgency unit Koevoet (Afrikaans/Dutch for ”crowbar”), were trained under Project Lock.

 63. Bo Larsson


  In 1995, Nelson Mandela called upon the Kumleben Commission to investigate, among other things, the role of the WWF in apartheid South Africa. In the report that followed, it was suggested that mercenaries from Project Lock had planned assassinations of ANCmembers and that mercenaries had been running training camps in the wildlife reserves, training fighters from the anti-communist groupsUNITA and Renamo.
  Andra källor visar att WWF en front för helt andra aktiviteter, vilket ovanstående är exempel på. Rent svindleri där pengarna bla används till black ops där man tar över naturområden, tränar paramilitära trupper och reglerar maktförhållanden genom att skapa konflikter. WWF är också en av elitens organisationer för att promota agendan där AGW utgör en del. Så därför ser vi isbjörnslurendrejeriannonser i DN och andra trevliga, sanningsrapporterande svenska tidningar

 64. Afzelius – Sång till friheten
  http://www.youtube.com/watch?v=9w1lCmXblKQ

 65. Disen,  absolut, Afzelius   kan nog  hamna  på samma vackerhetskoefficicient somTracy Chapman,   men för att föra klimatarbetet  vidare  måste vi nog peta in Robban Broberg igen:
   
  YouTube – broberg väder

 66. Här:
  YouTube – Robert Broberg* Väder-leken

 67. Gasolin- Rabaldersträdet
  http://www.youtube.com/watch?v=BF9QETcSMaQ

 68. Elling,  köpenhamnsdelegaternas nationalsång 
  efter sammaanbrottet:
  YouTube – Clout- Save Me

 69. Bo Larsson

  Går det inte att få WWF åtalade för bedrägeri för isbjörnsannonserna?
   
  Finns det inte möjlighet att dra DN mfl tidningar inför rätta för bedrägeri. DN skriver: Temperaturen höjs med 3 grader.
   
  Finns det någon ”skeptisk” åklagare som skulle kunna tänka sig att åtala?
   
  Jag är så trött på att media dag ut och dag in får hålla på och sprida osanningar och propaganda på det här sättet som om det vore absoluta sanningar.

 70. Johnny

  Bo Larsson: WWF måhända har en del lik i garderoben och kanske inte är så etiska som de vill göra sken av med det finns väl otroligt många värre organisationer fokus borde hamna på först. Det finns väl lite kopplingar mellan eugenicsrörelsen och WWF och andra miljöorganisationer men sånt är väl för rörigt för våra journalister.
  .
  De kanske profiterar på att folk vill göra en god gärning men de är knappast de första och definitivt inte de sista att göra så. Jag skulle vilja påstå att de är lättviktare när det  kommer till detta.
  .
  Att deras grundare var medlem i nazistpartiet ser ju inte så bra ut men lika lite som att alla streberaktiga i Sovjet var övertygade kommunister var inte alla nazister övertygade ideologiskt. Det säger väl också en hel del om dessa massrörelser och vilket folk de drar till sig. Nu vill jag inte göra någon jämförelse med miljörörelsen och dessa totalitära ideologier men nog har de gröna ett uppsving just nu och väldigt mycket inflytande och sånt lockar till sig de ambitiösa och maktgiriga.
  .
  Får väl på temat youtube musik ge mitt bidrag med Strebers – Det blåser kallt. Passande just nu. 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=04PjxgE6rac
   
   

 71. WWF:s postadress är Ulriksdals Slott. Då vet man var 30 av de 100 kronorna oavkortat går till. Hyra…