Lennart Bengtsson på Klimazwiebel

Mer väl spenderad tid än att lysnna på SR´s klimatprogram är Lennart Bengtssons syn på frågan. Han publicerades den 12 maj på Klimazwiebel (engelska) med ett långt referat på Climate etc. igår.
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. AOH

  Lars 
  Ett enkelt stavfel  – KLIMAZWIEBEL

 2. pekke

  Lars
  Ett litet fel till.
  12 Mars  inte Maj.

 3. Björn

  Visst, artikeln speglar inga överdrifter, men klimatsystemet beror inte nästan bara av CO2 som man kan läsa: ”The problem is that the global warming is mainly caused by the emission of carbon dioxide…..”. Inte ett ord om solen eller kosmisk strålning vilket trots allt ger en snäv vinkling av problemet. Är denna artikel ett exempel på hur långt man vågar gå utan att dra på sig för mycket kritik?
  Den pågående avsvalning av exempelvis våra latituder, kan ju inte ha att göra med CO2, utan en empiriskt väl grundad minskning av solens magnetiska aktivitet. Oberoende av detta behövs naturligtvis en vettig energipolitik som fungerar även när det inte blåser och solen har gått ned. Om vi nu går mot en avkylning inför nästa landistid, då behövs det mycket mer energi, för att så långt som möjligt kunna bo kvar på våra nordliga breddgrader.

 4. Iven

  Kanske onödigt att påpeka, men för ordningens skull: Det är Klimatlöken, DIE KLIMAZWIEBEL, Som publicerade Lennart Bengtssons artikel.:-)

 5. Lars Jonsson

  Tack för rättelserna, det var sent på natten, så det blev lite felstavat och felciterat.