Lejonpulver

lejon

– Lejonpulver, förklarade min fru för mig vid köksbordet, är ett pulver som man strör ut för att skydda sig mot lejon.

– Så bra, sa jag, det skulle man ha.

Javisst behöver man lejonpulver. Det håller lejonen borta för den händelse att ett lejon skulle dyka upp. Det borde även kommunerna tänka på. Varför satsar de inte på att strö ut lejonpulver i t.ex. Norrköping? Tänk om det plötsligt rymmer ett lejon från Kolmårdens djurpark som kommer in på stadens gator.

Det skulle inte vara bra. Folk skulle bli rädda, och kanske köra på lyktstolpar, eller köra ned i strömmen. Och tänk om lejonet äter upp små barn.

Så för säkerhets skull borde ju faktiskt kommunerna i Sverige strö ut lejonpulver på gator och torg. Försiktighetsprincipen, ni vet …

Ha!, utbrister skeptikerna här på The Climate Scam: det finns inget lejonpulver. Det är bara ett påhitt! Det här med lejonpulver är ju bara ett skämt eller talesätt.

Förvisso är det nog så att det inte finns något lejonpulver. Men i så fall kanske man borde forska fram ett lejonpulver. Kunde inte Linköpings universitet satsa på att bygga ut ett forskningscentrum för lejonpulver? Jag menar, tänk om det kommer in ett förrymt lejon i staden!

Mer om lejonpulver, c:a 8 minuter in i programmet.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Jag dricker lite lätt utblandat lejonpulver nu och ser på OS.
  Hoppas att dom inte använt pulver… dom som vill vinna menar jag.

 2. Hans

  Mycket bra insats Ingemar Nordin! Och en mkt skojig jämförelse med lejonhotet… =)

 3. Tack Ingemar,
   
  det var en bra debatt från din sida. Men den här stackarn bredvid som bl.a sa att
  ”vi måste som förändra till en mera hållbar utveckling….framför allt glaciärerna på Himalaya…..”
  visar med önskvärd tydlighet att det är idioter och bonnläppar i armkrok med extremvänsterakademiker som bildar eller har bildat klimatkedjan. Gud ske lov att den snart är sprängd.!
  Själv har jag beställt två stora säckar genuspulver som jag tänker hälla ut runt vårt kvarter och räknar stenhårt att med denna handling  bli korad till årets granne.

 4. Jonas B

  Kul, skrattade gott. Det där lejonpulvret skulle jag köpa en säck av. Men vänta nu – har dom verkligen lejon på Kolmården? Vore det inte bättre med tigerpulver?

 5. magnus

  Kanske nåt för Nordanstigs kommun. Finns det i vargvariant också?

 6. Jag är skeptisk till den där länken…den funkar inte för mig, det blir ”server error” 🙁

 7. Labbibia

  Tack Ingemar.

  Måste ändå säga att din ”debattmotståndare” var en ovanligt sansad miljöpartist. Men, som dom säger: Motgångar gör folk ödmjuka! 😉

  Förresten…..vilken kanal gick det här på? Såg ingen logo?

 8. Ingemar

  Nicklas E #5, länken fungerar fint för mig. Kanske är det för att jag bor i Linköping 🙂

  Labbibia #6, jo visst det var en trevlig kille. Han är chef för snöröjningen i Norrköping och visste nog inte så mycket om Climategate och så, utan han höll sig till det som han pliktskyldigast måste säga.

  Jag var däremot lite impad av programledaren som verkade ha koll på debatten, bl.a. här på TCS och BBC-intervjun med Phil Jones. – Det är det jag säger, lokalmedia (och bloggosfären förstås) slår stormedia med hästlängder när det gäller nyhetsförmedling!

  Kanal? Jo, 24 nt television (Norrköpings Tidningar), och sänder ihop med 24Corren. Studion låg i Norrköping. Lite förvirrande det här, men NT äger tydligen Corren. NT brukar ta in en del klimatskeptiskt material, medan Corren vill vara som stormedia …

   

 9. Johnny

  Länken fungerar inte.

 10. Fredrik N

  Länken ger ”Server error”. Internet explorer maskerar väl som vanligt det till något helt obegripligt.
  Så inget fel på länkningen härifrån, bara att att vänta tills de reder ut det på 24nt.

 11. Ingemar (och Nicklas..)

  Länken fungerar kanske i din dator, men för övriga behövs lite mer info….

  ”http://www.30minuter.nu/#category= etc… räcker inte.

  Det ska finnas något mellan de två första /slasharna/ också…

 12. … eller på /någon/annan plats… 🙂

 13. Jag har lyckats se intervjun nu.

 14. Ingemar

  http://www.30minuter.nu/#category=282827&date=2010-2&clip=333677&startTime=0m0s

 15. Ingemar

  Nä, nu funkar inte min heller. Det borde gå på den kortare http://www.30minuter.nu

 16. Ingemar #13

  Ska kolla igen, men kanske är det en länk hos NT24.
  Aha. Det fungerade när jag kopierade in länken i Google, men inte när jag klickade på den…

  Nu lärde jag mig något nytt, även om jag inte förstod varför  😉

 17. Kul inlägg Ingemar!
  Kommunalrådet gjorde en bra insats tycker jag. Han är ju positiv till att forskare kommer med nya infallsvinklar!
  Men han måste ju hålla fast vid den försiktiga linje som gett Norrköping spårvagnar, gasbussar, econova,  och en etanolfabrik. 

  Jag kunde se klippet via http://www.nt.se 
  24NT -> se flera nyheter och program -> 30 min.

  Men just nu går det inte att ladda.

  Grattis till Maggie och er andra dragplåster som har en så välbesökt blogg,  där läsarna följer upp länkarna för att bilda sig en egen uppfattning!

 18. Ingemar, nu har jag sett inslaget.
  Det var ju riktigt roligt. Grattis.
  Lejonpulvret fungerade ju jättebra där.
  Mycket bättre än när din fru berättade det vid köksbordet… 🙂

 19. Gunnar Strandell #16

  Din egen länk till .nu är till salu såg jag nyss….

 20. hahn

  Haha, Lejonpulver komer att vara ett närvarande begrepp i resten av våra liv. Jag kommer aldrig att glömma klimatbubblan och varifrån detta uttryck kom.

  Lejonpulver, överlägset!

 21. Klimatveteran

  Seriösa svenska klimatcitat:
  Nej. Köpenhamnsmötet om två veckor bygger inte på en jättelik sammansvärjning av domedagsprofeter, politruker med dunkla syften och fuskande forskare. Klimatskeptikerna är de allra flitigaste mejlskrivarna; de verkar ha obegränsat med tid.

  Många av deras mejl är oförskämda och aggressiva i tonen. En del skeptiker använder till och med kriminiella metoder för sin argumentation. Just nu jublar de över att University of East Anglia har drabbats av en hackerattack. Hackern har laddat ned material, bland annat mejl, från enskilda klimatforskare och lagt ut till allmän beskådan. I materialet finns förvisso olämpliga uttryck. En forskare kallar till exempel en kritiker för ”idiot”. En annan kallar sin statistiska metod för ”ett trick”.

  Men man ska ha klart för sig att klimatfrågan bygger på rön av tusentals forskare från en lång rad framstående universitet och institut. Deras resultat granskas noga när de publiceras i världens ledande vetenskapliga tidskrifter.

  Att alla dessa forskare och alla dessa universitet och alla dessa tidskrifter har enats om att frisera bilden av jordens uppvärmning – det tror jag lika mycket på som att världen ska gå under den 21 december år 2012.

  Karin Bojs

  karin.bojs@dn.se
  Som fått flera utmärkelser för sitt kunnande.

 22. Micke Johnsson

  ”Klimatslentrian”
  Du är hjälplös.  En stor kram på dig.  Glöm inte nappen 🙂

 23. Klimatveteran

  Nej bara förkyld. Jag är inte lagd åt det hållet. Mina barn vill nog inte låna din ;=)

 24. Håkan Sjögren

  Ingemar! : Det finns en gammal historia om lejonpulver: Under en tågresa i södra europa ser en resande att en medpassagerare tar upp en burk och strör ut ett vitt pulver. På frågan vad detta är svarar pulverutspridaren : det är lejonpulver. Frågaren : Vad har det för verkan. Svar : Det håller lejonen borta. Frågaren : Men här finns ju inga lejon! Svar : Nej, se där, se där. Historien är gammal, men någon kanske inte hade hört den. Mvh, Håkan.

 25. Att klippa in andra personers mailadresser måste ha ett otäckt sjukt syfte.
  Där räcker det inte med en förkylning som förklaring.

 26. Klimatveteran

  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/karin-bojs-kronika-konspirationsteorier-1.999257

 27. Simon

  Ingemar – du säger: ”Han backar, Phil Jones, och går med på en del viktiga saker, till exempel det här med medeltidsvärmen, att den var lika varm eller kanske ännu varmare.”
   
  Vad Phil Jones sa var, och ursäkta att jag känner mig tvungen att citera hela intervjusvaret:
   
  ”There is much debate over whether the Medieval Warm Period was global in extent or not. The MWP is most clearly expressed in parts of North America, the North Atlantic and Europe and parts of Asia. For it to be global in extent the MWP would need to be seen clearly in more records from the tropical regions and the Southern Hemisphere. There are very few palaeoclimatic records for these latter two regions.


  Of course, if the MWP was shown to be global in extent and as warm or warmer than today (based on an equivalent coverage over the NH and SH) then obviously the late-20th century warmth would not be unprecedented. On the other hand, if the MWP was global, but was less warm that today, then current warmth would be unprecedented.


  We know from the instrumental temperature record that the two hemispheres do not always follow one another. We cannot, therefore, make the assumption that temperatures in the global average will be similar to those in the northern hemisphere. ”


  Jones påstår alltså inget överhuvudtaget om hur varm MWP var, och heller inget om hur global den var.
   
  Argumentet om att uppvärmningen under 1900-talets senare hälft skulle bero på mänskliga utsläpp är ju heller långt ifrån så beroende av denna fråga som du vill göra gällande.
   
  Vilka andra viktiga saker går Jones med på, undrar jag också?
   
  Du säger något om att en prognos på 3 °C är tillbakavisad. Vad bygger du det på?
   
  Jag har själv använt argumentation snarlik din om lejonpulver, som motargument mot en video som spreds viralt för något år sedan. Ni såg den säkert, en välvillig lärare som (om jag kommer ihåg rätt) menade att det inte spelade någon roll hur säkra vi var på om klimathotet är sant eller inte – det värsta som kan hända om vi inte agerar är att det är sant (och katastrof uppstår), medan det värsta som kan hända om vi agerar är att det inte är sant (och vi har lagt ner vissa resurser i onödan). Det blir ett meningslös argument om vi inte väger in faktiskt förväntat klimathot; då kan vi använda samma argument för att motivera varför vi borde bygga stora skyddsbarriärer mot attack  från utomjordingar (det var min ekvivalent till ditt lejonpulver 🙂 ).
   
  Mvh, Simon

 28. AOH

  Klimatveter” b a r n”

  ”Men man ska ha klart för sig att klimatfrågan bygger på rön av tusentals forskare från en lång rad framstående universitet och institut. Deras resultat granskas noga när de publiceras i världens ledande vetenskapliga tidskrifter.”

  Det är bra att du lyssnar på lektant Karin B. som kör samma mantra som lekfarbror
  ” Svamel” A.

  Jag ansluter mig till Micke Johansson ” glöm inte nappen”

 29. Simon

  ”Faktiskt förväntat klimathot” var lite slarvigt skrivet; jag menar ungefär ”beräknad risk för ett klimathot”.

 30. Dan

  Klimatvetnoll:

  Alla paleoklimatstudier som tagits upp av IPCC har utförts av ett litet forskargäng (10-20 st) i olika kombinationer, alla har använt samma proxyserier. Inte så konstigt att de får likartade resultat. När dessutom Mann själv är sammanhållande för IPCC: s rapport och bestämmer vad som ska tas med så förstår vi hur det kan bli.  Mann-made global warming.

 31. Peter

  ”Klimatvetaren” klippte väl in citatet från Bojs i motsatt syfte, dvs att visa det stolliga i inlägget?

  Dan: Hahaha.. ”Mann-made gw!!” 🙂

 32. Dan

  Peter:
  Tänkte jag skulle ge honom lite ovedersägliga fakta att suga på . Han verkar ju intresserad av sådan verksamhet.

 33. Ingemar

  Håkan #24 Bra att du drog ursprungshistorien! Den är ju egentligen en perfekt illustration av en annan vetenskapsteoretisk poäng, nämligen hur lätt det kan vara att få sin galna hypotes konfirmerad. Det påminner lite om AGW-arnas välkända sätt att rädda sina modeller genom att hävda att en avkylning är ”consistent with” modellernas prognoser. Detta framställs sedan ofta som ännu en bekräftelse!
   
  Simon #27. Bra att du är vaken. Jag borde sagt att Phil Jones numera (till skillnad mot tidigare) offentligt säger att det är möjligt att det fanns en global medeltidsvärme. Han uttrycker sig försiktigt i intervjun. Men vi vet också från CRU-breven att han inte hade något större förtroende för Manns hockeykurva. (Michel Mann sitter väl och kokar av ilska där borta i Pennsylvania :-))
  Japp, dina skyddsbarriärer mot utomjordlingar är en exakt parallell till lejonpulver. Varenda gång jag möter en politiker i debatt (både i tidningar och i etern) så kommer försiktighetsprincipen upp. Man blir så trött. – Bra att ha några snabba och målande repliker till hands.

 34. Bim

  Klimatvetefan

  Du måste börja tänka logiskt.
   Tex. ”Av alla tusentals sidor i  IPCC:s rapport har det insmugit sig ett enda litet fel om himalajaglaciären och det felet upptäckte de själva och rättade till. Enligt Svante Axelsson.
  Ja, det är ju inget problem om de misstagit sig om att glaciären smälter bort till 2035. Det är det ju ändå ingen som tror på.

  Problemet är att Pachauri visste om felet innan han plockade in uppgiften och att han sedan tillsammans med sin uppgiftslämnare som också  visste,  sökte och fick stora bidrag för att forska om nämnda glaciär.

  Det är bedrägeri och borde lagföras.

 35. AOH

  Bim
  Jag tror ”Svamel” A. är väldig glad över att du och Lena K. bidrar till att fylla på det digra antalet kommentarer ( 3 ) i hans blogg om mötet med Maggie.
  http://blogg.naturskyddsforeningen.se/svante/2010/02/16/felet-ar-hur-ipcc-har-hanterat-misstagen/#comments
  ”Skeptiker och klimatförnekare vädrar förstås morgonluft men argumentationen är mycket märklig, vilket jag fick erfara i Agenda i söndags.”

 36. AOH

  Micke Johnsson
  Sorry att jag skrev ditt namn fel  i kommentar # 28
  Som f.d. amatörredaktör är det en nära en ”dödssynd”
  Kommer ej att upprepas.

 37. Simon

  Ingemar, tack för svaret.
   
  I den mån han uttrycker sig försiktigt är det kanske inte ett helt förvånande beteende för en man som levt under dödshot de senaste månaderna. Att han säger att det finns mycket debatt om huruvida MWP var global eller inte borde inte heller komma som någon vidare förvåning, då han själv deltagit i just denna debatt.
   
  Möjligen kokar Mann över att Jones tog beslutet att överhuvudtaget tala med media i detta läge, då det är tveksamt om det existerar något sätt han kunde ha uttryckt sig på som inte sensationslysten media skulle förvrida. Det har jag ingen uppfattning om. I sakfrågorna är dock gruppen bakom Real Climate, där Mann ingår, överens med Jones.
   
  Jag  ber om att få upprepa min fråga om vilka andra viktiga saker Phil Jones ”går med på”. Något som skulle hjälpa argumentet för någon form av åsiktsskifte är en referens till något han sagt tidigare s0m motsäger det han säger nu. En sidhänvisning till något i IPCC WG1:s senaste rapport som motsägs av det han säger nu skulle kunna vara ett argument för inkonsekvens från Jones sida, då han säger sig stå bakom slutsatserna i denna (åtminstone kap. 9).
   
  Mvh, Simon

 38. Ingemar.
  Bra.
   
  Klimatveteran
  Du klipper in en text av Karin Bojs som förmedlar den vanligaste bilden av Climategate hos AGW förespråkare, nämligen den att det handlar om en ”hacker” som tagit sig in i datasystemen, stulit materialet och lagt ut det till allmän beskådan.
   
  Mycket tyder emellertid på att det handlar om en sk. whistleblower – en person som dagligen jobbar med materialet – som utnyttjat den rätt alla offentliganställda har hos oss sammanfattat i meddelarskydd. Samma rätt har offentliganställda i  England.
   
  Då faller invändningen att mailen läckt ut genom en brottslig handling, som egentligen inte har med saken att göra. Mailen ger trots allt indikationer på att allt inte står rätt till, för att uttrycka det försiktigt.
   
  Varför förringa detta stup i ett?

 39. Bim

  AOH
   Ibland undrar jag varför klimatdebatten är så otroligt infekterad. Det går ju inte att diskutera lugnt och sansat. (Det är tydligen bara Maggie som kan) För min del beror det på att en vissa människor skor sig totalt hämningslöst på andras bekostnad, och sedan ha mage att påstå att vi är betalda av oljeindustrin. Pachauri är ju däremot inblandad i den industrin. Normalt skall man ju inte anklaga någon för bedrägeri innan han är hörd och dömd.  Men vad jag läst så är han polisanmäld i Indien av Lord Monckton. Vi får väl se vad det leder till. Tills dess får jag väl medge att det är en misstanke jag och en del andra har. 😀 

 40. Bim #39

  När det gäller Lordens polisanmälan i Indien så har jag sett inslaget på Youtube där han upprepade gånger förklarar varför han lämnat in en polisanmälan.

  Det handlade om en temperaturkurva som i och för sig inte ifrågasattes, men Pach… hade ritat in trendlinjer för olika antal år på ett sätt som störde Lorden.

  Lorden menade att de senaste årens temperaturtrend fanns med vid två andra tillfällen i temperaturkurvan.

  Men enligt min uppfattning så missade Lorden att de två tidigare tillfällenas toppar låg lägre än den senaste toppen. Så även om T stigit lika brant tidigare, men från en lägre nivå, så kan det knappast kallas för bedrägeri om man inte ritar in dom i diagrammet. Dom syns ju ändå.

  Suck…

 41. Ingemar

  Simon #37.
  Intevjun med Phil Jones finns här:
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8511670.stm
  Phil Jones har i olika sammanhang gett sitt stöd för att IPCC-rapportens slutsatser och att man har bevis för att uppvärmningen i slutet av 1900-talet är unik och med all sannolikhet beror på människans fossilanvändning.
  Nu säger han att han att han inte är så säker om t.ex. medeltidsvärmen. Han säger också att det skett tre lika snabba uppgångar i den globala temperaturen under de senaste 150 åren. Och han säger att det inte skett någon signifikant ökning av temperaturen sedan 1995. Alla de här sakerna tyder ju på att IPCC:s slutsatser inte stämmer. Tycker du inte det?
   
  Eller är du ute efter att rädda Phil Jones och IPCC genom att hänvisa till att de bara talar om sannolikheter (90-99%), och att allt är ”konsistent” med deras prognoser? I så fall får vi ta den debatten vid annat tillfälle. För det berör frågor om hur IPCC framställer sina resultat i sin sammanfattning i förhållande till hur de skriver i grundtexten; hur IPCC framställs (utan protester) i media och av politiker; samt vad olika företrädare som arbetat med IPCC gått ut och sagt.

 42. Ingemar #41

  ”Han säger också att det skett tre lika snabba uppgångar i den globala temperaturen under de senaste 150 åren.”

  Jag tror att det var det som föranledde Lorden Monckton att polisanmäla Pachauri. Trots att de fanns med i diagrammet. Men de hade inte markerats med tydliga trendlinjer. Det tyckte Lorden var värt en polisanmälan…  Lustigt underhållande man den där Lorden. 🙂

  Men de andra tillfällena startade från en lägre nivå och landade på en lägre nivå än idag…

 43. Bim

  Uffeb #40
  Jag sa inte att lorden polisanmälde för just glaciärsmältningen. Vad jag hoppas på är att karln blir utredd för både det ena och andra. Han har alldeles för många ekonomiska intressen i klimathotet för att kunna sitta på den posten.
  Så har i vart fall jag uppfattat saken.

 44. Ingemar

  Uffeb #42.  Det är bara den sista uppgången som framförts som bevis för att orsaken är CO2 (efter som man inte lyckats ”hitta” någon annan förklaring). Att temperaturen har stigit i 150 år sedan lilla istiden är inget bevis för CO2-hypotesen. Att sätta en trendlinje på sista uppgången och inte låtsas om de andra är möjligen missledande men knappast brottsligt.
   
  Är du säker på att det var pga detta som Monckton gjort sin polisanmälan? Kanske har P. använt det för att lura någon blåögd finansiär på pengar? I så fall kan det möjligen bli fråga om bedrägeri.

 45. Bim #43

  ”Jag sa inte att lorden polisanmälde för just glaciärsmältningen.”

  Det har inte jag heller sagt.

  Han polisanmälde på grund av några trendlinjer i ett temperaturdiagram…

  Jag kan inte klistra in bilderna här, så jag skrev nyss ett inlägg på min egen blogg för att visa vad det handlade om… 🙂

 46. Ingemar #44

  Jag är helt säker på att det handlade om den trendlinjen i ett diagram! Jag har både sett och hört Lord Monckton tjata om det i en intervju på Youtube.

  Dessvärre samlar jag inte på knäppa länkar, men det kanske finns någon mer som sett inslaget? Det går säkert lätt att hitta för den som söker… 🙂

  Även om jag redan tidigare tyckt att Lorden är speciell, så tog det där inslaget priset.

  Klistrade nyss in den aktuella grafen på min blogg, med ett par personliga kommentarer..

 47. Ingemar, hur mycket forskning tror du skulle behövas för att utveckla detta lejonpulver så att det blir säkrare och bättre?

  Det finns ju både de som ifrågasätter dess verkning, och ifall de som förordar det verkligen redovisar sina mätdata, effekter och osäkerhetsintervall på allra mest transparanta och neutrala sätt? Och vissa av dess tillskyndare erkänner ju också att där fortfarande finns osäkerheter och öppna frågor …

  Men hur mycker mer skulle behövas, tror du, för att den breda allmänheten skall acceptera att det genomförs. (Om vi undantar den lilla men högljudda skara lejonpulversförnekare som ju orgniserat försöker förhala omställningen till en säkrare bebyggelse, och där man ju vet att stora-kattdjurs-lobbyn ligger bakom och finansierar en hel del av dessa)

 48. Håkan Sjögren

  Ingemar! Jag tror att lejonpulver är orsak till att man på AGW-håll har fått så brått att få ner CO2-utsläppen. När den nuvarande trenden med avtagande temperatur i samband med att vi förmodligen närmar oss en ”liten istid” blir allmänt noterad, vill man kunna skylla på de egna åtgärderna och säga att det är deras förtjänst, som har reducerat CO2. När allmänheten säger det blev ju ingen uppvärmning, vill man kunna säga: Nej, se där, se där. Mvh, Håkan.

 49. Håkan Sjögren #48

  ”När den nuvarande trenden med avtagande temperatur i samband med att vi förmodligen närmar oss en ”liten istid” blir allmänt noterad, vill man kunna skylla på de egna åtgärderna och säga att det är deras förtjänst, som har reducerat CO2.”

  Tror du verkligen att halten av CO2 minskar mätbart i takt med att det eventuellt blir kallare. Vilket du tycks tro att det blir.

  Det lär ju enligt en hel del uppgifter finnas en eftersläpning på 800 år…  🙂

 50. Håkan Sjögren

  Uffeb # 49 : Jag är övertygad om att AGW-arna kommer att påstå att vilka mikroskopiska minskningar de än kan ha åstadkommit av utsläppen, så kommer de att säga att det är tack vare dessa som inte temperaturen stiger, när den i själva verket håller på att minska. Som jag framhållit tidigare är jordens temperatur oberoende av om vi ökar eller minskar halten CO2, men deras åtgärder blir lika verkningslösa som lejonpulver där det inte finns och aldrig har funnits några lejon. Mvh, Håkan.

 51. Micke Johnsson

  #AOH
  Inte första gången för mig om man säger…du är förlåten.

 52. Pompompom

  Lejon äter inte små barn, för de springer för fort och skriker så högt.
  Lejon äter gamla gubbar, och det sänker pensionskostnaderna och ”räddar välfärden”. Släpp lejona lös!

 53. Dan

  Uffeb:
  Du verkar säker på att temperaturen har stigit? Vad bygger du den uppfattningen på?
  Hockeyklubbans båda versioner som är grund för alltihop har ju plockats sönder i småbitar och har inget bevisvärde längre.

 54. Ingemar

  Att skaffa lejonpulver kan orsaka svält – i Afrika
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6639277.ab
  (tack för tipset Joakim)

 55. Tege Tornvall

  I ekonomiskt trängda lägen kan det vara bra att ha björnpulver till hands.

 56. Dan #53

  Att temperaturen på klotet stiger baserar jag på mätningar från satelliter och termometrar. Inte på hockeyklubbor eller OS…

  Varifrån har du fått uppgifter om att det inte är så? Utförsåkningen i OS kanske?  😉

 57. Klimatveteran

  Lejonen är alltså den cancer som vissa skeptiker är?

 58. Håkan Bergman

  Tack för att du finns ”Klimatveteran”!

 59. Dan

  Då bygger du din uppfattning på samma felaktiga data som använts för att tillverka hockeyklubban.
  AGW-människor bör titta extra noga på utförsåkningen. Kanske kan lära sig ett och annat som blir bra att kunna framöver.
  Ni befinner er mitt i störtloppsbacken, på väg ner.

 60. Klimatveteran

  Självklart är alla klimatexperter och politiker på väg ner, emot kvasivetenskapen och skeptiker som har sin källa i de fossila bolagen, det är därför Vancouver har haft varmaste vintern på 117 år………….

 61. ThomasJ

  Bingo #60!
  Be happy! 😛
  //TJ

 62. AOH

  „Klimat-ve och fa…“
   
  Betr. OS på minner du om den franska utförsåkerskan som spårade ur en sekund efter starten.
  Även du tycks ha haft otur sedan starten med att tänka själv.

 63. Klimatveteran

  Jag arbetar och har inte tid med detta OSande, men det är bättre att spåra ur i början och komma rätt sedan, än att som skeptikerna sikta in sig på samma öde som den Georgiska rodelåkaren.

 64. Ulf L

  Klimatveteranen #63
  men det är bättre att spåra ur i början och komma rätt sedan
  Javisst är det så. Ge inte upp, det finns hopp för dig med.