Lätta ditt samvete med WeDontHaveTime AB

wedonthavetime

Här följer ett litet gästinlägg av Rolf Oward:

Greta …

I samband med den nyligen avslutade s k klimatkonferensen i Katowice, kunde man köpa optioner i aktiebolaget ”We don’t have time AB”. Syftet med detta bolag sägs vara att lösa den påstådda klimatkrisen.

VD i bolaget är Ingmar Rentzhog, som av en händelse är PR-hjärnan bakom Gretas ”spontana” klimatstrejk.

Visst är det ekonomiskt väldigt begåvat: Många har lärt sig att ”känna klimatoro” och många företag vill av PK-skäl framstå som varande längst fram i ledet – en verklig good citizen – i ”klimatarbetet” och är därför beredda att slösa pengar på att förbättra sin klimatprofil och inhösta godhetspoäng från världens användare av sociala medier.

Enligt prospektet är bolagets affärsidé att ”samla klimatoroliga individer och klimatmedvetna organisationer i ett av världens snabbast växande sociala nätverk inom området. Bolaget avser erbjuda partnerskap, digital annonsering och tjänster kopplade till klimat, hållbarhet och den växande gröna och cirkulära ekonomin.”

sociala media

Här en länk till prospektet (på 120 sidor) :
https://www.nyemissioner.se/files/rights-issues/3650/prospekt.pdf

Det sammanfattande ordet torde vara SCAM!

Rolf Oward

Fler länkar till WeDontHaveTIME AB:

https://www.fundedbyme.com/sv/campaign/8227/we-dont-have-time/

https://www.bequoted.com/bolag/wedonthavetime/pressmeddelande/wedonthavetime-ab-publ-offentliggor-erbjudande-till-allmanhe-68157/

https://wedonthavetime.org/launch/

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Alvar Nyrén

  Felstavat: WEDONTHAVEABRAIN

 2. Lasse

  Tiden verkar emot alarmisterna när den periodicitet vi vet finns i Arktis slår över i istillväxt.
  http://www.dmi.dk/nyheder/arkiv/nyheder-2018/december/2018-en-ekstraordinaer-is-saeson-i-arktis/

  En periodicitet som är känd genom tiderna men som ”glömdes” bort när man skickade upp satelliter.
  Även denna sida pryds med en falsk kurva över isens utbredning-varför tror ni den startade 1978?
  https://en.wikipedia.org/wiki/Arctic_oscillation#/media/File:Arctic_Oscillation.svg

 3. Daniel Wiklund

  Synd att inte såna som Ingmar R fanns på 1800-talet. Då hade den senaste klimatkatastrofen i Sverige, nödåren på 1860-talet, kunnat undvikas.

 4. Sören G

  ”Klimahotsalarmistängest” täcker mer vad det handlar om än ”klimatångest”. Den är skapad av klimathostalarmiserna för sina egna syften. Domedgsprofeter och Greenpeace WWF, SNF osv. villspela på människors oro för att dra in pengar. Politiker tror att de tjänar på det och journalsiter har sina gröan sympatier.
  Ann Heberlein ger en bra sammanfattning.

  https://annheberlein.com/2019/01/05/klimatangesten-och-dess-kolportorer/

 5. Rider

  Från Rebecca Weidmo Uvell’s blogg på samma tema.

  https://uvell.se/2018/12/11/pr-spinnet-bakom-greta-thunberg/
  https://uvell.se/2018/12/11/ingemarrentzhogochkontakterna/

 6. Ingemar Nordin

  Sören G #4,

  Bra. Men hon bör låta bli att nazifiera alla de klimatforskare och andra som är skeptiska till att det föreligger något klimathot genom att kalla dem ”klimatförnekare”. Det är att jämställa dem med ”förintelseförnekare” och nazister. Användandet av ordet ”klimatförnekare” visar bara att man själv är okunnig om den klimatvetenskapliga debatten. Över 500 peer-reviewade artiklar i välrenommerade vetenskapliga tidskrifter under 2018 ger ett helt annat budskap än vad vi dagligdags får läsa och höra om i stormedia.

 7. Sören G

  #5 Ingemar Nordin
  Ja hon går ju i den vanliga klimathotsalarmistfällan. Men har i alla fall visat klarsynthet på ett plan.

 8. latoba

  Skrämmande hur skattemedel används:
  https://www.skattebetalarna.se/startpage/klimatangestterapi-eller-minskade-utslapp

 9. Lasse

  Många vill hjälpa till att mildra den hysteri som en viss ung dam drabbats av.
  https://www.youtube.com/watch?v=g9ZbSaL7JP0

  Påminner mig om en gång då jag och min då 10 årige son passerade en illa klädd påverkad man .
  ” Dont quit school” var hans råd till sonen-som gått i skola sen dess.

 10. Lasse Forss

  Nog är det cyniskt när man låter okunniga människor skrämmas upp för att driva igenom sin önskan om att avskaffa demokratin. Oerhört cyniskt. Tänk om dessa människor ska komma till makten och bestämma över våra liv.
  För övrigt är vi ju inte ensamma.
  http://www.petitionproject.org/?fbclid=IwAR36ta4Ny8mW5gjmlZpTiho4jrp6hwzBZtFwCsKB7dA66nxefeLQYb5nDtw

 11. Ivar Andersson

  Tvivlar på att Ingmar Rentzhog och Greta kan förklara skillnaden mellan väder och klimat? Tvivlar också på att de förstår skillnaden mellan prognoser och scenarier. De klimathotsreligiösa rabblar bara citat från klimathotsbibeln, som har klimatmodellernas scenarier som underlag, och bryr sig inte om den elaka verkligheten som inte följer klimatmodellernas scenarier.

 12. France Inter upplyste oss i morse om ett nytt sätt att lätta sitt samvete. Nämligen att ersätta tandkräm med svartsåpa! Därigenom slår man två flugor i en smäll. Mindre avfall i form av tandkrämstuber och mikroplaster, samt, vilket är viktigast, att få syndernas förlåtelse för sina lögner. Att tvätta munnen med såpa efter att ha ljugit är en gammal beprövad metod. Rekommenderas för miljöpartister, politiker, journalister och liknande. Minst tre gånger om dagen med en borste av bambu.

  https://www.franceinter.fr/emissions/interception/interception-06-janvier-2019 ( vid 15:44 – 16:10 min )

 13. Ulf

  Känns som att tåget redan gått. Den här scammen var bättre i tiden när Al Gore blåste världen. Fortfarande dominerar de klimatreligiösa i Sverige men tappar alltmer inflytande i andra länder. Sverige är speciellt i så måtto att det inte finns någon debatt så visst det kan hålla ett tag men t o m borde dessa dumheter vara på väg ut även i Sverige.
  I andra länder känner folk till hur fel klimatforskarna haft hittills.

 14. Kjell Lindmark

  Det finns två saker som kan hota vår livsmedelsförsörjning utöver ett nytt världskrig, och det är ett större meteornedslag eller ett större vulkanutbrott. Dessa tre företeelser leder ofelbart till avbrott i livsmedelsförsörjningen i världen. När det gäller krig så hänger det på oss själva, det kan vi påverka genom att undvika dylika aktiviteter. När det gäller naturliga fenomen har vi inte mycket att sätta emot, i stort sett ingenting.

  Beredskap för vulkanutbrott eller meteornedslag som i ett slag skulle sänka medeltemperaturen med flera grader under åtskilliga år och stänga ut solljuset så att odling omöjliggörs i några större kvantiteter. Det medför svält och döden för flera miljarder människor globalt. Livsmedels och färskvattenlager med det nödvändigaste för att överleva minst 5 år helst 10 år om/när katastrofen inträffar.

  Där borde intresset, pengarna och satsningarna ligga nationellt och globalt för att minimera skadeverkningarna vid en sådan händelse. Till det behövs pålitlig elförsörjning i form av kärnkraft, sol o vind blir helt obrukbara under sådana förhållanden, för det kommer att bli rejält kallt. Då behövs en stadig elförsörjning om vi inte riskerar att frysa ihjäl också. Men det gör sig inte så bra i media, det är sexigare och häftigare att få flasha med att skambelägga vanligt folk.

  På översta bilden jämförs utsläppen av koldioxid med 400 000 Hiroshimabomber varje dag under ett år. När jag gick i skolan på 60 talet fick vi lära oss att ett atomkrig skulle ge oss en atomvinter, inte uppvärmning. Jämförelsen är helt idiotisk, vi hade inte överlevt ett sådant utsläpp för övrigt är inte koldioxid radioaktivt.

 15. Christer Löfström

  #6 Ingemar Nordin
  Nazifiering används av många. Ett exempel är en projektledare i Vellinge.
  https://www.expressen.se/kvallsposten/har-dranks-den-skanska-orten-kan-forsvinna-fran-kartan/

  Betydligt intressantare än diverse glappkäftar är Sveriges o världens framtida elförsörjning.
  Varje land/region har sin speciella situation.

  Enligt IEA WEO2018
  ”In all cases, governments will have a critical influence in the direction of the future energy system. Under current and planned policies, modeled in the New Policies Scenario, energy demand is set to grow by more than 25% to 2040, requiring more than $2 trillion a year of investment in new energy supply.”
  (SS Afrika t.ex.)

  I Telegraph / Jillian Ambrose) berättas att GB elproduktion och behov är den lägsta sedan 1994.

  I Sverige är gammal kärnkraft på väg ut.
  http://www.sverigesnatur.org/aktuellt/skadad-generator-stoppade-ringhals-2/

  ”– Det handlar om godsförtunning. Man utreder orsaken och hur förtunningen har uppstått. Man upptäckte det innan det läckte. Jag skulle säga att det är ovanligt, säger Anna Collin, presschef på Ringhals.”

  Godsförtunning i högtrycks ångledning, visserligen i turbinhallen hos en PWR, men ändå.

 16. Sten I

  I dagens Aftonbladet ska det skrämmas rejält 🙂
  https://special.aftonbladet.se/deras-planet/new-york/

 17. Ingemar Nordin

  Christer L #15,

  Den där Per Juhlin verkar vara en riktig domedagsprofet och skojare som struntar i fakta och verkligheten. Allt för att han skall få bygga sin ”skyddsvall” med en massa statliga medel. Samtidigt så växer Falsterbonäset:

  https://www.klimatupplysningen.se/2017/08/27/eva-franchell-smhi-och-det-oversvammade-falsterbonaset/

 18. Rolf Mellberg

  OT

  Lärde mig nyss om ”Argo floats”, att man med såvitt jag kan bedömma ovanligt otvetydiga mätmetoder kan konstatera ”gallopperande” uppvärmning av oceanerna. 0.04 gr C på tolv år. Kolla här:

  http://www.drroyspencer.com/

  (kanske stoff för en separat post?)

 19. Ett smart försök att lura av folk pengar på ångest och klimatbluffen. T.o.m. Greta ”Klimat-Jesus” Thunberg ingår i prospektet. Jag har tidigare sett motsvarande bluffar med grön ekomat och start-up företag. De misslyckades naturligtvis.

  Observera att en stiftelse (utan insyn) äger nästan allt i bolaget. Ingmar Renzhog, som ”råkade hitta klimat-jesus” Greta kanske hinner tjäna en hacka på det hela. Kom ni håg etanol-Jesus och hur det gick får honom? Ska försöka följa bolaget och se hur länge det håller innan nya aktieägarna förlorat alla sina pengar. Med kedjebrevsprincipen kan det hålla ett par år. Jämför med IT-företagen på slutet av 1990-talet som inte tjänade några pengar (Framfab, Icon Medialab….) men var högt värderade.

 20. Olav Gjelten

  Klimatalarmisterna har förstört våra liv för oss som är gamla och vi inte längre har ett ”uppvaknande” att hoppas på inom vår livstid.

 21. Olav Gjelten

  Klimat-Greta hade garanterad skolans fulla godkännande för sin frånvaro och med all sannolikhet var det ingen aktion påkommen av en 15-årig skolflicka, utan det var vuxna som såg propagandavärdet i den fula föreställningen.

 22. Robert Norling

  En läsvärd text av Expressens krönikör Jennifer Wegerup.
  ”Vi måste lyssna mindre på de unga – sluta tramsa nu.”

  https://www.expressen.se/kronikorer/jennifer-wegerup/vi-borde-lyssna-mer-pa-de-aldre-de-som-levt/

 23. Christer Löfström

  #17 Ingemat Nordin
  Skåne är nerlusat med klimatskojare, inte minst universiteten, men nu börjar debatten på riktigt.
  Dags för SI att bestämma sig. Kan klimathot användas som motiv för bidrag till ny kärnkraft?

  https://www.di.se/ledare/det-varas-for-karnkraft/

  P M Nilsson nämner Cementproduktion, en industri jag haft till bröd o mjölk från.
  https://www.flsmidth.com/en-gb/discover/danish-scientists-accelerate-climate-friendly-industrial-production
  För ca 10 år sedan tog jag upp kärnkraft med ansvarig för förbränning. Han log lite.

 24. Ingemar Nordin

  Christer L #23,

  Vem har pratat om bidrag här på bloggen?

 25. Ulf

  Så här skriver Jenny stiernstedt i dagens industri:

  ”Dagens system kräver som bekant en mer eller mindre ständigt växande ekonomi. Kruxet är bara att hotet om ett kraftigt BNP-ras är högst reellt i många hörn av världen.”

  Hon visar därmed att hon inget begripit av hur en samhällsekonomi fungerar. Det finns naturligtvis inga system som kräver något. Tillväxt behövs för att utrota fattigdom och är till gagn för mänskligheten. Hon får det att låta som det finns alternativ och det gör det men dessa leder alltid till elände och svält. Resten av artikeln är en exercis i sjuka fantasier om BNP och klimat. Jag förstår hur dessa kommer till ren okunskap i botten. Total okunnighet om hur en världsekonomi och samhällsekonomi fungerar.

 26. Guyg

  Robert Norling #22

  Tack för den länken. Tröstande att hitta en människa som skriver som Jennifer W.

 27. Malena Ernman försvarar sin dotter och tror att We Dont Have Time är en ideell organisation.

  ”Sista månaden har hon tagit emot frivillig, idéell hjälp att hantera alla internationella pressförfrågningar. I övrigt har hon absolut inte vid något tillfälle haft någon hjälp eller stöd från någon ”PR-byrå.” Hon stöder vissa ideella organisationer som Greenpeace, 350.org, We Dont Have Time och Every Breath Matters men hon har inte fått någon ekonomisk ersättning för någonting.”

  https://www.facebook.com/72688240730/posts/10156673121070731/

 28. Ulf

  Svar 27
  Man undrar förstås om hon är så naiv eller om hon vet att hon ändå inte blir granskad?

 29. Astrid Å

  # 27
  Tack Lena!
  Jo de kallar sig nonprofit. Det är bara Ingmar Rentzog och David Olsson som tar ut månadslön, så….
  https://wedonthavetime.org/launch/about/

  Tittade lite på den här Bo Thorén från fossilfritt Dalsland.
  https://www.aktuellhallbarhet.se/lat-skolklasser-salja-klimatkompensation-istallet-kakor/

  https://www.etcel.se/energi/etc-bygg-far-miljoner-i-stod-fran-boverket
  Pengar i omlopp är det ju…

 30. Astrid Å

  forts från # 29
  SVTs inblandning i detta är desto mer bekymmersamt, tycker jag. Här är ett klipp där Gretas pappa propagerar för att Public Service borde sprida detta ännu mer än de redan gör.
  https://www.youtube.com/watch?v=GiD04TRwebQ

 31. Ulf

  Svar 29
  Vore spännande att veta månadslönerna…….

 32. Guy

  # 27, 29

  Ormoljeförsäljarna är snabba att haka på ideella trender. Skolklasser städjas att sälja avlatsbrev i form av ”certifikat”. Klassen tjänar 50kr per sålt avlatsbrev, för att kunna festa ordentligt. Vart 150kr går är oklart.

 33. kristian Jonsson

  Är We-don’t-have-time det avlatsbrev jag väntat på? Kan jag nu äntligen köpa mig fri från min skuld? Åt kött och körde bil till butiken idag!!

 34. Guy

  kristian Jonsson # 33

  Jepp, 200kr är billigt pris för att slippa klimatångesten för det här året. Om dessutom skolungarna får öka sina utsläpp med en fest, är det ju prima :-D.