Klimatting ett

Lunds kommun vill visst profilera sig på klimatområdet inför Köpenhamnsmötet COP15. Mellan 13 och 15 november arrangeras nämligen ett klimatting, eller rättare sagt KLIMATTING ETT, i just Lund.
”Tinget ger ungdomarna möjlighet till spännande möten och ett aktivt deltagande i workshops och föreläsningar”, står det i pressmeddelandet. ”Tanken är att klimattinget ska samla 250 till 300 ungdomar från Sverige, Europa och världen”, får vi veta på Klimatting etts webbsida. Inget program har offentliggjorts ännu men vi kan antagligen förvänta oss den vanliga blandningen av Andreas Carlgren, Anders Wijkman och Svante Axelsson. Eller liknande.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Olaus Petri

  Floskeln ”spännande möte” är oftast en vacker täckmantel för slöserier med skattepengar. I regel är dessa totalt förutsägbara och därmed ointressanta och fungerar sålunda främst som egoboostar för priviligierade kids och idealister.

 2. Tege Tornvall

  Organiserad, systematisk och skattefinansierad indoktrinering.
  Tege

 3. Labbibia

  Tege
  Kunde inte hålla med dig mer.
  Ibland undrar man verkligen vartåt vårt land är på väg?
  Häromdan brann det ju på ett kryssningsfartyg i Sthlms hamn. Brandkåren fick nöja sig med att skicka bilar, för den enda brandbåten i hela hamnen är lagd i malpåse. Malpåse?
  I början på Augusti? Herregud! Inkompetensen slår nya ofattbara rekord.
  Det kanske är dags att börja lägga en massa politiker och byråkrater i malpåse i stället?

 4. Kjell_A Jönsson

  Kjell-A Jönsson
  Lund är en tacksam plats för verklighetsfrämmade aktiviteter. För unga studenter har verkligheten ännu inte trängt sig på och för sofistikerade akademiker kommer den aldrig att göra det.
  Kjell-A Jönsson