Klimatmusikal för barn

Enligt Hällekiskuriren, lokaltidning för Kinnekullebygden, är det snart premiär för Lasse Åbergs familjemusikal Banankontakt. Den handlar om miljö, klimatkris och vänskap och är ett samarbete mellan Riksteatern och Naturskyddsföreningen. Föreställningen tar även upp sådant som konsumism – med poänger och tankeställare, både för vuxna och barn. Svante Axelson är glad att ” kunna nå ut med miljöfrågan på ett humoristiskt sätt både till vuxna och till barn samtidigt”.
Vilka av er var nu med i Naturskyddsföreningen? 😉

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter

  Förstår att åren har varit svåra för Lasse Åberg bortom rampljuset efter ”Trazan & Banarne” och ”Zvampen” men ”klimatmusikal”…?? Bättre kan han väl?!

 2. Egen

  Peter: Du glömde Stig Helmer Olsson, hans paradfigur.

 3. Labbibia

  Lasse goes Bananas?
  Synd. Jag har skrattat gott åt hans filmer.

 4. Peter: Tvärtom. Lasse Å är riktigt ”klimatsmart”. Han utnyttjar klimatkrisen för att tjäna lite stålar.

 5. Johan

  När Svante började orera angående kommande klimatkolapps, lämnade jag SNF.

 6. Hans i Lund

  Patetiskt! När jag såg föreställningen för ett par år sedan på Malmö Stadsteater handlade Banankontakt inte ett dugg om klimat. Däremot tog den upp tänkvärda frågeställningar kring miljön (och var väldigt rolig, Åsa Fong som fröken Öken var superb). Men det säljer nog lite extra att hoppa på tåget som alla andra redan åker med.
  Apropå klimat och underhållning, såg någon Livvakterna igår?

 7. Per

  http://www.bluebox.se/showinfo.asp?a01295
  Här är den. Taxen som uppfyller CE-märnkningen.

 8. J-O

  Hmm … är nog mer insyltad i SNF än jag själv tror med risk för ett kommande krig i släkten…

 9. Tege Tornvall

  Kul men missinformerat, missförstått och missriktat. Lasse Åberg är en bra man med goda avsikter. Han liksom så många andra luras grundligt av klimatalarmisterna.

 10. Vore inte dags att uppmana Riksteatern att sponsra den nya filmen mot Al Gore.  Den är bra, även om man inte alls törs nämna kärnkraft som alternativ. Den presenterades i USA i förra veckan av frimarknadsinstitutet Heritage Foundation:
  http://www.heritage.org/Press/Events/ev101809a.cfm
   

 11. Under 80-talet bedrevs en omfattande fortbildning i naturvetenskap av den lärargrupp som idag ska kallas tidigarelärare. Det visade sig att denna fortbildning på många håll riskerade att mest fokusera på den tidens stora miljöhot. Då uppmärksammades faktiskt barns rädsla för allehanda hot som de inte kunde lastas för. En viss eländesåterhållsamhet påbjöds.
  Frågan kvarstår. Varför  i hela friden ska ungarna överösas med all världens elände? De kan ju inte rå föratt de är födda i ett land och i en tid då vi lämnat jägar-samlarsamhället bakom oss och därför anser lämna oacceptabla ”ekologiska fotspår”.
  Var det inte tal om ett gemensamt upprop från Maggies blogg för att skydda ungarna från dylika påhopp? 

 12. Kjell_A Jönsson

  Kjell-A  Jönsson
  Att spela på barns och ungdomars känslor är mycket vanligt bland religiösa ,  kvasireligiösa  och politiska    rörelser,  AGW-lobbyn är inget  undantag.  Stalin hade som bekant starkt stöd bland  skolflickor  då han var banditledare i  Georgien, (en del blev gravida) Hitler hade sitt  Hitlerjugend och  Mao var en kultfigur främst bland Europas ungdomar.  Som 9-åring  blev jag   av frikyrkopredikanter    utsatt för religiösa påtryckningar i en söndagsskola    i min skånska hemby.  Stora plakat  i färg    av en på korset blödande Jesus hängdes upp,  allt i syfte att ge oss barn   skuldkänslor.  Skuldkänslor är liksom vinningslystnad en av vägarna till makt.
  Ett gemensamt upprop på Maggies blogg är en god idé.
  Kjell-A Jönsson