Klimatkonferens 18-19 oktober i Oslo

Som tidigare annonserats så blir det en stor klimatrealistisk konferens i Oslo till hösten. Morten Jødal har lagt ut program och lite information på sin egen sida som vi återger här:

Skjermbilde-2019-06-20-kl.-09.50.57

Klimarealistene, i samarbeid med Stockholmsinitiativet (Sverige) og Klimarealisme (Danmark) inviterer til en to-dagers konferanse i Oslo i oktober 2019. Konferansen er åpen for deltakelse for klimarealister fra hele Europa, og vi sprer informasjon om den til alle våre søsterorganisasjoner. Den holdes på engelsk.

Konferansen markerer at Klimarealistene formelt har eksistert i ti år.

Programmet vil bli utvidet med ett til to ekstra foredrag, som annonseres senere. Sannsynligvis vil vi også belyse hvordan marine miljøer tåler olje og plast.

Påmelding gjøres ved å betale konferanseavgiften. Ønskes middag fredag kveld, betales også for dette. Vi trenger epostadresse for alle som melder seg på, og denne oppgis ved betaling til Klimarealistenes konto, eller ved å sende en e-post til Arild Johansen: arildeugen@me.com. Nærmere opplysninger fås ved å kontakte Klimarealistenes styreleder: Morten Jødal: Morten@miljomytene.no

Deltakere ordner selv sin overnatting i Oslo. Følgende hoteller har fornuftige priser: Comfort hotel Xpress, P hotel Oslo, Park Inn by Radisson Oslo, Saga hotel Oslo Centre, Smarthotel Oslo, Thon hotel Astona, Thon hotel Cecil, Thon hotel Europe. I tillegg finnes det mange flere.

Velkommen til høstens konferanse.

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Olav Gjelten

  Med 50 års miljöfokus i politiken kan vi fastslå att vi nu är ett närmast totalt hjärntvättad folk vad gäller miljö/klimat. Om det är Greta-effekten eller annat som ligger bakom så kan vi dessutom fastslå att klimatextremism under senare tid ökat markant.

  Förra gången ett europeisk folk drabbades av en liknande katastrof var under 1930-talet. Det ledde till en gigantisk katastrof. Vi skall bara inte tro vi kan undvika katastrof denna gången heller. Vad gällde Sverige hade vi ett jordbruk där vi var självförsörjande på mat förra gången katastrofen skedde. I dag är vi helt avhängiga av en fungerande import för att äta oss mätta. Miljöfokuseringen har gjort att nerläggningen av svenskt jordbruk har skett utan att någon ens har brytt sig. Likadant är det vad gäller industrin. Med hänvisning till gudsordet MILJÖ har den lagts ner eller flyttat utomlands närmast med ett applåderande av svenska folket

  Den extremism och hjärntvätt som byggts upp kring klimat/miljö är minst lika farlig som fascismen/nazismen/kommunismen någonsin var.

  Moderator: Denna kommentar, liksom de 10 första nedan är helt OT. Ingen som har något att säga om konferensen?

 2. jensen

  Vem vill inte vara moralisk i detta gudsförgätna land.
  Betänk då det förledande budskapet från Gro Harlem Brundtland :
  I klimasagen är det umoralisk at tvivla.

 3. Olav Gjelten

  Vad spelar demokrati egentligen för roll i ett land där befolkningen är hjärntvättad och röstar för vår undergång i miljöns/klimatets namn??

  OBS! Detta till trots vill jag ha demokrati! Jag vill fortfarande så gärna tro att psykosen kring miljö/klimat kommer att ha en ände någon stans. Sverige/Norge är emellertid säkert sista bastionen i världen.

 4. Olav Gjelten

  Klimatförändringar i vår tid? ’
  Jo visst, nu såsom ALLTID jordens historia!
  Men denna gången är de små jämförd med tidigare och BARA TILL DET POSITIVA.
  Återkom gärna om tusen år om något blivit lite fel.
  OBS! till 99 procent är jag säker på att ”felet” är att det blivit för kallt!!

 5. Olav Gjelten

  Ni är helt upptagna med att fira midsommar ni som tvivlar mellan klimathot och klimatrealism.
  ÄNNU en gång: Klimathotet är iscensatt av vänsterkrafter som inte vill oss väl. Fortsätt sedan ert firande. 6 juni är min dag!

 6. jensen

  Klimathot………..När? ……….. Var?………..Hur?

  https://www.google.com/search?q=https://i.imgur.com/0cwf5nc.png&rlz=1C1GGRV_enSE751SE752&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=z9AwF5JvLoFCKM%253A%252CWHlh9yx0Cd4dJM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kToK4Ew_HV27A9L-qmCTW_DKCJ-cg&sa=X&ved=2ahUKEwiWr-bblPviAhVms4sKHcdFCZoQ9QEwAHoECAAQBA#imgrc=z9AwF5JvLoFCKM:

 7. Håkan Bergman

  Äre okey om man kör lite små grodorna?
  https://www.youtube.com/watch?v=9Gc4QTqslN4

 8. Hasse Johansson

  Norge Paradoxen. Vilket innebär att man nitisk med hela sitt hjärta och oförstånd undviker CO2 emission men producerar olja och gas för glatta livet. Det måste betecknas som kollektivt vansinne!

 9. jensen

  För er, som hellre vill se allmän-mänsklig skala i Celsius.
  Klicka i övrigt gärna på Relaterade bilder, ” Visa fler ”

  https://www.google.com/search?q=https://i.imgur.com/0cwf5nc.png&rlz=1C1GGRV_enSE751SE752&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=z9AwF5JvLoFCKM%253A%252CWHlh9yx0Cd4dJM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kToK4Ew_HV27A9L-qmCTW_DKCJ-cg&sa=X&ved=2ahUKEwiWr-bblPviAhVms4sKHcdFCZoQ9QEwAHoECAAQBA#imgdii=_SJenO2IT18AaM:&imgrc=z9AwF5JvLoFCKM:&vet=1

 10. Ulf

  För lite uppmärksamhet i att fyra östländer stoppat ett klimatvansinnigt avtal i EU. Visa av sina dåliga erfarenheter av kommunistiska samhällen så inser man förstås att bevis saknas för klimathotandet. Detta är värt att fundera på för alla klimatnyktra personer. Här finns tydligen förnuftiga mönniskor i högsta politiska ledningarna kanske det ska skickas inbjudningar till dessa länder? Speciellt Tjeckien och Estland verkar ha röstat pga sunt förnuft.

 11. Christer Löfström

  # Ingemar Nordin

  Intressant!
  Lägger ett bokmärke så får jag se hur livet ser ut i oktober. Gratis, reducerat pris för mogna amatörer över 70?

  Torbjörn Fagerström är en av mina favoriter. Hans bok ”Den skapande evolutionen” står i min bokhylla vid sidan om ”Hotet om klimatförändring” av Bert Bolin.
  Båda från 90-talet, ingick i FRN´s satsning på populärvetenskapliga böcker av aktiva forskare.

  I Fagerströms bok har jag lagt ett tidningsurklipp ur Skånska Dagbladet från 6/5 2002 med rubriken.
  ”Prisad folkbildare bosatt i Höör”
  Där är en bild av honom med texten. ”Nu våras det, men på vintern ger sig professor Torbjörn Fagerström gärna ut på långtur på skridsko”

 12. Gunnar Strandell

  Jag hoppas att arrangörerna för konferensen lyckas locka några politiker och mainstranjournalister att delta.
  Jag tror inte att de går att omvända, men kanske kan de få en tankeställare kring hur informationsfriheten fungerar i praktiken. Både i samhället och på universiteten.

 13. Olav Gjelten

  Kommentaren borttagen

 14. Ingemar Nordin

  Här är några länkar från förra klimatkonferensen, i Mölndal, som kanske kan vara av intresse:

  https://www.klimatupplysningen.se/2018/02/19/climate-sense-2018/
  https://www.klimatupplysningen.se/2018/03/06/bevis-saknas-att-det-ska-bli-mycket-varmare-framover/
  https://www.klimatupplysningen.se/2018/03/07/fornekelsen-molndal/

  Det enda man riskerar när man deltar i en vetenskaplig konferens om klimatet är att man blir hånad i media och kanske förlorar sitt jobb 🙂

 15. Ingemar Nordin

  Här är också ett inlägg av Elsa widding som tar sin utgångspunkt från klimatkonferensen i Mölndal.

  https://www.klimatupplysningen.se/2018/05/20/debattklimatet-klimatdebatten/

 16. Ulf

  Svar 1 moderator

  Om jag som i nummer 10 föreslår inbjudningar till högt uppsatta politiker i förnuftiga länder till konferensen så har jag svårt att se att det är OT.

  Vill man nå resultat med en konferens så är det väl ett utmärkt sätt att få uppmärksamhet av rätt människor.

  Om nu inte konferensen bara syftar till att vara en kul grej för klimatintresserade då är förstås min kommentar OT.

 17. Ingemar Nordin

  Ulf #16,

  Nej, ditt verkar relevant.