Klimatångest blues

Temat för årets Earth Day är ”Protect Our Species” vilket är något som jag har valt att uppmärksamma och även döpa mitt boksläpp/event till.

Earth Day Networks hemsida beskrivs hur hotet mot djurarter som bin, valar, elefanter och insekter står i direkt relation till människans destruktiva påverkan på planeten i form av klimatförändringar, avskogning, föroreningar, bekämpningsmedel, ohållbart jordbruk etc. På schavotten står den mänsklighet som av Romklubben utpekats som den stora fienden. Allt är vårt fel!

klimatangest

Men vems fel är det egentligen? Vilka var det som gav oss den oljebaserade globala ekonomin och den konsumtionshets som pekas ut som roten till allt ont, och som den vanliga människan nu har fått skulden för?

Klimatångest blues

Klimatångesten får unga kvinnor att koldioxidbanta och avstå från barn.
Samtidigt som klimatskattefällan lindar in oss i sitt garn.

Greta Thunberg strejkar för en global koldioxidvaluta och att paniken ska leda våra liv.
Torbjörn Tännsjö, Per Holmgren och svenska influencers kräver klimatdiktatoriska kliv.

Det ska göra ont att leva
Klimatångest blues

Alice från Push Sverige skrattar, längtar efter piskor och hårdare tag.
Planetskötare Rockström minskar vår koldioxidbudget för var dag.

Per Bolund och Anders Wijkman trängtar efter makt och att få verkställa krympande utsläppskvoter.
Martin Hultman bedriver klimatförnekarjakt medan Kirsti Jylhä bistår med tvivelaktiga anekdoter.

Det ska göra ont att leva.
Klimatångest blues

Vi ska skämmas för vår livsstil, be om ursäkt för varje andetag, och inte sträva efter ett bättre liv.
Varje steg ska dokumenteras, och noggrant koldioxidberäknas, medan avlatshandeln täljer guld med kniv.

Pentii Linkola firar triumfer och marscherar med ekofascismens gröngardister.
Pastor Sandberg åkallar singulariteten medan Jowan Österlund gör dig till chipster.

Det ska göra ont att leva.
Klimatångest blues

Människans enda val består av undergång eller transhumanistisk uppgradering.
Allt detta ger upphov till en fundering.

I andra ringhörnan står oljebolagens härförare och hånfullt skrattar.
Det är något som vi människor inte fattar.

Vi håller på att avskaffa vår mänsklighet så kär
och det är en mycket dålig affär.

Vi klär vår värld i bojor
men allt bygger på nojor.

Vi får en kärlekslös plats utan värme och glöd
där allt som väntar är ond bråd död. 

Det är dags att häva den planetära amnesin
och värna den nu hotade demokratin.

Hylla den goda skapelsekraften
och rädda oss från den totalitära makten.

Inte låta vår mänsklighet offras
och istället bygga en värld där livet knoppas.

Där livets gas ger växter näring
och ger grund till vår förtäring.

Vi måste skydda vår art och stå upp för mänskligheten.
Detta gäller nu och i evigheten.

Protect OUR Species!
Amen!

(Jacob Nordangård, 2019-02-08)

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Olav

  Undrar om sjukvården tar emot patienter för att bota klimatångest? Kan man remitteras till specialistvård för att få hjälp mot sådan sjukvård där exempelvis terapi och mediciner inte hjälper?

  Vad menar våra makthavare med att förstöra livet för barn och unga genom att inpränta dem att de inte har någon framtid och att de kommer att stekas till döds på grund av klimatförändringarna? Borde vi andra inte bokstavligen gripa in mot våra gröna khmerer som förstör livet för Greta Thunberg och tiotusentals andra unga tjejer och killar i vårt land?? Har vi rätt att fortsätta vara passiva när situationen är den den är???

 2. Rolf Mellberg

  I en annan dle av världen har man en lite mer optimistisk syn på framtiden:
  https://www.zmescience.com/ecology/what-is-molten-salt-reactor-424343/

  Vi hamnar på efterkälken men får väl titta åt öster för att få lite inspiration.

  Lite som Volvo som gick på amerikanska Ford-kryckor ända till Geely förlöste dom.

 3. Rolf Mellberg

  #2

  Jag ska nog förtydliga lite:
  Det finns flera länder som har börjat titta på den här tekniken men ingen gör det med samma muskler som Kina. Om tekniken håller måttet så kan vi nog vänta oss en brutal satsning. Den som inte riktigt förstår Kinas kapacietet och förmåga till beslutsamhet kan sätta sig in hur det gick till när det på en väldigt kort tid drog fram höghastighetståg kors och tvärs genom landet. Satsningar som ställer resten av världen helt i skuggan.

 4. L.C.

  #1 Olav. Det lär finnas sådan behandling i Örebro.

 5. Arne

  Gunhild Stordalen får kritik för att hon i sin strävan att få folk att äta mindre klimatpåverkande kött flyger en hel del… Hennes svar säger att hon tycker att hon är en av dem som som är undantagna från flygförbudet…Hyckleri som sagt :
  https://www.expressen.se/gt/gunhild-stordalen-anklagas-for-hyckleri-slar-tillbaka/

  Som en parentes så dras kritikernas koppling till köttindustrin upp av journalisten. Minsann..
  Inte ett ord att EAT har fingrarna djupt i den veganska syltburken och vad de vill är ju något helt annat.. Här har vi alltså ett exempel på att en intresseorganisation använder sig av klimathotet för att få igenom sin agenda. Jag förstår att alla vill ha en miljöprofil och certifiering av sitt företag då det ger konkurrensfördelar..

 6. Kjell Lindmark

  #3 Rolf Mellberg

  Molten Salt Reactor tekniken är nog den som ligger bäst till för att lösa världens energiproblem. Det finns en uppsjö olika varianter på denna teknik. Vissa typer kan använda nuvarande utbränt kärnbränsle, andra använder Torium som bränsle, och det finns de som kombinerar olika typer av bränsle. Det går till och med att bränna plutonium och skrotade atomvapen inklusive rester från atomfartyg. Den modell Kirk Sörensen i USA jobbar på är en Toriumreaktor som har den fördelen att den mycket snabbt kan regleras uppåt eller nedåt beroende på elförbrukningen. Några sådana reaktorer skulle med lätthet ersätta vattenkraften som reglerkraft vid toppar som sker över tid.

  Andra varianter kan köras vid högre temperaturer och kan användas för att dela vatten i väte och syre vilket skulle komma väl till pass för att stålverken byter teknik från kol o koks till vätgas. Det som politikerna vill. Att göra det med hjälp av överskottsvärme från reaktorer torde göra det betydligt billigare än dagens strömkrävande teknik.

  Sommartid när elförbrukningen är låg skulle dessa nya kraftverk kunna avsalta havsvatten och förse oss med nästan obegränsade mängder med sötvatten vilket skulle kunna förse jordbruket med bevattning vid eventuella torrperioder(som i somras). Investerar vi i denna teknik med några olika varianter av MSR:s skulle flera behov kunna tillgodoses samtidigt som vi får el, vatten, vätgas men även processvärme och fjärrvärme. Eftersom denna teknik är betydligt säkrare torde man kunna placera verken närmare städer och tätorter för att till fullo utnyttja allt de som dessa verk kan producera.

  En av de största fördelarna är nog ändå att vårt lager av uttjänt bränsle som idag förvaras i Oskarshamn och väntar på långtidslagring skulle kunna återanvändas för att sedan endast behöva lagras i 300 år eller kortare tid än så. Det är svårt att förstå varför inte våra folkvalda inser vilka stora fördelar som finns med denna teknik och inte satsar det som behövs för att vi kan utveckla denna teknik som löser alla problem med energiförsörjningen. Länkar till World Nuclear Association som redovisar de olika varianter på MSR reaktorer som finns eller ligger under utveckling.

  https://www.world-nuclear.org/information-library/current-and-future-generation/molten-salt-reactors.aspx

 7. Lars Cornell

  #6 K.L.
  ”Våra folkvalda” inser säker det. Men de har handbojor och munkavle som satts på av Mp och C i samarbete med S. I FoU om energi har Kina tagit täten med Sverige på en jumboplats.
  .

 8. JIMMY

  Tack Kjell inlägg 6.

  Jag tittade i morse på internet IP TV Fox News samt även den Amerikanska versionen av CNN som inte sänder över Europa den innehåller flyg samt bilreklam.

  Det ni skall göra som har svenska kabel eller satellit TV abonnemang är att ringa och kräva att ni får den Amerikanska versionen av CNN och även får Fox News i utbudet annars så säger ni upp TV-abonnemanget.
  Summa summarum är att ingen har några symptom på klimathots PSOYOPS propaganda på dessa USA ip TV versioner.
  Jag har bara betalat 200kr för 9000 tv kanaler för ett år men jag tittar mestadels på Fox News så jag kan jämföra med den totalitära TV demokratur versionen via SVT samt hjärntvätt SR studio ett klotet.

 9. Ivar Andersson

  #7 Lars Cornell
  Våra folkvalda med några få undantag förstår inte frågan. Vår fd energiminister Ibrahim Baylan verkar inte förstå någonting utan svarade mest ”goddag yxskaft” och genererade bara ord.

 10. Lars Cornell

  Nu är Rockström igång igen i SvD.
  ”Domedagsprofeterna har fel om klimatet”
  Men domedagsprofet är det ju han som är. Det är ett trevligt erkännande av honom själv att han har fel.

  Jag gissar att han känner konkurrensen från Greta och att propagandan håller på att glida honom ur händerna. Han tar upp 5 frågor.

  • Nyligen har två oberoende studier pekat på inbromsning av den nordatlantiska värmecirkulationen i havet, som bland annat reglerar Golfströmmen och därmed påverka möjligheten att leva i exempelvis Sverige.
  Slutsats: Det blir således kallare? Den Atlantiska oscillationen har passerat en topp och går nu in i ett kallare skede.

  • Det senaste året, nu senast i Nature i februari, har nya belägg lagts fram för att Antarktis och Grönland smälter snabbt, vilket ökar risken för en havsytehöjning på över 0,5–1 meter, redan 2100.
  Slutsats: Nature är en av våra främsta faktoidproducenter. Isarna är stabila. Om isarna smälter så som Rockström påstår skulle havsytans höjning inte se ut så här,
  https://climate.nasa.gov/vital-signs/sea-level/

  • 2015–2018 är de fyra varmaste åren på jorden sedan den industriella revolutionen, och vi har nått den varmaste temperaturen på jorden sedan den förra istiden.
  Faktoid: Både bronsålder och vikingatiden var mycket varmare än nu. Att det är varmare nu än för hundra år sedan beror på att det var en särskilt kall period då.

  • Världens korallrev försvinner snabbt. Efter värmeböljan 2016/17 försvann till exempel 30 procent av världens största korallrev, Stora barriärrevet i Australien.
  Ej Sannolikt: Korallreven har överlevt större ändringar. Vi bör vänta några år med en slutsats.
  För korallernas överlevnad är havshöjning nödvändig. Om havshöjningen avstannar kommer de för nära vattenytan och det klarar de inte och då dör de. Det påstås att det för något år sedan var osedvanligt lågt vattenstånd i berört område.

  • 60 procent av av alla vilda djurarter på jorden har försvunnit under de senaste 40 åren, enligt Living Planet Report 2018. En studie för några veckor sedan visade att insekter i världen försvinner åtta gånger snabbare än däggdjur, fåglar och reptiler, och att vi riskerar global kollaps av insekter inom detta århundrade.
  Osäker grund: Vetenskapsmän påstår att siffror om insekter är osäkra eftersom vi inte vet hur många de varit tidigare år, de har inte tidigare blivit räknade. För andra arten kan det vara sanning men beror på urbanisering och givetvis inte på ’klimatförändringar’.

 11. Lars Cornell

  #9 I.A. Om Ibrahim Baylan begriper aller ej är det svårt att veta. Han förväntades som energiminister i en Regering helt styrd av Mp att producera ett visst resultat och det gjorde han.
  http://www.tjust.com/2019/energi/energibalans-globe-6.jpg

 12. Rolf Mellberg

  #6 Kjell Lindmark

  Tack för den intressanta redogörelsen. Jag har just gått med i Facebook-gruppen ”Kärnkraft – Ja Tack!” i syfte att propagera för Molten Salt. Gå med ni andra som är intresserade, för vi ska kanske inte tappa för mycket fokus här på KU!?

  Men åter till Jacob och hans utmärkta event, jag ska sätta in 200:- nu.

  Toppar ni andra det?

 13. Tack Rolf. Jag hoppas att fler vill bidra ekonomiskt och medverka till att häva denna Klimatångest blues.

 14. Gunnar Juliusson

  #8 Jimmy
  Jag tittar på Fox News gratis på You Tube. Det blir ju i efterhand, men pga tidsskillnaden är det inte fel att se gårdagskvällens Tucker Carlson och Hannity på datorn på kvällen svensk tid. Tucker tar ibland upp klimatfrågan i debatt med demokraternas företrädare. Fördelen framför direktsändning är att det är reklamfritt och man kan snabbspola, då det ofta är ganska mycket omtugg av samma ämnen.

 15. Gustav

  Klyftigt! Själv har jag haft mina funderingar i och med att klimatrörelsen är så lik religion. Brukar fundera varje gång jag är i kyrkan och hör ”o guds lamm, som borttager världens synder”. Borde istället vara ”o Michael Mann, som borttager världens synder”.