Kända politiker som är klimathotsskeptiker – del 1

Tidigare på Klimatupplysningen har vi presenterat ett antal kända vetenskapsmän som är kritiska till klimatalarmismen och klimathotet. Nu kommer en presentation av kända politiker som inte bekänner sig till klimatalarmismen. Det finns ingen entydig definition på ”klimathotsskeptiker” eller ”klimatrealist” så det är svårare att klassificera politiker än vetenskapsmän.

Tjeckiens president Miloš Zeman

Milos Zeman_s

Miloš Zeman

Så här sa Zeman i sitt jultal den 26 december 2019: “I believe discussion of climate change is becoming a new religion. Allow me, therefore, to be a heretic. (…) I am not sure whether the decisive factor of global warming is human activity and not the laws of nature, the movement of the Earth’s axis and other cosmic influences.”

Vidare sa han fritt översatt: ”..investeringar av tiotals miljarder årligen i förnybar energi, i synnerhet på sol- och vindkraft, var en dålig idé med subventioner som endast användes för att berika solbaroner”.

”Förnyelsebar energi står bara för 3% av elproduktionen i Tjeckien och är otillförlitliga energikällor”

Även barnet Greta Thunbergs grupp fick sig en kommentar: “Yes, I noticed student demonstrations against climate change. Nothing against it, I would just like to them to demonstrate on Saturday and learn on Friday.”

President Zeman uppmanar folket att ”tänka själva istället för att lyssna till falska profeter”.

Václav Klaus – Tjeckiens förra president och tidigare premiärminister 

vaclav_Klaus

Václav Klaus

Václav Klaus är en känd som talare på klimatkonferenser och har givit ut en bok om gröna klimatbedrägeriet – Blue planet in Green Shackles.

Blue_Planet

Boken kan vara svår att få tag i Sverige. Amazon rekommenderas om du vill köpa den.

Sylvi Listhag – ny petroleum- och energiminister i Norge

Sylvi_Listhaug

Sylvi Listhaug blev den 18 december 2019 utnämnd till petroleum- och energiminister i Norges regering. Så här sa Listhaug 2011: ”Det er ikke bevist at menneskelige CO2-utslipp fører til klimaendringer. Det er først og fremst en unnskyldning for å innføre mer skatter og avgifter.”

Men uttalandet var för länge sedan. Ett alldeles färskt uttalande är: “The oil and gas industry is not a problem. It is part of the solution to make the world greener.”  Hon har också kallat vindkraftverk för ”vita monster” och ifrågasätter om vindkraft behövs i Norge. ”Vindmøller er svineri” har hon sagt.

I senare intervjuer har Listhaug sagt att klimatförändringarna ”också kan vara skapade av människan.” Klimatalarmisterna angriper naturligtvis Sylvi Listhaug hårt. Avvikande röster ska helst tystas.

Referenser

Oilprice

TV2 Norge

Radio Prague

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Tack Per
  https://omni.se/t/klimatforandringarna/ef1a4f7f-6627-4b56-8f9a-123be033a3fe
  Trist orsak men oljepriset stiger.
  Iran och USA i konflikt.
  Oljeembargo mot USA funkar väl inte längre , när de fixar eget bränsle.

 2. Ann lh

  Tack Per. Julfirandet i år förde med sin en då och då återkommande gäst, som tidigare arbetat för EU kommissionen, men nu efter pensioneringen flyttat hem och med hull och hår landat i Tjeckien. Greta kom på tal och jag tog fram mitt ex. av The Blue Planet in Green Shackles och undrade hur hen ställde sig till hans arbete och inställning i klimatfrågan.
  Tidigare, under EU-tiden var denna fråga oberörbar i hens värld, men nu minsann blev det en helt annan respons. Jo, hemma i Tjeckien med både Zeman och Klaus med flera hyllar vi inte några Gretor, vi som till och med får exportera el till Tyskland. Nej, hen var stolt över dessa sina landsmän, som inte hukar sig för okunnig överhet.

 3. Ulf Granberg

  OT
  Vart har Roy Spencers temperaturrapport för december månad tagit ? Någon som vet?

 4. Fred

  Blev mäkta förvånad av denna nyhet där Greta blev tillrättaavisad, oerhört bra.. http://omni.se/a/y3ppre

 5. För de som vill lyssna på amerikanska klimathotsskeptiker, både politiker och vetenskapsmän, finns Foxnews live på https://ustv247.tv/foxnewslive/

  Just nu handlar Foxnews mycket om Irak/Iran och kommande presidentvalet. Foxnews är den stora nyhetskanalen i USA. Långt större än klimatalarmistiska CNN. Och då och då kommer intressanta intervjuer om klimatet och då även med klimathotsskeptiker.

 6. Lasse

  Per
  Man kan även se/lyssna på Fox News på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ycsqqRl-Jg8
  Brukar komma med någon fördröjning.
  Idag var nyheten given.
  Svårt vara politiker i vissa lägen. Dammed if You do, Dammed if You do not.

 7. Lasse #6: Det verkar som din länk har en avsevärd fördröjning. Men svårt att säga då Foxnews ofta kör intervjuerna om och om igen.

  Även krisen USA-Iran är mycket intressant att följa på Foxnews. En helt annan värld än Sveriges Tvångstelevision.

 8. LarsF

  Såg en video, om det var TEDxTalk något, där man menade att olje/gas-industrin är positiv till sol o vind – för de vet att gasen behövs för att snabbt kompensera då sol eller vind falerar. Man måste ha stabilt nät ju.

  Why renewables cannot save the planet
  https://www.youtube.com/watch?v=N-yALPEpV4w

  Nederländerna skall dessutom tvärvänt och gått mot kärnkraft igen – man inser att sol o vind kommer inte funka.

  Det nämndes om skillnad tyskland o frankrike där frankrike har halv energikostnaden tack vare kärnkraft.

  Så när skall Mp landa på jorden igen undrar man – uppe i molnen bland alla sina laddstolpar….

 9. Anders

  OT men högintressant: Köldrekord på Grönland

  ”Adding to the list of temperature measurements those alarmists will likely ignore –or won’t even get to hear about given the mainstream media’s warm-bias– is Summit Camp’s preliminary low of -86.8F (-66C) set at 11:13 PM on January 02, 2019.”

  Läs mer på: https://miniistid.blogg.no/greenland-just-set-a-new-all-time-record-low-temperature.html

 10. LarsF #8: Visst behövs kärnkraft eller gas/kol för att få en stabil energiförsörjning i Sverige. Vind/sol istället för kärnkraft funkar inte. Inte ens med importerad el.

  Problemet med Miljöpartiet är att sossarna och Alliansen m.fl. ger carte blanche till Mp. För mig är Socialdemokraterna och Moderaterna medskyldiga till energikaoset. För att inte tala om att svälta ut alla bilister med nya skatter/sämre avdrag. Lösningen ska vara att aldrig samarbeta med Mp för att få makten.

 11. Anders

  Follow the money – det vore synnerligen behjärtansvärt om Riksrevisionen eller någon frisinnad ekonomijournalist spårade i vems fickor alla ”klimatmiljarder”, ”klimatkliv” och ”klimatsatsningar” (som sugits från oss via skatt ) till syvende och sist landar. Tips: VINDKRAFT = BIG BUSINESS! Många är de kunniga biologer, naturvetare och jurister som låtit sig luras tro att man måste vara för vindkraft (men mot kärnkraft) och därför vara denna luftslottsartade subventionsberoende bransch behjälplig. Arbetsklimatet blir inte direkt bättre av att klimat- och (miljö)minisiter Lövin trogen den flätade domedagsprofetissan bombarderar allmänheten med sina ”nödlägen” och annat trams och blir generöst assisterad av MP-media . Må 2020 bli året då CO2-ballongen sprack!!

  Lästips: https://medium.com/@grantchalmers/electricitymap-visualisations-in-r-368781baaaf2

 12. Petwap

  #9 Anders!

  Jag tror någon trollar för dig lite ang temperaturrekordet på Summit camp Grönland!

  Dmi har inte bekräftat något rekord!

 13. Lars i Huddinge

  #9
  Denna bild ser inte ut att emanera från Grönland.
  Som det ser ut just nu enl. Ventusky.com så är det ”bara” -44 gr som kallast på Grönland.
  Hur gör man för att klippa in länkar på denna sajt???

 14. Robert Norling

  Minsta temperatur sista 24 timmar – 01/03/2020 kl 22:00 UTC
  Plats Station ID
  1 Toppmötet (Grönland) 04416 -59,2 ° C
  2 Thomsen River, Nwt (Kanada) 71.916 -51,8 ° C
  3 Eureka klimat (Kanada) 71.613 -49 ° C
  4 Eureka, NWT (Kanada) 71.917 -48,4 ° C
  5 Ekyuchchyu (Ryssland) 24361 -47,3 ° C
  6 Toko (Ryssland) 31137 -47,2 ° C
  7 Bestyahskaya (Ryssland) 24449 -46,3 ° C

  https://www.eldoradoweather.com/climate/world-extremes/world-temp-rainfall-extremes.php?extremes=North

 15. Lars i Huddinge

  ok, Robert, bra länk. Där ser man hur det står till med temperaturen.