Kampen för yttrandefriheten

Adelsohns

I veckan kunde vi bevittna ett spektakel där svenska stormedia bemötte ett inlägg från makarna Adelsohn med omedelbara misstänkliggöranden om deras politiska hemvist på den brunsvarta kanten som följd. Deras ”brott” bestod tydligen i att de hade anklagat storstadsmedia för att inte vara politiskt öppna och neutrala i sin nyhetsrapportering om invandringen. De menar att media mörkar faktiska data och vinklar sina reportage.

Så långt stämmer det även med hur klimatfrågan behandlas i storstadsmedia. Man håller upp en bild som skall gynna en viss grönideologisk agenda och bryr sig föga om nyanser eller motstridande åsikter.

I klimatfrågan så kör åtminstone svenska stormedia dessutom med ytterligare en strategi: Tystnad, en iskall censur av alla som är skeptiska till klimathotet. Och det spelar ingen roll om kritiken består av vad IPCC själva säger om osäkerhet, den lägre delen av intervallet 1,5-4,5 graders uppvärmning, eller om extremväder och s.k. ”tippingpoints”. Sådant tillhör det onämnbara i stormedia. Man får inte ens andas om att det råder stora osäkerheter och vad man faktiskt kan påstå om framtidens klimat.

Denna absoluta tystnad leder till ovetenskapliga och galna politiska beslut inom klimat- och energipolitiken. Många hejar medvetet på denna censurprocess av rent ideologiska skäl. Men den stora gruppen av journalister, politiker och proffstyckare glider bara med i den politiskt korrekta fåran utan att någonsin våga ifrågasätta eller ens sätta sig in i frågan. – Detta trots att alla med en mun hävdar att klimatet är ”århundradets” viktigaste fråga och att ”vetenskapen är avgjord”. Hyckleriet, auktoritetsbundenheten och okunskapen vet inga gränser.

För några år sedan gjorde Stockholminitiativet en liten undersökning om svenskarnas kunskaper och förståelse av klimatfrågan (länk, länk, länk). Man kan väl lugnt påstå att allmänhetens kunskaper om århundradets viktigaste fråga var i det närmaste försumbar. De ”fakta” som har förmedlats via press, radio och TV har inte mycket med riktig klimatvetenskap eller verkligheten att göra. Detta visar samtidigt att en yttrandefrihet med en öppen och informativ debatt inte värderas särskilt högt i vårt offentliga samtal.

I USA tas frågan om yttrandefrihet på ett större allvar. Flera domstolsprocesser mot klimathotsskeptiker, samt Obamaadministrationens ständiga propåer om att kriminalisera alla skeptiker, har fått många att reagera. I USA så lever fortfarande en dröm om frihet som tar hoten mot åsiktsfriheten på allvar, och därför kan frågan diskuteras på ett principiellt plan utan man nödvändigtvis måste fulstämpla dem som förespråkar en öppnare debatt och nyhetsförmedling.

Det är däremot tveksamt om det finns så särskilt många i vårt land som är speciellt intresserade av att försvara yttrandefriheten. De flesta verkar vara nöjda med att just deras åsikt kommer fram, och de ser inget skäl till att även kritiker eller ”fel” information skall få komma in i samtalet. Media talar högt och brett om pressetik och om deras särskilda ansvar. Men i praktiken utnyttjas dessa floskler enbart för att tysta alla avvikande åsikter. Det fria ordet sitter trångt i det här landet och det är hög tid att en radikal omläggning sker innan vi går mot demokratins död.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. latoba

  Det borde vara uppenbart för alla svenskar att yttrandefriheten är satt på undantag i svensk media. Rockström får breda ut sig oemotsagt, nu senast här i SvD
  http://www.svd.se/rockstrom-kravs-skifte-for-hallbarhet
  Först var det den globala uppvärmningen. När den uteblev var det klimatförändringarna och när det blev uppenbart att människan inte nämnvärt kunde påverka den så har hållbart blivit modeordet. Det gäller stt hänga med i svängarna.

 2. Sören G

  Alla borde känna till Lysenko och ”lysenkoismen” i dåvarande Sovjetunionen. En galen biolog fick med sina vansinniga teorier Sovjetunionens jordbruk att kollapsa. Kritiska forskare förvisades eller avrättades.

  Vi är på våg åt det hållet genom att vansinniga s.k. klimatprojekt kommer att få katastrofala följder för ekonomin och energiförsörjningen.

 3. Thomas P

  Av Ingemars länk till GWPF ser jag att han fortfarande inte förstått skillnaden mellan förtal och kritik av vetenskap.

 4. HenrikM

  Vi har politiker som måste vilja att Sverige går under. Man kan inte tolka det på annat sätt.

  http://www.dn.se/debatt/sverige-ska-ha-ett-100-procent-fornybart-elsystem-om-20-ar/

 5. HenrikM

  http://www.dn.se/debatt/sverige-ska-ha-ett-100-procent-fornybart-elsystem-om-20-ar/

  Lite citat:
  ”Kostnaderna för att producera förnybar el har fortsatt att sjunka under året. Detsamma gäller för batteriteknik för att lagra el.”

  ”Det är viktigt för oss att Energikommissionens arbete baseras på fakta och kunskap – inte på personligt tyckande.”

  ”Vi anser att Sverige behöver en plan för en ordnad övergång där kärnkraften successivt ersätts med förnybar energi och energieffektivisering. ”

  ”Socialdemokraterna och Miljöpartiet är beredda att ansluta sig till den gamla regeringens energiöverenskommelse och använda den som grund för en ny, mer långsiktig överenskommelse.”

  – Ska de bygga vårat elsystems backup med batteriet???? Hur dum får man vara?
  – De säger en sak i början av artikeln som de sen motsäger helt och hållet senare, ta in fakta först… men sen har de ju personliga slutsatser i att kärnkraft ska läggas ner.
  – De mest ohederliga i artikeln är att de vill ansluta sig till energiöverenskommelsen, men den bygger ju på att kärnkraft ska ersättas med kärnkraft precis tvärtom vad de föreslår.

 6. Björn

  Man kan ju säga att yttrandefrihet råder, men det råder inte frihet att publicera dina yttranden. Vad är då yttrandefriheten värd? Vi behöver ny teknik för att konkurrera med statsmedia och ta emot webbtv med en enkel knapptryckning så att vi kan använda våra TV-apparater. Vi har våra bredbandsroutrar och därifrån skall signalen gå direkt till en TV och inte via en dator. Har inte tänkt så mycket på denna möjlighet tidigare. Tekniken kanske finns där redan?

 7. Thomas P

  Björn #6 Du ligger några år efter. Moderna TV-apparater har bredbandsanslutning och kan t ex ta emot youtube. Klarar inte din TV det kan du köpa en billig DVD- eller bluerayspelare som har den funktionen.

 8. Ingemar Nordin

  Björn #6,

  ”Man kan ju säga att yttrandefrihet råder, men det råder inte frihet att publicera dina yttranden.”

  Public service lever på sina skatter för innehav av TV-apparater. De borde därför ha en lagstadgad plikt att värna åsiktspluralismen bara av detta skäl. Att sedan resten av stormedia skiter i sina läsare och har ett totalt ointresse för en informerad och öppen debatt om århundradets viktigaste fråga är bara skamligt och bör kritiseras.

  Under Hitlertiden var det bara Göteborgs Handelstidning som öppet vågade kritisera fascismen. Det hedrade dem men var en skam för resten av landet.

 9. Ingemar Nordin

  Henrik M #4,

  ”Vi har politiker som måste vilja att Sverige går under. Man kan inte tolka det på annat sätt.”

  Jo, det finns mycket som talar för det. Man väljer medvetet att ignorera all energiexpertis och ekonomiska rådgivare för att istället sätta rena charlataner på att komma med förslagen. Allt för ”saken”.

 10. Daniel Wiklund

  Bra att du Thomas P håller koll på Ingemar N, man vet ju aldrig vad han kan hitta på. Och dessutom fungerar du som teknisk support, du tar din uppgift som granskare på största allvar.

 11. Björn

  Thomas P [7]; Njaa, så enkelt är det inte som det låter. Jag har den senaste tekniken i TV-apparaten, men det handlar om att fördela signalen dit du vill utan att behöva ha olika sladdar. Det behövs en fiber direkt från routern eller en trådlös väg som wifi och därefter att via fjärrkontrollen göra dina val. För videoöverföring trådlöst finns olika lösningar, men dessa är bundna beroende på vilken dekoder och operatör du har. Via denna överföring kan du inte överföra en datasignal. Här finns en brist. Det är enkelt uttryckt så att fördelningen av bredband för data och it skall vara lika enkel att sprida som signalerna för TV och alla signalerna tillsammans skall konvergera till dina TV-apparater. Det skall alltså vara lika enkelt att ta emot webbtv och data som SVT.

 12. Daniel Wiklund

  Undrar hur många det är som har haft kontakter med Stasi den tiden det begav sig. Själv har jag lyssnat på Alexander Radl några gånger när han haft gudstjänster i Burträsks kyrka. Inte kunde jag då ana att det var en före detta Stasiagent jag lyssnade till. Men kanske att våran ärkebiskop visste om det, hon pluggade ju teologi i Lund när han var professor där. Han hade jobbat som spion i 30 år. Numera sitter han och tycker i kyrkoherdebostaden i Burträsk, han fru är kyrkoherde.

 13. Björn

  Det bör kanske förtydligas vad jag skrev i mitt inlägg [11]. En bredbandssignal från en fiber kommer normalt inte in direkt till en TV-apparat eller dator utan första punkt är en router. Där separeras TV-signal och data. I en villa är det normalt att ha flera apparater fördelat på olika rum. Det är här det problematiska med signalfördelningen börjar. Det finns helt enkelt ännu ingen standard för frihet att fördela hela paketet via ett bredbandsmedium i ditt hus och därmed använda en TV-apparat som display oberoende av vad du vill titta på.

 14. AG

  #9 Det finns faktiskt ett begrepp för detta beteende, det kallas Oikofobi och finns numera i hela västvärlden. Oikofobin är starkt underblåst av globaliseringseliten som verkar i bakgrunden och de multinationella företagen. Oikofober hatar nationer och det manifesteras t.ex i Global Challenges Org. Reinfeldt var väl ett lysande exempel på en Oikofob som hatar sitt eget land. Den nuvarande regeringen likaså. Alla andra har ”rätt” till Sverige men inte medborgarna själva vars enda kulturella urspung är ”barbari” (Reinfeldt). Den engelske filosofen Scruton sammanfattar denna väst-sjuka i bokem ”the need for nations”. Där han ger moteld mot globaliseringen och gränsfriheten. Det handlar helt enkelt om tillit och identitet. Ett samhälle kollapsar utan dessa grundpelare. Oikofoberna vill ha kollaps så att överordnade kontrollmekanismer kan sättas in. De mulitnationella företagen är i maskopi då de vill ha nya marknader. Klimathotet är direkt kopplat till dessa mörka krafter. Nu lät jag som Nordangård minsann!

 15. AG

  I linje med dagens artikel vill jag slå ett slag för Morpheus blogg. Hen gräver där andra inte vågar/kan. Hen har nu efterlyst material som visar hur klimathotet är överdrivet och framförallt vad som händer för de som säger detta offentligt. Maila tips direkt dit. Tror vi har en frände på gång där.

 16. AG

  https://www.morpheusblogg.se/

 17. Praktikfallet Sydsvenskan

  Lär hur Sydsvenskan negligerar de pressetiska reglerna och sedan försäkrar att de avvisar mitt manus just för att de håller på dem:

  http://klimatsans.com/2016/03/24/sydsvenskans-klimat/

  Hyckleri är en mild beskrivning.

 18. Slabadang

  Vi har en internationell överstatlig styrning som är informell och bygger på lojalitet med idén om en världsdiktatur iklädd ”humansism” och ”Globalisering”.

  Socialistinternationalen som har sin särställning i FN har flirtat med de globala miljardärerna och betalat miljörörelsen och destabiliserande och antidemokratiska krafter.
  EU är en organisation som är öppet antinationell med den Europeiska superstaten som uttryckt målsättning. De är så väl medvetna om att dessa politiska ambitioner är helt på tvärs med folkintresset och folkviljan att de tvingas till manipulationer och destabilisering och demoralisering för att försvaga folkopinionerna.

  Våra journalister tvångsmatas ofta villigt på journalisthögskolan att bedriva ideologisk propaganda och agenda. Journalism är MAKT där privilegiet att man kan påverka folket utan att folket kan påverka journalisten. Nu rinner äggen i fejset på alla socialliberala globalist utoper . De svara med att stänga av kommentarsfält och isolera sig än mer på redaktionerna. De totalitära bockfötterna sticker allt oftare fram under den journalistiska täckelsen. DNs Wolodarski är så totalt ding förvirrad i kolan så man får intrycket av att iaktta något extremt sjukt psykologiskt experiment när han skriver och intervjuar.

  De journalister som står upp mot PK-diktaturen vinner förtroende i alla avseenden.
  En ny struktur med medborgerlig makt över media skrämmer skiten ur Greiderismens alla politruker som kapat det nuvarande mediasystemet. Åsiktkorridoren är skapad av ”redaktionspolicys” och är ett finare namn på förtryck intolerans, proaganda och vilseledning.

  Nu straffas de av att de sågat sönder den gren de sitter på. När förtroendet är bortsopat så tappar de sin makt i samma takt som de försöker expandera den. När de inte själva kontrollerar debatten så går det åt i helvete för dem i saklighetens öppna demokratiska debatt. Därför är de skiträdda för nätet. Nätet avslöjar deras lögner nyspråk finter och aningslösa okunskap. Vad de längst inne vet men förtvivlat försöker fly ifrån är det faktum att kunskap är makt. Den journalistiska formen av ”mackt” tål inte konkurrensen.

  Tiden för PK-charlataner och opportunister klämtar. De har förstört så mycket att det mest grundläggande fundamenta i ett fritt samhälle sticker upp ur de politiskt korrekta dimridåerna. När det skjuts sprängs mördas samtidigt som landets medborgare rånas på hundratals miljarder så ter sig ”heta linjer” teddybjörnar värmeljus och kärleksbombningar som PK-ideologiska regndanser.

  Att miljöfascisterna använts som spjutspets för skapandet av den nya världsdiktaturen utgör inget frågetecken alls! Jacobs artiklar leder saken i bevis! De gröna maffiosorna Wijkman och Gore rånar demokratins framtid genom att råna deras stater.

 19. Slabadang

  Jag hävdade att Trump var en pajas!

  Jag tar tillbaka påståendet åtminstone till hälften.

  http://www.bbc.com/news/election-us-2016-35906493

 20. Ingemar Nordin

  Slabadang,

  Frågan är vad vi gör åt yttrandefriheten i Sverige. Jag struntar för tillfället i om Trump blir vald eller inte i USA. Det sämsta utfallet är väl om vi får en Obama II där. Men hur kan vi öppna upp åsiktskorridoren i Sverige.

  På Facebook ser jag till min förvåning att så gott som alla FB-vänner är helt absorberade av vad MSM skriver. Själv ägnar jag mycket liten tid åt denna ankdam. Den är bara så pinsam.

  Vad gör vi för att få våra nationella media att hänga med i den internationella debatten om klimatet?

 21. Bosse J

  Ingemar #20, det är frågan – hur kan vi få MSM att förstå att de är en sluten församling för de ”rätta åsikterna”? Men f a dra att de ska dra de moraliskt rätta slutsatserna och öppna upp för avvikande åsikter.

  Som det är nu så verkar de agera enligt principen att ”det finns konsensus om vissa ståndpunkter och bara extremister har en avvikande uppfattning och de åsikterna kan vi avstå från att ge spridning”, utan att leda i bevis att åsikterna är ”fel” (hur nu det går till i e t.ex. klimatfrågan). Det är onekligen lite DDR-känsla över massmedia för tillfället. Inte alla, men i stort sett.

  Det bäst är kanske att länka till utländska, engelsktalande, debattartiklar och annat för att tvinga ut journalister och redaktörer på diskussionsarenan för att försvara varför det går bra att ha ”avvikande” åsikter i USA och Storbritannien, men inte i Sverige.
  Vet ej om det hjälper, men det stärker åtminstone moralen hos oss dissidenter.

 22. Lejeune

  Berns blogg knyter an till Slabadangs inlägg: http://anthropocene.live/2016/03/27/den-angloamerikanska-oligarkin-och-dess-lakejer-i/

 23. Ann lh

  Yttrandefriheten …
  GPs Peter Hjörne gav sig kanske lite oförsiktigt in i klimathotsdebatten i sin uppmärksammade ledare. Sigvard och jag försökte få kontakt än en gång efter våra inlägg här, men dödstyst. Han och GP borde uppvaktas än en gång minst och förklara åtminstone varför de inte ens svarar på mailen. Det enda ”svar” som kom var att Hjörne i en ledarkrönika snart därefter använde begreppet klimatförändringarna, i mitt tycke lite provocerande. Finns det någon, några som kan följa upp det försök till debatt vi startat, just med tonvikt på yttrandefriheten?

 24. Ingemar, Bosse mfl

  Man kommer inte få ’media’ att inse att de är en ankdam och att deras inbördes ’cirkelbekräftelser’ är just detta. Inför sådan kritik kommer de bara att fråga och debattera med varandra inbördes om hur viktiga och ädla deras motiv och samhällsuppdrag ju är, och att de (och bara de) minsann kan säkerställa kvalitén i det journalistiska uppdraget.

  Som alibi för denna inhägnade mentalitet brukar man peka på att i de alternativa medierna så kan man finna minsann … kommentarer, och ovårdat språk, och felaktigeter, dumheter och sk ’näthat’. Och så pekar man på de värsta exemplen om helt andra företeelser som halmgubbe för att kunna/vilja fortleva i tron om att man minsann utgör ngt finare än övriga.

  Enda budskapet de inte kommer att kunna ’förneka sig ur’ genom dylika cirkelresonemang är att de blöder ekonomiskt. Allt färre vill betala för prussilusk-mentalitet av det slaget. Och ffa allt färre vill betala annonser i sådan media, om de inte har tillräckligt många läsare/tittare. Enda saken är väl att ’journalisterna’ oc hredaktionerna inte förstår det budskapet heller, utan det är ägarna och de som håller i ekonomin. Och tradionellt brukar man hålla isär dessa två sfärer. Dvs att ägarna/ekonomerna inte skall lägga sig det readktionella arbetet.

  Det är fö samma sak i USA. De flesta medierna där är precis lika avskärmade där, och intalar sig på samma sätt att de minsann är finare och klokare än populasen. Och vill intala sig att de som inte håller med dem bara är outbildad pöbel av bigotta republikaner som … ja hela PK-vänsterns arsenal av tillmälen där också.

  Svenska media läser för övrigt fin- (dvs PK-) media i USA och tror sig därför vara insatt både i ’hur det är i USA’ och ffa ’hur dumma dom andra är’.

  Jag misstänker att gammelmedia sakta kommer att förtvina/förblöda pga att allt färre är intresserade av vad de faktiskt har att erbjuda. Oavsett fråga finns det långt bättre ’resurser’ därute. Det gäller bara att kunna hitta dem …

 25. Slabadang

  Maktkåta ljugande djävlar!

  Klimatkrisen var den fejkade kris de hänsynslöst totalitärt maktkåta miljardärerna skapade tillsammans med socialistinternationalen. Kaka säker maka!

  Ondskan tar makten över den goda intentionen. De totalitärt hänsynslöst maktkåta väljer alltid att kapa en i grunden god vilja och ambition till att bli ett verktyg för deras egenintresse och agenda. Arbetarrörelsen och kvinnorörelsen är två bra exempel på hur man tar en legitim strävan för grundläggande rättigheter och jämställdhet. När de väl uppnått målen så flyttas ambitionerna ut intill absurdum ut i tangentens riktning och blir totalitärt fanatiska. Rörelser som endast representerar sitt rabiata intoleranta egenintresse med totalitära ambitioner och tillhörande självbild.
  För ”feminismen” har kampen reducerats till att bekämpa deicimalskillnader i inkomst med retoriska atombomber. Att alla idag har samma rättigheter och att alla har rätt att fatta sina egna beslut är inget faktum som intresserar ”feminister”. Därför uppfann de ”genusvetenskapen” som sitt förljugna substitut till kampen för jämställdhet och lika rättigheter. Nu lutar de sitt existensberättigande på mystiska ”strukturer” där västs kvinnor är förtryckta men de som täcks med slöja är feminister! Kokooo kokoooo!

  ”Arbetarrörelsen” har övergått till att bli en parasit på arbetarna. Medan arbetsgivare ger arbetare och tjänstemän lön som ersättning för att de arbetar tar ”arbetarrörelsens” högbetalda ombudsmän betalt för att medlemmarna arbetar. ”Utsugare” har fått omvänd betydelse!

  Media är korrupt och är den upplysta demokratins värsta fiende. Ingemar frågar vad vi skall göra åt maktens media. Mitt svar ….. inte ett skit! Media tar död på sin egen legitimitet och inflytande på ett alldeles utmärkt sätt. Tvärtom låt dem hålla på och tillämpa istället Sun Tzus strategi att hjälpa dem öka takten i den riktning de redan befinner sig (hur man vinner ett krig utan att avlossa en enda kula).
  Nu etablerar sig den intellektuellt hederliga journalistiken på nätet. Förtroendet för ny media etableras med nya varumärken i samma takt som gammelmedia förbrukar förtroendet för sina. De tappar allt större makt och kontroll över samhällsdebatten och opinionen.
  Håna och driv med glimten i ögat med MSM ” Jovisst ni är jäätte seriösa opartiska och oberoende … visst sörru … Blink! Blink !” Jovisst klimaathotet är ju säkert vår tids ödesfråga … de har du ju hört eller hur … Garv! ?

  Den främsta finansiären av den rabiata miljörörelsen Rockefeller:

  Från Lars Berns anthropocene:

  ”Efter ett möte med kommissionens 1991 sa David Rockefeller att vi är tacksamma mot Washington Post, New York Times, Time Magazine och andra stora publikationer vars direktörer har deltagit våra möten och respekterat sina löften om diskretion i nästan 40 år. Det skulle ha varit omöjligt för oss att utveckla vår plan för världen om vi hade utsatts för publicitet under dessa år. Men världen är nu mer sofistikerad, och förberedd att marschera mot en världsregering. Den överstatliga suveräniteten hos en intellektuell elit och framträdande bankirer är säkert att föredra framför nationellt självbestämmande som praktiserats i tidigare århundraden. Det behöver knappast tilläggas att oligarkerna har ägarkontrollen över en stor del av västvärldens MSM.”

  Wolodarski och de andra små prostituerade i gammelmedia kan väl alternativt beskrivas med anarkisten Kajsa ”Ekis” ordval:
  http://nyheteridag.se/thailands-ambassador-till-attack-mot-rfsu-tidning-for-ekis-citat-om-billig-fitta/

 26. Slabadang

  Bosse J!

  De ”rätta åsikterna” betyder i klartext de ”godkända åsikterna”. PK är maktens politbyrå som ”godkänner” både argument och analyser. Argumenten och analyserna sätts sedan i relation till de övergripande ideologiska utopierna. Strider argumenten och analyserna mot utopierna så bekämpas de med näbbar klor, vuvozuelor, refusering, utfulning,, hat och sanktionerad verklighetsflykt. vad som blir kvar utgör ”åsiktkorridoren”.

  Nu är journalisterna på väg att skapa det ”samhälle DE vill ha”. Vi är ett ökat antal flyktingar från deras ”samhällsbygge” och deras djävla artificiella ”värderingar” gör valet mellan färsk kattskit och dessa mycket svårt!

 27. Ingemar Nordin

  Jonas #24 o Slabadang #25,

  Jag håller med er i era analyser. De uppfattar oss kritiker som oseriösa, och nedgången för MSM som ett tecken på att vi haft framgång. De har svårt att se att det skulle bero på dem själva. Detta var också kontentan av f.d. DN-chefen Hans Bergström i Domedagsklockan:

  https://www.klimatupplysningen.se/2013/12/08/medierna-klimathotet/

  En kombination av politiska sympatier och grupptänkande som gör att man är totalt blind för kritik av visst slag. ”Vaddå, vi är ju helt neutrala och objektiva. Vi håller hårt på journalistisk kvalitet – och i det ingår att inte ge utrymme åt …. ” och här kan man fylla i allt som strider mot grupptänkandet inom journalistkåren.

  ”tillämpa istället Sun Tzus strategi att hjälpa dem öka takten i den riktning de redan befinner sig (hur man vinner ett krig utan att avlossa en enda kula).”

  Hur då? Genom att i fejkat namn skriva insändare som stryker dem medhårs på ett sätt som enbart läsarna uppfattar ironin i?

 28. Ingemar Nordin

  PS Slabadang. Vårda ditt språk här på bloggen! DS

 29. Eftersom det här kommentarsfältet länkar till min blogg tyckte jag att det vore på sin plats att presentera mig, min blogg och mitt projekt. I grund botten är jag en direktdemokrat som tror på den kollektiva intelligensen; därmed strävar jag efter yttrandefrihet och betydligt mer öppenhet och ärlighet i massmedia.

  Mest har fokus varit på invandringsdebatten, eftersom det är mig veterligen den största mörkläggningsskandalen i svensk media i modern tid. Som bekant har massmedia och politiker propagerat för en massiv invandring under årtionden, men när de negativa konsekvenserna börjar bli så kännbara går det snart inte att censurera alla problem och kostnader längre.

  Dessutom har jag bloggat en hel del om terrorism, islam, globaliseringen, EU, Bilderberggruppen och Agenda 2030. Det finns även flera inlägg om värdet av västerländska demokratier (The Need For Nations) och en sammanfattning av The New Totalitarians (Brave New Sweden) som belyser det semitotalitära samhället under Socialdemokraternas styre fram till 1970-talet.

  Nu tänkte jag skriva ett inlägg om klimathotet och hur skeptiker behandlas av media, politiker och forskningsvärlden. Uppenbarligen förekommer det även här ett åsiktsförtryck som för tankarna till den censurerade invandringsdebatten och semitotalitära demokraturer. Jag har fått en del tips om dissidenter inom området som Philippe Verdier, Jacob Nordangård, Judith Curry, med flera. Har ni fler tips går det bra att maila till projektmorpheus@outlook.com.

  Angenämt att råkas förresten. Det här verkar vara ett intressant forum.

 30. Andreas

  Projekt Morpheus #29

  Bra att även du hittat hit. Jag skulle dock vilja påstå att klimatfrågan är ohotad etta vad det gäller mörkläggningen i svenska medier, långt före invandringsfrågan.

 31. Mats G

  Sanningen kommer från barn, fyllon och….. AI.

  http://blogg.dn.se/digitalt/2016/03/24/microsofts-robot-larde-sig-av-twitter-och-borjade-hylla-hitler/

  Microsoft släppte en chatbot med inbyggd AI som skulle lära sig chatta genom att lära sig det av användarna.

  Efter ett tag fick MS dra tillbaka produkten. Den hade blivit OPK. lol

 32. Mats G

  19
  Slabadang

  Så Trump är en halv-pajas?

 33. Mats G

  Ingemar undrar…
  ”Frågan är vad vi gör åt yttrandefriheten i Sverige.”

  Vägen genom MSM verkar nästan stängd. Det flammar upp lite lågor här och där men kvävs med stor effiktivitet.

  Det verkar bara finnas en väg och det är internet. Men det krävs viss grundkunskaper i hur man söker sig fram på internet. Men även insikt att det finns ett yttrandefrihetproblem.

  Det borde ha blivit en spricka i fasaden med uttryck som ”Vi har varit naiva” och kovändningen i flyktingmottagandet.

 34. Mats G

  Lars Bern har intressanta tankar om bilderbergsgruppen(länk kan hittas här och där i forumet).
  De är mycket lika mina egna tankar om mycket som jag beskrev i en av min kommentarer under rubriken ”Planetskötarna och vägen till den teknokratiska utopin ”

  Republikanska primärvalet har nu diskussionen reducerats till vem som har snyggast fru.
  Det blir bara tydligare och tydligare att makten försvinner från Vita huset mer och mer. Presidentskapet liknar mer och mer buktaleri.

  En fråga man kan ställa sig är; Var tar makten vägen?

 35. Andreas #30

  Efter att ha satt mig in mer i hur klimatskeptiker behandlas av media och i forskningsvärlden är jag böjd att hålla med dig. Förföljelserna påminner om en religiös sekt eller kommunistisk diktatur.

  Det kommer snart en artikelserie om klimatfrågan på bloggen http://www.morpheusblogg.se. Stay tuned.