Kalle Strokirk – klimathotsskeptiska konstverk

Kalle Strokirk är en av dessa samhällskritiska konstnärer. Men kanske inte vad du tror. Kalle driver med klimatalarmisterna.
Strokirk
Konstverket ovan innehåller både Al Gore och ledaren för det korrumperade FN:s klimatpanel – Rajendra Pachauri. Om du skyndar dig kanske du hinner köpa konstverket. Gå och se den ”klimathotsskeptiska” utställningen på Bellmansgatan 9 på Söder i Stockholm. Utställningen håller på till den 19:e april. Läs mer här http://www.kallestrokirk.se/

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ann L-H

  Även om vår skimrande västkust oftast känns världens centrum måste jag erkänna att det händer mycket av stort intresse i huvudstaden. Utställningen verkar lockande men alltför långt bort. Speciellt korthuset var tilltalande. Hoppas att kultureliten vågar sig dit, med risk för att deras världsbild också skulle kunna rasa. Tänk ändå att skeptikertanken dyker upp lite här och där, utställningen måste betraktas som ett tecken i tiden. Skulle den kunna visats 2007 när Al Gore stod som högst i kurs?
  På tal om 2007 så har jag
  ägnat en regntung eftermiddag åt att åter ögna igenom KVAs rapport om klimatförändringar från just 2007. 
  http://www.kva.se/Documents/Vetenskap_samhallet/Energi/Utskottet/rapport_energi_klimat_2007.pdf
  I mångt och mycket verkade den redan lite passé. Det skulle verkligen vara intressant om en lika genomarbetad rapport kunde få se dagens ljus 2012. Rapporten från 2007 vore något för Skolverkets klimatguru Per Kornhall och Klotetredaktionen att ta till sig och smälta, men som sagt en uppdaterad variant vore än mer intressant och skulle kunna ge en glimt om det där med settled science tex.    

 2. Per Welander

  Ann L-H: MSM från Stockholm bojkottade vernissagen. Befrämjar knappast egna PK-karriären. Och reportrarna bor på Söder och äter PK-ekologisk mat. Någon journalist från landsorten var där.  Intressant att alla riksdagspartierna (SD vet jag inte) har hoppat på klimathotståget. Även Reinfeldt. 

 3. Synd. Lite för långt bort.  🙂
  Per. Otroligt att lämmeltåget fortsätter. Vore intressant att veta hur läget är bland de enskilda riksdagsledamöterna. För något år sedan fanns det i alla fall ett antal skeptiker och de har väl knappast minskat i antal. Om dom inte blivit vederbörligen hotade förståss i demokratisk anda.
   

 4. Ann L-H

  Per – jag tror ändå att Kalle Strokirk ger uttryck för ett tecken i tiden, men det är inte bara klimatsystemet som är lite trögt, MSM och politikerna måste få lite tid på sig att vända skutan. De har ju på olika sätt sålt sin själ och bundit upp sig i frågan. Bland den del av normalbefolkningen, som jag lever mitt ibland finns det i varje fall en sund skeptisism.

 5. Ann L-H

  Tillägg – tittade lite mera på vem Kalle S är. Det är klart, sticker man ut hakan med ”Könsfredsmanifestet” och ”Skit i klimatet” med ”Värna din utsläppsrätt” så våga inte de politiskt korrekta visa sig i närheten av hans utställning, tänk om de kunde bli smittade.
  Heja Kalle S.! 

 6. Kalle Storkirk en glad överraskning,ett bra ämne i dessa tider,tack
  för tipset P.W. härligt att se lite ljuspunkter i den Svenska klimat
  månglar propagandan och den trista koldioxid utsläppen nästan dagligen just nu i media.
  Idag om ökad inblanding av förnyelsebara bränslen i dieseln och bensinen.
  ALI.K.

 7. Att IPCC rapport nådde sin kulmen år 2007 var ingen tillfällighet,den
  rapporten lever alarmister högt på än idag i media,tas ofta upp av
  bl.a SVT,den höga solaktivitet åren 2003-2007 nämner man inget om.
  ALI.K.

 8. Peter

  I detta galna PK-land är Kalle Strokirk en härlig frisk fläkt, inte minst med sin ”elaka bildblogg” som jag följer dagligen:
  http://www.kallestrokirk.se/Kalles%20elaka%20bildblogg10.htm