James Hansen trotsade stormen

USA/
Trots bister kyla och kraftigt snöfall samlades knappt 2.500 AGW-företrädare vid Capitol Hill i Washington DC i går eftermiddag. Dessvärre var det ett tomt och folköde Washington de kom till. Den svåra snöstormen gjorde att många skolor och företag höll stängt. Nancy Pelosi kunde inte ta sig till protestmötet eftersom hennes flyg blivit inställt. James Hansen var dock på plats och talade till massorna.
I ett pressmeddelande om protestmötet skrev Greenpeace att kol är USA:s största bidragande orsak till den globala uppvärmningen och att kol dödar minst 24.000 amerikaner varje år. FOX News, som var en av de nyhetskällor som rapporterade om protestmarschen skrev att det vore värt att notera att dubbelt så många dör varje år i lunginflammation.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Att stå och prata i sträng kyla kan ge en astma. Inte bra om man vill fortsätta demagogsysslorna.

 2. pekke

  Var de verkligen 2 500 pers ?
  Enligt fler kommentarer hos WUWT verkade det mer som dryga 1000.
  Man undrar hur smart det var med den här tidpunkten, bättre vore till sommaren men troligtvis börjar de känna att klimatvindarna är på väg att vända, både bokstavligt och politiskt så det bäst att smida mens järnet fortfarande är varmt !

 3. pekke: Det där talet 2.500 har en förmåga att krympa efterhand. 2.500 forskare blev till 60. 🙂 Jag var dock inte med i Washington och kan varken bekräfta eller förneka antalet glada protestanter (heter det så? 🙂 ).

 4. Smarta politiker bjuder alltid sin motståndare på en utväg som reddar dennas prestige och karriär… Dom råkade protestera mot ett kolkraftverk vilket er en ganska välinformerad gärning oansett vilket ståndpunkt man har til AGW. 
  Så genom att bjuda inn Hansen & cohortes innan desperationsfasen a la Geronimo sätter inn, så kan dom subtilt avledas att bidra med något positivt. Kol ger sot som ger dårlig luft och cancer. Men en sådan gentlemen’s agreement  forutsetter givetvis att förloraren spelar med. Men högsta hönset the Goracle är vel kan hända inte helt blottat för hästhandelstalanger… 

 5. Tege Tornvall

  Det är något mystiskt med tidningarnas väderprognoser. Enligt SvD är det hela tiden flera plusgrader i New York och ofta även i Chicago och Toronto, trots att rapporter därifrån talar om snö och kyla. Tänk bara på presidentinstallationen med påpälsade människor.
  Tege

 6. Andreas

  Varför inte stänga av alla sk. klimatfarliga kolkraftverk (som säkert har rökgasrening) nu i denna period av rekordkyla och låta Hansen och hans anhang få som de vill. Att det blir elbrist och att folk fryser ihjäl samt att samhället tar skada det kan Hansen gott bära ansvaret för tycker jag.

 7. Christopher E

  Protestmarsch mot klimatuppvärmning mitt i snökaoset…
  Det är sådana här lustigheter som förgyller tillvaron… dessutom var USA varmare för 70 år sedan än nu, so don’t say we didn’t warn’ya.

 8. Patrik

  Andreas: Ansvarsfrågan är central. Har frågat många AGW-företrädare både här på bloggen och annorstädes, men ingen verkar vilja kännas vid den frågan.
  För övrigt; Om nu industriproduktionen går ner så mkt så att t.o.m. svenska Metall går med på 20% lägre arbetstid/lön så torde väl det vara en bra bit på väg mot det EU-mål som satts upp ang. CO2?
  Vi borde alltså se mätbara effekter ganska snart.

 9. Christopher E

  Patrik:
  Klimatalamisterna måste ju följdaktligen jubla över konjunkturnedgången och alla arbetslösa. En bra bit på vägen mot mindre utsläpp och konsumtion. Strunt samma om det syns på klimatet, minskat välstånd och ny livsstil är ju egentligen det övergripande målet.
  Och så synd är det ju inte om de arbetslösa i det nya gröna folkhemmet, det finns ju massvis med nya gröna jobb de kan göra, som tex.
  – Jaga råttor på komposterna
  – Plocka döda fåglar och fladdermöss under vindkraftverken
  – Köra cykel-rickshaw i städerna
  – Leda kurser i koldioxidbantning
  – Försöka bota människor från karborexia och ångest som gått ovannämnda kurser
  – Knacka dörr med filmer och böcker av Al Gore
  – Plocka kottar i skogen till fjärrvärmeverken
  Åh, du sköna nya gröna samhälle!

 10. Patrik

  Ja och när människan sedan har dött ut av alla infektioner, svält, krig m.m. som följer på detta så slipper man ju tjatet om att vi alla bär skuld i alla fall.
  Inget ont som inte för något gott med sig. 🙂

 11. Joakim

  Christopher (9)
  Har ni tittat i MP valmanifest för 2010? det måste ni för det här är helt i deras linje.