Ingen ökad värme i Europa på flera år framåt

Först en sammanställning av den tyska Deutsche Wetterdienst data från 15 år bakåt i tiden hämtad från EIKE :
tyskland tem
Den ökande koldioxidhalten har inget inflytande där inte. Än så länge ökar CO2-produktionen i Tyskland sedan man blivit ”tvungna” att ersätta sin kärnkraft med brunkolskraftverk, allt enligt Merkels gröna energipolitik.
Samtidigt meddelar Met Office i Storbritannien att deras nya, superstora och superavancerade klimatmodeller, säger att det inte kommer att bli någon ökad värme där framtill åtminstone 2017. Det skulle i så fall bli 20 år utan någon uppvärmning. Vart tog alla deras prognoser om mildare vintrar och torka vägen?
Stackars Met Office har det inte lätt. I januari, mars och april 2012 så spådde man torka och värme i Storbritannien; alla deras data tydde på det sade man då. Men nu har man vänt 180 grader och säger att det är regn som gäller; alla deras data sedan 1960 tyder på det. Få torde idag ta Met Office långtidsprognoser på allvar. Men de har i alla fall fina, och dyra, datorer att leka med.
Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Perfekt

  Finns det någon plats där människor som inte är klimatforskare vistas som påstås ha blivit varmare? 

 2. RB

  Ja, stackars Met Office… Och stackars Väder-Pär också, det skulle ju bli så mkt torrare i södra Sverige, men när det blev regn av alltihop så var det alltså blötare det skulle bli! Litar man på något slags kollektiv förvirring, glömska..?

 3. Åke N

  Säger Met Office att ingen uppvärmning är i sikte före 2017 är nog risken att det blir tvärtom, med tanke på riktigheten i deras tidigare prognoser.

 4. Mikael

  Va tråkigt och jag som hoppades på 4 grader varmare! Men hur kan de veta att det ska bli kallare? Kollar de på solfläckarna och frågar de solexperterna?

 5. HenrikM

  OT.
  Jag trodde först det var ett skämt:
  Kill a camel, get a carbon credit.
   
  http://science.time.com/2011/06/10/australia-killing-camels-for-carbon-credits/
   
  Men det verkar inte vara ett skämt!

 6. JohanJ

  Väder Pär sa här före jul,att vem vet det kanske är sista julen med  snö?Nog f….n större chans att jag skickat ut teven genom fönstret före det.     PS Även fast jag åker på att byta själv DS
   
   
   

 7. HenrikM…undrar vad SNF och WWF säger om klimatassisterad kamelskjutning ? Kanske skulle tipsa Svenska Jägareförbundet…få betalt för att panga älg…klimatkvoterad älg..småäckligt alltihop.

 8. Micke Johnsson

  När det gäller Met Office så satsar man alla pengar på tvärtom.  Säger de att det ska bli varmare så ringer man London och frågar vad oddset blir för  att det ska bli kallare.  

 9. HenrikM

  Hans H #7 
  I miljöaktivismens namn kan vilka galenskaper som helst bli miljövänliga, man kan omöjligt gissa i förväg vad som anses vara miljövänligt. Kolkraft som tar över kärnkraft. Vägra använda shalegas utan istället jobba vidare med kolkraft. Ekologiskt jordbruk, vägra GMO… listan kan göras lång…

 10. Staffan

  Plummeting mercury, coupled with thick fog cover, threw normal life out of gear in the entire North India on Monday… (The Hindu)
  http://www.thehindu.com/news/states/other-states/cold-wave-unabated-in-north-india-24-more-die/article4283380.ece
  The spell of bone-chilling cold continues in Delhi, a day after the national capital witnessed its coldest day in 44 years. –  Over 100 die of cold in UP; Delhi continues to shiver   (NDTV)   Se själv!  (3:58)
  http://www.youtube.com/watch?v=FXByZPRMDJ0

 11. Ingemar Nordin

  Åke N #3,

  Met Offices prognos om oförändrad temperatur fyra år till är naturligtvis lika osäker som deras tidigare prognoser om att den kommer att öka dramatiskt. Det intressanta är inte vad de prognostiserar, utan att de ändrat den i en riktning som går på tvärs emot IPCC.

  Här är bra diagram över hur prognoserna ändrats:

  http://bobtisdale.wordpress.com/2013/01/06/ukmo-lowers-5-year-global-temperature-forecast-and-omits-the-second-5-years-of-the-decadal-forecast/

 12. Pelle L

  Men hallå allesamman!
   
  Hur länge kan den här charaden pågå?
   
  Inget, inget, inget i klimatalarmismens propaganda stämmer ju.
   
  Hur länge kan det fortsätta?
  Finns det ingen kvar längre där ute i den riktiga världen som tänker ?
   
  Är alla helt fokuserade på sina X-boxes, Playstations, WoW, klimatmodeller eller vad de nu har som substitut för att gå ut  irl (= in real life, en förkortning som används frekvent av folk som inte orkar dra på sig ytterkläderna och prova på)?
   
  Observerade ni att det var en fråga, markerad med ”?”
   
  Var hämtar de ved att mata sin brasa om 8 grader, värre än vi trott, unprecedented, vi måste gå före osv? Står det på alla pappren som Svante Axelsson vill beskatta?
   
  Var? Och varför?
  För att (lite löst) citera LBt:
  Tänker de inte på sina barn och barnbarn?
  Vill de svälta ihjäl dem?
   
  Jag förstår inte.
  Någon som kan förklara?

 13. Lennart Bengtsson

  Det finns inga tillförlitlig metoder att prognosera vädret mer än på sin höjd på några veckor  och detta är ett stort framsteg. I vissa situationer och i vissa geografiska områden kan man göra översiktsprognoser på upp till några månader men detta är inte möjligt i det europeiska området. Prognoser månader eller år  i framtiden är tyvärr inte värde det papper de är tryckta på för att använda ett användbart engelskt uttryck. Edward Lorenz visade detta övertygande redan på 1970-talet. Det är sorgligt att  de meteorologiska instituten skall fortsätta med detta nonsens utan praktiskt värde. Men oförutsägbarhet vill helst ingen acceptera det tycks vara nära nog en omöjligt all erfarenhet till trots. Försök bara att flytta er tillbaka till januari 1913 och gör en prognos 100 år in i framtiden. Lika omöjligt är det i dag att veta hur världen ser ut  i januari 2113. Ingen av oss kommer att få veta kanske något av våra  allra yngsta barnbarn.

 14. Romarna hade augurer, kelterna hade druider. Andra folk hade liknande figurer i sin religion som kollade naturen efter tecken som kunde tyda på att världen skulle vara som den alltid varit eller gå under. Idag har vi modeller i en dator. Det gemensamma dessa många gånger av makten utnämnda teckentydare har är att de utgår från en förutbestämd åsikt det är nåt fel på jorden.
   
  Men det är naturligt att tro att det är fel på vår planet eftersom vi i grunden fortfarande är det där skrämda djuret på savannen som ser faror överallt. Trots att vi numera är det dominerande djuret på jorden så uppför vi oss som vi gjorde för 3 miljoner år sen.

 15. Pelle L

  Carl # 14
   
  Bra ansats till att försöka förstå klimatalarmismen!
  Du får gärna problemformuleringsmonopolet (om du frågar mig alltså)!!!

 16. Börje S.

  #12 Pelle L.
   
  Jag ställer mig samma frågor hela tiden. I brist på kunskap gissar jag på det som ligger närmast till hands: Det har blivit en politisk fråga, inte en vetenskaplig. I politik ljuger man för att nå/behålla makten.
   
  Det får man INTE göra i riktig vetenskap, ty då är den som vetenskap betraktad förfelad. 
   
  Så det oförskämda klimatljugandet i Sveriges Radio, Sveriges Televison och andra media är POLITIK. Alla dessa medier LJUGER allt vad de orkar för att befrämja en politik som ingen vettig människa har det minsta intresse av, ty de kommer att bli ruinerade av det där fräcka ljugeriet.
   
  Tyvärr kommer jag inte längre än så.
   
   

 17. Börje S.

  På 70-talet upprättade det illustra tokvänsterpartiet KFLMr dödslistor på sådana som inte var riktigt med på det här med revolution.
   
  I klimatfanatismens spår dyker liknande listor upp, t ex på DeSMog eller va f-n den nu hette. Krav på Nüenbergrättegångar mot klimathotsskeptiker har avlossats inte bara från token James Hansen, direkta krav på avrättningar har framförts på Grazuniversitetes hemsida, ned med demokratin kräver Rockström, Per Holmgren och andra som har fingrarna djupt nedkörda i klimathotssyltburken.
   
  Inna var det proletariatets diktatur med självutnämnda retoriker i ledningen naturligtvis, nu är det klimathotarna som vill åt alla pengarna med tillhörande makt. Och eftersom de arbetar för en ”god sak” i sin strävan efter mera pengar än andra, så är det svårare att komma åt dem. De vill ju så j-a väl när deras önskedrömmar att trampa ner packet (de som icke är ”millömedvetna”) i skiten blir uppfyllda.
   
  Typexempel: Al Gore, klimatisternas egen lilla hycklande Jesus, med privata jetplan, 5 Versaillesliknande egendomar och vorden milliardär i dollar på att klimathota.
   
  Se där, en förebild som inspirerar till stordåd för en entusiastisk klimatlögnare på väg uppåt.

 18. Peter F

  Dr Max har kastat in handduken. Trist

 19. Labbibia

  Och apropå felaktiga långtidsprognoser om klimatet, och vad som kan bli följden av detta…
  ”…..Tågtrafiken står stilla i stora delar av Norrland. Orsak: De nyinköpta tågen klarar inte det svenska vintervädret. Signalsystem, strömförsörjning och bromsar bryter samman av snö och kyla. Norrtågs tekniske chef medger att tågen är byggda för att fungera i varmare klimat………”
  http://ledarbloggen.dagen.se/post/39929019515/tagstopp-i-norr-efter-felkop

 20. Lasse

  Goda nyheter som bör få uppmärksamhet i media!

 21. Peter F

  Labbibia #19
  Det är inte bara tågen som står stilla http://norran.se/2013/01/akommuner/iskallt-problem-for-vindkraften/

 22. Labbibia

  Peter F # 21
  Tack för länken.
  Varför blir man inte ett dugg förvånad?

 23. Janne

  #19 Labbibia
   
  De hade ju så klart räknat med flera grader varmare klimat när de beställde tågen. Alla vet ju att det skulle bli så.

 24. Leif

  Länsstyrelsen i Södermanland har tagit fram en regional klimat- och sårbarhetsanalys och har lyckats med konststycket att beräkna år 2100 snittemperatur i Sörmland till dryga 6 grader högre än i dag.
  Skönt att skattepengarna används till något vettigt.
  http://www.lansstyrelsen.se/sodermanland/SiteCollectionDocuments/Sv/publikationer/2012/Rapport-2012-6-Riskbild-Sodermanland.pdf

 25. Pingback

  […] att Met Office nu officiellt meddelat att den globala temperaturen inte ökar under en period på sammanlagt 20 år (15 år som redan gått + 5 år som prognos) så kommer […]

 26. Pingback

  […] Scientist har en artikel av Fred Pearce med anledning av Met Office prognos och den 20-åriga utplanade globala […]