Hur man slösar bort 600 000 kronor

Grattis Malmöbor! Malmös kommunstyrelse har just beviljat miljönämnden ett anslag på 600 000 kronor för att ta fram en policy kring Hållbar utveckling och mat.
– Med de nya kunskaper kring miljö och hållbar utveckling som kommit på senare tid vill vi ta fasta på vilka strategier och riktlinjer som är viktiga för oss. Maten vi köper in spelar stor roll för Malmö stads hållbara utveckling. Klimatfrågan och aspekter kring hur maten produceras är viktiga för framtiden. Det här arbetet hjälper oss att bli såväl mer klimatsmarta som mer ekonomiska i vår hushållning med resurser, säger kommunalrådet Lari Pitkä-Kangas (MP).
Finns det verkligen INGEN bättre avsättning för de här pengarna i Malmö kommun???

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. arga gubben

  Är det en del av miljönämndens  ordinarie arbetsuppgifter??

 2. arga gubben

  Lägg till  ”inte”  på rätt plats!

 3. Dartagnan

  De kan ju hellre använda pengarna till att anställa några gatsopare, för det ser RENT ut sagt fördj-vligt ut på gatorna i Malmö!

 4. DV

  Eventuella problem i Rosengård är lösta.
  Citytunneln är snart klar.
  Malmös skolor är i bra skick.
  Badhuset, Aquakul, totalrenoverat.
  etc. etc.
  Nä, jag kan inte se något annat som Malmö kummuns skattebetalare skulle tänka sig lägga pengar på…

 5. Hm, mer klimatsmart och mer ekonomisk borde väl vara motsatser? Alltså är det omöjligt att vara bägge sakerna samtidigt?

 6. Hayek

  Motsatsen till ”klimatsmart” är ”smart” . . . .

 7. Tege Tornvall

  Kanske borde vi alla sitta på en söderhavsö och äta kokosnötter. Men något trångt blir det. Och frågan är om kokosnötterna räcker.
  Tege

 8. Labbibia

  DV
  Klockrent inlägg.

 9. DV och Labbibia jag instämmer.
  Men å andra sidan är ju 600 tusen inte stora pengar för en kommun av Malmös storlek. De pengarna kan knappast lösa situationen i Rosengård eller totalrenovera badhuset Aquakul…
  Men jag förstår er frustration eftersom de 600 tusen som satsas troligen bara handlar om lön till någon konsult och diverse trycksaker som berättar det som alla redan vet och oroas av…

 10. Labbibia

  Uffeb
  Jag bor ju rätt långt ifrån Malmö, precis som du. Men att kasta 600.000 i sjön, i en stad som har så allvarliga problem som Malmö…..vad är det för fel på våra folkvalda?
  Vad är det som gör det så svårt för dem att förstå hur mannen på gatan tänker och resonerar? Är de akademiker hela högen?

 11. Labbibia #10
  Det är troligen inga större fel på våra folkvalda från början.  Men när dom är inne i systemet så tvingas dom lyssna till partiet. Och partiet lyssnar till oppinionen.  Och oppinionen styrs av vad media tycker är intressant att föra fram…
  Väldigt lite diktatur och väldigt mycket folkets röst i alla frågor alltså… 🙂
  Såvida folket fortsätter att köpa tidningar och se på TV alltså 🙂
  ”Den tredje statsmakten” har klivit upp ett par steg på pallen.