Hungrig?

Får jag rekommendera ytterligare en klimatneutral produkt? Intages gärna tillsammans med en ”grön” öl. 🙂

Rädda jorden - ät mer choklad!
Rädda jorden - ät mer choklad!

Climate Change Chocolate finns i två mörka och två ljusa varianter. På alla förpackningarna får den som äter chokladen tips på hur vi kan minska vårt miljöavtryck. Produktionen av chokladen har kompenserats till fullo genom inköp av utsläppsrätter. Tyvärr fungerar inte ”Buy”-länken. 🙁

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Dom missade  att 1:a April är nästa vecka..?

 2. Gunnar Littmarck

  Jag väntar på rekommendation för intagande av än klimatsmartare föda.
  Hur kan vi vara så dumma att vi låter klimat bli ett modeord som totalt mist sin innebörd?
  Vi människor upphör inte att överraska negativt.

 3. pekke

  Jag undrar hur många klimatkompenseringar det finns att sälja på vår planet ?

 4. Magnus

  Vindkraftsnurror på omslaget!!! Vet nån ett bombrecept och var chokladfabriken ligger?  Nattetid utan personal såklart. 😉

 5. S. Andersson

  Magnus 4
  Nej-nej-nej, inga bomber, det här är ju skitbra. Det betyder bara att det privata näringslivet är snabba på att anpassa sig till rådande omständigheter och vad marknaden vill ha. Det här förtjänar respekt i all sin töntighet.
  För ett par år sedan när jag hade en jämn födelsedag (tyvärr inte 20) kom en gammal polare hit till Schweiz (där jag bor) och uppvaktade bl a med en chokladkaka som han köpt i nån sån där jordkramarebutik i Lund, ni vet med fair trade och allt. När vi läste det finstilta på omslaget visade det sig att chokladen var framställd här i Zürich. Så kan det gå, ha-ha.
  Kontentan är ju bara att folk är beredda att betala ett högre pris bara man tror att man gör en god gärning.

 6. Tege Tornvall

  Däremot betalar folk ogärna mer för en säkrare eller ”grönare” (= snålare) bil. Det begär de skall inbegripas i grundpriset. Men de betalar gärna mer för status- och komforthöjande extrautrustning som metalliclack, läderklädsel, breddäck, lättmetallfälgar, stereo och annat för bilens funktion ovidkommande.
  Det är biltillverkarnas moment 22, för det är säkerhet, snålhet och få och rena avgaser som kostar pengar att utveckla. I muvarande kris hinner många av de företag som utvecklar sådant gå under innan statlig hjälp hinner verka.
  Tege