Grönköping går över till grönt uran

För att lugna

miljöpartister (MP), ha de ansvariga vid reaktorerna Knisslinge I & II, främst hr reaktorskötare Edvin Nilsson och dennes överordnade, beslutat att fr.o.m. nu enbart använda s.k. grönt uran.

GK kärnkraftsverk

Den med färskt, grönt uran laddade reaktorn Knisslinge I förevisas.

Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ivar Andersson

  Fälldin hade problem med kärnavfallet. Han visste inte var äppelskruttarna skulle slutförvaras.

 2. I sin iver att följa de ovanifrån inkomna handlingsreglerna för riket, och icke diskvalificera sig från EU-bidrag har Stånkmora, en kommun inte så långt därifrån, förbjudit etablering av nytt mejeri och smörfabrik då den nya fabriken sökte arbetskraft för ”utökat behov av kärnkraft…. och strålande tider…”. Beslutet drogs till baka då det visade sig att man blandat ihop kärnkraft och kärnkraft. Man kan aldrig vara för försiktig och restriktiv innan man vet vad som avses, försvarar sig kommunalrådet Egon Gigahertz, miljökverulanterna (MK).

 3. pekke

  Yesss !

  Grönt är skönt som rödgröna röror brukar säja.

  😉

 4. Rolf Mellberg

  #1 Ivar

  Bara ordet ”Slutförvar” tyder på hybris och/eller naivitet.

  De gamla egyptierna tänkte sig nog också att deras Faraoner med tillhörande rikedomar skulle…

  SLUTFÖRVARAS !!!

  Men försöker man gömma något ytterst värdefullt så blir det extremt svårt att hindra att det grävs fram med tiden.

  Vårt s.k. ”avfall” kommer att brännas i framtida generationer, så ofantligt mycket bättre än att försöka gömma det.

 5. Lasse

  Vad sägs om kärnkraften vi importerar från Algeriet?
  Eller tjäna 1 miljon?
  https://telgeenergi.se/filmen?utm_source=google&utm_medium=banner&utm_campaign=hostkampanj2019&utm_content=hostkampanj2019_steg1_display&gclid=EAIaIQobChMIv4DJ1Zjs5QIVU48YCh38GwjlEAEYASAAEgI5dPD_BwE

 6. Fredrik S

  Ja, är det bara grönt så går det nog kanske hem hos miljöpartisterna. Är den sedan bruten med ekologisk slavkraft som tillämpas för utvinning av grundämnena till deras batterier så är det nog helt grönt.

 7. Magnus H

  #4

  Bevare mig väl sa Tutanchamon när han balsamerdades

 8. Staffan Lindström

  5 Lasse …. Telge Energi åkte alla på kontoret till klimatdemonstration i Stockholm i garanterat fossildriven buss…. Varför inte pendeltåg?? Om de fick böta 1 miljon per visning …. 😉

 9. Håkan Bergman

  Apropå tråden om intermittent vindkraft, men hör väl mera hemma här och dom här skojiga maskinerna är faktiskt inte intermittenta när det gäller effekt ut. Kolla in videon, hur kan man inte älska sånt här.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Hit-and-miss_engine
  Kanske nåt för Grönköping?

 10. LarsF

  ” reaktorskötare Edvin Nilsson ”

  Jag kommer att tänka på en gammal Lindeman – Atomubåtsskötare Lindeman

  Tage:
  – vad är det för arbete ni gör här

  Hasse:
  – ja, atomerna skall krattas
  – det ska dom

 11. De av Rockefeller vilseledda (källa: SwebbTV Jakob Nordangård) miljöpartisterna kommer sannolikt inte tycka att den satiren var kul. (Källa: Som f.d. miljöpartist känner jag dem)

  MP:s medlemmar, samt fler av de som tror på monopolkapitalets medier, tror ofta att planeten ska börja gå under om 8,5 år och att det beror på 0,01-0,02% CO2 (Källa: Greta Thunberg).

  Skulle ni skratta om ni trodde detta? – Skulle inte tro det. Ni skulle ev. giljotinera er själva. Så se upp! Var snälla och medkännande mot de som är sekteristiskt skräckslagna i stugorna invid sina gröna veganska kylskåp! De kan ha en slipad lie i ladan eller en IS-kompis i helskägg som är precis lika lättpåverkad och som de precis har haft kramkalas med. (Tyvärr ingen satir.)