Greenpeace TV

Ännu en film som ska inspirera miljöfolket till stordåd. Men vad de stackars valarna har med global warming att göra har jag ingen aning om.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Oj vilken töntig video. Troligen värnar man om att bevara miljön som den var förr, men nu är det klimatet som står i fokus.
  Och då blir det bara konstigt.

 2. Steve

  Klimatrapporteringen i media börjar uppenbarligen finna sin rätta nivå.   ”Fatties cause global warming”, undervisar The Sun (UK).  En doktor Edwards vid London School of Hygiene and Tropical Medicine har forskat fram att en vanlig tjockis är skuld till att ett ton (ett ton!)  mer klimatupphettsande CO2 om året släpps ut.  Det innebär att en extra BILJON ton CO2 kreeras, enligt en kalkyl av WHO, World Health Organization.  Forskarna säger att det extra käk som behövs för att hålla tjockisarna mätta och tillfreds leder till att jorden blir varmare, polarisarna smälter, havsnivån stiger och regnskogarna dör! Och än värre blir det eftersom tjockisarna brukar köra bil mera — ännu en CO2-utsläpps-källa!
  Doktor Edwards säger:  ”Vi måste göra mycket mer för att vända den globala trenden mot fläskighet!  Det här är en avgörande faktor i kampen för att få ner kol-utsläppen och bromsa upp klimatförändringen.”
  En vacker bild på en isbjörn på ett smältande isflak förstärker doktorns varningsord.  Vad annars?  ”Lard help us!”
  http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2387203.ece

 3. Den här är mycket bättre; Jim Carrey är ”The enviromental guy” , hoppas youtube länken funkar, sök själva annars Enjoyhttp://www.youtube.com/watch?v=P8tfuBIutLI

 4. Tege Tornvall

  Utan att ha sett videon misstänker jag att den är medryckande och väcker engagemang hos mindre insatta. Svårt att göra detsamma med budskapet att något INTE är farligt. Ett dilemma!
  Tege