God Jul

josh

Josh är en välkänd skämttecknare och iakttagare av klimatdebatten. Englands stora satsningar på vindkraften har inte rönt några större framgångar, för att uttrycka det milt. Med variabel tillgång på el från förnyelsebart så får man ta till pålitliga dieselaggregat. Det sades också att klimatmötet i Lima fick ta till dieselaggregaten för att kunna hålla igång luftkonditioneringen. Klimatsmart så det förslår.

En riktigt GOD JUL alla klimatupplysningsläsare!

önskar

Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Här är en lång, men mycket läsvärd recension av Oreskes’ & Conway’s senaste bok – tala om att bli sågad jäms med fotknölarna – eller är det snarare fotskinnet?

  http://www.geocurrents.info/physical-geography/eco-authoritarian-catastrophism-dismal-deluded-vision-naomi-oreskes-erik-m-conway

  God och Fridfull Jul till er Alla!

 2. Ann LH

  GOD JUL från bohuskusten med mildväder, blommande julrosor i trädgården och ständig underhållning från sångsvanarna i vår lilla insjö.

 3. pekke

  GOD JUL från ett lite kylslaget SydVärmland, några minusgrader och fortfarande bart på backen, ev. några snöflingor i eftermiddag, beror på vilken vädertjänst man kollar. 🙂

 4. Johan M

  God Jul till er alla.

  OT/fortsättning på teckningen av Josh

  SvD hade en kort enkät ”var får svenskarnas sin el från 2040” som ger en rätt så bra bild av hur personer i ledande befattningar tänker. Från gröna drömmar till det diplomatiska ”Det kommer att finnas en otrolig dynamik som vi inte är vana vid.” som Erik Brandsma, generaldirektör för Energimyndigheten väljer att uttrycka sig. Han verkar vara den ende som förstår vart det barkar hän.

  http://www.svd.se/naringsliv/enkat-var-far-svenskarna-sin-el-fran-2040_4200569.svd

 5. Mikael W.

  God Jul och Gott Nytt år!
  Tack för att Ni finns kämpande mot den galna mediala och politiska världen.
  Skönt att se att det finns sanningssökare motarbetande de betalda lögnarna.

 6. Sigvard E

  God Jul till alla som engagerar sig i KU! Och stort tack till redaktionen för ert uppoffrande arbete.
  Här på norra Upplandskusten är det nu -7,8 C. Snötäcket är tunt, men mer snö utlovas. Fram till i förrgår var det varmt och barmark. Oron spred sig i hela kroppen; tänk om det ändå är så att AGW är på gång? Man är ju inte mer än människa. Och då är det naturligt att tvivlet alltid lurar i djupet av tankarna. Min nyårsönskan är att klimatet på våra breddgrader skall bli något varmare. Men bevare oss från CAGW.

 7. Ingvar

  God Jul till er alla från ett 21-gradigt Las Palmas
  🙂

 8. Peter F

  God Jul från Holmsund där det är minus 7 grader och snön vräker ner. Havsisarna i vikarna har så sakteliga börjat lägga men än håller de inte för det efterlängtade pimpelfisket.

 9. PatrikK

  God Jul från Sveriges TREDJE största ö. Orust.

 10. Slabadang

  God Jul på er alla!

  Vilken fantastisk frihetskänsla det är när man inte blir påverkad av den bombmatta av lögner och propaganda vår journalistiska politbyrå försöker täcka över oss. Det de vill komma åt vägrar vi släppa ifrån oss och de kan aldrig nå det. Integriteten och självständigheten förblir i fräscht och syresatt skick. Sanning förblir sanning och lögnerna förblir lögner hur mycket de än bombar oss med det senare. Journalist idag är inget yrke , det bär mer en malign diagnos. Man får betalt för att sprida lögner, betala för att ta del av dem, medan sanningen publiceras obetald och levereras helt gratis på bloggar.
  Et gigantiskt tack till er alla som skriver på KU och redaktionen i synnerhet.

 11. sibbe

  God jul till alla på bloggen. Här i Åboland skärgård är det -0,4 grader C, 10 cm snö. Mera på kommande… Sibbe

 12. Lasse Forss

  Visst är det att misshandla orden när man kallar el från vind och sol för ”förnybar” el. Med tanke på alla de tillfällen när den elen inte finns, så är ”försumbar el” ett korrektare begrepp.
  God Jul.

 13. Jimmy

  God Jul till er alla!
  Julbadet i badsjön med byns andra vikingar avklarat.
  2.5 grader i luften o ingen is på sjön.
  Hälsningar från Småländska Höglandet.

 14. Karl-Oskar

  God Jul önskas alla
  Och ett stort tack till alla skribenter som dagligen skriver läsvärda inlägg på denna utmärkta blogg.

  Av alla duktiga som kommenterar här vill jag särskilt nämna Lennart Bengtsson som med sin stora kunskap i ämnet skulle kunna göra ännu större nytta om vi på något sätt kunde sprida hans åsikter till en ännu större publik.

 15. Fredrik Berg

  God Jul från Västerbottens inland, lite tunt med snö (ca. 25-30 cm.) men vi har dock frusna sjöar sedan ett tag tillbaka och -20 C i skrivande stund.

 16. Bim

  Håller med Slabadang, vilket jag alltid gör. 😀
  GOD JUL! till er alla. Speciellt er i redaktionen som orkar hålla på att bekämpa dumheten.
  Men även Thomas P och LBt som ju har två sidor att kämpa emot, både sanningen och dumheten.
  Bim

 17. ThomasJ

  Tillönskar Alla här En riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År!

  🙂

  Mvh/TJ

 18. Ann LH

  PatrikK, visst är vår Orust tredje största naturliga ön. Grävda kanaler, vaddå? Räknades kanaler skulle stora delan Götaland bli den största ön.

 19. mängan

  Den var bra Bim, God Jul ALLA!

 20. Bo Carlsson

  Hur det blev 97 % samstämmighet i IPCC

  Det talas ofta om att klimatforskarna i FN:s klimatpanel är till 97 % överens om att en förmodad global uppvärmning är orsakad av människan. Här lite information.

  Under 2008 skickade University of Illinois ut ett frågeformulär till 10.257 forskare. Resultatet publicerades den 19 Januari 2009. Svar kom från 3146 forskare, medan 7.111 alltså inte svarade.

  Av de svarande betraktade sig 77 stycken som klimatforskare. Av dessa svarade 75 stycken rätt på frågan om människan bidragit till jordens uppvärmning. Därifrån kommer siffran 97 %. De 75 var alltså 7 promille av de tillfrågade.

  Så genant behandling av statistik kan inte bero på okunskap. Varje högstadieelev förstår att hela undersökningen blir värdelös när 70 % inte svarar. Varje journalist måste förstå att världen har många fler seriösa forskare än 77 som arbetar inom områden med bäring på klimatet.

  Det skall tilläggas att frågorna var formulerade så att vem som helst skulle ha ”svarat rätt”
  Men människan har bidragit till den lilla uppvärmning som skett exempelvis genom urbanisering asfaltering och skogskövling.

  Hela undersökningen och dess rapportering är flagranta exempel på den låga moralen bland dem som kallar sig klimatforskare.De tillåter sig vilseledning, fusk och bluff i strävan att rädda världen från den katastrof de tror på med religiös övertygelse.Man får väl heller inte bortse från försörjningsaspekten.

  Det är molnen, solen och stjärnornas kosmiska strålar och skogsskövlingen som har störst inflytande på vårt klimat. Det har inte blivit varmare de senaste 17 åren.

  Alla som hädanefter anför siffran 97 % visar härmed att de inte har koll på fakta.

  Bo Carlsson

 21. Astrid Å

  GOD JUL på er alla, från ett vintervitt och kyligt, -23 just nu, Jämtland.
  Instämmer med Bim, jag också. 🙂

 22. Ralf

  Tillönskar Alla här En riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År från ett normalvarmt Algarve i Portugal, dvs 15 grader just nu.

 23. dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

  Tror det är 100% konsensus här i God Jul-önskningarna. Jag ansluter mig. God Jul på er allihop, redaktion som läsare.

 24. Ulf L

  Tack för ett innehållsrikt år alla skribenter och kommentatorer.
  God jul
  Gott nytt år

 25. Ingemar Nordin

  Hur har klimatbloggeriet utvecklats på senare tid? Judith Curry ställer frågan, men har också egna synpunkter. Det här ger väl kontentan av hennes syn:

  ”Remember when RealClimate ‘ruled’? And blogs like DeSmog, DeepClimate, Stoat, Deltoid, Rabbett Run ‘mattered’? As per Alexa, traffic on those blogs have seriously diminished.

  RealClimate is in substantial transition: Ten Years of RealClimate: Where now? They are looking for new bloggers, as Mann, Gavin and others are moving away from blogging. Well good luck to them, I hope they are able to entrain some new scientists to engage in blogging.”

  ”The climate blogosphere is evolving in interesting ways, and I think the diversity of the climate blogosphere is very helpful and healthy both for promoting scientific as well as policy debate on the complex topic of climate change.”

  Jag kan inte annat än att hålla med om hennes slutsats. Bloggosfären har sedan flera år helt tagit över MSM när det gäller insikter, kunskap och balans i klimatfrågan.

  Och javisst, god fortsättning alla!

 26. Argus

  Hej alla!

  javisst. Jag önskar också alla en fröjdefull Jul och ett Gott Behag till alla. Såväl till alla läsare såväl som till alla andra!
  Ibland blir man (jag?) betryckt av att möjligen hållas för ’obsessive’. Men det finns också andra ord för ’samma’ sak…, man har kanske ett gott mått av ’tenacity’. Typ uthållighet. Hört: alla berömvärda ord har en relation till speord.
  Sparsam – snål. &c.

  Jättegod Jul och ett underbart 2015!

 27. Guy

  GOD JUL och snälla tankar önskas er alla.

 28. God jul och samtidigt Gott Nytt År till alla skribenter och kommentatorer. Det blev en vit jul mitt i Västergötland i grevens tid och snön kommer troligen att ligga ett tag till med 5 minusgrader just nu.

 29. Pelle L

  Ingen vit jul här, inte i södra Halland.

  Regn på julafton, och sedan lite rödvin till skinkan.

  Men alla önskas God Jul ändå!

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NKSFXf5sRLA#t=426

 30. tompas11

  En riktig God Jul för Er eminenta insats i klimatarbetet och hopp om en god framtid i bekämpandet av klimathysterin. 🙂

 31. Julafton övergick i juldagen. God fortsättning! Tänk vad fort det går!
  Tack alla ni som bidrar till att sprida ljus över samtidens vansinnigheter.
  Keep on!

 32. Iven

  GOD JUL! Och GOTT NYTT KU-ÅR! Nu har julen blivit vit också för oss här i Skåne. Helt underbart! Vi är ju inte bortskämda med vita julhelgerna. Måste vara naturens svar på alla påståenden om s.k. AGW… Stort tack till KU som är den för närvarande enda ”hållbara” informationskällan gällande klimatfrågor… när det gäller en acceptabel motvikt till PK-massmediafördumningen och klimatmaffians indoktrinering.