Global warming når Förenade Arabemiraten

Någon som har en snöskoter?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Labbibia

  Hoppsan! 8)
  Om det ÄR en brunn vi ser i förgrunden, så finns det ju exportmöjligheter för isborrstillverkare,  för att inte tala om de som tillverkar snöskyfflar.
  Undrar om bilden kommer med i DN under rubriken…..Klimatförändringarna bara värre och värre. Det ser ut som om det blir kallare, men det blir egentligen varmare, det är därför det snöar i Arabemiratet.

 2. István

  Påminner mig om den gamla lustigheten om folksvagn-bubblans värmesystem.
  ” Du fryser inte – det bara känns så”

 3. Eric

  Fy fan, jag stödjer dig till 110%!
  Såg agenda, man borde hänga den där satans miljömuppen!
  om man är lite kritisk så är ju hela debatten är ju vinklad.. Hur förklarar miljömupparna att det frigörs mer koldioxid vid en jordbävning under vatten än vad mänskligheten kan släppa ut på ett år..?
  U GO Girl!

 4. Eric: Nåja, vi behöver inte hänga någon, det räcker med att vi hänger ut dem. 😉

 5. Steve

  SNOW IN UAE 24-1-2009
  http://www.youtube.com/watch?v=ijzgZ0i4GOs
  Snön finns under den första minuten, sedan blir det översvämningar som visas.
  Det kom tydligen snö på berget även 2004, men annars är det så ovanligt att man inte har något riktigt ord för det.  Det ord som används sägs egentligen betyda hagel.
  The National, Abu Dhabi:   Snow covered the Jebel Jais area for only the second time in recorded history yesterday.  So rare was the event that one lifelong resident said the local dialect had no word for it.  The snow covered an area of five kilometres and was 10cm deep.  “The sight up there this morning was totally unbelievable, with the snow-capped mountain and the entire area covered with fresh, dazzling white snow.”
  http://www.thenational.ae/article/20090125/NATIONAL/688880349/1010/enewsletter
  Citerad av självaste HuffPo.  Lustigt nog påpekar man inte att ”väder” och ”klimat” är två helt skilda saker.
  http://www.huffingtonpost.com/2009/01/25/united-arab-emirates-moun_n_160695.html

 6. Iven

  Någon, som säljer vinterdäck, skidor, vinterkläder mm?
  Måste vara positivt i dessa kristider med nya marknader!
  Kul med snögubben i bakgrunden där…

 7. maggie,
  Hur ska man tolka att du inte kommenterar Eric’s påstående om koldioxidutsläpp från jordbävningar? Att du håller med?

 8. Anders E: Ärligt talat känner jag inte till hur mycket CO2 som frigörs vid en jordbävning under vatten. Du eller någon annan kanske kan upplysa mig och andra om detta? 😉

 9. Mikael

  Eric,
  har du börjat ägna dig åt klimatskepticismens 1:a budord: ”Upprepa alla argument, hur många gånger de än blivit motsagda. Ditt syfte är inte att argumentera och övertyga, utan att förvirra och fördröja.”
  Att mänskliga utsläpp av miljarder ton koldioxid år efter år gradvis har ökat atmosfärens koldioxidhalt är det få som ifrågasätter, till och med bland skeptiker. Ett vetenskapligt utrymme att diskutera konsekvenserna av detta finns dock.

 10. maggie,
  Jag har inga siffror på det. Låt mig omformulera frågan: Tycker du att påståendet verkar trovärdigt? Du brukar ju inte tveka att uttrycka dina tvivel på påståenden om faktorer som stöder teorin om AGW, även om du inte själv har bättre data att tillgå.

 11. Anders E: I just det här fallet anser jag att påståendet är tveksamt. Dock vet jag som sagt för lite om just detta för att hacka ner på budbäraren. 😉

 12. Eric

  hehe, så ni tror inte på mig??
  har en kompis som jobbar på ESA (europeiska motsvarigheten till NASA). de skickade upp en satelit som hade som enda uppgift att undersöka undervattensjordbävningar, and what is the result? Jo, nu har ni min källa… Sen är det ju inte bra att vi spyr ut CO2 i atmosfären, det kan ju tom. jag räkna ut…

 13. Eric

  Jo, och btw, tror inte rapporten är publicerad ännu, kan därför vara svårt med siffror.
  Och Mikael, visst har du rätt: ”Att mänskliga utsläpp av miljarder ton koldioxid år efter år gradvis har ökat atmosfärens koldioxidhalt är det få som ifrågasätter, till och med bland skeptiker. Ett vetenskapligt utrymme att diskutera konsekvenserna av detta finns dock.”

 14. Mikael, att förvirra och fördröja verkar ju de senaste åren ha varit AGW-förespråkarnas taktik. Alltså från en (medialt) ganska ohotad position utmanas deras teorier från allt fler nu. (Det är inget konstigt i den utvecklingen). Men på reträttvägen från denna position kämpas det nu med näbbar och klor för att inte tappa mer mark än nödvändigt. Och den man tappar försöker man ofta göra obrukbar mha ’brända jordens taktik’
  Anders E – ser att du börjat kommentera vad andra inte kommenterar. Med ett försök till menade nickande …
  När försökte du ens ge ett ärligt menat svar senast?

 15. Ang. Maggies förslag om att klimatmupparna ska hängas ut så tror jag att det hellre ska utarbetas något förfarande som gör att klimatmupparna inte ska bli uthängda och därmed tappa ansiktet när de så småningom inser att de har fel om koldioxiden. Det är kanske möjligheter till en icke förnedrande reträtt som behövs för att klimatmuppara ska sluta upprepa sin dogmer som Mikael skriver i sitt inlägg ovan.

 16. Åke: Tror du att det är möjligt?

 17. Möjligheten till någon form av värdig reträtt borde analyseras för en sådan möjlighet är nog helt nödvändig för att speciellt vissa högljudda klimatmuppar som t.ex den franske presidenten och Al Gore ska kunna backa från sina positioner. Men det blir naturligtvis inte lätt att hitta en sådan möjlighet, en utmaning för skickliga psykologer.

 18. maggie,

  Jag har inga siffror på det. Låt mig omformulera frågan: Tycker du att påståendet verkar trovärdigt? Du brukar ju inte tveka att uttrycka dina tvivel på påståenden om faktorer som stöder teorin om AGW, även om du inte själv har bättre data att tillgå.