Global warming – gone with the wind?

Våren är på ingång i södra Sverige, skriver DN idag. Samtidigt visar dock nya forskningsrön att påståendena om att polarisarna smälter är felaktiga.

Ladies and gentlemen, I give you the news from the Daily Express.

Enligt US National Oceanic and Atmospheric Administration, en fullt respektabel institution, har den”försvunna” isen kommit tillbaka. På Antarktis är det till och med 30 procent mer is än normalt så här års.

Forskare säger även att norra halvklotet i år upplever den kallaste vintern på flera decennier. Undantaget är, lustigt nog, Västeuropa. Kina, Canada och USA har dock drabbats hårt av kylan. I Mellanöstern har det snöat. I Afghanistan fryser människor ihjäl.

Klimatalarmisterna borde ha allt svårare att försvara sin sak.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Anonymous

    Tack för tipset om artikeln i Daily Express. Isarna kanske inte är lika tjocka som normalt, men i alla fall tillbaka om isbjörnarna saknat dom.

    Som alltid är det intressant med kommentarerna till såna artiklar och där fanns ett par läsvärda.

    Vi kanske är på väg mot en ”tipping point” för alarmisterna eftersom dom förr eller senare måste läsa på lite bättre om dom ska kunna hävda att dom har rätt. Och snart finns det bara skeptiska forskningsrapporter att läsa…. 😉

    /L

  2. Lars

    Så här måste det vara. Först lite fakta som alla känner till.
    Koldioxidhalten ökar.
    Koldioxid är en växthusgas.
    Jordens medeltemperatur sjunker och har gjort det sedan 1998.
    Slutsats, den naturliga variationen är större än effekten av koldioxidökningen under en viss period.
    Men koldioxidökningens effekt, stor, liten eller försumbar överlagras hela tiden, en global nedkylning kan kamuflera denna effekt men förr eller senare kommer det en ny värmeperiod och då återfinns denna effekt på toppen av det hela och det blir varmare än det annars skulle bli. Basfakta är alla överens om.
    Men tvisten handlar om propertionerna. Meterologerna tycks ha pinkat in klimatet som sitt revir något som inte gillas av fysikerna som anser sig ha större kunskaper om de grundläggande faktorerna.

  3. L

    Får man helt ovetenskapligt lägga in en kommentar om CO2 som växthusgas, så tror jag att den har betydligt större betydelse i ett växthus än i atmosfären utanför. Och då är den enbart positiv. Nästan så man undrar om någon missuppfattat ordets betydelse.. 😉

  4. Pingback

    […] minimum, som var 2005. Under vintern återbildades å andra sidan mer is än vanligt, vilket på sina håll togs som intäkt för att den nedåtgående trenden var […]