Fredag igen på vår Jord

image034
I morse fick jag via email en fantastisk bildserie, och vill härmed dela med ca 1/3 av de tänkvärda och ibland fantastiska bilderna. Den ovan sägs visa en 200 kilometer (!) lång bilkö i Kina… Jag vill minnas att för ca 30 år sedan fanns det knappt en asfalterad väg där?
Men några söker kanske ensamhet – hur vore det med en egen stad i USA? Man kan givetvis vara såväl Borgmästare som Motellchef.
image005
Men kanske ännu bättre ensamhet, med lite havsbrus (Nordsjön, Frankrike) är att föredra. Och ingen som bråkar om man tar ett bloss på balkongen…
image022
Men den här havsutsikten (Indiska oceanen) verkar bättre, för min del i alla fall:
image019
Men vissa vill ha lite pirr i magen – över 100 m hög karusell i Wien:
image007
Man blir nog yr – men det kan man bli i denna spelshop i Paris också (golvet ÄR plant).
image017
Alla har ju tyvärr inte pengar att handla för, och det finns ibland skarpa gränser (Brasilien).
image0031
Jo, vår Jord (det var också många naturbilder i paketet) och dess innevånare är förunderliga. Den nutida akademiska världens verklighet också:
Untitled 1
Overklig, skulle jag vilja säga. Tyvärr har ansökningstiden för just denna tjänst vid Umeå Universitet gått ut. Men det kommer nog fler.  Vår Miljöminister har ju nyligen aviserat ännu mer av krav/morötter  på/till forskarsamhället att bekräfta den bild politikerna vill se.  (Tack Martin, för annonstipset i Pehr’s tråd tidigare i morse).
Vart ska det sluta? Det verkar ju inte vara någon ände på tokerierna. Skönt att vara Emeritus och slippa vara med direkt i soppan.
En sedvanlig fredagsmusikhälsning kanske kan lätta upp, och skingra de nu dystra tankarna om akademiernas fortsatta förfall.
Men ni kanske ska se på EM-fotbollen. Här är annars en pedagogisk jämförelse med den amerikanska varianten:

Eller kanske ni ska gå på restaurang i kväll?

Musiken då? En hälsning till våra kära politiker får det bli (lyssna på texten)… (Jack Bruce’s sång är tyvärr inte lika lysande här som på den live-variant som finns på skiva).

Riktig globalt uppvärmd sommar snart? Verkar inte så …
Untitled 2

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Börje S.

  Summertime? Here:
  http://www.youtube.com/watch?v=L9CjfpWq3M8 

 2. Får bidra med lite mer sommar känslor.
  http://www.youtube.com/watch?v=dPHuT2CL3tk&feature=related 
  Själv ska jag ta ut Corvetten och njuta i dagens solsken.
  Ska vi för en gång skull tro på alarmisterna så ger jag ett stort bidrag till en bättre sommar varje gång jag tar ut fin-bilen på en tur 😉  och det gör jag gärna….

 3. Peter F

  Hade just fått Transportstyrelsens faktura avseende ”koldioxidbaserad fordonsskatt” i min hand. Vilket hån tänkte jag och kände ilskan stiga. Tack vare Peters bilder och text har jag nu lugnat ner mig och ska gå ut i klorofyllen och sätta märgärtor.    

 4. Bim

  Tack Peter för fantastiska bilder och massa humor.
  Jag måste dock  tillägga att jag är så himla glad att jag trots tjat, påtryckningar och stryk i skolan envist hållit på min rätt att nogsamt undvika den akademiska världen och speciellt då Umeå Universitet. 😀 
  Herre Gud! vad sysslar de med?
   

 5. Peter F

  Bim.
  I min juridiska värld det inte alls ovanligt att juris studerande vid Umeå Universitet tar ut examen vid ett annat lärosäte för att på så vis undkomma Umeås genusstämpel i examensbeviset.

 6. Bim

  Peter!
  Det förvånar mig inte ett smack.
  Men i min praktiska värld är det helt otroligt att sådant superflum kan förekomma på universiteten över huvud taget. 
  Men jag kan inte annat än le åt eländet, det finns ju en viss humor i det.
  Jag hörde en liten historia som kanske passar ihop med detta resonemang.
  -Karin! Vad gör du på vinden? 
  -Inget!
  -Vad gör Pelle där då?
  -Han hjälper mig. 
  Det är politik i ett nötskal.
  Ha en trevlig helg.
  Bim 

 7. Bertel

  Tack Peter.
  Du har en enstående förmåga, att lägga till, text till bilderna, med träffande knorr av ironi och humor.  Skrattade åt detta,   ”Men kanske ännu bättre ensamhet, med lite havsbrus (Nordsjön, Frankrike) är att föredra. Och ingen som bråkar om man tar ett bloss på balkongen”…så att tårarna rann. Bild och text i klockren kombination.
  Här lite sommarhälsningar från stugan i Dala-floda. Gillar hennes röst och inlevelseförmåga. De flesta av hennes tolkningar blir trovärdiga, när hon tar ton.
  http://www.youtube.com/watch?v=KKWqawUH-eY     

 8. Argus

  Jag tycker detta är tragiskt.
  Istället för att göra något bra, maler man sönder resurser till nonsens.
  Nonsens.
  Hur har det gått till? Ibland får jag bilden av – är det trollkarlens lärling (?) – något ’spännande’ är satt i rörelse…., men snart nog går det överstyr, utan kontroll.
  Fö f-, ska våra styrande fullständig föröda oss ??? Se på meddelanden vi får från regeringen….: ’Vi välkomnar… bla blablaabb.’
   

 9. Bertel

  Genusinriktad klimatanpassning?, vad är detta?, men här kommer mer av likvärdig tankegods, ur sk normativt perspektiv.
  http://www.newsmill.se/artikel/2012/06/14/vita-heterom-n-beh-ver-erk-nna-sin-f-rdelaktiga-position

 10. Thomas

  Hur man får barn att spara på energi:
  http://www.smbc-comics.com/index.php?db=comics&id=2639#comic

 11. camilla

  Den kinesiska motorvägen är imponerande på många sätt. Tänk om jag satt där med min lilla bil?! Gud vad häftigt – första gången! Det här med storlek och tidsperspektivet är intressant (proportioner över tiden), och vad tror lilla Sverige att det kan göra i den stora världen? Myggan som sket på sig eller vad?  Kan ingen viska i kejsarens öra att hon är naken om koldioxiden? Egentligen vill väl ingen se henne så?!!!

 12. Lars

  På översta bilden framgår det tydligt att den renläriga Maoismen-kommunismen utan privata företag är väldigt bra för det fortsatta klimatarbetet.

 13. camilla

  Till moderator!
  Är det alltid så att det tar en halv timma för att moderera?
  Camilla 

 14. camilla

  Umeå med postdoktor i vaddå? Fick mail om saken i tjänsteposten. Det är så att jag skäms på mitt köns vägnar, och min man gick i taket! Är det någon som undrar varför den akademiska fanan stryker på fot (uttryck från min man)?

 15. Thomas

  Lars #11 frågan är om det inte gick fortare på den tiden när folk cyklade istället. Som exempel på framsteg är en sådan där bild, eller de bilder man ser med jämna mellanrum på kinesiska städer täckta av smog inte så lyckade.

 16. Camilla
  Kanske är det första gången du kommenterar? I så fall är förklaringen enkel för då fastnar du i filtret. Väl frisläppt (som du är nu) kommer kommentarerna upp direkt utan minsta fördröjning eftersom vi modererar i efterhand.
  😀
  /Lena

 17. Thomas #10
  Ha ha, ja skräm slag på dem bara!
  😉     

 18. Bim

  Thomas # 15
  Smog går väl ann, men tänk om det satt en hen i varje bil. 😀

 19. Håkan Bergman

  John Cleese missar en viktig sak där, vet faktiskt inte om engelsmännen har insett det, men här kallas amerikansk ”fotboll” för kärringrugby!
  Apropå EM-fotbollen, ska vi inte plantera en skröna om att EU, han Flexness och den där belgiaren, vill avskaffa dom nationella landslagen och i fortsättningen låta Europa representeras av ett EU-lag i VM och OS! Det vore väl fan om inte det skulle sänka EU för dom närmaste 1000 åren.

 20. Peter Stilbs

  Lena & camilla – vad jag noterat är det en hel del av våra ”kända” kommentatorer som fastnar i filtret, om de inte anger sin eMail. Tyvärr behövs det då en ”överförmyndare” över TCS för att ”godkänna” – vi vanliga skribenter kan inte göra något.

 21. Slabadang

  Peter S!
  Du har en väldigt uppskattad form av humor/samhällssatir. Den är så bra att du borde samla ihop dina fyndiga bildcollage och ge ut dem. Att ”publicera” skulle kunna få en ny bredare betydelse ?. En årskalender är mitt tips! ”Peter Stilbs reflektioner” över året som gått.
  Vi har ju en ”klimatvetenskap” som publicerar artiklar som är rena skämtet. Så varför inte se till att bra rena humorartiklar avsedda för att vara humor redan innan publikation publiceras i rätt media istället för i Nature? Lite mer ordning och reda i vetenskapssamhället …..lite sådär bara! Du kan hjälpa till PeterS genom visa vad som bör publiceras var! 🙂
  P.S  Vet du om V.O.F och Olle H kommenterat Gergis ” statistiska signifikanser” ännu ??? 🙂 Det kanske är Olle H som sökt den tjänst på Umeå du klistrat in i stället ? Jag vet inte men de hör ihop allihop och alltihopa på nåt sätt.

 22. Peter Stilbs

  Slabadang , Bim Peter F och Bertel – tack för beröm och vänliga ord. Det värmer.
  Slabadang #21: Om OlleH vet jag inget relativt Gergis etc. Men där är inget att vänta.
  Minns för några år sedan att han hävdade att hans akademiska statistikervänner hade ”vassare” metoder, som bekräftade Mann’s Hockeyklubbas utseende. Begriper mig egentligen inte på honom alls, och finner det bäst att strunta i honom fullständigt.  

 23. Håkan Bergman

  Nya klimatproblem, hur ska dom utnyttja det här då:
  http://www.dn.se/sport/fotbolls-em/sveriges-match-borjar-forst-2100

 24. Tålis

  Lite dött här. Beror det på fotbollen? Saknar ni simultanförmåga? 😉
   
  Jag kan klara av tre stimulanser samtidigt, om slökrav. Lyssna, läsa, se går bra just då. Däremot när fokusering gäller, bara ett! Typ skriva rapport av mina undersökningar.
   
  Hur är det med tidsupplevelsen? Jag tycker det går sakta, därför kan jag ta emot flera intryck samtidigt. När jag står först i vår lilla stad, vid rödljus och det blir grönt har på ett par sekunder 1-2 hundra meters försprång.

 25. Slabadang

  Håkan B och övriga!
  Självklart kommer man vara tvungen att dra ett stort fett streck över hela klimatidiotin-Våra politikers bubbla har redan spruckit de har inte fattat det riktigt själva ännu! Var rädd om varandra era nära och kära. EU knäckte våra möjligheter till en bra framtid genom federalistisk aningslös idealism och maktgalenskap en soppa överkryddad av inkomptetens.
  ECB är redan i KK det är inte officiellt ännu bara! (köp dollar)
  Här är ord framförda hur galenskapen ökar inom EU. 
  Kanske fler genusteoretiker och klimatanpassare lösa problemen kanske?
  Mr Farage!” Helvsicke vad vältaligt arg han är och gud vad vi saknar politiker som han överallt. Här angående lånet till det spanska bansystemet:
  http://www.youtube.com/watch?v=K4ElFN77nkg

 26. Slabadang

  Rockström och Grinpiss!!
  Lovelock har börjat jobba för ”big oil” och förordar fracking!
  http://www.guardian.co.uk/environment/2012/jun/15/james-lovelock-interview-gaia-theory?intcmp=122

 27. Slabadang

  Rockström och Grinpiss!!
  Lovelock har tydligen börjat jobba för ”big oil” och förordar fracking!
  http://www.guardian.co.uk/environment/2012/jun/15/james-lovelock-interview-gaia-theory?intcmp=122
  Bara frackingen i sig har förändrat hela spelplanen för framtiden och att lyssna på idioterna som för den energipolitiska debatten i riksdagen styrd av WWF Grinpiss och deras IPCC med sitt MP och C som hangaround och ”prospect” för fullvärdigt medlemskap i den gröna utpressningen av medborgare och företag.

 28. Slabadang

  Rockström och Grinpiss!!
  Lovelock har tydligen börjat jobba för ”big oil” och förordar fracking!
  http://www.guardian.co.uk/environment/2012/jun/15/james-lovelock-interview-gaia-theory?intcmp=122
  Bara frackingen i sig har förändrat hela spelplanen för framtiden och att lyssna på idioterna som för den energipolitiska debatten i riksdagen styrd av WWF Grinpiss och deras IPCC med sitt MP och C som hangaround och ”prospect” för fullvärdigt medlemskap i den gröna utpressningen av medborgare och företag gör att man blir så intellektuellt så generad att man blir svettig under armhålorna å deras vägnar.

 29. Tålis #24
  Du har helt rätt på första raden!
  Men jag är inte ointresserad och läser dina inlägg med med intresse. Din metafor om att sparka in bollen i ett hörn var i klass med Mellbergs nick!
  Vi är flera som genom åren deltagit i diskussioner med Thomas, som gått över till debatter och som slutat med att man har svårt att skilja på sak och person.
  Det hedrar dig att du anstränger dig för att hålla dig till saken och jag är imponerad över hur snabbt du har identifierat den bakomliggande dramaturgin i debatterna.
  Jag har också läst inlägg av dig på UI och gillar att deras bild av skeptiker som ett gäng gamla gubbar får sig en tankeställare.
  Om du nu är skeptiker, för du kan ju lika gärna var en vetgirig och nyfiken själ som tänker själv och vill ha tillgång till fakta och rådata.
  Jag är glad om du fortsätter att kommentera! 
   😛

 30. ThomasJ

  Camilla #14: ” Det är så att jag skäms på mitt… vägnar…”  Yep, Go Figure över de oändliga mängder ’vägnar’ oändliga mängder ’vetenskapandet’ [läs: klimat & genus] har ”skapats”. Tycks, per se, vara en rörelse (myt/truism) á la scientologin, alternativt/likamed Algor-o-login/SMHI-nologin… etc… 😉
  Som ’skelletbo’ per ursprung så mås [här] lika illa över ’utvecklingen’ i Umeå!
  Arma Land!
  Mvh/TJ

 31. Håkan Bergman

  Nigel Farage är en pärla, finns fler. Ledsna efter fotbollen? Fotboll handlar inte om att tjonga till bollen med det där jätteskottet, this is real football:
  http://www.youtube.com/watch?v=8aCIqL0odUs&feature=related

 32. Tålis

  Jaha, Gunnar Strandell du har avslöjat mig? Försökte ”lyckan” på UI innan jag skrev ett enda inlägg här. När de trodde att de hade mig i säcken, och jag skulle sätta spiken i kistan, blev jag refuserad. Alla mina slutinlägg refuserades.
  Nej, jag är inte skeptiker, jag avfärdar skiten rakt av. Lindzén håller med mig.
   
  Verkligheten överspelar alltid fantasier,

 33. Tålis #32
  Jag är glad om du fortsätter skriva här. Det ger mig hopp om framtiden för dig, mig mina barn och barnbarn. Samtidigt räknar jag med att få se hur du utvecklas till en person som vi alla känner förtroende för. 😉   

 34. Slabadang

  Tålis!
  Kanske Ulrika Larshamre jobbar extra som moderator även för UI? Hon samordnar klimatpropagandan på SVT och har nu även väderredaktionen i sina klor. Hon har uppdraget och makten att lura hela svenska folket på en opartisk saklig bevakning av klimathotet och löser sin uppgift med bravur. Redaktörerna på SVT måste fråga Ulrika först innna de publicerar klimatnyheter som kan ”rubba” den bild Ulrika har fått mandat att tvninga på svenska folket.
  En klockren politruk helt enkelt en av de dolda makthavarna i vår dolda svenska skuggregering som är bättre samordnad än vår formella.
   
  Som chef i samarbete med klimattalibansk  vetenskräpsredaktion och en personal bestående av 81% RÖDGRÖNA journalister (säkert en ännu högre siffra i verkligheten eftersom hon inte har sport eller underhållning ? så är det ingen som lyfter ett finger mot den välorganiserade censuren och propagandan tvårtom hyllar de den.
  Med LOs gamle presschef Jan Axelsson som programchef så är vi liksom rökta när ”granskningsnämnden” är en fasad för att vi skall tro att SVT granskas när deras egentliga uppgift är den omvända nämligen att för synd skull sila myggen och svälja kamelerna så politrukernas arbete inte uppmärksammas. Visste svenska folket om vilken uppgift Larshamre har skulle liksom hela poängen vara borta.

 35. Tålis

  Nä, nu Gunnar Strandel undrar jag om du driver med mig…. Kul för dig?

 36. Kul bilder som får en att hajja till.tack för dessa Peter.
  Slababang gav inre skratt även denna gång,så kan det gå till,klimat
  pendlarna i Uppsala tar tåget,med gott samvete antar jag.
  Klimatsmarta ideer rullar på, med Uppsalas miljöhjälte som exempel.
  Känns bra med denna Fredagspaus från alla galenskaper.
  ALI.K.

 37. Dessa’pappbostäder’ växer upp runt välfärdens lyxbostäder är vanligt
  runt om i vår värld.
  Folket från dessa pappbostäder sköter om service och all markjobb
  för de bättre ställda och blir en förutsättning för att det hela samhället skall fortleva.
  Pappsamhället fungerar bra ofta,ingen tänker på detta och de verkar
  inte vara olyckliga som människor ändå,mycket märkligt faktum.
  ALI.K.

 38. Martin

  EU röstade 14 juni om ett direktiv som syftar till bindande nationella energisparmål. Resultatet verkar inte vara kungjort än.
  Innebörden är, att den primära energikonsumtionen ska minska 20 % inom EU till 2020. För Sverige är målet dock satt till 26 % (83 TWh), vilket är betydligt mer än hälften av svenska industrins energibehov eller lika med transportsektorns behov. Detta trots att Sverige tillhör de länder inom EU som släpper ut minst CO2 per capita.
  Direktivet finns här. Sverige nämns på sid 81.
  http://www.europarl.europa.eu/document/activities/cont/201203/20120309ATT40359/20120309ATT40359EN.pdf
  Enligt direktivet är syftet att minska behovet av energiimport, begränsa klimatförändringen och komma över den ekonomiska krisen.
  Direktivet har missats av Energimyndigheten i dess analys av energiförsörjningen som är på remiss.
  KVA är dock med.
  http://www.cisionwire.se/kungl–vetenskapsakademien/r/odesdigert-beslut-for-sveriges-energipolitik,c9269207
  http://www.cisionwire.se/kungl–vetenskapsakademien/r/kungl–vetenskapsakademien-rekommenderar-mer-satsningar-pa-bioenergi-och-bibehallen-karnkraft-for-et,c9270875

 39. camilla

  Thomas # 30. Hänger inte med! Vad menar du?

 40. Gunnar Strandell

  Tålis #35
  Förlåt, min smiley skulle ha udden riktad mot UI och andra som lägger ned tid på att uppfostra oss i bloggosfären.
  Och mitt förtroende växer för personer som ihärdigt hävdar det sunda förnuftet och pekar på det som är viktigt i tillvaron.

 41. Staffan

  En forskare vid UCLA såg att det inte fanns någon relation mellan ’partiklar’ (PM2.5) i luften och dödlighet i Kalifornien.  Men flera professorer hade slagit fast att luftföroreningarna var en stor risk för människor.  (En av de skrämda hade förresten köpt sin Ph.D. för $1,000 från ’Thornhill University’, som inte alls är ett universitet eller ens en skola.)
  Följden?  Hans lön försvann.  Hans ’tjänsterum’ blev en brevlåda.  Och slutligen avskedades han.
  Academic Freedom Committee beslöt enhälligt att ta upp frågan.
  http://www.wnd.com/2012/06/ucla-accused-of-firing-prof-for-criticizing-pollution-agenda/

 42. Bertel

  Lite ot men det gäller Umeå universitet?, tantforskning, sant. 
  http://www.umu.se/ViewPage.action?siteNodeId=4432&languageId=3&contentId=182992

 43. Staffan

  James Lovelock (f. 1919), fellow of the Royal Society, mannen bakom Gaia-teorin – att allt på jorden bildar ett komplext interagerande system som kan ses som en enda organism;  en tanke som de Gröna lagt till hjärtat – intervjuas i Guardian.  ”Om det finns något man kämpar för, bildas snart en religion omkring detta.  Den ’gröna’ religionen håller nu på att ta över den kristna.”
  – För tre år sedan gick hans vinter-kostnad för värme upp över 60,000 kr.  Han själv är gammal, och hans son är handikappad.  Han måste ha det varmt!  Nu övervintrar han i Missouri i fruns hemstad.
  – En lösning på energi-problemen är ”fracking” – att få fram naturgas ur berg.  Lovande – men icke-grönt.
  – James Delingpole skriver i sin Daily Telegraph-blog.  Länk till Guardian finns.
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100165783/lovelock-goes-mad-for-shale-gas/

 44. Gaupa

  Bertel # 42
  Jaa, många vill forska, på allt möjligt ,nuförtiden. De måste väl nästan skapa fenomen, som de sedan kan forska på. 😉
   http://svt.se/2.27170/1.2499210/tanten_-_utrotningshotad_och_coolare_an_nagonsin

 45. Staffan

  Powerline hör till de mest lästa konservativa bloggarna.  Nu tar man upp vad Watts Up With That skriver om James Hansen’s prognoser från 1988 om temperatur vid olika CO2-ökningar (+1,5% per år, nuvarande ökning, resp stagnerande).  (Källa är professor Solheim fra Oslo.)
  – Den faktiska temperatur-utvecklingen ligger t.o.m. under Hansen’s sista fall, stagnerande CO2.   1999 var varmast, enligt diagrammet;  nu är det alltid svalare.
  – Det här får ni naturligtvis inte se i tidningarna.  Men det kan vara intressant ändå.
  – (Låt vara att jag, som alltid, undrar vad ’årlig genomsnittstemperatur för jorden’ har för intresse.  Vem upplever det?)
  http://www.powerlineblog.com/archives/2012/06/anthropogenic-global-warming-wrong-again.php

 46. Bertel

  Caupa # 44
  Att bejaka tanternas rätt i vår samtid och inget fel med detta. Frågan består, är detta ”vetenskap”?/seriös grundforskning? eller enbart politisk jippo.
  Men som du antyder, kan man hänge sig för allt möjligt och därav personlig önskan av mer forskning gällande framtida kärnkraft.
   
  Musikhälsning som avslutning, där tonerna färgar vår fratidsvision.
  http://www.youtube.com/watch?v=19zonwlxAU4&feature=related     

 47. Halvdansken

  Wow. Får man ”låna” den första bilden (motorväg) och lägga på Facebook? Den är helt fantastisk.

 48. Peter Stilbs

  Halvdansken #47 – det är tyvärr inte mina bilder. Jag ser dem som allmängods, så de cirkulerar på Internet för vemsomhelst att beskåda. 

 49. Halvdansken

  Ok, tack. Då gör jag det.