Försenade flyttfåglar

Diagram

Dagens DN (6 april sidan 12) har artikeln Sen vår försenar flyttfåglarna. Där presenteras hur årets kalla vår har lett till en drastisk minskning av antal flyttfåglar under mars, se diagrammet ovan. DN skriver att siffrorna anger antalet rapporterade observationer till sajten Artportalen under mars månad för hela Sverige 2011-2013.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Det här visste arla för flera år sedan. Klimatet har dödat fåglarna. http://www.theclimatescam.se/2010/06/03/klimatpropaganda-pa-filpaketet/

 2. Slabadang

  Apan! 🙂
  Speciellt kul blir det med ARLAS ”policy” inklippt till galenskaperna går det mer flagrant att bryta mot egen policy?
   
  ”Undersökningar visar att hälften av alla barn och ungdomar mellan 9–16 år i Arlas upptagningsområde läser mjölkbaksidorna varje dag, och att nästan alla läser minst en gång i veckan.”
  ”Alla budskap som förmedlas på mjölkbaksidorna upplevs som information med Arla som huvudavsändare och har därmed stor betydelse för vår trovärdighet. Därför avgör Arla ensamt vilka budskap som ska publiceras och med vilka vi samarbetar.”
  ”Allt innehåll på mjölkbaksidorna ska alltid vara noggrant sakgranskat och korrekturläst samt kontrollerat vad gäller upphovs- och nyttjanderätt.”
  ”Ordvalet ska vara positivt och tonen varken föreläsande eller förmanande.”
   
  He he he he he he !!! 🙂

 3. LC

  Det verkar som om fåglarna inte känner till vår allarmerande Globala Uppvärmning.
  Kan de inte läsa?

 4. Slabadang

  Flyttande fåglar och målstolpar!
  Det här satt hårt inne ! artikleförfattaren Geoffrey Lane tillhör  klimathotets hardcorejournalister och var en av de som gjorde allt för att dikreditera ”The great global swindle” men som samtidigt inte lyfte ett finger mot ”The inconvenian truth”. När nu verkligheten och observationerna drar ett löjes skimmer över hela patrasket så tror ahan i sin enfald att reträtten skell ske enligt denna ordning.
  Att de hatade skeptikerna har fått rätt är en sjuhelvetes besk medicin för dem att svälja.
  http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/globalwarming/9974397/Global-warming-time-to-rein-back-on-doom-and-gloom.html
   
  Nä du Lean … ni kommer tvingas fly i panik hals överhuvud i formation skithög och får hitta på nåt annat att parasiterar och exploatera för den här kossan är urmjölkad!

 5. Istvan

  Som tur ar so laser inte tranorna DN eller SvD, dvs oinformerade om klimatforandringarna. Precis som ockso vi skulle vara ovetande, meteorologerna  forutan, som prof. Bengtsson brukar papeka.
  Svagsinnt att inbilla sig att faglarna skulle marka av en sa langsam forandring som 0,7 grader pa 100 ar, nar variationen fran ar till ar ledigt kan uppga till 10 grader.

 6. Inge

  Slabadang
  Geoffrey Lane borde ställa sig upp och säga: ”Jag är inte smartare än en femteklassare!”

 7. bom

  Kommentar borttagen

 8. bom

  Aj då! Sorry, me bad?

 9. Jonas B

  Är det månne flyttfåglarna miljörörelsen avser då den talar om ”klimat flyktingar”?

 10. Jonas B

  Aj, mobilens särskrivning, inte min.

 11. Björn

  Ja, inte skicar fåglarna några spanare som skall förmedla infomation om våren har kommit på de högre breddgraderna. Nej, det måste finnas något mycket mer fenomenologiskt, som fördröjer flytten. vilket visar hur fysiken verkar på människor och djur. På fåglarna är det enbart på ett instinktivt plan, men visst är det intressant hur detta går till. Vad är det för detekterad information som fördröjer deras flytt?

 12. orolig

  Björn #11, håller med, det är mycket intressant! Djur som flyr områden tre dagar innan jordbävningar är kända observationer (eller ”anekdoter” enl de extremt skeptiska) – ett annat påstående är att
  [..]”Birds, for example, are said to be able to hear low frequency sounds bouncing off mountains hundreds of kilometres away.”[..]
  http://www.abc.net.au/science/articles/2010/05/18/2902595.htm

 13. Håkan Sjögren:

  Pehr Björnbom Kommentar : När man räknar flyttfåglar, tar man med dem, som slagits ihjäl runt vindkraftverken? Mvh, Håkan.

 14. Rickard Berghorn

  Försenade flyttfåglar eller färre ornitologer och fågelskådare ute i kylan. Eller både-och.