Ett litet kalendarium

November tycks vara en het månad vad gäller allehanda möten och seminarier. Nedan följer ett axplock av vad den kommande tiden har att erbjuda.
11 november, kl 13.00-16.30

The Road to Cancun

Naturskyddsföreningen, Stockholm
Lyssna på röster från Syd, Naturskyddsföreningens krav, regeringens ståndpunkter och röster från oppositionen. Ställ frågor, diskutera och följ debatten kring klimatets knäckfrågor.
Anmälan senast 4 november. Gratis.
***
12 november, kl 9.00-17.00

Vem ska bort? – Höstkonferens om biologisk mångfald

Naturskyddsföreningen och Miljöaktuellt, Stockholm
Bland talarna bl.a. Andreas Carlgren, Maria Wetterstrand, Alexander Bard och Klas Eklund.
Kostnad: 1900 kr exkl. moms eller 750 kr för medlemmar i Naturskyddsföreningen.
***
17 november 2010, kl 18.00-19.00

Öppen föreläsning: The role of the winds in past climate change and CO2, Robert F Anderson

KVA, Stockholm
***
24 november 2010, kl. 12.30-17.00

Klimatforum

Naturvårdsverket, Stockholm
Bland talarna bl.a. Andreas Carlgren, Anders Thuresson, Elinor Ostrom (via video).
Intressant punkt: ”Varför gör jag inte det som jag vet är rätt för miljön?” Martin Ingvar, Professor i integrativ medicin, Karolinska institutet.
Anmälan senast 10 november. Gratis. Klimatforum kommer att webbsändas.
***
24-25 november 2010
Dag 1: 10.00 – 18.00, Dag 2: 8.30 – 14.00

Vindkraftsforskning i fokus 2010

Naturvårdsverket, Göteborg, Chalmers
Det senaste inom vindkraftsteknik och miljöeffekter av vindkraft

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Elling Disen

  Bard ska bort.

 2. Lars C

  http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/klimat/energi/karnkraft/
  Här sliras det minsann på kopplingen. Varför är verkligheten så obekväm?

 3. Naturskyddsföreningens linje leder till utflyttning av basindustrin till Baltikum för skogsindustrin och till Finland för stålindustrin.  Biobränslet föröder skog och mark genom kalhyggen, stubbuttag för att uppnå de volymer som krävs.  Biobränslet slukar i dag 70% av elcert. (0.35 kr/kWh).  SNF´s dubbla budskap att biobränslet och bevarande av biotop går ihop är hyckleri.  I dag citerades i riksdagsdebatten LO  Metall ordförande´s  skarpa kritik av det egna partiets energipolitik, men partiledaren är tondöv i frågan.  I England har regeringen nyligen godkänt 8 nya kärnkraftverk, som motsvarar 15000 vindsnurror.

 4. Adolf Goreing

  Punkt Klimatforum: Martin Ingvar! Hahahahahahahahaha…….Förbered er på ett verbalt flöde inverst proportionellt mot substansen!

 5. Olaus Petri

  Herr Invar borde nog anlita sin egen specialitet när han skall syna klimathotet, dvs som han kritiskt granskar geschäftet inom läkeribranschen.
   
  Metafysiken bakom påminner ju inte så lite om den som omger fakirmattor, yetis, neptunigördlar, veganism, kort sagt holistisk medicin i största allmänhet.
   
  Dags att ge klimatismen en dos av den Ingvarska medicinen? Beska droppar förvisso, men ack så välgörande. Eller varför inte anställa om ett omfattande purgatorium i form av kalla lavemang modell Vincenz Priessnitz hydropatiska underkurer? Intas var dag från och med kl. 05.00 (tills sjukan är borta ur systemet).

 6. Staffan D.

  ”Klimatfrågan är död. 2007, när IPCC:s klimatlarm kom, brydde sig människor ett ögonblick. Sedan fortsatte det mesta som vanligt.” Som tur är har vi Ann-Charlotte Marteus på Expressens ledarsida, som envetet varnar. Bl.a. här, 2 november. Titanic gick under! — Visst är det fint att vi har media! http://www.expressen.se/ledare/1.2197494/ann-charlotte-marteus-tjugo-minuter-over-midnatt

 7. Pär Green

  Maggie.Kör hårt och sedan öka!Att läsa på UIAnonym sa…
  Verkligen bra Uppsalainitiativet. Jag tycker bara att den där Maggie får för mycket uppmärksamhet..

 8. Staffan D.

  ”USA-valet sänker klimatförhoppningar … – Valresultatet är väldigt dystert för klimatet, säger Sveriges miljöminister Andreas Carlgren.  – Nu gäller det att formalisera de löften som gavs i Köpenhamn, inklusive det löfte som USA gett. Annars riskerar vi att få en spiral nedåt som är svår att hejda. — TT”
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/usa-valet-sanker-klimatforhoppningar_5615897.svd

 9. Måns B

  Vem ska bort ska 12/11 har ju potential att bli intressant, är redan anmäld 😉 . Tyvärr så tackade EUs miljökommisionär nej till att hålla ett fördrag.