Energinytt från Grönköping

El, vilken

verkar direkt, måste omedelbart förbjudas, säger Miljöpartiet (MP) i ett energipolitiskt och i princip framtidsinriktat utspel.

Alla energikällor, vilka kommits å efter 1830 äro gravt miljöfientliga och måste således förbjudas, heter det vidare i utspelet, därför skall varje enskild medborgare erhålla en klimat- och miljövänlig häst, vilken kan trampa runt det hjul, vilket skall framdriva kuggarna i hushållets småskaliga och därför grönt uthålliga energigenerator.

energigenerator

Första versionen av den hästdrivna energigeneratorn för klimatkorrekt hemmabruk

Rolf Oward

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. femman

  Med tanke på el och energi. Hjärnan går igentligen på el och drar mycket energi. Ju mer man tänker ju mer energi går det åt. Därför har hjärnan lärt sig sedan länge att spara när det går. Ett sätt att spara energi är att förenkla tankar generalisera eller inte tänka alls. Vill inte påstå att dom som har klimatångest inte tänker men ibland undrar man.

  https://www.youtube.com/watch?v=H-jYEGHrc3s

 2. eon

  #1 femman – äntligen förstår jag vad ”klimatsmart” betyder!

 3. Bim

  eon #2

  Ja mä.
  Siffror hör inte till saken, Det enda som hjälper är strejker. Man kan klimatstrejka till exempel.
  Skulle inte det hjälpa så kan man ju strejka mot det också.
  Det är ju så att om alla strejkar alltid, så är problemet ur världen. Men det gäller ju att Rockström och hans gäng hänger på och slutar att spy ut lögner och koldioxid så det stinker om det. Då kunde man lägga ner Massmedia också för då finns inget att skriva om.
  Julefrid året om. Härligt!!!

 4. Christer Eriksson

  Ja jisses vilka nollor,dessa skall alltså styra Sverige.
  Arma land.

 5. Ivar Andersson

  #3 Bim
  ”Men det gäller ju att Rockström och hans gäng hänger på och slutar att spy ut lögner och koldioxid så det stinker om det.” Nu var du för snabb för koldioxid är både luktfri och osynlig enligt läroboken 🙂

 6. Robert Norling

  Undrar om det går bra att sjukskriva sig för ”klimatångest”.
  Försäkringskassan borde väl vara hållbarhetsanpassad och då passar ju den diagnosen bra.

 7. Bim

  Ivar Andersson # 5
  Det är lögnerna som stinker. 😀

 8. Peter Stilbs

  Jag såg till min sorg detta i dag. Det akademiska har totalt blivit PK-ko-ko. Så bedrövligt. https://www.kth.se/aktuellt/nyheter/larosatena-tar-helhetsgrepp-om-sitt-klimatarbete-1.913020

 9. Fredrik S

  Peter Stilbs #8

  Det blir många långa tjänste-tågresor till kontinenten framöver för lärosätena antar jag. Speciellt då för rektorerna som bör föregå med gott samvete.

 10. jax

  #8 Peter Stilbs

  Har doktorerat på KTH inom ett riktigt ingenjörsämne och är allvarligt oroad över den riktning forskningen börjar ta där. Numera har de professurer inom t ex klimatkommunikation (vad nu det är) och ställer upp på allehanda ovetenskapliga ”jippon”. Den vetenskapliga metoden verkar ha glömts bort i ivern att verka moderna. Borde inte de stora universiteten/högskolorna i Sverige försvara vetenskapen mot allehanda pseudovetenskapligt nonsens?

 11. Bim

  Peter Stilbs # 8
  Det stinker diktatur lång väg.
  Det fria ordet kommer att inskränkas totalt.
  Vem kan tvinga alla lärosäten att bete sig som lämlar? Det är ju där som kunskap skall samlas och diskuteras fritt. Vi borde ju ha en konstitution i Sverige som reglerade Sveriges styrande att slå vakt om yttrandefrihet och vårt demokratiska styrelseskick.
  Skall det behövas en revolution för att få ordning på landet.
  Den raka, ärliga, Nyamko Sabuni har banne mig fått en uppgift som heter duga. Hoppas hon pallar! Vem annars kan dra igång detta lasset.
  Jag hoppas att L , M, KD och SD kan samla sig och börja ta tag i jobbet som måste göras. Centern kan man ju glömma.
  De fria medierna är viktigare än någonsin, helt avgörande faktiskt.

 12. En annan

  Men jag blev glad igår när ag såg denna intervju;
  https://klimatsans.com/2019/06/24/p-o-eriksson-sandvik-i-en-personlig-intervju/
  En sån där riktig vettig svensk!