En resa avslutas och ett nytt äventyr tar vid

Då har vi avklarat ännu ett år. Det har varit innehållsrikt och avslutades med det stora klimatmötet i Paris. Många betecknar avtalet som tandlöst och ett misslyckande. Det är tongångar som liknar de som yttrades efter Köpenhamn 2009. Både bland skeptiker och den radikala motpolen bland klimatfrälsta i miljörörelsen ses avtalet och mötet som en cirkus och charad. Det saknas årtal för när utsläppen ska ha minskat och utsläppsmål anges inte. Friends of the Earth menar att storföretagens falska lösningar har fått företräde och förfört politikerna. Johan Rockström betonade att det inte var perfekt men ett steg i rätt riktning i DN häromdagen. För att få igenom avtalet tycks mängder med kryphål ha skapats för undertecknarna. FNs vässade tänder och hårda nypor saknas. Vi kan dock vara säkra på att de som ytterst driver processen inte kommer att ge tappt på sina ansträngningar. Dumheterna lär fortsätta så länge som finansiärerna plöjer ned pengar i sitt omhuldade projekt.

Stephen-Heintz-heir-Standard-Oil-tycoon-John-D-Rockefeller
Stephen Heintz, Rockefeller Brothers Fund

Ordföranden för Rockefeller Brothers Fund (RBF), Stephen Heintz, betecknar avtalet som en framgång och ett monumentalt steg framåt. Han menar att det inte hade varit möjligt om det inte funnits en vital och stark klimatrörelse. Heintz framträdde på COP 21 tillsammans med RBFs nickedockor i fejkaktivistorganisationen 350.org. Ett av Rockefellerklanens främsta verktyg i att forma opinion inför Parismötet och huvudorganisatörer av de stora klimatmarscherna.

Men det är bara en början. Nu står RBF redo att stödja grupper som kan “skapa viljan att nå och utöka Parismålsättningarna”. Allt för att säkerställa deras version av en hållbar framtid med teknokratisk styrning från ett kontrollrum under deras kontroll. Ordföranden för Friends of the Earth International, som grundades genom ekonomiskt stöd från oljemagnaten Robert O Anderson, betonar också klimataktivisternas roll i att förändra världen efter det att politikerna inte visat den rätta viljan. De har sedan länge tagit emot bidrag från RBF.

De gamla oljemogulernas andra stora “filantropiska” stiftelse Rockefeller Foundation talar med stora ord om Climate Resilience. Det är ett av Rockströms favorituttryck vilket han älskar att upprepa nästan lika mycket som transformation. Lögnerna staplas på varandra om hur illa det står till med klimatet och vilka fantastiska lösningar som filantroperna har i sina bakfickor.

För nu väntar implementeringen av avtalet. Det innebär att armadan av köpta NGOs får något nytt att arbeta med. Som påtryckningsgrupper med uppdrag att visa hur allvarligt läget är och visa upp alla dåliga exempel med länder som inte tar avtalet på allvar. En metod som tidigare använts i EU för att läxa upp trilskande nationer. De kommer också att vilja stärka avtalet och återföra krav på klimatdomstol m.m. Förhandlingar lär också handla om hur avtalet ska efterlevas och hur en global infrastruktur ska byggas upp för att hantera detta. Den globala förvaltningen av planeten. Hur ska vägen till den hållbara framtiden övervakas och hur ska all data insamlas och hanteras? För i det hållbara utopia ska allt vad enskilda människor gör övervakas och samlas in till den globala databasen. Det är knappast den globala klimatrörelsens radikala idéer som kommer att genomföras. Rörelsen utgör istället en armé av godtrogna som kan utnyttjas av “filantroperna”. Här är en lista på Rockefellerbrödernas stöd till 200 klimatkampanjgrupper.

Vi kan dock vara säkra på att Sverige med nitisk iver att prestera bäst i klassen kommer att göra allt för att blidka avtalet och sätta upp de mest orealistiska krav som går att uppbringa. Vi ska bli den första fossilfria nationen som Rockström lyriskt hänvisar till i sin DN-artikel. Nya smarta lösningar. Sverige har en internationell roll som föredöme menar han. Nog är Sverige bäst på att lyda direktiven från ovan iallafall. En lydstat utan ryggrad. Rockströms gamle vapendragare Wijkman är garant för det som ordförande i regeringens miljömålsberedning.

Det är dock uppenbart att åtskilliga andra länder går med på ett avtal trots ett bättre vetande. De har kunskapen om att klimathotet är ett välregisserat teaterstycke. Varför säger inte någon av ledarna att det hela är fejk? I framtiden kommer en sådan ärlighet belönas. Men istället spelar de med i charaden. Kanske att de alla har hållhakar på varandra och att ett avslöjande skulle öppna upp för att deras egna lögner nagelfars? Kanske att de ser kortsiktiga vinster och att de ändå inte kommer att ta några åtaganden på allvar?

I alla fall så fortsätter vårt arbete med att sprida en mer rättvisande bild av verkligheten. Saker har trots allt förändrats i en positiv riktning under året. Fler och fler kritiska röster kommer till tals och vågar yttra sig. Kanske på grund av att utvecklingen har tagit sig allt mer barocka inslag och att propagandan inte biter på samma sätt som tidigare.

Det är nu dags att mer tydligt mobilisera oss. Själv planerar jag att starta en plattform (en stiftelse) för detta under nästa år. Mitt band Wardenclyffe kommer också att påbörja projektet “Temple of Solomon” där musik och vetenskap ska förenas. En bok och skiva i ett. Till nästa år ska även mitt arbete om klimathotets historia och aktörer “Thoughts leading to action” färdigställas för en internationell publik. Kanske också att stiftelsen kan följa nästa klimatmöte som en ackrediterad NGO.

Tack vare alla generösa donationer kunde flera av årets mål uppfyllas. Bland annat resan till Paris och färdigställande av boken “An Inconvenient Journey” med ackompanjerande singel av Wardenclyffe. Min förhoppning är att detta under nästa år ska börja bära frukt. Singeln “The Omega Point” spelas på P3 i Musikguiden nu på lördag. Lyssna på (och beställ) den här.

Omega Point

Parisresan öppnade också upp för nya värdefulla samarbeten. Redan finns intresse för en tysk version av boken. Nu börjar en ny spännande resa och ett nytt äventyr…

Jag avslutar med att hedra en fallen hjälte. Lemmy i Motörhead som lämnade oss i måndags. Förutom att ta vara på varje ögonblick och njuta av livet in i det sista så var han även en intelligent betraktare av världen och skrev många visdomsord i sina texter. Orgasmatron från 1986 är en av mina favoriter:

https://www.youtube.com/watch?v=q_wstN5TclI

”Orgasmatron”

I am the one, Orgasmatron, the outstretched grasping hand

My image is of agony, my servants rape the land

Obsequious and arrogant, clandestine and vain

Two thousand years of misery, of torture in my name

Hypocrisy made paramount, paranoia the law

My name is called religion, sadistic, sacred whore.

I twist the truth, I rule the world, my crown is called deceit

I am the emperor of lies, you grovel at my feet

I rob you and I slaughter you, your downfall is my gain

And still you play the sycophant and revel in you pain

And all my promises are lies, all my love is hate

I am the politician, and I decide your fate

I march before a martyred world, an army for the fight

I speak of great heroic days, of victory and might

I hold a banner drenched in blood, I urge you to be brave

I lead you to your destiny, I lead you to your grave

Your bones will build my palaces, your eyes will stud my crown

For I am Mars, the god of war, and I will cut you down.

(Lemmy Kilmister 1945-2015)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Hittade inte SNF bland bidragstagarna. De får i stället stora bidrag från skattemedel. Se http://www.vargfakta.se/nyheter/343-miljoner-statliga-bidrag-till-naturskyddsforeningen/

 2. Alienna

  Det kostar att bedriva politisk propaganda och säkerställa att folket blir desinformerade och väl indoktrinerade (programmerade).
  SNF propagerar ju för en Ny Världsordning, så man behöver inte använda många hjärnceller för att förstå varför VÅRA skattepengar öses över den marxist-föreningen…

 3. Lasse

  Efter Paris luddiga överenskommelse så har länderna fritt fram för tolkning.
  Gissar att Sverige vill gå hårt fram för att ligga först-precis som i etanolfrågan. Trist när det vänder!
  Dagens bästa:
  https://stevengoddard.wordpress.com/2015/12/30/the-one-thing-a-scientist-should-never-ever-do/#comments

 4. Slabadang

  Svält ut klimathotarna!

  Ouch!!! Ot eller inte ? jag riktigt ser framför mig alla knockade rabiata batikhäxor faller likt käglor i skolans korridorer.

  ”Problemet är bara att progressiv pedagogik är nonsens – See more at: http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2941553-heller-sahlgren-kunskapsskolans-fall#sthash.xBzEz9SN.spEbbvIE.dpuf

 5. Ingvar i Las Palmas

  Utomortdentligt Jacob!
  Ens värsta farhågor besannas. Maximal vaksamhet beordras. Fi omgrupperar.

 6. Ann LH

  Jacob, Din avhandling och Ditt upplysningsarbete i övrigt har varit ovärdeligt för klimathotsdebatten. Lycka till med fortsättningen!
  Slabadang, roligt att Du uppmärksammat dagens ledare i GP. Tidningen har stadigt piggnat till sedan Alice Teodorescu kom dit. Hennes röst i invandrings, integrationsfrågan har från början varit klar och har troligen betytt mycket för omsvängningen i debatten. Deras numera obefintliga intresse för klimathotsfrågan tolkar jag som att ”man kan mycket dumhet dölja genom att tiga”. De har ingen som är insatt i frågan och verkar sedan en tid avstå från att lyfta frågan.
  En som också avstår från att uttala sig i frågan numera är den hyllade Oxfordstorheten Richard Dawkins. Det är dessvärre pinsamt! Han ställde sig bakom Al Gores film när den var aktuell. Den passade in i hans pk värld. Han anses som en vetenskapsgigant med rätt att döma och bedöma det mesta i den vetenskapliga värden, han trivs på de stora vetenskapliga scenerna, skriver uppskattade böcker och lyckades skapa en egen institution som verkar få de medel den anser sig behöva och med uppgift att förmedla ”vetenskap till folket”.
  I klimatfrågan ”hoppade han innan han såg sig för” och har tyvärr förblivit genant tyst i frågan.
  Hans memoarer del två låg i tomtesäcken och vid närmare betraktande blev fallet stort. Pladask!

 7. Urban

  Jacob du gör ett mycket viktigt arbete. Tack för det!

  Apropå Rockström – intressant läsning nedan.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21999855.ab

 8. Lasse

  #6&7 Vinter i P1 Idag med Alice Teodorescu
  Rockströms föreläsning i förrgår var lite uppblåst minst sagt.
  Resilience var ordet på modet-nu även på Svenska.
  characterized or marked by resilience: as a : capable of withstanding shock without permanent deformation or rupture b : tending to recover from or adjust easily to misfortune or change
  Lite som thermostaten kring ekvatorn.
  ”Hade en pastor i Livets ord öst ur sig lika mycket ensighet skulle ärkebiskopen kontaktat Sverige radio för ett genmäle”
  Nu har vi ingen som vill göra motstånd mot en förment god man.

 9. #6 Annlh
  Håller med dig om Göteborgsposten och Alice men klimatsvängningen har inte kommit ännu.
  Följande kunde man läsa om GP ”Vår plan är egentligen att dra igång lokalt i Göteborg, som svar på GPs, [Göteborgspostens], bruna sväng, men skulle då istället föra över de resurserna på att rädda SKA.” http://www.osthammarsnyheter.se/artikel/119077 Det är mannen bakom den nya vänstertidningen ”SYRE” som skrivit detta. Det hör ju till idag att sätta smutsetiketter på de som inte är vänster. Johan Westerholm hade en träffande artikel om detta angående Arnstad.”Jag ska måla hela världen lilla mamma..” och färgen det var brunt. http://ledarsidorna.se/2015/12/jag-ska-mala-hela-varlden-lilla-mamma/
  Jag tror att vi alla är tacksamma över Jacobs ansträngning att nysta upp trådarna bakom nätverken som styr bakom kulisserna.

 10. Bim

  Urban # 7
  Tack för länken, Saffan Heimerson är klarsynt rolig och påläst. Vilken skillnad på den tidens Journalister och utlrikesskorrar. Staffan har ju rymt från tomtelandet Sverige. Aftonbladet skall också ha en eloge för att de släppte fram en sådan avrättning av ordbajsaren Rockström.

  Anne L H # 6
  Angående GP Så tror jag att ditt enträgna bearbetande av deras redaktion har satt sina spår. Vilken normalt funtad människa som helst borde ju förstå att när kunskapen lyser som ett tomtebloss i mörkret så är det inte lätt att strunta i kritiken och bara gå på i ullstrumporna. Man blir ju Svarte Petter i slutändan.
  GP kanske inte är riktigt rensad ännu men man slipper i vart fall sätta kaffet i halsen på morgonen. Tack Ann!

 11. Michael E

  Tack för ett bra inlägg Jakob. Personligen finner jag det något ironiskt att COP21 med sina 50.000 delegater lyckades under 2 veckor släppa ut 300.000 ton CO2., se t.ex. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3339333/Let-s-hope-talks-aren-t-load-hot-air-Global-warming-summit-produce-300-000-TONS-C02-50-000-people-travel-Paris-world-two-week-conference.html

  Sverige har ca 4,5 miljoner bilar vilka enligt naturvårsverket släpper ut ca 10,6 Mton CO2 per år, http://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Statistik-A-O/Vaxthusgaser-utslapp-fran-inrikes-transporter/. COP21 utsläpp motsvarar alltså ca 3% av de totala utsläppen av CO2 från biltrafiken i Sverige. Bilparken i Sverige ökar i snitt med ca 42.000 bilar om året, http://www.bilsweden.se/publikationer/arkiv_pressmeddelanden/pressmeddelanden-2013/bilismen-i-sverige-2014. Nya bilar släpper ut ca 132 g CO2 per km att jämföra med ca 191 g CO2 per km för genomsnittet av den Svenska bilparken vilka i snitt körs 1233 mil/år. Om vi för enkelhetens skull antar att varje ny bil betyder ett nettotillskott av CO2 på 132 g CO2 per km (vilket inte stämmer då nya bilar ersätter äldre bilar) så motsvarar COP21 CO2 utsläpp nästan 4,5 års ökning av den Svenska bilparken eller vad 184.000 nya bilar i genomsnitt släpper ut under ett år.

  Klimattalibanerna kanske borde föreslå att delegaterna till COP22 tar cykeln nästa år, det skulle inte bara få omedelbart goda effekter på CO2 utsläppen det skulle troligen också förbättra delegaternas hälsa vilket långsiktigt också skulle minska CO2 utsläppen som konsekvens av minskat behov av sjukvård och läkemedel.

 12. Lasse Forss

  #1
  Och den 15 november gick kollekten till SNF. Åtminstone i Uppsalas kyrkor. Jag frågade prästen hur det kunde vara möjligt och han svarade skamset att beslutet kom från högre ort.

 13. Sören G

  #8 Lasse
  Rosling i Vinter i P1 i går var nog intressant. Men tyvärr hyllade han Rockström dagen innan och sa att klimatavtalet i Paris var en framgång och viktigt. Men han är läkare så vad vet han om klimatforskning? Men flera som debatterar här säger sig känna honom. Om Rosling är en intelligent karl så borde han väl kunna skilja på vetenskap och pseudovetenskap.

 14. Ingvar i Las Palmas

  #12 Lasse Fors
  Det är i det närmaste ofattbart. Det borde leda till en närmare undersökning och publicering.
  Och undersökning hur högt upp i kyrkans hiearki detta är förankrat.
  Det är oroande, det är skamligt, det är rent ut sagt för djefligt!!!
  Och tom prästen insåg det men fann sig i det.
  Andelen mähän i Sverige ökar oroande!

 15. Sven Hanssen

  Ännu en avklädning av pastor Rockström.

  http://www.svd.se/fel-om-betydelsen-av-koldioxidskatten/om/debatt

 16. Ingemar Nordin

  Ingvar #14,

  ”#12 Lasse Fors
  Det är i det närmaste ofattbart. Det borde leda till en närmare undersökning och publicering.”

  Håller med. Det är skamligt hur kyrkan lurar av fattiga änkor och andra kyrkobesökare deras sista skärv för att stödja lurendrejeriet. Om det funnits någon journalist, eller mediechef, med ryggrad i Sverige så skulle man köra en serie inlägg om klimatkorruptionen. Själv lämnade jag svenska kyrkan fortast möjligt när jag fyllde 18 år. Hyckleriet stod mig upp i halsen redan då.

 17. Bernt O

  ” I alla fall så fortsätter vårt arbete med att ge en rättvisare bild av VERKLIGHETEN ”.

  Exakt Jacob! Men vi får skärpa oss på alla fronter, den alarmistiska vargflocken huserar ute på plan medan vi kanske ibland överdriver vårt vetenskapliga finlir i vårt eget lilla hörn.
  Något vi kunde bli mycket bättre på är att peka på VERKLIGA hot, bland alla inbillade. En som verkligen gör detta med bravur är dansken Peter C. Götzche i sin bok ” DÖDLIGA MEDICINER OCH ORGANISERAD BROTTSLIGHET”. Bevisen radas upp i långa rader för att MEDICINER

 18. Bernt O

  ” I alla fall så fortsätter vårt arbete med att ge en rättvisare bild av VERKLIGHETEN ”.

  Exakt Jacob! Men vi får skärpa oss på alla fronter, den alarmistiska vargflocken huserar ute på plan medan vi kanske ibland överdriver vårt vetenskapliga finlir i vårt eget lilla hörn.
  Något vi kunde bli mycket bättre på är att peka på VERKLIGA hot, bland alla inbillade. En som verkligen gör detta med bravur är dansken Peter C. Götzche i sin bok ” DÖDLIGA MEDICINER OCH ORGANISERAD BROTTSLIGHET”. Bevisen radas upp i långa rader för att MEDICINER är den tredje vanligaste dödsorsaken!

 19. Thomas P

  Lasse #12 ” Jag frågade prästen hur det kunde vara möjligt och han svarade skamset att beslutet kom från högre ort.”

  Tittar man på deras hemsida står kollekten 15 november listad som lokal församlingskollekt:
  https://www.svenskakyrkan.se/uppsaladomkyrkoforsamling/kollekter-2015
  Någon närmare information ser jag inte att man kan få, men SNF bedriver en hel del projekt som inte är konstigare att kyrkan stödjer än mycket annat de hjälper till med. Nu är det dessutom frivilligt både att ge kollekt, att gå i kyrkan och rentav att vara medlem i den så jag ser inte vad problemet är, speciellt inte för de som inte är medlemmar.

 20. Ingemar Nordin

  Thomas P #19,

  ”Nu är det dessutom frivilligt både att ge kollekt, att gå i kyrkan och rentav att vara medlem i den så jag ser inte vad problemet är, speciellt inte för de som inte är medlemmar.”

  Visst Thomas. Det har ju ingen betydelse om kyrkan, helt på frivillig grund, samlar in pengar till en lobbyorganisation som lever på att hitta på lögner om förnybar energi som dödar och förstör mycket av den natur som de säger sig värna om. Packet får ju skylla sig själva om de inte läst på!

 21. Thomas P

  Ingemar #20 Nu delar kanske inte svenska kyrkan er hatiska syn på miljörörelsen.

 22. # 19 Thomas P och ”20 Ingmar Nordin

  För första gången är jag överens med Thomas P. I största allmänhet, svenska folket har I över 50 år röstat för den politik som nu förs, vare sig det gäller skatter, invandring eller klimat. Ni har nu fått exakt vad ni önskat. Lika gott åt er!

  Förmodligen är de flesta skribenterna och kommentatorerna på denna blogg något till åren komna. Ni som är missnöjda kunde ha röstat med fötterna för länge sedan, liksom undertecknad som emigrerade 1973 och som dessförinnan gick ur Svenska kyrkan som 16-åring. Och det i stället för att med era skatteinbetalningar stödja det projekt vi nu ser resultatet av.

 23. Christopher E

  #19 mfl

  I för sig logiskt att en religion samalar in pengar till just religion. Nu är ju eko-teologin/klimatkyrkan en konkurrerande tro till Svenska Kyrkan så det blir kanske dock ett ekumeniskt självmål.

  Intressantast är väl den försäkran Lasse fick i #12 att beslutet kom från ”högre ort”. Inom kristna kyrkan kan ju det betyda högsta ort… dvs Jahve/Jehova själv (fast de får inte riktigt säga hans namn). Eftersom Jahves mål är armageddon enligt bibeln är det kanske logiskt att använda sig av klimatsekten inom SNF mfl som domedagens katalysatorer?

 24. Slabadang

  Jag kan inte annat än hålla med….

  om att svenska folket får exakt vad de röstat fram. Flykten ifrån ansvar börjar likt fisken ruttna från huvudet och täcker idag majoriteten av hela fiskkroppen. Det känns så förbaskat moget och väl övervägt att gjort sig oberoende av Svensk politik och det svenska blivande ödet. Alla nyttiga oansvariga idioter kommer få käka upp sina egna hycklerier brist på civilkurage och slime till ryggrad. Bekvämlighetsflaggen blir synad till slut och den ström döda fiskar flyter med når sitt lugna vatten med den stank som därav följer.

 25. Allan Forsling

  Om Rosling och hans hyllning av Rockström. Hans Rosling vet också vad som ger honom pengar… Follow the money.

 26. Gunnar Strandell

  Christpher E #23
  Du kanske har fel när det gäller att trossatserna konkurrerar i Sverige.

  För att återknyta till Jacobs arbeten finns det en koppling mellan svenska kyrkan och SNF genom att generalsekreteraren har studerat teologi och att hustrun jobbar som Svenska kyrkans policyhandläggare för klimat och livsmedelstrygghet.

 27. Ingvar i Las Palmas

  OT.
  Det dyker upp fler påståenden om att vi kan vara på väg mot en ny (liten?) istid.
  Försökte lista ut hur klimatet var på kanarieöarna vid den senaste ”Lilla istiden” men har inte hittat nåt.
  Nån som vet?

 28. Kenneth Mikaelsson

  Guancherna frodades gott på öarna och hade vad jag uppfattar som en stark civilisation som först besegrades på fjortonhundratalet..
  med tanke på vilka som härjat på haven tidigare (sjöfolken) så inte var det några veklingar..
  Är det inte så att vädret blir jämnare under en istid kallare på sommaren mer nederbördsrik på vintern?
  I så fall borde svensk holmarna vara att föredra när norden isnar..

 29. Lars Cornell

  Kågeson läxar upp självgode Rockström
  http://www.svd.se/fel-om-betydelsen-av-koldioxidskatten/om/debatt
  ”Forskare bör vara försiktiga med att publicera artiklar i ämnen som de inte behärskar.” med adress Rockström.

 30. Ingvar i Las Plmas

  #28 Kenneth
  >I så fall borde svensk holmarna vara att föredra när norden isnar
  Jo det är vad jag tror. Fast det vore intressant att få vet lite mer hur det var under den lilla istiden som drabbade Europa hårt

 31. Peter Grafström

  Jacob tycks utgå ifrån att politikerna ’ vet att det är fejk’
  PK folk tänker och säger PK
  Att veta saker är en form av olydnad