En obekväm resa som e-bok

20150907_183740
Jacob Nordangård, geograf (inte planetskötare).

Jag har i helgen varit i Studio Underjord och spelat in en singel med Wardenclyffe. Det är en del av höstens arbete. Senare är det tänkt att den ska ges ut tillsammans med den engelska versionen av ”En obekväm resa”. Båda i fysisk form. Därefter hoppas jag kunna ta med dem till Parismötet. Resan är nu bokad. Förhoppningsvis kommer donationer att kunna täcka kostnaderna. Det jag har fått in har hjälpt mycket.

Nu finns också den något utökade och sammanfogade versionen av min ”reseskildring” att läsa på min hemsida. http://jacobnordangard.se/b%C3%B6cker.html

engelska.

Här följer ett utdrag från förordet:

”Tänk vad små saker kan påverka ens hela livsbana. För mig räckte det med att blicka ut över en parkeringsplats för att hela mitt liv skulle ändra riktning. Funderingarna som uppstod medan jag stod där och betraktade den förde mig in i en gastkramande thriller där otaliga sanningar skulle utmanas. Den här boken beskriver min resa i den akademiska världen och vad som hände när jag gick emot strömmen och utmanade det rådande paradigmet. Det blev en resa genom både djupa vågdalar och euforiska höjder. Det har tidvis känts som ett gatlopp där jag blivit jagad av en folkmassa med högafflar och facklor. Jag hade på min resa gått från hyllningar till att ha blivit en kättare som nu var paria. Mina ord blev bannade av överheten och jag hamnade på svarta listan.

Vad hade jag egentligen gjort? Egentligen var jag bara en nyfiken själ som sökte efter någon sorts sanning. Jag ville veta hur världen fungerade. Jag sökte kanske lite djupare än många andra. När jag, drygt åtta år efter ögonblicket när jag blickade ut över parkeringsplatsen, disputerade och på allvar hamnade i skottgluggen var det en fråga som tog tag i mig. Jag såg hur klimathotet exploaterades för att skapa en ny global politisk arkitektur, och att lösningarna i många fall var mer skrämmande än hotet i sig.

Det blev allt mer tydligt för mig att klimathotet var en skickligt orkestrerad propagandabluff som utnyttjade människors rädslor och förhållande till synd och skuld istället för att utgöra ett genuint och välgrundat hot. De som hade skapat och utnyttjat det tillhörde dessutom de rikaste och mäktigaste grupperingarna i världen. För mig fanns det inget annat val än att ta fram det jag hade funnit i ljuset.

På vägen väckte jag vreden hos de många som red på klimatvågen samt de godtrogna som blint köpt konceptet. Jag retade upp de mäktiga som med manipulativa metoder hypnotiserat världen med sina budskap om undergången. Det har varit en obekväm resa som jag inte unnar någon att behöva genomlida. Priset blev högt, både socialt, ekonomiskt och själsligt. Jag kom dock ur det hela starkare och med en större förståelse för både mig själv och världen omkring mig. Det resulterade också i min avhandling, Ordo Ab Chao, samt i boken Domedagsklockan.”

Det går bra att sprida boken och lämna också gärna ett valfritt bidrag till föreningen Wardenclyffe. Plusgiro: 74 40 98-5

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. AG

  Engelska länken? Får den ej att fungera…

 2. Jacob Nordangård

  AG

  Länken är åtgärdad.

 3. Thomas P

  ”De som hade skapat och utnyttjat det tillhörde dessutom de rikaste och mäktigaste grupperingarna i världen. ”

  Ursäkta, men så rika och mäktiga var väl ändå inte Arrhenius, Revelle, Keeling, Manabe och en hel drös andra forskare som var de som upptäckte AGW långt innan det vart en politisk fråga? Menar Jacob att det fanns skumma intressen bakom frågan som drog i tåtarna redan från slutet på 1800-talet?

 4. Niklas L

  #3
  Hur ”upptäcker” man A:et i AGW? W kan man upptäcka med en termometer. Vem ”upptäckte” att det var G? Som hängde ihop med A?
  Jacob, kämpa på. Politiskt korrekt konsesussamhälle stryper i dessa dagar demokratin och tron på människan, menar jag.
  ”It´s over, it´s done, the end has begun
  If you listen to fools – The mob rules”

 5. Jacob Nordangård

  Thomas P

  Få forskare arbetar ideellt. De flesta är beroende av de aktörer som håller i pengapåsen. Revelle rörde sig i politiska sammanhang redan på 50-talet. Då låg den amerikanska militären bakom finansieringen. Jag tog upp det i ”Thoughts leading to action” och senare i ”Domedagsklockan”.

 6. Jacob Nordangård

  Niklas L

  Dio kunde konsten att skriva texter och se igenom makthyckleriet. Texten till ”Heaven and Hell” är en annan favorit.

 7. Thomas P

  Jacob, jobba lite till så skall du nog finna att även gravitationsteorin bara är en konspiration skapad av ”de aktörer som håller i pengapåsen”.

 8. Ingvar

  Thomas P, Ta i lite till så kan du säkert klara att formulera någonting ännu dummare.

 9. TP #3

  AGW långt innan det vart en politisk fråga

  Bra om du nu i alla fall insett den saken …

 10. Niklas L

  #6
  Amen to that!