En man som heter Lars

Lars

Lars är också svartvit, precis som Ove i boken och filmen. Lars är civilingenjör och gillar att skriva listor. Lars tror en massa saker som att om alla utomhuslampor som är tända på dagen i Sverige släcks så kommer vi att ha minskat användningen av kol, olja och kärnkraft rejält. Så tror Lars och bygger därför upp sin ”Svarta lista” och mailar till de kommuner och företag som han vill ska släcka. Men svensk elproduktion är i stort sett fri från utsläpp av växthusgaser vilket Lars tycks ha missat.

Lars har också en ”Anti-miljö lista”. De som ska släckas ner där är vi på Klimatupplysningen. Argumentet för detta är en halmdocka där han påstår att vi menar att vi inte har något miljöproblem och att global uppvärmning inte existerar. Givetvis blandar han ihop miljö och klimat. Klimatupplysningen är naturligtvis inte emot fungerande miljöarbete eller att vi sparar el som i svarta listan.

Lars mailar till de företag som kommer som reklam längst upp eller i mitten på vår sida när han går in här. Det är webbannonser men kallas också annonsrutor eller banners. Jag gillar ordet annonsruta bäst då det närmast beskriver vad det handlar om.  Lars är visserligen medveten om att företagen inte annonserar själva utan prenumererar på en tjänst via medieföretag och Google. Han verkar dock inte riktigt förstå att det han ser är det han själv har googlat på. Googlar jag på exempelvis klädföretaget Cellbes så är det en annons från dem som kommer upp nästa gång jag uppdaterar Klimatupplysningen.

Lars sitter alltså och mailar till de företag han själv har googlat på eller varit inne på den senaste tiden och eftersom han så nogsamt har upprättat sin lista har han samtidigt redovisat vad han själv har velat veta mer om. Man kan säga att han redovisar sin egen profil. Ska man döma utifrån den är Lars bland annat intresserad av fertilitet, artros, alkoholmätare, dejtingsajter, och släktforskning.

Jag vet inte hur många företag som är anslutna till Google AdSense men jag misstänker att Lars har jobb för något år eller tio. Han får ju börja med att googla på ett företag och sedan gå in på Klimatupplysningen för att se om det kommer upp i annonsrutan här. En annonsruta som ger oss reklamintäkter.

Lycka till Lars!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Tack Lena!
  Eftersom jag känner en man som heter Lars rätt väl så får jag väl erkänna att jag ibland skriver listor och gärna hör av mig när det är saker som förvånar mig. Hållbarhet och miljö intresserar mig rätt mycket.
  Hyckleriet inom dessa områden irriterar mig speciellt. Här är ett exempel:
  Kommunen belägen norr om Stora staden skall riva och åter bygga upp en Grindstuga som den äger.
  (Byggnad från början av 1900talet). Då byggdes husen av trä med stomme av trä. Nu skall den ersättas med träreglar och gips. Modernt och energieffektivt men knappast en åtgärd som ger mindre avtryck i miljön, speciellt i dessa tider med het byggmarknad.
  På fråga om detta är miljöriktigt så svarar ansvarig politiker-visst vi kommer att värma med värmepump!

  Den kommun jag bebor ger fler rivningstillstånd än bygglov och hjulen snurrar allt fortare.

 2. Lejeune

  Stackars Lars!

 3. Ingemar Nordin

  Så, miljöorganisationen SunToEarth hotar i bästa maffiastil företag med att sätta upp dem på sin svarta lista om de inte genast släcker lamporna eller slutar att göra reklam på Klimatupplysningen.

  Vem bryr sig om Lars Sundströms svarta lista kan man undra? Vem viker sig för simpla utpressarknep? Jo:

  ”Borttagna från Anti-miljö Listan

  COOP har nu svartlistat Stockholmsinitiativet och klimatupplysningen.se

  Riksbyggen har nu svartlistat Stockholmsinitiativet och klimatupplysningen.se

  Elgiganten har nu svartlistat Stockholmsinitiativet och klimatupplysningen.se

  årsredovisning – on line.se har nu svartlistat Stockholmsinitiativet och klimatupplysningen.se

  Caminomagasin.se har nu svartlistat Stockholmsinitiativet och klimatupplysningen.se

  Websterman har nu svartlistat Stockholmsinitiativet och klimatupplysningen.se

  UCANDO har nu svartlistat Stockholmsinitiativet och klimatupplysningen.se

  ME2U Consulting AB har nu svartlistat Stockholmsinitiativet och klimatupplysningen.se”

  Så lättlurade är alltså en del företag så fort någon hotar med att sätta upp dem på sin egenhändigt ihoptråcklade lista på en obskyr blogg som få, om några läser. Svagt att t.ex. COOP, Riksbyggen och Elgiganten har så dåligt omdöme. De öppnar ju för liknande utpressningsaktioner i framtiden. Nästa gång kanske någon vill att de skall skänka pengar till ”miljöorganisationen” i fråga, annars …

 4. Ingemar Nordin

  Så här skrev en företagare som fått hotelsebrev för att han inte släkt lampan:

  ”Hej
  Fick nedanstående mail skickat till mitt företag. Är väl behjärtansvärt att kolla så vi släcker lampan. Det är däremot rätt läskigt och med en stark lukt av Stasi när man ser vilka arbetsmetoder dom har. När jag gick in på länken till bloggen såg jag att det fanns en ännu svartare lista än den jag hamnade på nämligen på företag som annonserar på er sida. Tänkte att det kan vara intressant för er att veta. Hade jag haft en större verksamhet med behov av annonsering hade jag annonserat direkt. Obehaglig värld vi lever i!”

  Här är mejlet: från SunTo Earth:

  ”Hej!

  Det visar sig nu att …. håller sin belysning tänd dygnet runt. Det gäller en utomhuslampa. Detta har pågått en längre tid.

  Det finns idag över en halv miljon utomhuslampor i Sverige som är tända dygnet runt. Det motsvarar många vindsnurror eller solcellspaneler eller ett vattenkraftverk eller kanske 25% av en kärnreaktor.
  SunToEarth har på ett par veckor bidragit till att över 4000 av dessa lampor fått fungerande tidstyrning.

  Tyvärr har vi nu lagt in er på Svarta Listan på SunToEarth.

  Så snart vi får info om att ni ordnat belysningsbiten tar vi bort er från Svarta Listan.
  Du löser säkert det här!

  Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth”

 5. verner

  Vi skall vara glada att vi har Lars (Ove) som håller reda på vilka företag som vi inte skall handla hos. Att nu får bekräftat att inte handla hos Coop, Elgiganten eller andra företag på Lars lista tackar jag för.

  I mina ögon är Lars en extrimist som snöat in på något som han nog inte riktigt förstår. Han uttrycker det klart och tydligt på sin hemsida genom att friskt blanda miljö med klimat i en sarlig röra.

  lite humor är att Lars jagar lampor som han anser inte skall vara tända. Skälet till att belysningar är tända bryr han sig inte om och inte heller om det är LED lampor eller annan typ av belysning.
  Likt en hopplöst omodern Don Quijote slåss han med sitt tangentbord mot icke händelser och petitesser.

  Det är synd om Lars.

 6. Evert Andersson

  Mycket prat om problemen på nätet nu för tiden. Det här är väl ett exempel på s k nättroll. Aschberg får väl ta upp jakten igen.

 7. Johan M

  Vilken tomte är väl den första reaktionen, men det är ju inte bara sorgligt det är faktiskt lite skrämmande att företag så lättvindigt viker sig för en aktivist med en hemsida.

  Johan M

 8. allan forsling

  Fullkomligt skrämmande! Antidemokratiskt.

 9. Gustav

  Skrämmande och obehagligt!

 10. Håkan Bergman

  Man ska inte underskatta värdet av att spara in på belysning. Titta på Nordkorea, där har man fått pengar över till en massa skojiga leksaker.

 11. Lasse Forss

  När man inte har några sakliga argument att komma med, återstår hot. Nävrätten har tagit över.

 12. AG

  Kan ju inte ens skilja på klimat och miljö. Finns det ingen process för att ta bort Civ.ing-titeln från personer som uppenbarligen inte är värda att bära den? Jag skäms. Han verkar ha gott om tid dessutom.

 13. Både kul, och egentligen inte så kul alls.

  Hemsidan ’suntoearth’ betecknar denna sajt som ”miljöförnekelsesida” vilket väl får ses som ’klimatförnekar’-idoitin i kvadrat! Om sådant ens är möjligt.

  Idén (tron) att människor skulle vara ’anti-miljö’ är för övrigt inte så lite rubbad i sig själv. Man undrar vad den gode Lars S verkliga problem är.

  Min bild av (smått fanatiska) sektmedlemmar som (allt mer desperat) behöver upprätthålla bilden av att sektens ’sanning’ är den enda rätta (och ffa den enda tillåtna!) blir allt mer tydlig tycker jag.

  Då blir också mobbing och rena maffiametoderna (och längtan efter pöbelvälde och lynchjustis) begripliga. Tyvärr är dessa tendenser alls inte begränsade till klimat- (och här även miljö-) stolleriet.

  Samma sorts dårskap har fått fäste och tillåtits växa okontrollerat inom andra politiska avarter såsom identitetspolitik och offer- och kränkthetskulturen.

  Det är tragiskt, men jag tror att den allt mer öppet grasserande galenskapen (inom alla dessa områden) indikerar just att det bara är virrpannorna och fanatikerna som är kvar där och skriker ’domedagen är nära’ (eller andra motsv ’budskap’) från allt mer irrelevanta isolerade hustak/plattformer …

  På samma tema: JAg tycker folk lite då och då borde gå in på UppsalaInhägnaden och Olle Häggströs blog, för att åse vad som rör sig i huvudet på de kvarvarande klimathotsfanatikerna

 14. Michael E

  Märkligt uppträdande av denne Lars. Han söker dessutom efter personer med hackerkunskap i ett försök att avslöja korruption och skattebrott, aktiviteter som normalt handhas av våra myndigheter.

  Att han inte mår bra är uppenbart men det ursäktar ingalunda ett uppträdande som skadar andra. Måhända finns det anledning för drabbade att kontakta en brottmålsadvokat för en juridisk prövning av saken.

 15. Sören G

  Baylan tänker tidigarelägga utbyggnaden av s.k. ”förnybar el” enligt ekot.

 16. Torbjörn

  #13 Jonas N
  ”På samma tema: JAg tycker folk lite då och då borde gå in på UppsalaInhägnaden och Olle Häggströs blog, för att åse vad som rör sig i huvudet på de kvarvarande klimathotsfanatikerna”

  Det blir lätt långtråkigt, då de på UI producerar tre inlägg per månad och OH har bara någon enstaka person som nickedocka. Det märks att de är avundsjuka på denna blogg samt en del andra bloggar som har fler besök/läsare än dem.
  Ger mig tyvärr inget att läsa där

 17. Göran

  Vad totalt meningslöst att skriva runt till företag och be dem blockera en viss hemsida på Adsense. Det innebär att precis alla företag i Sverige som annonserar via AdWords måste blockera den specifika hemsidan. Med andra ord kan man bara skriva till alla företag i Sverige och be dem blockera en vissa hemsida och påstå att de syns på en viss hemsida. Bevisa om så är fallet går inte.

  Nu är det även på det viset att Google har på senare tid påbörjat att hemsidor som inte passar vissa åsikter kommer att rankas ned i listan över träffar vid sökning. Hamnar klimatupplysningen på den listan kommer vid en sökning på t.ex. rubriken till en artikel på Klimatupplysningen att hamna längre och längre ned i listan och till slut så långt ner att det i praktiken innebär att ingen sökträff visas (vem letar igenom listan till sidan 19 eller ännu längre ned?

 18. PJ

  Då ber jag att få tacka för konsumentupplysningen! Det är alltid bra att få reda på vilka företag man bör undvika!

 19. Jan-Åke

  Såg att Tysklands näringsminister nyligen kallade Merkels ”Energiewende” ”Irre zustände” ung. ”ett tillstånd av galenskap”
  Där nyckfull och klen vind och sol mest uppträder som störningar på näten varpå mer fossil reglkerkraft krävs.
  Tysklands co2 utsläpp ökar tydligen år för år hur många miljarder subventionseuro man än pumpar in.

 20. Jan-Åke

  Sigmar Gabriel är näringsministerns namn f ö

 21. Torbjörn

  Ja, det är den ena relevanta observationen(*). Den andra är vad de faktiskt kommer med när de nu (för en gång skulle) försöker med (vad i deras tycke då skulle ’skarpa’) argument.

  Senast var det Olle, som på sin blogg skröt med hur oförskämd (och befogat så) han hade lyckats vara mot journalisten Åke Ortmark.

  Jag tycker ffa att deras behov av att måla upp helt egna visioner/fantasier av deras meningsmotståndare (dessa sk ’förnekare’) är väldigt belysande.

  Andra här kan ju vittna om hur de blir behandlade (och beskrivna(*)) när de på vänligaste sätt försöker ha en dialog. Ja, Åke O försökte ju också just detta.

  (*) Jag sager ju inte att man skall ’hänga’ där och ivrigt vänta på nya poster och/eller kommentarer 🙂 Bara kolla nån gång (tex per vecka) om ifall det öht rör sig där, och vad det då rör sig om.

 22. Göran

  Google mfl kommer att gräva sin egen grav om de också aktivt försöker undangömma och förhindra information och att sådan når fler …

  Vad är det för med alla dessa smygtotalitära ambitionerna? Svartlista företag, mobbingkampanjer mot människor och aktörer som på ngt sätt har (för de totaltitära sympatisörerna) oönskade åsikter eller bara umgås med andra som (ev) hyser sådana, eller bara ’har kopplingar’ till ….

  Tja ni känner säkert igen tugget från klimatfanatikerna: Allt som ’har kopplingar till … ’ ngt som i sin tur har ngt samröre med …. fossila bränslen eller bara icke-vänster alt. icke-PK positionerande skall dels brännmärkas och är ngt som man inte behöver, nej inte ens får befatta sig med.

  Som sagt, en fanatisk sekt, det är vad som återstår där.

 23. Fossil Stofil

  Varför inte bara sätta upp en LED-lampa med en sensor? Vem har råd att slösa med sin energianvändning?

  Skulle ”Lars” verkligen kunna anse att klimatupplysningen vore ett hot mot satsningar förnyelsebara alternativ? Hur prioriterar ni er tid och pengar? Jag tror nog att några här har för mycket egentid och för mycket pengar att slösa med.

 24. Lasse

  Har nu hittat hemsidan du hänvisade till Lena.
  Han verkar vara en alert person men utan att förmedla kunskaper om det som diskuteras här.
  Men hemsidan är uppdaterad med referens till dagens uppmärksamhet.
  Som civilingenjör så verkan ha små kunskaper om energi i alla fall. Belysning är knappast en större energibov!
  Läser även den text om värmepumpar han skrivit. Rappakalja! Is på kollektorn visar att den fungerar bra som kylmaskin även under fryspunkten.

 25. sibbe

  Egentligen en komplimang för Klimatupplysningen att man är på ”Lars” lista. Klimatupplysningen är farlig, för de kan få folk faktiskt att börja tänka självständig.

 26. Svempa

  #23 Du har kört din töntgrej nu. Återvänd till ditt vanliga alias.

 27. PJ

  Rätt kul dock att riksbyggen fortfarande snurrar i bannern högst upp! Så var det med det!

 28. ces

  Varför göra UI och Olle Häggström lyckliga genom att gå in på deras blogg? Dom har så få träffar att dom är ointressanta ur opionbildningssynpunkt.
  Google har sedan länge manipulerat sina algoritmer så att dom passar ”godkända” syften. Facebook bara följer trenden. I Sverige arbetar nu politiker och journalister tillsammans för att förhindra spridningen av ”fake news” d v s nyheter som inte passar politikernas och journalisternas ”riktiga” fake news.

 29. Michael

  Om Coop eller annat företag inte vill visa annonser här saknar betydelse för bloggens annonsintäkter. Det leder bara till att nästa annonsör i listan exponeras istället. Med många miljoner annonsörer får Lars ett tufft jobb innan hans ansträngningar ger någon som helst effekt.

 30. Rider

  https://suntoearth.wordpress.com/2017/04/19/anti-miljolistan-fungerar/

 31. Rider

  John Stossel, journalist & TV-ankare på Fox News, tänker fira ”Human Achievement Hour” istället för ”Earth Hour” genom att ta en sväng med bilen o sedan ta en varm dusch!
  http://www.foxnews.com/opinion/2017/04/19/john-stossel-how-plan-to-celebrate-earth-day-might-not-believe-this.html
  ”Let´s celebrate progress instead of attacking it”

 32. Ingemar Nordin

  Jpnas N #22,

  ”Vad är det för med alla dessa smygtotalitära ambitionerna? Svartlista företag, mobbingkampanjer mot människor och aktörer som på ngt sätt har (för de totaltitära sympatisörerna) oönskade åsikter eller bara umgås med andra som (ev) hyser sådana, eller bara ‘har kopplingar’ till …. ”
  ”Som sagt, en fanatisk sekt, det är vad som återstår där.”

  Tyvärr är det inte bara fråga om en sekt, utan det handlar om mobbing där mobbarna känner att de har offentligt och statligt stöd.

  Många aktivister ägnar sig åt att skriva brev till arbetsgivare, gröna elever anmäler sina lärare, i tidningar och media florerar allehanda epitet som normalt inte hör hemma i anständiga diskussioner, osv. Och detta enbart med ”argumentet” att den utsatte har uttalat sig skeptiskt till klimathotet. Mer än så behövs inte för att den utpekade skall utsättas för utredning och obehagliga frågor. Inte minst företagare är känsliga för att bli uthängda eftersom de har ett varumärke att försvara, och det tvingar många att låtsas vara engagerade i en fråga (klimatet) som de egentligen inte alls tror på.

  Denna mobbing är som sagt officiellt sanktionerad och många aktivister (typ Lars Sundström) njuter uppenbarligen av sin makt att förfölja människor. Mobbinginstinkten kan nog finnas fördold hos många, men när det gäller klimat och miljö så har alla hämningar släppt.

 33. labbibia

  Fantastiskt.
  Just när man trodde att klimat/ miljöpsykosen började lätta visar det sig att ”En man som heter Lars” tagit det hela ett steg till. Liknelsen med Don Quiote är klockren.

 34. Håkan

  Mina associationer…

  Anti-Judelistan fungerar!
  Publicerad den 19 april, 2017 av suntoearth

  Jag har sedan en tid informerat de företag som jag ser annonsera på samhällsfientliga judiska sajter. De seriösa företagen som får informationen svartlistar nu judiska och judevänliga sidor.

  Min information medför att judevänliga företags annonsintäkter minskar.Mitt bevis för att intäkterna minskar är att judarna nu går in för att smäda min privata person. De hoppas på så sätt att jag ska låta bli dem.

  Tråkigt för dem är att det får motsatt effekt! Jag är en envis och kanske till och med ibland en tjurig person och jag får nu blodad tand när det visar sig att annonsintäkterna minskar. Roligt att de ser mig som en farlig person för judekollektivet.

  Jag kommer nu att satsa ytterligare lite till i kampen mot judiska konspirationen.

  Anti-Jude Listan är en förteckning över kommuner, myndigheter, företag med flera som just nu annonserar hos judiska och judevänliga sidor. Judarna anser att deras samhällspåverkan är starkt överdrivna och att det inte finns någon judisk konspiration. Eftersom den judiska infiltrationen är ett större hot än någonsin tidigare är det desto viktigare att företag och myndigheter föregår med gott exempel och inte främjar dem som förespråkar judiska företag och judiskt inflytande.

  Anledningen till att någon överhuvudtaget annonserar på judiska sidor beror på att medie- och reklamföretag inte alltid är så noggranna i sitt val av annonsplats och när företag då överlåter till mediebolag att sköta annonseringen kan sådant hända.

  Gällande annonseringen på judiska och judevänliga sidor sker det via medieföretag och Google varför det annonserande företaget oftast inte är medvetna om detta.

  Genom att få bort annonserna från judiska sidor minskas deras intäkter.

  Borttagna från Anti-Jude Listan

  COOP har nu svartlistat judiska och judevänliga sidor

  Riksbyggen har nu svartlistat judiska och judevänliga sidor

  Elgiganten har nu svartlistat judiska och judevänliga sidor

  årsredovisning – on line.se har nu svartlistat judiska och judevänliga sidor

  Caminomagasin.se har nu svartlistat judiska och judevänliga sidor

  Websterman har nu svartlistat judiska och judevänliga sidor

  UCANDO har nu svartlistat judiska och judevänliga sidor

  ME2U Consulting AB har nu svartlistat judiska och judevänliga sidor

  Tieto har nu svartlistat judiska och judevänliga sidor

  vi köper din bil.se har nu svartlistat judiska och judevänliga sidor

  Följande annonserar just nu på judiska sidor

  Panlegis
  storkklinik.dk gällande fertilitet

  Finitro behandling av artros

  My heritage släktforskning

  4spar.se låneföretag

  Dignita alkomätare

  Fujitsu

  Iresponse Network & media AB

  CharmDate

  Spoltjänst

  Airmaster-shop

  Mirendo AB

  Clearly of Sweden

  webbsajt.nu

  Joseph Goebbels, Reich Minister

 35. kent flood

  Skrev på Elgigantens facebooksida och frågade varför de bojkottat klimatupplysningen.se. Fick följande svar:
  ”Elgiganten vill inte annonsera på sidor med en politisk agenda, oavsett vilken inriktning/ståndpunkt dem för. På samma sätt väljer vi att inte annonsera på sidor med religiös inriktning oavsett gren, sidor med pornografiskt material eller annat stötande innehåll, sidor med främlingsfientligt innehåll osv.

  Mvh/ Karolina”
  Skrev igen och bad om ett förtydligande. Väntar på svar.

 36. Håkan Bergman

  labbibia #33
  Det är just då dom visar sitt rätta ansikte, det är vi som är på väg att vinna. Vi kan ändå trösta oss med att den här stackarn inte är jihadist, logiken är faktiskt densamma.

 37. Ingemar Nordin

  kent flood #35,

  Jag kan på sätt och vis förstå om de tagit ett principbeslut om detta. Men då kanske de inte heller skall annonsera i SvD, DN och alla andra dagstidningar som har en politisk färg?

 38. Håkan Bergman

  När jag ändå är på trån, ni har väl inte missat dagens bästa underhållning, Tessan mot Corbyn bl.a. Inte ens jag har haft tid att se hela, men det är underhållning när den är som bäst. Kan vi inte göra om vår tråkiga riksdag till nåt liknande?
  http://parliamentlive.tv/Event/Index/8864be1b-659d-4aaa-b5d9-c5d8b6d6c1f4

 39. Karl Eider

  Lars beteende får mig att tänka på skandalen från 2010, då filmen ”No pressure”, skulle få oss att bli mer ”klimatvänliga”. Även om denna var tänkt som ett sorts skämt, är den riktigt hemsk.

  https://www.youtube.com/watch?v=skW6krOLL20#t=18

  https://en.wikipedia.org/wiki/No_Pressure_(film)

 40. Olav Gjelten

  En riktig miljövän en fundamentalist som vill avskaffa demokratin och som helst av allt vill ha undantagslagar för att införa ”ekologisk” diktatur för att ”rädda världen”.
  ”Bra nog” i miljöhänseende hatas som pesten. Bakgrunden till den gröna rörelsen är Tyskland under mellankrigstiden.

 41. Ulrik

  Jag ska snart byta TV i vardagsrum och sängkammare. Elgiganten ligger transportmässigt nära och har, tror jag, bra priser. Nu hamnar Elgiganten på min Svarta Lista. Det får bli SIBA eller Media Markt som får mina pengar.

 42. Urban

  Allt är tydligen möjligt i landet ”Gå före och visa vägen”. Dårskap eller okunskap?

 43. L

  Jag läste en liten artikel i Vaxholms kommunfullmäktiges tidning till invånarna där man säger att man bytt ut gatubelysning från dom behagligt gula till ilsket vita LED-lampor. Det ”minskar koldioxidutsläppet från 4577 till 764 kilo koldioxid per år”. Frågan är förstås hur det går till att minska utsläpp när vi har i princip utsläppsfri el i Sverige? Samtidigt undrar man om en besparing motsvarande hälften av vad varje Kines släpper ut är något att skryta med? Det verkar finnas ett starkt samband mellan klimatförändringar och fördumning…

 44. Sören G

  #35 kent flood
  Frågade du inte var hade fått det i från att Klimatupplysningen har en politisk agenda? Det är väl just det som Klimatupplysningen inte har.

  Klimatupplysningen står ju för det fria ordet och den vetenskapliga metoden fri från politisk påverkan.

 45. Gunnar Strandell

  Sören G #44
  Nog är det väl så att KU tar ställning emot klimatpolitik och visar sympati med politiker som har samma åsikt. För mig är det självklart att politiker som säger sig ta kontroll över klimatet och lagstifta om temperaturen inte ska få min röst, så länge vi har verkliga och konkreta problem som politiker kan åtgärda.

 46. Slabadang

  Bisarrt så det räcker och ett bra lackmustest på hur lite koll de har på allt dessa klimathotsfascister!

  Lars Sundström fattar lika lite om hur google´s annonser funkar som han förstår klimatet. Nog blir det rabiata sektbeteendet väldigt tydligt norm för dessa aktivister. Att angripa person istället för argument är det genomgående tricket för aktivistfascismen. Det är nog bara journalister som själva är av samma skrot och korn som tycker att de är intressanta. Vanligt hyggligt hederligt folk är spytrötta på dessa rabiata aggressiva vrålapor. Alfahannen i flocken har tydligen förirrat bort sig i djungeln. Olle Häggström … vart tog han vägen? 🙂

 47. Slabadang

  Uvell granskar miljardindustrins Svenska Naturskyddsföreningen”

  ”SNF och den skakiga grunden”

  http://uvell.se/2017/04/12/naturskydds-foreningen-och-den-skakiga-grunden/

  Moahahaha moahahaha de e inte lika lätt att vara aktivist på skattebetalarnas bekostnad längre!

 48. Sören G

  #45 Gunnar Strandell
  Det kalla jag inte för politisk agenda. Sanningen är väl inte en politisk agenda?

  Politik är att ljuga (rätt mycket i alla fall).

 49. Ingemar Nordin

  Sören G # 48,

  Vad som är politiskt ställningstagande och vad som inte är det är oklart. Jag skulle förmoda att El Giganten följer med strömmen och inser inte att bekämpa koldioxiden är ett led i grön politik, medan att kritiskt granska klimatpolitiken är att ta politisk ställning.

  Ibland blir vissa politiska frågor så ”självklara” att man sväljer det med hull och hår utan att fatta att man därmed förespråkar en viss politisk linje. Svensk klimatpolitik är tyvärr en sådan fråga för de flesta eftersom någon offentlig debatt knappas kan föras i MSM.

 50. Håkan Bergman

  Ingemar N. #49
  Klart som korvspad att Giganten följer med strömmen, annars hade dom väl hetat El Resistansen.

 51. Ulf L

  Det är uppenbart att ”Lars” har varit inne och läst på KU. Med den skrivklådan som han visar i andra sammanhang så vore det underligt om han inte skrev här också. Stilmässigt är signaturen Fossil Stofil och ”Lars” rätt lika. Jag gissar att ”Lars” och Fossil Stofil är samma person.

  Uppsalainitiativet har bra saker ibland. Mats Almgrens två inlägg tyckte jag var läsvärda så långt jag nu fattade dem.

 52. Sören G

  OT
  Enligt Vetenskapsradion har man upptäckt stora mängder smältvatten ovanpå inlandsisen som kan höja havsnivån flera meter och dränka bl.a. Bangladesh och lågt liggande öar Stilla Havet.

 53. Ulf L

  Det är uppenbart att ”Lars” har varit här på KU. Givet den den skrivklåda han uppvisar på andra ställen så borde han också skrivit här. Stilmässigt är Lars och Fossil Stofil rätt lika, sen kan man dra sina egna slutsatser.

  På UI tycker jag att inläggen från Mats Almgrens inlägg är intressanta så långt som jag kan följa dem. Resten är det inte mycket med.

 54. Christopher E

  #51 Sören G

  Kontentan är bara att de vill ha mer pengar till modellering. Det finns knappast något dramatiskt i detta som förändrar den befintliga bagatellartade höjningen av havsnivån.

  Om bättre data från isytan visar fler floder än man känt till så är det väl just för att data är mer detaljerade. Några stora mängder kan det knappast röra sig då bulken av isytan på Antarktis äre för kall för att smälta någon del av året.

  Sedan vet vi ju att nya klimatskatter presenterades häromdagen. Det ingår i public service uppdrag att mjuka upp oss inför dem. Ett löjeväckande exempel var i Aktuellt kl 06:00 i morse (2 min in i sändningen):

  https://www.svtplay.se/video/13350684/svt-nyheter-korta-sandningar/svt-nyheter-20-apr-06-00-1?start=auto&tab=senaste

  Ett isberg utanför Newfoundland. Det är som de först säger helt normalt (jag har seglat där bland isbergen) men påståendet att de drar sig söderut på grund av ”klimatförändringar” är festligt. Isbergsaktivitet och deras sydgräns ökar ju när klimatet är kallare… inte varmare…. 🙂

  Men den genomsnittliga tittaren ska förstås tänka att Magdalenas bonus/malus-skatt för bilar är nog OK ändå när det är så illa. Fultaktiken fungerar nog tyvärr också.

 55. Marco Lundstedt

  Det finns en ”Lars” i nästan varje stor bostadsrättsförening. Det är han som klagar på allt och skriver oräkneliga ”motioner” till föreningens årsmöte om allt mellan gräsmatta till styrelsens kompetens. Hans ”aktivitet” är hans livsluft och innehåll. Att han också är en rättshaverist är självklart. Skrämmande att stora företag kan påverkas av honom.

 56. Marco L

  Det är iofs tveksamt om stora företag verkligen ’påverkas’ av sådant. Men jag kan tänka mig att det har en avdelning och några anställda vars uppgift det är att svara och visa upp att man minsann sluter upp bakom (och inte utmanar) rådande PK-doktriner..

  Om de verkliga beslutsfattarna fattar korkade beslut är en annan femma. Jag förmodar att där finns alla sorter.

 57. tty

  ”Isbergsaktivitet och deras sydgräns ökar ju när klimatet är kallare… inte varmare…. ”

  Helt korrekt. Och mängden isberg och deras utbredning är en mycket viktig ”proxy” för historisk klimatutveckling. Den kan nämligen avläsas genom mängden ”IRD” (”ice-rafted debris”), alltså sand och grus som smälter ut ur isbergen och sjunker till havsbottnen och kan mätas i borrkärnor. Ibland kan man t o m avgöra varifrån isbergen kom baserat på ingående mineral.

  Och nej, mängden isberg ökar inte när klimatet blir varmare. Jämför de båda översta kurvorna i diagrammet nedan:

  http://geology.gsapubs.org/content/38/9/795/F3.large.jpg

 58. Kenneth Mikaelsson

  Sören G…….. Undrar varsnagerst press etiska rådet håller hus.. men det är väl samma muppar som sitter där… -40c uppe på platån -10c som varmast vid kusten… men visst ja det är ju andra naturlagar som råder vid polerna….. 🙂

 59. Sören G

  #52 Christopher E
  ”Isbergen drar sig söder p.g.a. klimatförändringar”. – Eftersom allmänheten har hjärntvättats med att klimatförändringar=koldioxidutsläpp så räcker att säga klimatförändringar. Man behöver inte säga åt vilket håll.
  Det som man upptäckt på Antarktis var väl kanaler i isen där det har runnit smältvatten, inte att man upptäckt smältvatten ovanpå isen.
  Och sa la man till om hotande höjda havsnivåer.

 60. truth

  Christopher Bollyn är någon att googla.

  Gräsrötterna vaknar.

 61. tty

  #52, 57 etc

  Jodå, det finns faktiskt mindre rännilar/smältvattenkanaler i Antarktis. Solen är varm nog att lokalt smälta snön i anslutning till mörkt berg/morän, och på den Antarktiska halvön stiger ju temperaturen regelmässigt över noll på sommaren. Jag har f ö själv halkat och satt mig pladask i en, jag hade inte tänkt på att när vatten rinner över permafrost så blir det is på bottnen av bäcken.

  Det hela är baserat på två studier. Den ena gäller smältisströmmar på Nansenshelfen:

  http://www.nature.com/nature/journal/v544/n7650/full/nature22048.html

  De har varit kända sedan 1909 (det nämnde nog inte Vetenskapsradion…) och transporterar vatten från bergen vid innerkanten av shelfen till havet.

  Och här är den andra studien som gäller Antarktis i allmänhet:

  http://www.nature.com/nature/journal/v544/n7650/full/nature22049.html

  Den första påpekar att effekten av strömmarna är att smältvattnet förs bort från shelfen vilket troligen gör den stabilare medan nummer två kört en mera alarmistisk linje att de, kanske möjligen utifall att, i en framtid kan påskynda avsmältningen.

  Underligt nog nämns Onyx River och Lake Vanda som ju annars är Antarktis bäst kända och utforskade flod/sjösystem. Kanske för att det skulle få resultaten att verka ”mindre nya”?

 62. Galenskapen har (nästan) inga bortre gränser:

  Här har ni en MSM-outlet som hävdar att CO2 är en långt dödligare gas än Sarin (som användes mot civila i Syrien av Bashar al-Assad).

  Det gör man (förstås) för att anklaga Trump att vara en hycklare som beordrade en missilattack mot flygfältet som vedergällning/markering. Typ:

  ’Om han verkligen brydde sig om barnen (som hanpåstod) skulle och hans gelikar minsann bry sig mycket mer om den långt farliga koldioxiden som de ju nu bara vill spy ut mer och mer av … ’

  ”If Trump and his cronies really cared about children killed by noxious gases, they wouldn’t be trying to spew ever more CO2 into the atmosphere
  […]
  The pictures of suffering children, Trump said, had touched him. Yet the president and most of his party are committed to increasing the daily release of hundreds of thousands of tons of a far more deadly gas—carbon dioxide

  Resten av artikeln håller samma nivå.

 63. truth

  kommentaren borttagen

 64. truth

  kommentaren borttagen

 65. Fredrik

  Det är ju lustigt att Elgiganten sätter sig på höga moraliska hästar. De vill ju prångla på oss en ny telefon en gång i halvåret fast den gamla duger utmärkt.

 66. Richard

  Skrev till COOP Sverige och frågade om de var medvetna om att de var omskrivna på suntoearth-bloggen och fick följande svar!

  ”Hej Richard – ditt mail har gått vidare till och lästs av ansvarig för hållbarhet hos oss. Resonemanget och den information du ger är inget vi känner igen eller på något sätt står bakom. Du får gärna återkomma med information om varifrån du fått uppgifterna.
  /Vänliga hälsningar Annika Fb-red”

  //Richard