Elsa x 2

Här är två bra inlägg av Elsa Widding på sin youtubekanal Klimatkarusellen

Det första inlägget tar upp SVTs kommentar till den anmälan som Elsa gjort till Granskningsnämnden.

Ni kan läsa hennes skriftliga svar antingen på hennes blogg eller i ett inlägg här på Klimatupplysningen . Elsa Widding tar även upp SvTs oförmåga att förmedla sakligt om klimatvetenskapen i allmänhet, exempelvis vad IPCC säger i sin stora rapport AR6 och om alla de stora och viktiga osäkerheter som finns i deras prognoser. Hon protesterar också mot SvTs, och Erika Bjerströms i synnerhet, sätt att presentera alla som vågar kritisera hennes alarmistiska budskap som näst intill kriminella skojare. Är det så som det statligt finansierade SvT vill leva upp till sitt uppdrag att vara sakliga, neutrala och objektiva? Hur kan en öppen diskussion om denna allvarliga fråga gynnas av ett sådant hatfyllt inslag?

Vidare så redogör Elsa Widding för ett kritiskt inlägg på klimatupplysningen som Erika Bjerström gjorde om några solanläggningar i den Marockanska öknen. Detta inlägg var författat av vår skribent Johan Montelius. Johan visade på orimligheten i Erika Bjerströms påståenden. De saknade både sans och förnuft – ändå trumpetas det ut i TVs nyheter utan någon kritisk granskning alls. Erika anser istället att sådan här saklig kritik gör henne förföljd med en massa hat.

Nästa klipp är från en intressant och klart givande intervju i SwebbTV av Mikael Willgert:

Här får hon svara på frågor om sin bakgrund, sina jobberfarenheter, klimatfrågan och, inte minst, om vår nuvarande katastrofala energipolitik.

Enjoy!

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lars Cornell

  Tack för att du kämpar Elsa. Mönstret framträder nu klart.
  ”Ensidigheten” manifesteras på flera olika sätt. Ett är att människor uppfattar SVT som politiskt vinklat. Många av SVTs journalister har inte ens en strävan att vara neutrala trots att Hanna Stjärne anser att de av profession skall vara det.

  När Hanna Stjärne fick frågan om ensidigheten var ett problem vägrade hon svara på frågan fyra gånger i rad. Det kan tolkas så att ensidigheten är sanktionerad på högsta nivå på SVT. Hon är ytterst ansvarig för att endast klimatalarmistiska SPM-journalister anställts under en lång tid. Det är hon som är ansvarig för att svenska folket ej nås av den vetenskap som finns i IPCC-AR5 och AR6, Clintel.org/sweden mm.
  http://www.tjust.com/2021/klimat/vetenskap-om-klimat.pdf

  Nu ser vi att även SMHI ägnar sig åt att skapa propaganda som SVT girigt förmedlar i synnerhet på sina webbsidor.

  Grunden är att SMHI skall arbeta med vetenskap.
  Men SMHI har dessutom fått regeringens uppdrag att bedriva klimat(hots)propaganda, källa SMHIs nye generaldirektör Håkan Wirten i SVT 2021-02-23,
  ”För det är vårt uppdrag att jobba för en begränsning av klimatförändringarna”.

  De två uppdragen (vetenskap och propaganda) kan inte samexistera. Det innebär att Sveriges folk inte längre kan lita på SMHI som en källa till vetenskap. Erik Kjellström tycks vara ledare i SMHIs propagandagrupp. Den producerar propaganda som SVT förmedlar.

  Citat: Tore Påsse är frustrerad. Han anser att klimatdebatten tagit slut.
  –Nu får man bara ha en åsikt. Rösterna som får allt offentligt utrymme tillhör meteorologer som inte har geologernas långa historiska perspektiv, hävdar han.
  – De får stå och upprepa som ett mantra att det är människan som gör att havet höjer sig, fastän havet har höjt sig i 20 000 år.

 2. Sören G

  Ekot i SR har gjort en sammanställning som minsann visar att det pågår en klimatförändring. ”70 % av dagarna 2021 var varmare jämfört med perioden 1960-1990.”

 3. Benny

  Kan meddela Ekot i SR att 2021 var det kallare 80% av dagarna jämfört perioden 1920 till 1940! Att mätstationerna hamnat i områden med ”urban heating” i växande städer med fjärrvärme, asfalt och betong som värmer glömmer man gärna att upplysa folk om på Ekot! Ja, världen är full av korkade propagandister vars mål är global diktatur!

 4. pekke

  Perioden 1961 – 1990 verkar vara SMHI:s ” Heliga Graal ”.

  Vi har ju nu även perioden 1991 – 2020 att jämföra med, men vi hör aldrig om perioden 1931 – 1960 eller tidigare perioder eller kanske en sammanslagning av alla ” Normaler ”.

  Det finns data för över 100 år i Sverige, varför inte använda den total datan i stället för en kort period !?

  För övrigt borde SVT/SR:s påstående genomgå en offentlig faktakontroll.

 5. JonasW

  Elsa har rätt ! SVT har helt tappat sin opartiskhet (och saklighet) när det gäller klimatfrågan. Det är uppenbart.

  Det som förvånar mig är att våra politiker inte reagerar. Törs de inte ?

 6. Staffan Lindström

  4 pekke
  Om husse tycker så så tycker inte Fido si…WMO – SMHI-förhållandet…!? 😉 … Vi som tycker att atmosfären ovanför trädtopparna ger en mer rättvisande bild av klimatet än termometrar på parkeringsplatser eller nära start/landningsbanor på flygplatser är ju bara för patetiska…

  ATT MÄTA RÄTT ÄR STORT MEN ATT MÄTA PÅ RÄTT STÄLLE ÄR STÖRRE…

  EN RETROAKTIV God jul och Gott Nytt År från SL

 7. Magma

  Sverige behöver fler som Elsa, personer som har kraft att stå upp även o motvind … i det här fallet en motvind av klimathotspropaganda av en magnitud som skulle gjort den numera av Boris Jeltsin nedlagda partitrogna tidningen Pravda ”grön” 🤢 av avund.
  Läste just på No Trick Zone (dec 2021) om forskning som bekräftar att Arktis påverkan av varmt och salt vatten från Atlanten börjat redan tidigt 1900-tal, alltså innan industrialiseringen tagit fart – ytterligare en intressant pusselbit av naturliga variationer …

 8. Göran J

  Tack Elsa du är en lysande viktig stjärna i vår galax.
  Erika Bjerström är en mörkrets Klimataktivist som jobbar på SVT och sprider sina aktivistiska påståenden om klimatet.
  I princip är det inget fel med detta men det som saknas är att hon inte har någon som ifrågasätter hennes påståenden och tyckande. Hon använder alltid uttrycket att ”Forskarna säger” men glömmer ständigt att ange vilken eller vilka forskare.
  Ofta får vi höra att klimatförändringarna har drabbat oss eller kommer att drabba oss.
  Den enda klimatförändring som jag har drabbats av är att det blivit kallare och att elen är svindyr.
  Dessutom tar staten allt mera av mina surt förvärvade pengar och ger bort i klimatets namn till diverse diktaturer jorden runt.

  Dessa ständiga påståenden om att Stora Barriärrevet är dött eller kommer att dö är ju bevisligen nonsens vilket framgår av Peter Ridd och Jennifer Marohasy rapporter som finns att läsa och titta på youtube och deras bloggar.

 9. Kaj+Wahlberg

  Ett annat program som inte uppfyller kraven på opartiskhet är Klotet i Sveriges Radio. Joseph Goebbels skulle ha varit stolt över detta program. Jag har sällan hört så mycket propaganda för mänsklig påverkan på klimatet som där. Inga som helst avvikande åsikter får framföras.

 10. Benny

  Magma, Pravda finns fortfarande kvar som organ men givetvis med andra ägare och innehåll än tidigare! Något som verkligen borde läggas ner så är det SR/SVT vars propaganda och lögner skulle fått Pravdas journalister gröna av avundsjuka eftersom ca 60% av svenskarna fortfarande tror på Public Service i Sverige trots alla lögner som regimmedia. På Pravda visste man att ljög man för mycket skulle ingen läsa skiten så det mesta var faktiskt sant om än vinklat till förmån för kommunistpartiet i Sovjet medan SR/SVT ljuger folk helt utan skrupler rakt i ansiktet väl medvetna om att övrig fulmedia backar upp deras propaganda! Sverige den sista Sovjetstaten!

 11. Håkan Bergman

  Göran J #8
  Det kan låta dystopiskt men det är en universell sanning att mörkret breder ut sig med ljusets hastighet och kommer att släcka ner vårt universum i slutändan. Men meningen med livet är att sprida så mycket ljus som möjligt innan det händer.
  Gott Nytt År Alla!

 12. Lasse

  Gott slut!
  Tack för de filmer med Elsa W som tar upp medias ensidiga klimatbilder.
  Varför inte glädja oss åt att vi under denna klimathysteri fått en grönare värld där allt fler kan leva allt längre tid med allt mindre svält och fattigdom.
  Lokalt har vi därtill fått allt mer soltimmar. 😉

  #7 Magma Den undersökningen indikerar att strömmar i havet spelar större roll än vad modellerna kan återskapa.
  Isläget är därtill förklarat på ett mer rimligt sätt.
  Utan istäcke större avkylning!
  Jag lade in en läsvärd länk i förra öppen tråd för den som är nyfiken!

 13. Gunnar Strandell

  Magma #7
  Jag vill gärna se en seriös jämförelse av Lysenkoismen och klimathotsrörelsen. Det som irriterar mig är att Trofim Lysenko fortsatte att föra fram sina idéer ända till sin död 20 november 1976.

  Propaganda som understöds av makthavare har alltså bäst före datum långt in i framtiden.

  Idag gäller kampen mot CO2 och det oroar mig att så många människor i staten och kommunerna fått sina anställningar med hjälp av den ”meriten”.

  Glöm aldrig att Lysenkoismen skrotade ett av dåtidens största och bästa växtförädlingsprogram.

  Länk:
  https://www.nyteknik.se/popularteknik/nazitysklands-fracka-genpirat-6370971

 14. mattias

  #2 Förstår att ekot måste hitta på nåt nytt sätt att mäta för att upprätthålla paniken. Globala temperaturen bara sjunde varmaste i år och kallaste året sedan 2014. Spännande att se var 2022 hamnar. Gott Nytt År.

 15. Anders

  #13 Gunnar Strandell.

  Tack för Din upplysande länk! Jag ryser över innehållets betydelse för mänskligheten. Biologins och genetikens kraft kan aldrig övervärderas!

  Den mänskliga fegheten, ryggradslösheten och räddhågsenheten kan emellertid svårligen åskådliggöras bättre än genom det faktum att artikeln ifråga, med blytungt innehåll, inte genererat EN (1) enda kommentar sedan publiceringen 2004…

  Önskar Er alla, med det kritiska tänkandet i behåll, ett riktigt Gott Nytt och Klimatologiskt Gynnsamt (=varmare) År 2022!

 16. Rolf Mellberg

  OT om isen i arktis så här vid årets final.

  Man måste gå tillbaka hela 18 år för att hitta en större isyta i arktis vid detta datum.

  Det kan vi väl kalla för ett GOTT SLUT på det gamla året.
  https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

 17. Magnus

  Det är tydligt att Erika Bjerström använder sin makt och statuts som SVTs klimatreporter för att förminska andra. Maktspråk är vad det handlar om. Ett företag som kan liknas vid ett privat utan insyn som har miljarder i bidrag från skattebetalare för att föra ut sin agenda. Så länge de tjänar makten. De är väldigt rädda för maktbyte var så säker. Ett propagandaorgan värdigt nåt i Ryssland alltså.