Gott Nytt År

nytt ar 22

 

Ett gott nytt 2022 önskas alla våra läsare. Må 2022 bli ett år då våra politiker, media och klimathotstroende tar sitt förnuft till fånga.

God Helg, önskar
Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Håkan Bergman

  Glöm inte att 2022 är valår.
  https://www.youtube.com/watch?v=4b278n7qRAw

 2. Simon

  #1 Håkan
  Tack & lov!

  Gott nytt år allihopa!

 3. Mats Kälvemark

  Stort tack och ett gott nytt år till Ingemar med styrelsen och övriga medarbetare. Ni gör ett stort och högkvalitativt jobb i en kontinuerlig strävan för att hålla bloggen vass och framåtsträvande. Låt oss nu alla klimatrealister samla krafterna för att få ut så mycket faktabaserad klimat- och energiinformation som möjligt till väljarna under det viktiga valåret 2022!

 4. Lennart Svanberg

  Vi gör framsteg och får verkligen hoppas att 2022 blir ännu ett år då verkligheten hinner ikapp och överbevisar modellernas overklighet.

 5. Andersson

  # 1. Håkan Bergman
  Det var val 1932 också, fast i Tyskland
  https://www.youtube.com/watch?v=D9Sv4XHWc7o

 6. Håkan Bergman

  Andersson #5
  Och vi har inte kommit längre än att ”Annie Lööf” bestämmer över vilka som får prata med varandra? Föreslår du att vi ska avskaffa demokratin?

 7. Bim

  Hej alla kämpar!
  Gott Nytt År!!!
  Tyvärr ett väldigt mörkt år på grund av att fossilfri el inte är en lysande idé.
  Vi får trösta oss med att äntligen kan vi se stjärnorna på himlen igen. Och förhoppningsvis slippa se stjärnorna i politiken , speciellt alla de som är precis lika mycket värda.
  Det kommer att vara de som är totalt värdelösa som får fixa till Sverige igen.
  De står beredda, så var vid gott mod.
  Hälsar Bim

 8. JonasW

  Gott nytt år !!

  Speciellt tack till redaktionen (Ingemar med fler). Klimatupplysningen förtjänar någon slags hedersmedalj – att tordas stå för det som är sant.

  Det är så mycket enklare att lalla med. Är tacksam att det finns några som tar obehaget av att gå mot strömmen.

 9. stig morling

  Stort Tack för alla era insatser under året! Jo instämmer i er förhoppning för 2022, vi får instämma i psalmistens fromma förhoppning EJA, VORE VI DÄR!!!

 10. I Neuvy au Houlme har vi 14°, gräset grönskar, snödropparna blommar och dubbeltrastarna sjunger på morgonen. Tänk vad vi får lida för våra koldioxidsynder!

  Här en fransk chansonnette, Vaccinez-moi, framförd av Emilie Anne Charlotte, lika duktig som söt. Det är en parodi på den statliga vaccinpropagandan. Av någon anledning leder länken till slutet av sången. Klicka fram till början.

  Gott Nytt Ar till er alla !

  https://www.youtube.com/watch?v=rems2bqopFk&t=217s

 11. Fredrik S

  Tack för året som gått till Klimatupplysningen och alla förträffliga inlägg.

  Nästa år ska det bli spännande att se var vi hamnar i klimat- och energidebatten i vårt avlånga land.

  Gott Nytt År, Allesammans!

 12. Anders

  Gott Nytt År!

  Har Ni sett denna service som SMHI levererar?

  https://www.smhi.se/klimat/klimatet-da-och-nu/hur-var-vadret/q/Uppsala%20aut

  Vore kul om någon av alla här på KU med huvet på skaft satte tänderna i detta. Stämmer graferna med verkligheten?

 13. Håkan Bergman

  Lars M. #10
  Ta bort &t=217s
  https://www.youtube.com/watch?v=rems2bqopFk
  Den där snutten på slutet använder man för att peka till en absolut punkt i strömmen.

 14. Anders

  #12 forts. SMHI skriver längre ned i länken jag nyss angav helt oförblommerat att ”Just nu pågår en snabb klimatförändring som huvudsakligen beror på att vi människor genom våra aktiviteter släpper ut koldioxid och andra växthusgaser.”

  Bara så att Ni vet…

 15. #Håkan Bergman 13#

  Tack Håkan! Jag har svurit grovt en lång stund men det hjälpte inte, varefter jag var nära att ta till hammaren.

  Snart tid att korka upp champagnen.

  Gott Nytt År !

 16. jax

  ”Nyligen talade jag med Stephen, en ytterst ambitiös 18-åring som går sista året på gymnasiet, jobbar och driver en egen podd. Han berättade för mig om när hans klass i höstas undervisades om klimatförändringar och hur många som blev rädda, arga och frustrerade. Oron handlade både om den egna framtiden, och om släktingar och vänner i länder som redan nu är hårt drabbade. Eleverna kände maktlöshet och tog upp det med läraren. Läraren gav dem rätt: de är maktlösa, det finns inte mycket de kan göra, de som är så unga”
  Så här skriver klimatpsykologen Kali Andersson i dagens DN.
  Hur kan läraren bara hävda att de är maktlösa och att det finns länder som redan är hårt drabbade? Är detta hur den svenska skolan skrämmer elever till uppgivenhet? Inget av det de påstår har ännu hänt, och det är osannolikt att det kommer att hända. Så varför skrämmer alarmisterna eleverna med dessa förutsägelser som är tagna ur ”worst case scenarios”-modelleringar? Vem kan stoppa detta vansinne? Inte någon klimatpsykolog i alla fall!

 17. Håkan Bergman

  Yes, så lever vi ett år till, just överlevt det vanliga hysteriska fyrverkeriet i den närbelägna parken, tack och lov har jag ett par loftgångshus som buffert så det är riskfritt att beskåda spektaklet från balkongen.
  Och glöm för allt i världen inte att man kan ha precis lika roligt med Trocadero och renat. Själv skippar jag bubblor och kör skotskt brännvin.

 18. Det är fantastiskt att få leva i en värld som gick under redan för ca 30 år sedan och som gått under sedan dess. Inte så dumt ändå i h…tet!
  Gott Nytt och tack för goda insatser, alla berörda!

 19. Håkan Bergman, yes. När den högskoleutbildade och kanske forskningsutbildade säljaren på systembolaget tar kontakt har jag en standardlösning. Jag kallar honom croupier, han ser bekymrad ut. Sen berättar jag att jag inte är så noga med smaken. Vill ha nåt man blir glad av. Borde filma ansiktsuttrycket nån gång. Det här är bortom hans forskarutbildning. Följer han efter till kassan kör jag ”synd att ni har så små förpackningar för oss storförbrukare”. Då är det klart.
  Bomber, har flera hundra djur ute så grannarna har jag skrämt. Smäller ni bomber får ni hämta dom!

 20. Håkan Sjöström

  Valår ,Jag får panik när jag tänker värmebölja i sommar ,text tv ,TV 4 ,och Svt och TT kommer att göra allt för att rädda sitt parti över 4%. Jag är orolig på riktigt.MP får stödröster och sossarna tar med MP i regeringen ,för att behålla makten.

 21. Håkan Bergman

  Eilif+Hensvold #19
  Norrmännen ligger före oss svennar, råkade häromdan se att i Norge kan man minsann köpa Vanlig Vodka på treliters baginbox.
  Nu ska jag berätta en alldeles sann nyårshistoria, låt oss kalla den undret i Farsta Strand, Farsta Strand är en station på Nynäsbanan här nere i träsket.

  Det hände sig vid den tiden, sent 90-tal, att jag behövde jobba även på självaste nyårsafton, men inte längre än att jag var klar med mina uppgifter runt 18.00 och utan stress kunde ta pendeln hem till Skogås som avgick från Stockholms Central runt 1835. Allt gick väl tills vi kom till Farsta Strand, inte många klev ombord men en person, uppklädd till fest klev ombord på sista vagnen där jag satt. Sen hände några märkliga saker, tåget tycktes göra ett försök att starta men sen hände inget, van pendlare som jag är tänkte jag bara inte nu igen, å andra sidan jag kan gå hem från Farsta Strand värre har jag varit med om. Värre tycktes det vara med vår nypåstigne festklädde vän, han började titta oroligt ut mot plattformen, gick fram till dörrplattformen och tittade oroligt ut, och tittade på ett par knappar för öppning av dörrarna som satt där på just den vagnstypen då. Jag anade att han helt enkelt insett att han klivit på fel tåg, självklart skulle han in till stan för nyårsfirandet, icke så han tryckte på en knapp och dörrarna gick upp, märkligt tyckte jag det ska inte fungera så, sen kommer karln tillbaka in med två välfyllda systemkassar som han glömt ute på en bänk. Jag tror inte vi var mer än på sin höjd 5-6 pers som såg undret hända. Och sen fullbordades undret av att lokföraren kom ner och öppnade en lucka över just den dörren, som fortfarande stod öppen, gjorde nåt ackompanjerat med en svordom. Och sen åkte vi vidare, men vi var några som fick ett minne för livet. Jag jobbade med tåg på den tiden och kände igen lokföraren och frågade om den här incidenten när jag stötte på honom några veckor senare, men han hade inget minne av att nåt speciellt hade hänt, såna här incidenter var vardagsmat för dom.

 22. #Håkan Bergman17#

  Låt gå för det, men jag kan försäkra att varken du eller jag skulle bli populära här i huset om jag följt ditt råd. Och det trots att hustrun är skotska. Med andra ord, en synnerligen dålig start på det nya året.

 23. Magma

  # Jax 16
  En av skolans absolut viktigaste uppgifter är att lära ut källkritik … tyvärr är det många lärare som bara ”följer boken”, och då menar de läroboken.
  Däremot så kan en engagerad lärare göra underverk genom att inte bara förmedla den förenklade ”fakta” som går att hämta ur läroboken, utan i stället visa hur man söker alternativ kunskap genom att ta in olika källor och lära ungdomarna hur man värderar dem.
  Det är naturligtvis inte helt enkelt att föra in i yngre årskurser men är intressant att föra in i gymnasiet – jag kan garantera att det utvecklar både elever och lärare.

  I övrigt vill jag önska alla engagerade klimatrealister ett riktigt Gott Nytt År!

 24. Ett gott nytt år på er alla.

  2022 blir ett mycket intressant år. Gemene man har väl nu insett att energipolitiken har havererat och när man inser att det är klimatcirkusen som är boven i dramat så kanske det börjar ställas en del frågor.

 25. Magma

  Och i dag sammanfattar TV4 årets ”katastrofväder” där bland annat året inleddes med katastrofkyla på grund av havererad polarvirvel … på grund av de pågående klimatförändringarna … underförstått på grund av stigande koldioxidhalt … kyla, skyfall och temperaturrekord i Kalmar ger många långtgående katastrofteorier – allt beroende på de fruktansvärda klimatförändringarna.

 26. Staffan Lindström

  GNÅ … igen … SMHI max igår 07-19 N Norrland : Piteå +6,1C … uppgiften fanns kvar nyss….. Pite-Rönnskär -5,0…. Jo, Piteå har en asterisk… men…. I natt tom 06:00 var man uppe i +8,6… Men SMHI satsar mera på klimatet… vädret sätter man på autopilot…? Sen har jag lite lösa hypoteser om varför Kalmar fpl var varmast igår med 9,7C som inbegriper rymmande storstads-UHI, vispande vkv och en smula föhn…