Det verkar som om första dagen gick bra – so far so good

Kyoto

Djupa sprickor öppnade sig direkt mellan länderna på FN:s klimattoppmöte i Durban i Sydafrika, enligt SvD

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. bom

  Härliga tider! Verkar som om julen redan infunnit sig. Tack snälla tomten för den fina gåvan!

 2. AOH

  Här en japansk syn:
   
   
  http://www.yomiuri.co.jp/dy/editorial/T111129004846.htm
   
   
  Let Kyoto Protocol expire; get big emitters to join new pact

  „…..Because of the crisis at Tokyo Electric Power Co.’s Fukushima No. 1 nuclear power plant, the government has been reviewing its energy policy. For some time, Japan will remain in a state of heightened dependency on thermal power generation.
  Under such circumstances, it is quite natural for Japan to retract the target of ”reducing emissions by 25 percent from 1990 levels by the end of 2020,” which then Prime Minister Yukio Hatoyama abruptly announced in September 2009. The target took into account such factors as an increase in the number of nuclear power reactors…..“
   

 3. bom

  Jaha Japan kör kol från Australien i st f Fukushima. Och Tyskland kör kol för glatta livet och skall inte ha något uran 2022. Och Sverige skall vara världens ledare på den gröna vägen. Jag är rädd att det är vi som sitter med Svarte Petter av ren prestigeidioti!

 4. bom #3
  Bra beskrivning!

 5. Peter Stilbs

  Och runt lunchtid i dag är det dags för Naturvårdsverkets stora årliga jippo ”Klimatforum” på Aula Magna, på Stockholms Universitet. Morgonens SvD hade också en 16-sidig annonsbilaga med samma tema, med recyclade visdomsord av Svante Axelsson och andra.

  Zombies och Lämmeltåg är väl det tankarna associerar till för min egen del.

 6. Rolf

  Wow, utan nettoutsläpp av CO2 år 2050 i Sverige.
   
  Undrar när utvandringen ska börja ?

 7. Dansen runt guldkalven (eller hur det nu var) fortsätter.
  Eller så är det kanske nån form av regndans.

 8. bom

  Man kunde ha tillagt att Finland och Frankrike satsar på att förse Europa med kärnkraft (dvs gör det enda rätta) och att den förödande Svarte Petter vi sitter med är den vindkraft som ingen behöver eller ville ha (utom galna politiker och giriga subventionistlobbyister) och när det någon gång blåser så skänker vi elen till Tyskland för hälften av produktionskostnaden (precis som bankrutta Kraft och Kultur som satt tjockt i fastpriskontrakt till 41 öre/kWh när inköpspriset pendlade kring 100 öre). Våra politiker lider av galna grönsjukan, men lidandet blir vårt när hela landsändar roterande släcks ned för att det inte blåser någonstans just den halva dagen.

 9. Håkan

  => Bom
   
  Inte ens Frankrike går säkert för ”galna grönsjukan” Socialisterna och de gröna vill tydligen stänga ned nästan hälften av den Franska kärnkraften.
   
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-15771915

 10. Adolf Goreing

  Jonny, trodde först att du skrivit detta? Ledarem i NWT:
  http://www.nwt.se/asikter/ledare/article1012382.ece

 11. bom

  #10 AG
  Se där ja det var ord och inga visor. Och under skrivet finns givetvis en popupannons från WWF som säljer orangutangdockor att lägga under julgranen. Jag tror att dockan är made in China efter foto av den tyska klimatchefen Martina-vadhonnuheter? Låt mig se nä det var inte Göbbels. Är det inte dags att Knugen avsäger sig hedersorförandeskapet i WWF? Wärmlandstidningen får nog se upp med sitt WWF-konto – det kanske torkar in av all ”uppvärmning”.

 12. bom

  #9
  Så klart att frassesossarna vill detsamma som resten av det byket. Förr i tiden skulle revolutionen ske med gevär i hand. Sedan kom dom på svältvapnet och det skall nu kombineras med en död av kyla. Nu till Dr Max!

 13. ThomasJ

  Tja, so far so good… sa han som hoppade från Empire State Bld för varje våning han passerade…  😉

  Undrar hur fortsättningen blir? Kanada, t.ex., som meddelar att de kommer att säga upp Kyoto i december, eller när nedan får spridning:

  http://www.c3headlines.com/2011/11/the-un-lies-of-durban-global-warming-is-unprecedented-unquivocal-accelerating.html

  Mvh/TJ

 14. Slabadang

  Hur ska man summera hela klimatskiten i ett inlägg?

  1. Hela förbannade ”klimathotet” pga av CO2 är helt utan bevis. Alla uttalanden om vår”klimatförändring” är som att vara på havet och säga att det ”gungar”. Det finns inga som helst bevis på att de är vare sig onaturliga extrema eller orsakade av människan. De proxi hockeyligan använt för att hjälp med hockeyklubban och dessa MBH serier påstå att klimatet förändras ”mer än någonsin” är helt enkelt ren pseudovetenskap med falska bevis på förfalskad grund och erkända inom hockeyklubben att de är ”garbage”. Alla argumnent om ”oöverträffade” ”snabbare än någonsin” ” Värre än vad forskarna trott” är klockrena lögner för de har inte en förbannad susning om vad som är naturligt extremt eller orsakat av människan.Vad climategate2 tydligt bevisar är att hela grunden för alarmistretoriken ”Co2 är en växthusgas” jaha? Tack för tipset!!! Det är lika intressant som att fastställa att alla forskare är överens om att ”H2O är en vätska”.

  2. Pratet om ”alternativa ” energikällor är en ren lögn då bio vind våg och sol inte utgör något alternativ alls. En retorik som lurar både folk och politiker till idiotiska investeringar.Den medföljande lögnen är att dessa investeringar skulle leda till jobb när alla utvärderingar bevisar den raka motsatsen.De verkliga ”alternativa” energikällorna är en vidareutveckling av tekniker vi redan använder där naturgas thoriumkraft och den nya bubblaren E-caten där Rossi inte längre har kontroll över sin upptäckt och jag har uppgifter om att fler lyckats upprepa den reaktion Rossi upptäckt och inte bara Grekerna.
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3353181.ece

  Vätgas är kanske det mest eftersträvansvärda drivmedelet till fordon då endast rent vatten utgör restprodukten men ELkostnaden för att ta fram större mängder utgör ett hinder för utvecklingen. Så är det något relevant mål våra yra höns till politiker skall satsa på så är det billig elektricitet i överflöd som det verkligt sanna ”miljö” och ”hållbarhetsmålet”. Det bästa med denna målsättning är att den är fullt möjlig att genomföra till skillnad från den intelligensens härdsmälta den nuvarande policyn står för. Är man dessutom utan grund rädd för co2 så är denna verkligt alternativa linje att föredra etfersom den löser alla de problem som nu formuleras och på ett naturligt sätt trr fram verkliga ”alternativ” och konkurrenter till oljan.

  Bara den här målsättningen i sig är den mest postiva och trovärdigaste linjen för att möta framtiden med relevant ljus som kontrast till den mörka ogrundade malthusianska dystopi som nu ockuperat den politiska makten.
  En omvärdering av energipolitiken är mer en nog grunden för ett helt nytt parti som sparkar ut de inkompetenta samhällskvävarna som nu ockuperat riksdagen.

  Det kan inte bli ett enfrågeparti eftersom det konfronterar hela den front av idiotiska beslut som nu ligger och som påverkar både hem näringsliv och medborgarnas plånbäcker och pensioner. Kostnaden för ELproduktionen utgör bara 50% av kostnaden. Resten av räkningen är kostnaden för politisk inkompetens SNF och WWF. Organiserade oseriösa idioter som skal hållas så långt ifrån en framåtinriktad energipolitik som det bara går. Miljörörelsen är helt förvirrad och inkompetent i frågan.

 15. OT

  I Aftonbladet är tidningens specielle klimathotarreporter Joakim Kerpner tillbaka i gammal god stil……

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14008463.ab

  I prasselupplagan illustrerades artikeln av en bild som såg ut att härröra från förödelsen efter tsunamin i Japan. 🙂

  Jag mejlade Lena Mellin på Aftonbladet häromdagen och frågade varför de inte tar upp ClimateGate 2.

  I dag fick jag svar. Hon hade inte hört talas om händelsen överhuvudtaget (!), men tackade för tipset.
  Så, vi får väl se om det dyker upp någon liten artikel i Aftonbladet?

 16. Labbibia #15
  > Hon hade inte hört talas om händelsen överhuvudtaget (!)
  Snacka om omvärldsbevakning! Dom kan ju för tusan sätta in 5-åringar med lite datorvana för att klippa in artiklar i blaskan
  Kommer att tänka på Pink Floyd
  We’re just two lost souls swimming in a fish bowl
  Year after year
  Running over the same old ground
  What have we found?
  The same old fears