Det kom ett mail

Idag fick jag e-post från Svante Axelsson på Naturskyddsföreningen. Varför vet jag inte. Uppenbarligen finns jag i något register. Här är i varje fall Svantes mail:
Förnybart.nu

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Mikael

  Tack för tipset, jag skriver under 🙂

 2. Mikael: Glad att jag kan stå till tjänst. 😉

 3. Tege Tornvall

  Utan att längre vara EU-parlamentariker måste Anders Wijkman för fortsatt närhet till makt och grytor bredda och stärka sin plattform på hemmaplan.
  Tege

 4. Christopher E

  Jag fick precis samma mail. Det åkte i den digitala papperskorgen omedelbart.
  Nyligen fick jag ett liknande upprop från vindkraftslobbyn om att skriva på för att de ska slippa förmånsbeskattning. Det roliga var att jag skickade det vidare till en likasinnad kompis med ett förslag om vilken kroppsdel de skulle stoppa upp sina snurror i, illustrerat med ett litet photoshopmontage…
  Dagen efter kom jag på att jag glömde skriva min kompis adress, utan råkade returnera till avsändaren… oops! Det var nästan oartigt, eller hur…?
  Fast när jag tänker på vad de gör med våra landskap med total hänsynslöshet är mitt samvete rent.

 5. Fredrik

  Om kärnkraft räknas med som förnybar(Sustainable) energi så skulle jag väll kunna skriva på detdär.
  Men helst vill jag se ett som klart tar avstånd ifrån vindkraft innan jag skriver på.

 6. Ulrik

  Jag hörde just på lunch-TV-nyheterna. Nyhetsankaret sa, att hudcancer ökar i Sverige och det beror på klimatförändringarna. Den intervjuade experten från Strålskyddsinstitutet, sa emellertid att det beror på resor söderut med för mycket solbad och på solarier. Den ”oberoende skryttelevisionen” är beroende av klimatlobbyister vars påståenden inte behöver kollas?

 7. oscar

  Fredrik, hur ofta bildas  nytt klyvbart material? Kärnkraft kan ha fördelar om det görs på ett bra sätt men förnyelsebart…  njä tror inte det.

 8. Jonas B

  Nyligen lästes i bladet att tjäder och orre minskar i våra skogar. Orsaken är att de allt fler vildsvinen käkar upp äggen. Det bör vara den första förändringen i vår natur på länge som INTE beror på den globala uppvärmningen.

 9. Patrik

  Jonas B>> Äh, det beror säkert på bilarna och kossorna det med.
  Oerhört praktiskt att ha en patentlösning på alla tänkbara problem som uppstår i världen. 🙂

 10. Christopher E

  Jonas B:
  Över en timme nu och ingen alarmist har ”förklarat” att vildsvinsökningen beror på global uppvärmning. Jag är besviken. 😉

 11. Anders L.

  Tjäderns och orrens tillbakagång har troligen inte primärt med vildsvinen att göra, utan med det moderna skogsbruket som skapar stora ytor av likåldrig, artfattig skog som är helt olik skogsfåglarnas favoritbiotoper.

 12. Mikael

  Nja, orrens tillbakagång är nog mest ett cykliskt förlopp – ungefär som solfläckarna. Orren trivs annars utmärkt i hyggeskanter och slyskog. Tjädern däremot är känsligare och har minskat katastrofalt pga det moderna skogsbruket. Och här är självklart biobränslen för att möta klimatproblematiken ett förstärkt hot.

 13. Patrik

  Bättre att para dessa två arter, så får man en tjorre, och där kan man köpa snus, som inte längre är farligt (igen):
  http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5398684.ab
  🙂

 14. Mikael

  Patrik, dessvärre blir det ingen tjorre utan en rackelhane:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Rackelhane_(f%C3%A5gel)
  Snusa lugnt!

 15. Anders Mohlin

  På tal om djuren och deras villkor: I lokalpress (södra vätterbygden) kan man läsa om en mystisk nervsjukdom som börjat drabba hästar. Kan bero på klimatförändringen, var journalistens djärva gissning. Eller fel på fodret (ensilage). Ja, ja…

 16. Christopher E

  oscar #7,
  Fast sol-, bio- och vindenergi är ju alla ytterst kärnenergi de också…
  Lär vi oss fusion själva så räcker vätet på jordenstill vår förbrukning längre än solens livslängd… vad är mest hållbart?

 17. Patrik

  Mikael #14>> Ajdå, då får jag köpa snus på vanliga stället istället. 🙂

 18. Kjell_A Jönsson

  Att LRF-sfären med Lars Göran Petterson i spetsen ansluter sig till Naturskyddsföreningen och Anders Wijkman är självklart. LRF-sfären söker ständigt nya vägar att få statliga subventioner (numera utöver EU:s) för markägare. Detta koncept har varit framgångsrikt alltsedan andra världskriget.
  De ekonomiskt misslyckade etanolsatsningarna som Lantmännen-gruppen gjort har inte lett till officiell varnagel.
  Alltså ! Nu gäller det för LRF att finna nya finansiella ”mjölkkor”. Det räcker nog inte med Andreas Carlgren och Maud Olofsson som spjutspetsar. Maria Wetterstrand kan nog bistå i en framtida politisk konstellation.
  Kjell-A Jönsson