Det finns ingen klimatkris

Ett registrerat brev har skickats till FNs generalsekreterare António Guterres. Det innehåller en deklaration från 500 forskare som uppmanar FN att inte förlita sig på klimatmodeller eftersom de bevisligen överdriver den globala uppvärmningen. FN överdriver också de negativa effekterna av koldioxiden och ignorerar de positiva. Deklarationen är organiserad av Professor Guus Berkhout från Nederländerna.

modell versus observation

I brevet uppmanas även generalsekreteraren att tillsammans med nätverket bakom deklarationen organisera en konstruktiv diskussion med världsledande klimatforskare från båda sidor i början av 2020. Här är brevet.

ecd-letter to un-1

Jag hoppas komma tillbaka med en svensk översättning av deklarationen, samt listan på alla undertecknare, i samband med Oslo-konferensen 18-19 oktober.

Uppdatering: Officiell press-release på nätverkets hemsida, https://clintel.nl/prominent-scientists-warn-un-secretary-general-guterres/

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. mängan

  Perfekt verktyg för Jimmie Åkesson SD att använda i debatten. Samtidigt bör han läsa på om hur ”97% av forskarna” kom till. Jimmie är den ende partiledaren som går emot den sjuka klimathysterin ,de andra är styrda ,sjuka eller bara svaga.

 2. Lasse

  Tack Ingemar N
  Blygsam?

  Idag presenterar IPCC en specialrapport om Arktis. Vi har redan fått reda på vad som förväntas av rapporten men mer kommer i Klotet (SR P1)
  Men man tar sig för pannan när SR brer på . Arktis isminskning öppnar för Norska fiskare och ett reportage om hur den minskande isytan befriar dem från begränsningar. Ship of fools har redan visat att isläget är värre i år än på 1930 talet!
  Polarstern (Mosaic) är på väg mot sin isrand. Redan idag stöter de på is om de inte väljer väg!
  https://follow.mosaic-expedition.org/

 3. Sören G

  #2 Lasse
  Hörde någon från Naturskyddsföreningen som förväntade sig att IPCC nu kan ange större säkerhet i rapporterna.

 4. Christer Löfström

  Jag förväntar mig att SI/KU lämnar ett fylligt reportage från Lennart Bengtssons deltagande på bokmässan i Gbg i morgon.

  https://bokmassan.se/programs/hur-allvarligt-ar-klimathotet/
  https://www.karnevalforlag.se/
  https://www.ordfront.se/

 5. Sören G

  Kors i taket. Vågar Pär Holmgren ställa upp i en debatt mot Lennart Bengtsson.

 6. Ann lh

  # 4 Christer L.
  Du förväntar Dej. Synnerligen provocerande, igen.

 7. Ann lh

  Grattis Ingemar! Klimatupplysningen kan sträcka på sig tillsammans med Dej.
  Mycket trevlig bild dessutom.
  Tack för allt Du gör, gjort och kommer att göra för en mer vetenskapligt styrd framtid.

 8. Anders

  Underbart Ingemar!!
  Vill berätta att jag ugår överraskade en granne då han frågade vad jag tyckte om Greta. Skrämmande och oroande sa jag. Menar du att du är orolig för hennes hälsa? Jo, i och för sig även det. Men främst att hon (och hennes sekt) sprider en förödande skrämskepropaganda om något som inte finns: klimatkris, klimatnödläge. Sedan drog jag i princip hela det nyktra budskap som du och de andra 499 riktiga forskarna skrev till FN!! Jag avslutade med att uppmana grannen tänka mer kritiskt, inte ta budskap i MSM för givet samt fråga sig själv: är detta påstående byggt på data eller modellprognoser? Det var skönt att ”komma ut” öppet som frisinnad klimatnykterist! Sedan sa jag åt honom att vi miljövänner borde hjälpas åt att ta tillbaks ordet ”miljö” och befria det från sitt påtvingade adoptivsyskon ”klimat”! Heja Ingemar och de 499 sanningssägarna!!

 9. Per L

  Säkerligen kommer CO2 halten sjunka när klimatet blir kallare igen. CO2 halten har ökat mer än det rimliga från utsläppen. Istället för utgasning från haven blir det en ingasning. Det blir snopet för alarmisterna.

 10. Björn

  Saknas det inte något i brevet? Jag får bara upp två sidor utan ett formellt slut.

 11. Roland

  Lennart Bengtsson och Åsa Romson i radion

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7305199

 12. Ingemar Nordin

  Björn #10,

  Det är första sidan som är själva brevet. Andra sidan är deklarationen (som är kort). Men eftersom det fortfarande strömmar in undertecknare från alla håll så saknas avslutet och listan.

  Den definitiva deklarationen + undertecknarna presenteras vid konferensen i Oslo, och skickas samtidigt till EUs ledning. Det är/var i huvudsak en europeisk deklaration (inspirerad av en deklaration från italienska forskare till deras regering): European Climate Declaration. Det var så det var tänkt från början, men nu kom brevet till FN lite i förväg.

  Men som sagt, jag återkommer senare när deklarationen och namnunderskrifterna slutat att vara ett ”dynamiskt” dokument.

  Svenska forskare som vill skriva under är fortfarande välkomna att kontakta mig.

 13. Christer Löfström

  An L-H / Ingemar N
  Synnerligen provocerande igen?

  Ni som läser här och är intresserade av av att förstå.
  Karneval Förlag kommer att ha ljudupptagning tillgänglig i efterhand.

  Lite kuriosa.
  https://www.klimatupplysningen.se/2008/07/31/kritik-mot-erland-kallen/

 14. Gunnar Strandell

  Klimatforskningen måste städas upp!
  Förra veckan motiverade en svensk forskare som är med på Polarstern (Mosaic) expeditionen med att vi vet ingenting om vinterförhållandena i Arktis, men idag påstår IPCC i en rapport att de vet hur det är och hur utvecklingen kommer att bli.

  Så här kan vi som betalar kalaset bara inte ha det. Forskningen drivs av egenintresse istället av nyfikenhet och hypotesprövning.

 15. Ingemar Lindberg

  STORT TACK Ingemar
  Jag är så glad över att få vara med och ta del av vad som skrivs här på den här bloggen! Tack alla och i dag speciellt till dig Ingemar!

 16. Oskar

  Guus Berkhout verkar ha ett förflutet i Shell och oljeindustrin. Intressant.

 17. Ulf

  Svar 16

  Helt ointressant om han inte jobbar där längre. Intressant är det bara om det nu finns direkta kopplingar till det man förespråkar som t ex i fallen med Wetterstrand, Wijkman där direkt koppling till ekonomisk vinning finns.

 18. PK

  Klotet pågår nu på P1 och Anna Rutgerson fantiserar om framtiden. Kombinationer av många variationer som var för sig inte är realistiska, och som vi inte kan se i dagens realistiska forskning, kommer leda till katastrofala följder. Var tog realism och försiktighetsprincipen i Annas forskarliv vägen?? Hon ser nog bara ökade forskningsanslag och säkrad plånbok. Nu skall tom fiskarna ha flygskam enligt Klotet.

 19. Evert Andersson

  #16 Oskar. Ska vi då dra slutsatsen, att de som har intressen i vind och solkraft bör hålla truten också? Eller ingår i organisationer som finansieras av Soros?

 20. Ulf

  Fantastiskt initiativ Ingemar men med ”all due respect” så börjar ni i fel ända. FN är som alla kritiskt tänkande människor vet en djupt korrumperad organisation. Generalsekreteraren är en ökänd klimathotare som till stor del lever och frodas på klimathotet. Det är naturligtvis inte fel att skicka brev till FN men det är mycket viktigare att skicka brev till mer neutrala och icke indoktrinerade makthavare. Så jag menar att brev till regeringar i t ex Tjeckien, USA, Polen, Australien etc är betydligt viktigare. Mycket skulle vara vunnet om adressaterna var sådana som inte är klimathotarfanatiker. Partier i länder som visat intresse för vetenskapen mer än politiken. Detta gör att dessa människor som verkligen är intresserade faktiskt kan använda brevet i sin vardag i det egna landet. Att skicka den till runda arkivet i FN ger tyvärr inget. Det finns partier i de flesta länder som kanske borde stå som mottagare.

 21. Björn

  Vi finns på kartan, grattis KU och Ingemar Nordin. Vi som inte håller med om hela berättelsen om CO2, ”ignorerar forskningen” heter det, men vad skall vi beteckna de som kanske inte vill lyssna på de 500 forskarna i uppropet? Ignoreras då inte dessa meriterade 500 forskare? Man kan här se att det finns ett forskardilemma, där forskare med andra erfarenheter och vetenskapliga infallsvinklar i förhållande till de som vill kalla sig för ”klimatforskare”, ignoreras. Klimatvetenskapen måste i grunden genomlysas för att se vilka det är som tror sig ha monopol på att kalla sig för ”klimatforskare” och därmed diskvalificerar andra välmeriterade forskare.

 22. Ingemar Nordin

  Ulf #20,

  Detta är som sagt bara en försmak. Deklarationen kommer att sändas ut till EU-ledningen och till medlemsländerna i oktober. Jag antar att jag som ”ECD ambassador ” får till uppgift att förmedla det vidare till våra riksdagsmän. 🙂

 23. Roland Salomonsson

  Bra jobbat Ingemar!

  Appropå ”Fake Climatemodels”, så är det endast EN som inte är Fake, d v s den Ryska. Ni som har rätt kontaktnät, borde kontakta de/den som ansvarar för den Ryska klimatmodellen, så att info kan spridas om dess beståndsdelar och hur den kalkylerar.
  I en av Tony Hellers sågningar av ”Climate-fraud”, så presenterar han en graf innehållande alla prognoser som släpps kopplade till klimatmodeller. EN sticker ut, eftersom den när nog följer uppmätta väderdata över jorden omsatta till klimatkalkyl. Den Ryska. Så det borde finns en rysk modell, även om alla IPCC-anknutna handlingar lyckas tysta dess prognos.

 24. femman

  Detta brev var trevliga nyheter i alla fall för alla som läser KU.
  Jag vill inte förstöra dagen för någon men undeskatta inte motståndaren eller religionen tror inte några former av fakta biter på religion den är utstuderad under många år. Först hotar man med undergång helvete sedan kommer man med lösningen. Men under har skett förut.
  Till detta kommer att människan undrar om livets mening samt att man är bara är som en fluglort i rymden. Då kommer någon som påtalar att du kan påverka jordens klimat även en liten insats påverkar. Plötsligt får livet mening och man är med och påverkar jordens klimat osv även om det bara är nån vegoburgare eller tågresa då och då. Man tillhör en gemenskap som betyder något.
  Så jag är ledsen fakta kommer inte ändra så mycket. För den som gillar fakta finns det redan att söka. Men för dom som ännu inte är med i sekten så finns det hopp att det påverkar om man kan nå ut. Men då krävs att massmedia kommer på banan. Där ser det dock ganska dystert ut för dagen det är Greta Greta sida upp som ned. Jag hoppar över romklubben samt övriga intressen som har en agenda. Klimatet drivs av stora krafter så stora att jag frågar mig kan ett brev ändra på det. Men det kanske blir fler brev. Kanske så många att det kommer i TV. Men vi är inte där ännu. Så detta kan vara början vi får se.

 25. latoba

  Tack Ingemar! Detta måste väl vara det bästa som har hänt för oss skeptiker på mycket länge. Väntar med spänning på översättning och info om undertecknare. Tror någon att våra PK-media kommer att uppmärksamma detta?

 26. jensen

  Ytterligare information om dagens ämne

  https://notrickszone.com/2019/09/24/no-climate-emergency-mit-climate-expert-500-prominent-global-scientists-write-in-letter-to-un/

 27. latoba

  Lyssnade på det här radoinslaget med bl a Lennart Bengtsson och Åsa Romson.
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7305199
  Jag måste tyvärr säga att jag blev lite besviken. Varför är Lennart Bengtsson så försiktig? Han borde ha kunnat vara betydligt mer konkret.

 28. latoba

  Apropå brevet till FN. Kommer någon annan svensk än du Ingemar att få möjlighet att skriva under? Kommer t ex Lennart Bengtsson att skriva under? Lars Bern? Jacob Nordangård? Elsa Widding? Peter Stilbs? Någon företagsledare?

 29. Björn

  jensen [26]; En av kommentatorerna skriver: ”The tragedy is that the Excellencies will summarily ignore this outstanding and objective presentation of facts”. Här ser man hur slentrianmässigt man använder sig av begreppet fakta. Ja, det är fakta att man för fram en hypotes, men det finns ju andra fakta som hör ihop med andra hypoteser. Är det bara allt som hänger samman med AGW som är fakta? Det är denna begreppsförvillning som man måste rikta in sig på.

 30. Johan, Uppsala

  #27
  Lennart är försiktig för han agerar som en forskare. Seriösa forskare är vanligtvis väldigt försiktiga med tvärsäkra uttalanden i komplexa frågor. Till skillnad mot journalister, politiker, ungdomar och andra. En gammal sanning är som bekant att desto mindre du vet/kan om en fråga, desto lättare att ha åsikter.

  Som det konstateras ovan i kommentarerna: fakta funkar tyvärr inte om den andra sidan spelar fult med grova överdrifter, personangrepp, skrämselpropaganda mm.

  Titta bara på hur Donald Trump lyckades vinna över Hillary Clinton i presidentvalet. Han har förstått det nya spelet med sociala medier mm. Bombardera allmänheten med olika påståenden i högt tempo. Den ena grejen värre än den andra. Då hinner ingen riktig kritik byggas innan nästa galna tweet tar fokus. En liten del av överdriften fastnar dock kvar i medvetandet och med tiden byggs en känsla upp hos allmänheten av en stark person som verkar kunna få saker gjort. Fast Trump har en stor svaghet: han är ”vit, medelålders man i kostym”. Det övertrumfas vanligtvis av ”litet, oskyldigt flickebarn”.

  Trumps tweet om Greta häromdagen påminner om hur han hånade Hillary för hennes hälsa för att underminera hennes ledarskapsförmåga. Och det lyckades den gången. Men Greta har som sagt ett starkare kort än Hillary att spela ut. Trump kommer nog växla upp snart och hitta på ett nedsättande smeknamn på Greta också på samma sätt som han gjort många gånger förr.

 31. Ulf

  Ny rapport ifrån ipcc. Verkar rätt skum. Om jag förstår det rätt verkar de jämfört med kalla 1960 talet för att jämföra vintrar och dessutom använt sig av en mycket kort jämförelseperiod under 2000 talet för att jämföra vattennivå.
  Resultaten är så pass udda att de måste använt sig av konstiga jämförelsepunkter och jämförelseperioder. Hoppas någon som kan detta bättre granskar rapporten.

 32. Ulf

  Svar 27

  Jag tycker det är klokare att få lov att vara med och vara försiktig än att vara tydlig och sen inte få vara med alls. Vi vet ju att läget är som det är i dagsläget.

 33. Bim

  Hej o tack Ingemar. Glädjande nyheter.
  Men var står Lennart Bengtsson i sammanhanget, varför talar han inte ur skägget i radion, när han nu har chansen. Det hade väl inte skadat om Åsa Romson fått lite sanningar serverade för sig, och även lyssnarna.

 34. Ingemar Nordin

  latoba #28,

  De flesta du nämner + ett antal till har redan skrivit under.

 35. PelleB

  Förhoppningsvis sänder Ingemar pressreleasen till TT.
  Spännande att se hur TT reagerar: ”Nätet eller papperskorgen?”,

 36. Göran J

  Mycket glädjande Ingemar.

  Lite tuva stjälper stort lass!
  Jag tror att den här tuvan kanske inte helt och fullt stjälper alarmistlasset men kan säkert var en mycket god hjälp.

  Har under 16 dagar bilat genom Tyskland till Syd Frankrike för att åka kanalbåt på Midi Canal. Dieseldrivna fritidsbåtar i mängder på den kanalen.
  Här fanns ingen som led av varken flygskam, bilskam, eller båtskam.

  De dagar vi färdades genom Tyskland såg jag många, väldigt många vindmöllor stod stilla.
  Dessutom en hel del idiotiskt placerade solcellsanläggningar. Både öst och västorienterade och faktiskt en anläggning med solcellspaneler som skuggades av fundamenten från vindmöllor.

 37. Håkan Bergman

  Göran J #36
  Såg för några år sen tyska tankar på att inte tillåta fler solpaneler i direkt söderläge, vet inte om det blev nån reglering, man kan ju styra med subventionerna. Som det ser ut idag så har man ju som tysk solpanelsägare inte så stor glädje av intäkten under maxtimmarna. Solpaneler är ingen lysande idè om alla ligger inom samma tidszon.

 38. Bim

  Vattnet stiger dubbelt så fort, stormar blir värre och värre. Översvämningar blir fler och fler. Det kommer rapporter om att vatten- nivån kan stiga två meter fram till millennium skiftet.
  Och inte nog med det, temperaturen stiger också….?
  På SVT1 alldeles nyss. Herre Gud!
  Vad är det för pundhuvuden de har TV?
  De vet inte ens vad de säger.
  Vad skall de 500 vetenskaparna göra åt det här? Massor av människor befinner sig på den här nivån. De har ingen aning om orsak och verkan, miljö och klimat, vetenskap och Greta, allt blandas samman i en salig röra. Det värsta är ju att politikerna är inte ett dugg bättre. De har ju inte gjort en enda sak bättre.
  Själv kan jag inte längre hålla reda på vem som är Åsa Romson eller Isabella Lövin som ni kanske märkte i förra kommentaren. För mig är de bara pratmaskiner som säger exakt samma sak båda två.
  Det beror kanske också på klimatförändringarna, precis det som gör att mitt hårfäste kryper längre och längre norrut för att undkomma värmen, tror jag.

 39. jax

  #38 Bim

  Kollade sent omsider på Gretas tal i FN. Sämre skådespelarinsats är svårt att tänka sig. Kan inte över huvud taget förstå att allmänheten går på hennes domedagspredikningar. Hennes fejkade gråt var ju inte trovärdig överhuvudtaget. Har inte en gräns passerats nu, där allting blivit för överdrivet för att framstå som trovärdigt? Och FN-delegaterna applåderade! Tar mig för pannan. Vet att det är tabu att kritisera små barn, men hur länge ska hon leva på att hon varit 11 år?

 40. Håkan Bergman

  Så här adresserar man en samling politiker, bry er inte om videon efteråt.
  https://news.sky.com/video/this-parliament-is-a-disgrace-geoffrey-cox-admonishes-cowardly-parliament-11819190

 41. Bim

  Jax
  Tänk tanken att Trump hade gjort samma min som Greta, när han fick se henne! Vilket hallå det skulle bli.
  Han bemötte hennes förakt helt rätt. Precis som han gjorde mot
  Kim Jong-un efter en kommentar från Kim om Trumps utseende.
  Svaret från Trump: Har jag sagt att Du är liten, fet och ful?
  Jag förstår inte varför Greta får ta sig vilka oförskämda friheter hon vill inför FN gänget, dessutom uppbackad och applåderad av vår statsminister och troligen regisserad av Rockström, Anders Wijkman och Romklubben. Själv har hon inte fixat detta enorma genomslag.
  Det har kostat enorma summor, som någon annan än fam. Thunberg pröjsat för.
  En sak är jag tämligen säker på, detta går inte att återupprepa. Det var ju som att spotta kalasets värd rakt i ansiktet.
  Jag lägger inte skulden på Greta, hon gjorde vad regissören sa och var gråtfärdig , troligen av rädsla för hur det skulle uppfattas.
  Vem som helst får inte ställa sig i den talarstolen och dra sina hat-predikningar, dessutom åt fel håll.
  Det var sanktionerat på högsta nivå, Inget snack om annat.
  Skall bli väldigt intressant att höra hur det kommer att gå med mötet med de fem hundra klimatvetarnas inbjudan till diskussion. Trots brevets artigt, titulerande inledning.

 42. PK

  Att föräldrarna utsätter Greta, som varken har utbildning eller kunskap i klimatfrågor, för detta spektakel är tragiskt. Här är hon utan manus efter ”ni har förstört min barndom talet”: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=0bwLt_5t73g&fbclid=IwAR3FYVu-iLwLN8fJ3ZSHQkeV_uFDDKnYvMYJv2ZXc4J4nlX_VRXjOQBmFE0

  Som någon skrev. Storartade filmen Välkommen Mr Chance utspelar sig nu utanför bioduken. Och när den gick på bioduken var den kommande istiden det stora ämnet i FN.

 43. Thorleif

  Det är med stor glädje och förhoppningar jag tar del av Ert upprop/deklaration till FN inför New York-mötet.

  Tack för ditt deltagande Ingemar.

  //

 44. Rolf Mellberg

  Ja du Ingemar, det var ju bra att det gick ett brev till FN, men som Ulf skrev i #20 så lär de skicka det rakt ner i runda arkivet, detta därför att FN ser naturligtsvis denna alarmism som sin mjölkko som de måste hålla liv i ett tag till. Hela SR15 andas ju despearation och sankta Greta kom ju för FN som en skänk från ovan.

  Nyttan med detta brev anser jag vara att andra parter än FN får chansen att läsa det och kanske kan det leda till att helt andra former av internationellt samarbete än IPCC kan ta form och till sist ta över.

  F.ö. vill jag återge ett visdomsord (kanske inte ordagrant men ändå) som Napoleon lär ha sagt:
  Om min fiende håller på att göra ett misstag så blandar jag mig inte i, utan han får fullfölja sitt misstag.

  Jag har en känsla av att Trump och hans team är mycket smartare än man lätt vill tro, kanske spelar han dum och klumpig för att lura skjortan av liberalerna.

  Och, vi är nästan bara statister i ett amerikanskt kulturellt-politiskt inbördeskrig! Greta lär få smisk.

  Allt emedan Zhong Gua (mittens rike) återtar ledarpositionen för de kommande seklerna.

 45. Lars Cornell

  #41 Bim. Var det så han sa? Som jag minns,
  ”Jag skulle aldrig kalla Kim Jong-un för kort och tjock”.

  Om Gretas tal. Där passerade hon nog en gräns. Efter det talet frågar sig nog allt fler vad är vetenskap och vad är propaganda?
  http://www.tjust.com/2019/granska/propaganda.pdf

 46. LarsF

  Kan pengabrist vara IPCCs skäl att hela tiden försöka skrämma skiten ur politiker och alla andra
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=6771311

  2017 var det ju lite kritiskt enligt artikeln.

  Motiv nog som jag ser det.
  De är ju inte sannolikt att de blåser ”faran över” någonsin, menar jag.

  Kärntruppen forskare i Byrån i IPCC härskar ju totalt när de väl är valda – och ser ju gärna att de får fortsätta.
  Om alla länders delegater är rädda så de gör på sig – så lär de lyssna mer på de som hetsar än de som menar att ingen större fara i syne.

  Blir säker försörjning med nya anslag att forska och en livsstil de kan fortsätta med.

  Intresset att avveckla IPCC är ju noll.

 47. Bim

  Lars Cornell # 45
  Du har säkert rätt, kollade inte exakt, det kom från minnet.
  Men andemeningen är ju densamma. Man kan kalla någon för något utan att göra det. 😀

 48. Göran J

  Håkan Bergman #37

  För mig som jobbat med solceller i mera än 40 år har mycket svårt att förstå hur man resonerar när man medvetet minskar solcellers produktion genom att placera dom på fel ställe eller på annat sätt minska prestanda.
  Det ända vettiga sättet att placera solpaneler är att placera dom i söderläge med en lutning som motsvaras av latituden i grader.
  Det näst bästa är att placera dom horisontellt men då är dom i princip värdelösa energialstrare under 4 månader varje år.
  Även små och smala skuggor på en solpanel, som t.ex. skugga från en flaggstång, träd eller fundamentet från ett vindkraftverk minskar produktionen drastiskt.

 49. Lasse

  #48 Göran J
  Gissar att du inte jobbar med eldistribution eller anläggningar som skall täcka ett behov.
  Lite som en biltillverkare som inte förstår varför man inte kör med max hastighet alltid.
  Tysk solel gör mindre och mindre nytta ju fler som producerar på max samtidigt.

  Nu börjar eldistribution och tillförlitlighet bli på modet. IVA har en rapport om detta.

 50. Daniel Wiklund

  Braskande rubriker i dagens Norrbottens kurir. ”Ny klimatrapport: Akut läge”. Nu är det inte långt till emergency mode som Margaret Klein Samalon 2016 önskade att folket skulle försättas i. Frågan är om denna klimatförändring blir värre än Kritaperioden. Eller kanske som Trias. Verkar vara i enlighet med termodynamikens lag att oordningen (entropin) ökar.

 51. Göran J

  Lasse #49

  Kanske var jag otydlig i mitt inlägg. Eftersom jag har lång erfarenhet av solceller i både för fritidsmarknaden och även system för generering till system ”som skall täcka ett behov” vet jag att solceller inte är en framkomlig väg för elförsörjning av våra fastigheter.
  Att Eon och Vattenfall gärna vill få oss att tro detta är absolut inget som jag stöder. Se mitt inlägg om Simris här på bloggen.

 52. Lars

  https://www.hemtrevligt.se/icakuriren/artiklar/aktuellt/20180913/malena-ernman-jag-fick-min-diagnos-som-vuxen/

  Läs intervjun (om ni inte redan sett den)
  förklarar varför klimat-Jesus, Greta får göra precis vad hon vill.

  Rebecca Weidmo Uvells detaljerade genomgångar av gänget runt galjonsfiguren fröken G:

  https://uvell.se/2019/09/24/cirkus-klimatstrejk/

  https://uvell.se/2019/09/26/fler-pusselbitar-i-klimatcirkusen/

  Dansen runt guldkalven fortsätter!

 53. Göran J

  Det börjar bli pinsamt på allvar att vara svensk. Se här några länkar från Australien hur man hanterar G.T. agerande i FN.

  Liberal MP Craig Kelly believes children are being “completely brainwashed” and are saying “the exact opposite of the truth” in relation to climate change.
  https://www.youtube.com/watch?v=IagqMq4wfCc

  Pauline Hanson has lashed out at the parents of teen activist Greta Thunberg, telling Sky News the “adults around her” should be held accountable for the words of a teen “with no life experience”.
  https://www.youtube.com/watch?v=vYtPTt9fnzc

  Sky News host Andrew Bolt has described Greta Thunberg’s address at a United Nations climate event on Tuesday as a “meltdown speech”.
  https://www.youtube.com/watch?v=DticpNH3a2Q

 54. Ann lh

  # 53 Göran J.
  Håller verkligen med! Och, det blir inte bättre om man kikar på kommentarerna till JoNovas inlägg om Greta.
  Undrar ändå om inte vattenmelonerna hastigt blivit övermogna, bättre begagnade, bedagade, misst sin glans och snart gjort sitt efter denna avslöjande vecka.

 55. Ragnar Hellspong

  Då hade jag rätt att ett brev till EU-ledningen var på gång. Tydligen även till FN-ledningen. Tolkar det som att brevet läckt innan det skulle presenteras. Vill minnas att det stod 300 och inte 500 forskarnamn i det brev jag såg plus en lista av undertecknare. Verkar vettigt att inte publicera namnlistan nu om det kommer in fler namn fram till mitten av oktober. En aspekt som inte nämnts här att länk till listan kan användas vid diskussioner på FB och Twitter.

 56. Göran J

  Ann lh #54

  Fick också en ny Tony Heller video som är en bra förklaring varför politikerna intet ont anande är totallurade av de som författar diagram och text för Policy Makers.
  Denna Video gör att vattenmelonerna börjar att ruttna.

  Tony Heller
  Om hur IPCC manipulerar data för att se ”problem”.
  This is my most concise expose of climate fraud. Please pass it around to everyone you know and your elected officials. The video is short, but cuts right to the heart of the matter.
  https://www.youtube.com/watch?v=8455KEDitpU&t=35s

 57. Fredrik S

  Bra intiativ!

  Fast när, som Håkan Bergman här upplyste om i en annan tråd, nu budgeten för EU-topparnas privatflyg fram till 2021, eller flygtaxi som de uppblåsta tydligen kallar det, ska höjas med ett belopp som räcker till 1000 förstaklassbiljetter tor till New York så antar jag att det inte alls finns någon klimatkris alls om vi frågar den styrande eliten.

  Och de borde väl sitta på relevant och korrekt info?

 58. Fredrik S

  #57 forts

  3,5 miljoner Euro var beloppet som budgeten ska höjas med bör tilläggas.

 59. Per Ekström

  Rapporten innehåller sju punkter som vi hört tidigare:

  1. Natural as well as anthropogenic factors cause warming.

  Rakt av felaktigt; https://skepticalscience.com/co2-increase-is-natural-not-human-caused.htm

  2. Warming is far slower than predicted.

  Fast… Den accelerar ju snabbare än beräknat enligt mätningar?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Global_warming_hiatus

  3. Climate policy relies on inadequate models.

  … Nej? https://skepticalscience.com/climate-models.htm

  4. CO2 is not a pollutant. It is a plant food that is essential to all life on Earth.

  Ja, men för mycket av vad som helst dödar dig; https://skepticalscience.com/co2-plant-food.htm

  5. Global warming has not increased natural disasters.

  Att säga det gör det inte sant: https://skepticalscience.com/climate-change-increasing-extreme-weather-damage-costs.htm

  6. Climate policy must respect scientific and economic realities.

  Naturligtvist. Vill du betala $1B dollar nu i preventativt syfte eller $100B dollar om 30 år i reaktivt syfte?

  7. There is no climate emergency. Therefore, there is no cause for panic.

  Det är aldrig tid för panik. Men har man ett tak som läcker är det en bra ide att fixa det så snart som möjligt. Taket är inte heller direkt ett nödfall, men efter tio år kostar det betydligt mycket mer att laga det.

  Hälsningar, en annan forskare