Dåliga vibbar, någon?

energiunion

Torsdagens SvD hade ovanstående artikel, som kan läsas i sin helhet här.

EU har ju redan tidigare dikterat villkoren för Sveriges framtida energiförsörjning och energimix, med käppar i hjulen för existerande vattenkraft och stark vinkling mot ”förnyelsebart”, trots att landet med gällande ideologiska ledstjärnor redan är ”koldioxidneutralt”, speciellt vad gäller elförsörjningen och snarare en koldioxidsänka i stort (om man tar med skogstillväxten). Läs exempelvis KVA’s rapport här (betänk speciellt innehållet i Fig 2 och 3).

Förra Miljöministern Lena Ek framförde också några gånger att hela ”klimatdiskussionen” i landet var överflödig – EU har redan bestämt färdplanen åt oss, och det är bara att rätta sig.

Ja, trots att det vore utomordentligt värdefullt för Sverige att fortsatta vara oberoende av ryska energiförsörjningsband, synes det hela fortsatt vara sjösatt med ideologiska skygglappar i en klassisk röd-grön färdriktning.

Stora delar av Europa är sedan länge beroende av speciellt rysk gas, och med formalisering av någon form av energiunion kan man lugnt räkna med att Sverige dras med i denna problematik, exempelvis till att börja med krav på Sverige-placerade Vindsnurror och vattenbaserad reglerkraft för dessa.

Vi får väl se om det blir något gradvis uppvaknande när logistiken och facit av exempelvis Tysklands energiomställning framstår klarare för den Europeiska allmänheten.

En notis till i samma ämnesområde kom i fredagens pappers-SvD-Näringsliv – ja tala om att göra bocken till trädgårdsmästare. Förresten –  någon av läsarna som har förtroende för Wetterstrands kunnande och objektivitet i sammanhanget?

wett

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Joachim

  Jodå! Inte bara dåliga vibbar utan ett riktigt illamående.
  Wetterstrands gröna illusioner mot oss överbeskattede bilister kommer tydligt synas vid vårbudgeten eller möjligen senast i höst.
  Och Alliansens ”walk over”i bla. skatterfrågor kan/vill inte lyfta ett finger.

 2. Lasse

  Tvärt om -att sätta bocken som trädgårdsmästare är ett sätt att visa på hur de högljudda kritikerna famnar i luften när de skall verkställa. MP har stora problem med sin väljargrupp eftersom de inte ser någon ändring de hoppats på.
  Kompromisser krossar Utopier!

 3. Helge

  Kan någon nämna en enda politisk bedrift som har Maria Wetterstrands signum?

  Någon nämna något annat som Maria Wetterstrand gjort eller sagt som är minnesvärt?

  Å andra sidan är uppdraget av symbolisk karaktär, MP får en chans att breda ut sig i en utredning som i praktiken kommer att få noll betydelse.

 4. Björn

  Skall dåligt förd energipolitik exempelvis i Tyskland spilla över på oss? Det är väl de nationella politikerna som skall bytas ut genom ett parlamentariskt förfarande. Problemet är självförvållat och om tyskarna inser att energin inte räcker till, är det bara att koppla in de avstängda kärnkraftsreaktorerna. Politiker som vill leda in oss i ett energins självskadebeteende, skall naturligtvis straffas genom att väljarna ratar det partiet.

 5. MedÖgat

  Men Helge, du måste väl erkänna att hon är ganska snygg ändå.

 6. Ann LH

  Dåliga vibbar … nog vibbar det!
  Det lilla, lilla trånga perspektivet, men kanske betecknande för hela klimatfrågan kan studeras på N-e tidning/debatt. G. Kj. visar som vanligt upp sig som fanbärare för planeträddarna genom att stoltsera med medvetna skygglappar och att inte se nyanser som tex Antarktis och Västantarktis, CAGW och AGW i skriven text! Se ”Uppvärmningen framstår större än vad den är” (Sigvard Eriksson).

  I det betydligt större perspektivet inleds varje måndagsmorgon här i huset med Sciene and Environment Policy Project/ The Week That Was. Man drunknar i ny och nygammal information. Vad ska man dyka ner på innan vardagssysslorna ropar på uppmärksamhet? Idag fastnade jag för:
  http://bishophill.squarespace.com/blog/2015/2/23/building-a-crony-capitalist-society.html
  med alla berikande och upplyftande men samtidigt nedslående kommentarer. Rekommenderas!

  Frågan jag ställt flera gånger till G. Kj. är arbetar du medvetet för en FN-styrd grön global planekonomi eller är du bara en nyttig idiot?
  Den bör ställas till hela etablissemanget!
  En kommentator i N-e debatten skrev just att han nu börjar förstå klimatförnekarna. ”Det är FN som håller på att ta över herraväldet i världen! …” Alltid något, men att se Maria W. titta fram med sitt G. Kj.-perspektiv ur skumrasket igen ger verkligen inga positiva vibbar.

 7. Lejeune

  Nu tycker jag att ni är både orättvisa och dumma mot Maria Wetterstrand, hon har iaf bidragit med denna underhållning:
  http://1.bp.blogspot.com/_qlD3nj6oxCQ/TFWwJNe5oVI/AAAAAAAAA1E/bFb5kJ32bp4/s1600/MP-2.jpg

 8. ThomasJ

  Nog vibbar det alltid… badly! 🙁
  Om EU tror sig kunna få ihop en gemensam europeisk el-/energimarknad, så lycka till… NOT!

  Och Maria W. får söka länge (& förgäves) efter ett uns av förtroende… Vilket f.ö. gäller hela nuvarande KalleAnkaGänget i Rosenbad.

  Arma Land!

  Mvh/TJ
  Delar.