Bono är en riktig klimatbov

Enligt Svenska Dagbladet är U2:s nya världsturné en riktig miljöbov. Sajten carbonfootprint.com har gjort beräkningen att bandet totalt kommer att släppa ut 65 000 ton koldioxid under turnén. Hur mycket är då 65 000 ton CO2? Ja, en helt vanlig svensk släpper årligen ut knappt 6 ton, så U2:s kvot motsvarar hela Borås befolkning. Bono slår därmed troligen t.o.m. Christian Azar som under Almedalsveckan blev utsedd till Sveriges värsta miljöbov.
PS OBS att SvD, som så många andra, förväxlar det där med miljö och klimat. Ska det vara rätt så ska Bono och U2 vara klimatbovar förstås.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Tege Tornvall

  Med detta synsätt borde vi alla bo under en gran i skogen och livnära oss på markens bär och rötter. Inte ens Otto Lilienthal hade fått flyga.
  Tege

 2. fogge

  Vilken politiker skulle våga kräva att stora idrotts- och sportevenemang skulle stoppas på grund av ”klimatpåverkan”?

 3. Jag måste hålla med dig, det är verkligen arrogant och provokativt. Extra onödigt dessutom, då just U2 skulle kunna sälja ut konserter även om dom var minimalistiska och unplugged.

 4. Peter

  På samma sätt borde man OMEDELBART stoppa alla nybyggen i Sverige… betongproduktionen står ju för 7% av co2-utsläppen..!!
  Så tyvärr ungdomar, ni får bo hemma tills 40-årsåldern.. 🙂

 5. Torsten Wedin

  ”Ska det vara rätt så ska Bono och U2 vara klimatbovar förstås.”
  Kan vi påverka klimatet? Det var nytt för mig. Fråga Peter Stilbs och Håkan Sjögren.

 6. totte wallin

  U2 ? Lennon-Light ’s orkester

 7. Micke

  För att inte tala om Internet, http://edition.cnn.com/2009/TECH/science/07/10/green.internet.CO2/index.html
  ”Some studies estimate the internet will be producing 20 percent of the world’s greenhouse gases in a decade. That is clearly the wrong direction. That is clearly unsustainable,”

 8. Thomas

  Micke, vi här kan trösta oss med att det är videostreaming som är den stora boven. Textbaserade bloggar är rätt oskyldiga i sammanhanget.

 9. Micke

  Vilken tur, då lär vi kunna få njuta av bloggläsning länge ännu!

 10. U2 borde genast ställas inför rätta för brott mot mänskligheten! Efter en rättvis rättegång, skjuts de sedan i gryningen. Al Gore är först opartisk och rättvis domare och leder sedan exekutionspatrullen. Därefter tar han sig an resten av mänskligheten.

 11. http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-var-tillvaro-ar-sjalvdestruktiv-1.909939
  Jag får den känslan av att Bono mfl lever efter just denna syn på tillvaron. Kanske även James Hansen.
  Ska bli intressant att se om nån svarar på detta…

 12. Iven

  Det vore intressant, om sajten ”carbon footprint.com” kunde göra en liknande utsläppsberäkning för de globala klimatjippot i Köpenhamn  nu till hösten, när alla de internationella ”klimatbovarna” kommer från alla tänkbara håll i världen med sina jetplan för att hålla sitt stormöte. 🙂

 13. Iven

  Carl, # 10:
  Enligt Peter Wards ”Medea-teori” (hypotes?) skulle enorma metangas utsläpp ha varit orsaken till en efterföljande istid.
  Enligt nutidens AGW-förespråkarna medför befarade metangas utsläpp en katastrofal global uppvärmning.
  Det råder tydligen inte  ”Consensus” bland domedagsprofeterna. 🙂 

 14. Anders L

  Hmm, ni tycks mena att om man propagerar för en hållbarare livsstil så måste man göra det ensam på sin kammare så att ingen annan hör det, annars är man inte trovärdig.

 15. Rosenhane

  Carl#10
  En DN-artikel av det vanliga slaget nuförtiden – alarmistisk och ett slag i luften.
  Paleontologen Peter Ward och den forskarkår som  det refereras till  tillhör  medeahypotetikerna och deras kännetecken är att de pekar ut människan som roten till allt ont, en  i grunden livsfientlig på kommunismen baserad hållning.
   Medeahypotesen utgör  en av hörnstenarna i klimatalarmismen och den gröna rörelsen och det skulle vara interessant med en mer ingående diskussion om detta på Maggies blogg.
  Forskarkåren som det talas om i artikeln är samma kår som sägs ha uppnått konsensus i fråga om att CO2  hotar livet på jorden.
  Tala om ett sammelsurium av religion, filosofi mixad med perverterad bortanförromantik. 
  Minns ni sekten i Nya Guayana med pastor Jim Jones i spetsen för 30 år sedan som fick 900 personer, mest kvinnor och små barn att begå kollektivt självmord ? Hu och brrrr…..
   
   

 16. Rosenhane, jag tror inte du har läst DN-artikeln, som ger ett flertal exempel på när livet självt varit nära att utplåna livet, långt före människan. En intressant artikel för övrigt, rekommenderas.

 17. Lars

  Det vore intressant att få uträknat Anders Wijkmans carbon-footprint, han är ju i likhet med Bono en av dessa självutnämnda världsförbättrare som står över oss övriga. Samma sak gäller Bo Ekman och kompisen Rockström, dom som hävdar att världen tippar över till undergången av att metanhalten i atmosfären ökar med en hundramiljondel!

 18. Thomas

  Rosenhane ”Medeahypotesen utgör en av hörnstenarna i klimatalarmismen”. Lustigt då att jag inte hört talas om den förrän nu. Den förefaller inte ens ha formulerats förrän i år, vilket gör det till något av en paradox hur den kan påverkat ”klimatalarmismen” tidigare år.
  Tanken förefaller dessutom främst vara att visa på att Lovelocks hypotes om Gaia, jorden som ett självreglerande system, inte håller, och i det har Ward en poäng. Påståendet om metan som kyler jorden verkar konstigt, men antagligen har DN missförstått någon del av resonemanget.