Bokmanuset är klart!

Nu är manuset till min kommande bok klart och inskickat till förläggare. ”Verkets” titel   är: ”Klimathotet – en bekväm osanning” och utgivning kommer att ske i februari-mars. 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Johnny

  Gött, grattis och lycka till.

 2. Olaus Petri

  Vad trevligt! Gratulerar! Får man fråga om du ger ut på eget förlag eller om du lyckats få ett större förlag intresserat?
  Du får sikta på att bli årets julklapp nästa år. 🙂

 3. Olaus P: Det är det andra alternativet som gäller. 😉

 4. Olaus Petri

  Så mycket trevligare! Dubbelgrattis då!

 5. Mikael

  Låter onekligen spännande! Fyndig titel;)
  Kan inte låta bli att undra vad som är så bekvämt med klimathotet. Kanske synd att avslöja bokens innehåll men det vore ju konstigt om inte delar av det som bloggats om här finns med i en eller annan form. Slutsatsen borde väl vara att det är extremt svårt, krångligt, skadligt och onödigt att bekämpa klimatförändringarna – mao mycket obekvämt? Jag skulle gärna, vilket jag upprepat ofta, få en redogörelse för vem detta är bekvämt för? Och gärna då en styrkt redovisning, BEVIS!, eftersom detta är något som skeptiker på denna sida verkar vara starkar förespråkare för.
  Jag håller med om att man behöver ”bevis” för att påstå att vi har AGW, vad som sedan är bevis och hur de håller är ju oftast diskussionsämnet på denna blogg. Men i grunden är vi nog överens om att bevis och fakta bör granskas och bör hålla för denna granskning.
  Jag efterlyser nu detta när det gäller påståendet om att klimathotet är en medveten bluff, eller en bekväm osanning. Vilka är bevisen för att AGW är rådande paradigm av någon annan anledning än att argumenten för AGW är starka? Jag nöjer mig inte med cynismer om att det är AGW som ska presentera bevisen. Jag håller med om att AGW ska presentera bevis och jag tycker att vi gör det. Men nu talar jag om något annat – konspirationsteorier, politiska agendor, bekväma osanningar – går de att bevisa?!?

 6. Mikael: Jag tänker inte avslöja innehållet ännu, men jag kan säga att min slutsats skiljer sig väldigt mycket från den du föreslagit. 😉

 7. Thomas

  Jag förstår då inte vad den här boken kan tänkas innehålla. Maggies inlägg här på bloggen utgörs ju till 90% av referat av andras artiklar, inte av egna tankar. Tom den ”fyndiga” titeln ”en bekväm osanning” är en fras som folk som ser sig som fiffiga använt länge, t ex här.
  Kanske är det en poesibok?

 8. Thomas: Jag kan lova dig att jag skrivit hela boken alldeles själv. 😉

 9. Thomas: Och nej, ingen poesi den här gången.

 10. Olaus Petri

  Fast innehållet kan ju vara ljuv musik ändå Thomas. 😉

 11. Thomas

  Fölrhoppningsvis ingen naturvetenskap heller. Jag menar, du visade ju häromdagen att du inte bara inte förstod pH-skalan utan även att du inte kunde slå upp hur den fungerade själv utan måste gå ut på bloggen och fråga.

 12. Thomas: Som vanligt är du full av vänliga ord. 🙂

 13. Johan

  Det verkar som Thomas och Mikael är mycket nyfikna på innehållet av din kommande bok.
  Verkar som dom har problem med bokens tiltel bara 🙂
  Lycka till Maggie.

 14. Mikael

  Klart man är nyfiken;) Bokens titel är det enda som går att recensera än så länge. Problem?

 15. Maggie
  Hatten av för din bedrift. Jag ser fram emot att boken släpps och är väldigt spänd på både den och mottagandet.

 16. arga gubben

  Vad är det för fel med en poesibok???

 17. arga gubben

  Är Al Gores film poesi??

 18. Grattis Maggie! Ska bli spännande.
  Kan man få köpa filmrättigheterna? 🙂

 19. UnoK

  All heder åt Maggie som kastar sig ut i hetluften utanför bloggosfären. Visst kan man ha synpunkter på de politiska konsekvenserna av ett ofullständigt pH-mätande…
  Bara genom att följa denna blogg ökar kunskapen om vilka frågetecken som finns – men alla läser inte bloggar. Gores Inconvenient Truth må ha innehållit felkatigheter på Thomas nivå, men den var ju ändå ett effektivt inlägg i debatten. Det får gärna Maggies bok också bli, logaritmer förutan.

 20. ThomasJ

  Grattis, maggie! 
  Är det möjligt att ’stande pede’ beställa ett exemplar?
  Om ja, så har du härmed min beställning.
  Mvh/TJ 

 21. Johan

  Mikael: Inga problem:)

 22. Som sagt, jag återkommer med mer detaljer om boken lite längre fram. 🙂

 23. Jonas B

  Grattis Maggie. På den tidning där jag jobbar för jag ett stilla gerillkrig mot tron att människan påverkar klimatet – bland annat genom att vid vald tillfällen förse vår miljöreporter med utdrag från den här sidan. Nu får jag en hel bok att sätta i händerna på  honom. Det ser jag fram emot.
  allt gott och TACK!

 24. Iven

  Grattis, Maggie!
  Tänk, att få boken recenserad av en framstående vetenskapsrepresentant, innan den har kommit ut!
  Hoppas att Du skickar ett ex. till Andreas Carlgren och kanske även till Fredrik Reinfeldt, innan de ska ha sitt höstmöte i Köpenhamn (skicka per efterkrav i så fall)

 25. Iven

  Mikael #5
  Hur kan man undra, för vem osanningarna är bekväma,  när det är så uppenbart?!
  Tänk er att ha förlorat ett politiskt val till världens mäktigaste position och att då hitta en sysselsättning, som påverkar allmänheten i hela världen, att bli belönat med nobelpris och en massa andra utmärkelser, bilda ett bolag för utsläppsrätter, som ger massor med inkomster, få hålla föredrag för skyhöga gager världen runt och flyga och fara med eget jetplan. Att sprida överdrifter och kontroversiella åsikter, det är väl för den personen bekvämt med en viss grad av osanning, eller hur?

 26. Iven: Ja, det känns bra att få en första recension så tidigt. 🙂 Det visar det stora intresset för publikationen. Kanske borde jag be Thomas att skriva förordet också? 😉

 27. Mikael

  Iven,
  det är inte Al Gore som är AGW. Frågan kvarstår.

 28. Vilket förlag kommer den på? Kan man köpa den i bokhandeln eller via nätet?
  Hur som helst. Jag väntar med spänning.

 29. Iven

  Mikael
  Nej, Al Gore är bara ett exempel för att osanningar och överdrifter kan vara bekväma i vissa situationer…
  Skulle tro att IPCC känner sig – än så länge – rätt så bekväma med sina datormodeller, trots att dessa inte frambringer sanningar utan hypotetiska simulationer, som kan visa sig vara osanningar…

 30. Iven

  Maggie
  Du tycks trivas i stridens hetta, men utmana inte ödet.
  Det är inte säkert att t.ex. Thomas skulle skriva ingressen efter att ha läst innehållet, han brukar skumma och döma ibland, och då är inte ens tjugo professorers ord att lita på

 31. MPGE

  GRATTIS Maggie!
  Jag kan nästan se Thomas som laddar frysen full med
  (äppel)pajer 😉

 32. Iven

  A propos osanningar: Sydsvenskan har haft vänligheten att idag publicera en för AGW-anhängare obekväm insändare: Halvsanningar om naturkatastrofer är också lögner…

 33. Morgan

  Grattis Maggie!

 34. Thomas

  MPGE, pajer är så passé. Nuförtiden är det skor man skall kasta. Otur nog för maggie är det vinter i Sverige, så det riskerar bli en riktig känga, inte någon lätt sandal 🙂

 35. Claudius

  Bravo, Maggie! Och lycka till! Får man förbeställa ett signerat ex?
  Hur recensionerna kommer att se ut i våra större tidningsblad är väl inte svårt att förutse, men debatt blir det säkert.
  Betr ”bekväm osanning”, skulle det kunna vara så här: Genom att skrämma upp allmänheten ordentligt med det sk klimathotet (orkaner, översvämningar etc etc) så kan politikerna kanske få ned energiförbrukningen i betydande mått – och det är det som är det egentliga målet? Man kanske vägrar att tro att vi konsumenter skulle kunna spara på energi enbart av det skälet att vi bör ta bättre vara på Moder Jord?

 36. Thomas: Skor är heller ingen nymodighet. Redan Chrustjev brukade använda skodon för att poängtera sina tal.

 37. Iven

  Claudius
  Den aktuella ekonomiska krisen kommer nog att medföra påtagligt minskade CO2 utsläpp från både industrier och privathushåll. Ska bli intressant att se hur AGW-folket kommer att utnyttja den förändringen för sina egna syften och hur den antropogena CO2 minskningen påverkar CO2 utvecklingen i atmosfären. Kommer det att märkas?
  Temporära antropogena variationer i CO2 utsläpp har ju tidigare inte medfört några synliga avvikelser i den jämna ökningen av CO2 i atmosfären. Men dom kanske bara var någon sorts brus… 

 38. Ingemar Säfbom

  Grattis, Jag blir mäkta imponerad över det arbete och den energi du lägger ned i klimatfrågan.

 39. arga gubben

  Nu ska vi inte sälja skinnet innan vi hoppat över ån efter vatten, sa dansken när han krökte rummet!
  Boken är ännu oläst!!
  Den som lever får se, sa flickan när hon gjorde någonting, oklart vad.

 40. ThomasJ

  arga gubbern (#39): Nä, där kan nog ligga en gravad hund – under ån, som [måhända] flickan, när hon gjorde ’någonting’: ”..jaja, men då får du bara göra mig lite gravid…”
  Mvh/TJ

 41. Callefikon

  När finanskrisen slår till och CO2 utsläppen minskar( och vi lever i en kallperiod som många säger = svalare väder) så kommer AGW folke att säga att det bevisar att minskade utsläpp ger lägre temperaturer vilket de skulle bevisa.

 42. Callefikon

  jag beställer en bok