Bergendorff har träffat majoriteten av alla forskare

Sveriges Radios Johan Bergendorff är nyligen hemkommen från AAAS-mötet i Chicago och kan bekräfta att majoriteten av forskare i alla discipliner ansluter sig till klimatforskarnas och IPCC:s slutsatser. Bra jobbat, Johan. Du åker till ett möte där man från början kan utgå ifrån att de deltagande följer IPCC:s linje och konstaterar att majoriteten forskare håller med FN:s klimatpanel. Det är lite som att bevista vänsterpartiets kongress och konstatera att majoriteten människor är kommunister. 😉
(Tipstack: Jan S)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Mats Frick

  Varför ska man anta att medlemmar i AAAS följer IPCCs linje?

 2. Tege Tornvall

  Mycket enkelt. Han rapporterar vad han serveras på ett fat. AGW-sidan har med skattefinansierade budgetar fungerande presstjänst. Att finna kritiska fakta kräver däremot uppsökande research. Besvärligt!
  Tege

 3. L

  Mats, enligt Karin Bojs fanns det bara EN stackars skeptiker på AAAS som minsann fick höra sanningen från församlingen.

 4. Torsten Wedin

  Mats Frick: ”Varför ska man anta att medlemmar i AAAS följer IPCCs linje?”.
  Den linje som forskarna i IPCC hade var inte alls den linje som stod i sammanfattningen. I kapitel 3 och kapitel 9 står det klart och tydligt att det inte är växthuseffekten som orsakat de senaste decenniernas temperaturuppgång. Det är den ökade solinstrålningen.
  Men de politiker, som skrev sammanfattningen, skippade den information. Direktiven till IPCC pekade nämligen åt annat håll.
  Detta framgår av P1:s Vetandets Värld 16 juni 2008. Det går att höra på Sveriges Radios poddradio.

 5. Mats Frick

  Min fråga rörde AAAS, inte IPCC.

 6. Mats F: Som L skrev, enligt Karin Bojs var alla på AAAS-mötet överens om att IPCC har rätt. Men du har rätt, jag borde inte ha skrivit att man kan utgå ifrån att de följer IPCC:s linje.

 7. Mats F: Jag tror dessutom att pressen är stor på de deltagande och det är nog få som skulle våga säga emot ”majoriteten” på ett sådant möte. Alltså kan det vara så att alla håller inte med, men de håller tyst. Det är dock bara mina egna spekulationer.

 8. Håkan B

  I’ve seen the light:
  http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/UnNews:Scientists_discover_link_between_Daylight_Savings_and_Global_Warming

 9. Labbibia

  Håkan B: HAHAHAHAHA….. 🙂
  För en gångs skull är jag beredd att hålla med alarmisterna.
  Slopa sommartiden Ögonaböj!