Även Expressen sågar Postkodlotteriet

Ni som redan läst min lilla sammanfattning av det stora klimateventet på Stockholms Stadshus minns att det upphaussade evenemanget föll platt som en pannkaka. Och tydligen inte bara i mina ögon, eftersom Expressens Anders Björkman uttrycker sig i liknande termer. 🙂

”Postkodlotteriets klimatmöte” hölls i Stockholms stadshus på första april och tv-showen i går, kändes som ett skämt. TV4 försökte få till Nobel-känsla, högtidligt, högprofilerade kändisar och kungligt ljusblått på programledaren Petra Nordlund McGann.

Medan Blair och Clinton talade, så svepte kameran flitigt över parketten och fångade in kändisar som om det vore ”Allsång på Skansen”.

Låga tankar, det får jag alltid av sådana här galor. Clinton och Blair hade väl inte kommit gratis, de tar väl några miljoner för att tala? Och inte hade de kommit på cykel heller. Snarare i var sitt privatjet och körts i limousinkaravaner med poliseskort. De smälte nog ett isflak, grabbarna.

Jag blir också misstänksam när alla säger samma sak. Det måste väl finnas någon variation på åsikterna om vad som bör göras. Nu var klimatshowen redigerad av TV4, så man vet inte, men var det då inte ett partiskt inlägg i TV4?

Bill & Tony, klimatakrobaterna, höll sig dock på jorden, riktade sig mot människans mest känsliga kroppsdel, plånboken, och visade med sina lysande tal varför de blivit världspolitiker.


Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Det är svårt att kommentera något, som det aldrig skulle falla mej in att se d.v.s. Post kodslotteriet.
  Vad jag däremot kan kommentera är skrivningar som:
  ”Jag blir också misstänksam när alla säger samma sak”
  Är ni säkra på att författaren är reporter.
  Hur stor procent av journalisterna i Sverige reagerar utav huvud taget, och hur stor procent skulle reagera på att media ALLTID berättar samma sak. ALLA, unisont.
  Oavsätt om det finns större nyheter ( som alla, unisont, ignorerar ).
  Vi måste prata om en promille journalist. Förmodligen är det skrivet av någon ”utlandskorre” som varit frånvarande lääänge.
  Ett ordspråk att ta med er ut i helgens frihet:
  It is always darkest just before it goes totally black

 2. Maggie
  Kanske någon som läst ditt referat och förstått att det finns kloka människor kvar att värna om i läsekretsen.
  Det var en bra skriven artikel som knappast skulle ha sluppit förbi den interna granskningen på Expressen utan bloggar som din.
  Tack Maggie!

 3. Labbibia

  Leif och Maggie
  Anders Björkman tillhör ” den gamla stammen” av journalister. Det finns inte så många kvar nu. Det är väl bara han och Ulf Nilson (en utmärkt reporter som skriver krönikor i Expressen ifall ni missat det)kvar nu? Hur som helst, dessa herrrar låter sig sällan imponeras av modernt sk-tsnack a´la Al Gore och Peter Eriksson (MP).  

 4. Labbibia #3
  Kul upplysning. Jag läser mindre och mindre av papperstidningar. I stort sett noll. Och på webben skummar jag många tidningar, men bara för att söka upp något som intresserar mig.
  Kul att höra att Anders Björkman varit med länge. Det inger ett visst förtroende.

 5. Labbibia

  Uffeb
  Jag läser (köper inte) båda kvällstidningarna varje dag. Letar efter, och läser, artiklar om Global Warming……
  Men det är märkligt, de senaste dagarna (efter Earth Hour) har det varit alldeles tyst om den globala uppvärmningen……..
  Jag har en känsla av att vi verkligen närmar oss en ”tipping point” i rapporteringen……. 

 6. Albert Gåår

  Har följt Anders Björkman i 25 års tid nu, sedan jag gick på Journalisthögskolan (som av en slags historisk ironi var en av mina studiekamrater faktiskt Karin Bojs). Björkman är en sur och skeptiskt jäkel, som inte låter sig imponeras av någonting  i denna värld. Alltså – precis de egenskaper som en bra journalist bör vara utrustad med. Tyvärr är det ganska få numera som bryr sig om att verkligen kolla en story.

 7. Labbibia

  Albert Gåår
  Om du arbetar som journalist hoppas jag att du gör ditt jobb?
  Dvs kritiskt granskar makten?