Åh nej!

Prins Charles - organisk bonde och författare
Satte kaffet i vrångstrupen. Storbritanniens organiske prins Charles ska nu gå i Al Gores koldioxidspår och väntas komma med en klimatbok, en klimatdokumentär och… en bilderbok för barn om klimat (fast först 2011). Projektet drivs av förlagshuset HarperCollins och kallas Harmony. Prins Charles säger att det är vår heliga plikt att förvalta den naturliga världsordningen.
Det är dags för mig att citera Caroline af Ugglas: ”Snälla, snälla, snälla…”

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bästa är att hoppa över honom till fördel för sonen William som ser ut till at vara en alert grabb. 

 2. ”Helig plikt”… jaa, där börjar t.o.m. språket att närma sig religionens…

 3. Detta är ett praktexempel på att monarkierna utöver indirekt politisk makt. De kungliga har extremt stort genomslag och kan maniplueras, med eller mot deras vetande, att stålla upp på diverse fesjån som ministrar har svårt att sälja inn. Sen går det inte att kritisera. Heromdan klippte Harald (Norges kung, för er som inte vet) bandet til en ny solcellsinstitution. Det er klart at alt som garnityret, inkluderat de stora tidningarna,  företar seg per definition är politik. 
  Detta saman med monarkiernars innebyggda konservatism har gort att jag blivit republikaner. Det är inte ett lätt beslut för en norrmann. Speciellt när charmerande  och reflekterande individer som Håkon (Norges kronprins för er som inte vet)  och Victoria bjuder på fest och bröllop med folk av kött & blod  från folket. 

 4. Chrille

  Se det positivt. Många journalister anser att allt som kommer från kungahusen är skit. Så böckerna kanske leder till en mer nyanserad syn och debatt.
  Finns helt klart en risk att Tjalve Storöra hoppar på tåget när det redan gått från perrongen och att han hängs ut som bedragare när journalister börjar harva i klimathärvan.

 5. Kjell_A Jönsson

  Prins Charles, som inte förefaller att besväras av något  större intellekt,  har naturligtvis blivit manipulerad.
  Vågar  någon försöka sig   på att definiersa vad en ”   naturlig världsordning”  är.  Det låter lika luddigt som ärkebiskop Anders Wejryds  terminologi i  ”Uppsala Interfaith Climate Manifesto 2008” Nu väntar vi bara på att vår egen Kung skall hoppa på CO2-tåget.
  Kjell-A  Jönsson

 6. Håkan B

  Vad har han att vara tacksam mot naturen för?

 7. RW

  AGW lobbyisterna har helt klart en plan för att sprida sin tro till massorna.
  Hur många royalister och anglofiler kommer inte helt okritiskt köpa hela paketet med hull och hår.

 8. Dönt förget zhe francöphönes. Pissibly we will demand une exception climatique zhat is la France must get zher öwn quotas on basis of zhe Frensh grandeur comparable to anglosaxon dominance . Zhe bosch (germans) are nöt så schour about climat changement ajzer.  Our öwn mathematiciens are making nouvelles deductions et propositions on our own ordinateurs to get around the stupid belge at zhe IPCC. 

 9. Inge

  Håkan  B#6
  Kanske för all jakt och golf han varit ute på?

 10. karlsson

  Allt går att sälja med mördande reklam.

 11. GunnarE

  Elling ”8”
  Ha!

 12. fogge

  Och här lite mer debatt;http://www.fria.nu/search/node/klimat

 13. Instämmer i snälla. snälla, snälla…Låt oss hoppas att den aviserade boken blir en björntjänst för koldioxidfundamentalisterna eftersom bokens författare är en tämligen misslyckad person.

 14. Ingemar

  Prins Charles har alltid varit en ivrig anhängare av allt som gynnar planekonomi: statsplanering, eko-fascism, oljekontroll, klimatkontroll … you name it. Det STÖR nämligen de superrika att det finns folk som fixar och donar , ynglar av sig och producerar alldeles på egen hand.

 15. Jonas B

  Klart som fan att vår egen kung hoppar på tåget. Äldsta dotra är ju redan ombord. Tack för övrigt Elling, för den ”franska” läsövningen.

 16. Peter Stilbs

  Jag har en gång läst att prince Charles är den enskilt störste jorbruksstödtagaren i EU. Vet inte om det är sant – men det verkar inte otroligt.  

 17. Peter

  Ingen idé att citera af Ugglas.. hon är en minst lika stor klimatstolle… 😉

 18. Peter Stilbs

  http://www.tvkanaler.se/p/20080106/10374736
  (men det verkar inte längre ligga ute på webben)
  Peter – jag tror inte C a U kan karakteriseras så. I Bert’s soffa för
  ca 2 år sedan använde hon orden ”…det är alltså bull*(/& …” när vi kom in på vad hennes barn hade fått höra i skolan om att Golfströmmen skulle vända. 
  Jag tycker inte man ska kalla ”vanliga människor” för ”klimatstollar” f.ö. – det är inte lätt att stå emot all propaganda och hjärntvätt som man får dagligen.