Age of Stupid lockade få

SR meddelar att världspremiären av ”Age of Stupid”, den nya klimatkatastroffilmen, lockade ovanligt få. I varje fall i Dalarna. I Folkets Hus i Smedjebacken såldes 19 biljetter. Åke Jansson, som är ordförande i Folkets Hus-föreningen, är besviken: ”Det handlar ju ändå om vårt klimat på jorden”.
Kanske borde man kallat filmen ”Age of Smart” för att locka fler…

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Tege Tornvall

  Folk är nog inte så dumma som filmens titel antyder.

 2. http://wattsupwiththat.com/2009/09/22/obamas-disconnect-with-america-on-the-climate-issue/#more-11064

 3. L

  Om jag inte hörde fel sa man på Rapport att filmen väntades slå publikrekord? Man hade också ett långt inslag med klipp och intervjuer. Själv kände jag att det räckte för att förstå hela filmen. Kanske fler som kände likadant och inte vill betala för att se skrämselpropaganda.

 4. Patrik

  Rätt komiskt ifall den slår publikrekord – massor av människor går och ser en film som ska förklara att och varför de är dumma i huvet! 😀
  Snacka om att böja sig inför auktoriteter.

 5. pekke

  Ja det finns väl ingen anledning att betala för att få se en propagandafilm !?
  Vi blir ju ändå matade med klimatpropaganda dygnet runt just nu.

 6. L – Hoppades rapportredaktionen på publikrekord? Eller var det ett oblygt försök att göra propaganda för en propagandafilm med samma agenda som man själv vill få genomslag för?
  Inte ens Klimatmagasinet Effekt verkade speciellt imponerade vid en förhandsvisning. Och då är dessa ändå riktigt långt ute revolutionära drömmar om ett helt annat samhälle …

 7. Åke Rullgård

  Titeln ”Age of Stupid” är mycket bra som benämning på den vansinnesfyllda tid som vi lever i: koldioxidhysteri, lågenergilapor med kvicksilver, klimatinsatser i form av EU-bidrag till dammbyggen Kina m.m.
  Låt oss använda den på detta sätt och tillämpa den teknik som användes i Tjeckoslovakien under Sovjettiden när de styrande definierade om begreppet Pragvåren, som från början var benämningen på ett försök att bryta loss landet från Sovjet, till att i stället vara namnet på ett årligt stort musikevenemang i Prag.

 8. Steve

  Den som missade den debatt som följde efter Age of Stupid, där bl.a. Kofi Annan och Brad Pitt gav uttryck åt sina känslor inför katastrofhotet, kan i stället ta sig över till Teater Viirus i Helsingfors, och se pjäsen ”Kosmisk fruktan — eller dagen då Brad Pitt fick paranoia”
  .   ”Vi befinner oss på ett väckelsemöte, ett väckelsemöte för miljön,  och i väckelsetradition blir det extatiska monologer och gospelnummer…”
  .   14 oktober är sista dagen, sedan ska man ut i skolorna — så skynda!
  http://www.hbl.fi/text/kultur/2009/9/19/d32350.php

 9. Peter Stilbs

  Frång dagens Nyhetsbrev från Benny Peiser:
  The Tyndall Centre for Climate Change Research finds that 20 per cent of the population are hardened sceptics about man-made global warming.
  Could it be that this is the top 20 per cent of the population who are able to read? The others simply believe any rubbish that they are told.
  I would have thought that most of the readers of the FT fall into the top 20 per cent of the population in levels of IQ. No wonder your readers are tired of reading the stupidities which, like me, they know to be without proper scientific basis.
      –Annie Walker, Financial Times, 23 September 2009

 10. Vad jag hört var det utsålt i Stockholm i alla fall. Dessutom kunde man se den gratis på nätet.

 11. Adolf Goreing

  Det sägs att istället för filmen rullar man in en spegel i rummet som man kan stirra på i två timmar.

 12. fogge

  Vem tror att alla deltagande kändisar verkligen lever som de ”lär”? De är nog mer ute efter PR.

 13. Steve

  Elaka människor som lyssnat på Obamas tal idag inför FN:s generalförsamling noterade att newspeak för det som förr benämnts ”greenhouse gases” numera är ”carbon pollution”.
  .    Ska man ta detta som ett indicium på graden av sakkunskap, generellt, hos klimaträddarna?  Age of Stupid?

 14. FcH

  Statsministern jagar väderkvarnar i USA. Stockholmspolisen jagar flygande väderkvarnar. 🙂 Genensam nämnare verkar vara okunnighet och att det är dyrt.

 15. Labbibia

  FcH
  Med tanke på de flygande väderkvarnarna i Sthlm.
  Nu väntar vi bara på att Batman ska dyka upp. 🙂

 16. Adolf Goreing

  Det sägs att istället för filmen rullar man in en spegel i rummet som man kan stirra på i två timmar.