Det rullar ständigt in nya märkvärdiga uppgifter från läsningarna av climategate 2.0. Vad sägs om ett mail avsänt av Phil Jones till främst Chris Folland och Tim Jones, från den 9 januari 2009
Jag hoppas att du inte har rätt angående den uteblivna uppvärmning, att det håller is sig fram till 2020. Jag hoppas snarare att den tidigare press-releasen från Met Office besannas, den som refererar till Doug´s artikel som sa någonting i stil med att hälften av åren fram till 2014 kommer att vara varmare än 1998, det varmaste hitills. Det är ju en bit fram till 2014. Jag verkar få ett mail varje vecka som ställer frågan vart värmen tagit vägen. Jag vet att uppvärmningen skall ses i ett decennieperspektiv, men det skulle kännas bra att sopa bort deras deras själbelåtna leenden.
Man kunde ju tro att en paus i den globala uppvärmningen skulle välkomnas, men för Phil verkar det ju viktigare att tvåla till sina motståndare. Märk väl att 2009 stod hans status på topp och det är inte en kommentar från ryggläget han hamnade i efter climategate 1. Men med tanke på att den förespådda uppvärmningen kommer att innebära en katastrof vore kanske en reaktion av lättnad mer passande. Jag skulle nog helst ha sett en mer nyfiken Phil Jones, som möter denna information med intresse, att det skulle föranleda en reflexion att där finns en möjlighet att samma sak som skedde i mitten av förra seklet, att temperaturen skönk under en period av 20 år, kunde ske igen. Nåväl mailvväxlingen har ett sammnahang, den handlar om huruvida SO2 kan vara en spelare som sänker temperaturen, om den teorin inte håller uppmanar kollegerna Phil Jones att förbereda en alternativ förklaring, ett gungfly av ad hoc förklaringar, allt för att rädda skinnet. Mer info finns hos Anthony Watts på WUWT
Met Office förnekar sig inte. I dagarana försöker de (lagom till Durbanmötet) göra en stor grej av att 2011 verkar bli ett ”rekordår”. Hur då an man undra? Jo, det är det 11:te varmaste året som man uppmätt! Och detta redan innan man hunnit invänta årets slut!
Jag tror inte att Met Offices aktier står särskilt högt i kurs nu bland britterna – inte efter minst tre år med ständigt felaktiga prognoser om förväntade somrar och vintrar.
Länk till #1,
http://www.thegwpf.org/the-observatory/4449-more-met-office-spin-about-annual-temperatures-in-time-for-durban.html
Ingen större nyhet att det ”hoppas” på klimatkatastrofer i det lägret… det har vi ju sett även bland svenska klimataktivister.
Men intressant är det med en sådan här inblick i hur de känner. Undrar vad ursprunget är till denna mänskliga förkärlek för katastrofer?
Ur ett hav av observationer fiskar AGW-sekten upp de ad hoc data som passar dem. Trots det behöver dessa ”homogeniseras” för att bli ge statistik som passar hypotesen.
Hans beklagande är legio bland dessa resande i virtual reality – dvs det finns en sak som är värre än att rädda planten från den klimatundergång man förutspår och det är att aldrig släppa ifrån sig sina rådata mm. för att slippa se några flin från opponenter.
Nu har även Veckans Affärer ställt sig på alarmist sidan.
http://www.va.se/artiklar/20111/11/30/trots-politik-inte-tack-vare/
OT The new Nostradamus of the north gör idag rätt intressanta överblickar om demokratins pågående avskaffande inom EU.
#1
Jo jag är förvånad över att alarmisterna ännu inte försökt rycka åt sig denna ”varaste november på 250 år” – men det kommer väl strax!
Damít ”varmaste”
Ironiskt egentligen!
Samtidigt som vi via höjda skatter ska sänka CO2-utsläppen här i sverige så ger vi bistånd (skattemedel) till Sydafrika för byggnationer av kolkraftverk.
Och MSM reagerar inte???
Egentligen borde det faktiskt inte förvåna oss att det blir besvikelse i de ledande skikten inom IPCC.
AGW är ett verktyg för att få industrinationerna att ställa upp på de 2 VIKTIGA komponenterna i IPCC:s projekt.
1. Omfördelning av resurser globalt
2. Spilla över delar av resurserna på traders av utsläppsrätter, mutan till storbolagen och finansbolagen (och Al Gore) för att få med dem på tåget.
Så tacka phan för att de som driver projektet blir besvikna när deras verktyg fallerar.
Detta har jag reagerat på massor av gånger. Så fort det dyker upp en nyhet som säger att klimathotet kanske inte är så allvarligt som man befarat så blir det sura miner från AGW-förhopparna. Det mest rimliga vore väl att de blev lättade? Om de nu faktiskt tror på AGW-armageddon…
Det är fullkomligt obegripligt, faktiskt.
Men visst har väl klimatet ändrats här? Vi har haft det jättevarmt flera veckor, 7º nu, t.o.m. 11º ibland, när det så här års brukat vara… kanske 3-4º.
– Själv tycker jag det är förnämligt. Jag lufsar milspåret i stadsskogen igen. Förra året var det asfalten här i förorten som gällde. Snön hindrade, i skogen.
– [Jag var 22 år när jag började springa (till/i Hagaparken; det fanns inga motionsspår då) för att få bukt med en depression. (Det här var t.o.m före Cooper’s Aerobics.) Om man efter 15 minuter stannar, och gör några ryggböjningar framåt-bakåt, och sedan stannar med huvudet djupt nedåt, så att man blir röd och varm i ansiktet — då försvinner depressionen…]
– Men det kanske är slut med skogslufseriet snart. ”Slut på det rekordmilda”, säger DN. ”Nu blir vädret helt normalt! Nu kommer lågtryckstrafiken från Atlanten i gång igen, och bakom varje lågtryck förs kallare luft ner.” Var är klimatförändringen, när man skulle vilja ha den?
Daniel F.
Det blir mer begripligt när man inser:
The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.
H. L. Mencken
Så för att få med populasen på projektet behövs ”hot” och ”hopp om frälsning”
Eller som grabbarna i ”Blues Brothers”
”We are on a mission from God”
Fast här säger man kanske lite mer som
”We are on a mission from Mother Earth”
Ingvar, vem är/var denne H L Mencken?
Jag hittade en till engelsk läsövning.
The most dangerous man to any government is the man who is able to think things out… without regard to the prevailing superstitions and taboos. Almost inevitably he comes to the conclusion that the government he lives under is dishonest, insane, intolerable.
H. L. Mencken
”First, they came for our 100-watt bulbs”, skriver Claudia Rosett i NY Post. 100-wattarna försvinner ur handeln från 1 januari i USA! Se’n 75… 60… 40… Kanske myndigheterna nu ska öka kostnaderna (f’låt, ’skapa jobb’ bör det vara) genom särskilda lamp-poliser?
– Om man verkligen vill spara energi bör man först av allt … förbjuda morgonkaffe och rost-skivor! ’Vatten och bröd’ räcker bra. Påpekar Claudia.
– Se’n borde sopppolisen — nej, kökspolisen låter bättre — se till att ingen gör av med energi i onödan genom att värme upp mat som redan kokats.
– Det borde också finnas federala lagar som sätter gränser för hur vi besöker vänner, eller familjen.
– Man måste klä sig varmt, även inomhus! Parkas, hatt och handskar bör man ha därinne! Då behöver man inte heller bada så ofta; lukten kommer ju ändå inte ut.
– Politiker och administratörer i DC måste naturligtvis undantas från dessa regler; det är viktigt att de utför sitt samhällsnyttiga arbete väl!
– Nu gäller det nämligen inte bara Thomas Edisons lilla lampa, förstår ni; nu gäller det mer — nämligen vem som ska bestämma!
http://www.nypost.com/p/news/opinion/opedcolumnists/first_they_came_for_our_watt_bulbs_4UHGL0Mnmp76P8n9UO152I
Bengt A #14
http://en.wikipedia.org/wiki/H._L._Mencken
En ganska kontroversiell person kan man väl säga
Staffan D.
Det är intressant att få en mycket välgjord presentation av hur den Amerikanska konstitutionen kom till. Scott Ott på PJTV har en serie avsnitt som beskriver en dramatiska processen i flera avsnitt.
En bjärt kontrast till dagens OTROLIGA petimeterbyråkrati och förbannade besserwissers som vill glida runt på räkmackor och tala om för populasen hur de bör leva.
OT. Tänk om politikerna med Phil Jones hade fäääääl.
Lyssna och njut.
http://www.youtube.com/watch?v=zW3AHNXL4XQ
Att oroa sig för klimatet och annat kanske är värre än om larmen visar sig vara riktiga. Optimister lever 7 år längre än pessimister.
http://www.expressen.se/halsa/1.2638987/vi-optimister-lever-sju-ar-langre
#15 Lamplisa, kanske? Ur L.E.D är tiden säger jag bara. Läste att den tyska anti-AGW-rörelsen försökte importera glödlampor som ”värme”klot. Tji, fick dom, trots att det mesta blir värme i en glödlampa. Jag undrar vad som händer om man tar bort skyddsplåten på sitt el-element eller brödrost för den delen. Är man olaglig om man läser i glödens sken och använder dem som belysning? Kommer lamp-lisa då?
Adolf #20
Kreativt inlägg! 🙂
OT.
Tellus är en av planeter i vår solsystem, och tar emot ca 60 tusen mindre meteoriter per dygn(osynliga) och därutöver en del av sk stjärnfall.
Det intressanta är vad de bär med sig? Kol, vatten eller enbart obehag?
Bertel#
Bra påminner om Tellus,man glömmer av detta ofta,träffas av en
meteorit är som tur ytterst ovanligt,trots att så många faller in.
ALI.K.
Torraste och varmaste(NOV) sedan över hundra år 1870 nämndes igår
på väderrapporten,förra solminimum var åren 1911-13 om det
var värmen då och torraste år 1870 ,om jag hörde rätt.
ALI.K.
Ali # 23
Ibland har storleken betydelse. not the way you move it. 🙂
Inga problem Adolf bara att beställa dina elkaminer
http://www.heatball.de
På Ekot i morse fick vi veta att isen i Arktis ökar och temperaturen sjunker. Mannen som sa det arbetar på en rysk isbrytare och han spådde en 30-års period av nerkylning. Ekot ringde snabbt SMHI, som dementerade uppgifterna. Vem kan vi lita på, isbrytarmannen eller SMHI?
Isbrytarmannen måste vara helt opålitlig. Han kan säkert ingenting om klimatmodellering.
Ulla H, det är Ekot vi inte kan lita på. Hur många gånger ringer dom någon skeptisk forskare när SMHI och andra kommer med klimathot?
L #29 – jag kunde inte låta bli att dra på mungiporna i morse, när jag läste detta:
Newspapers lose their balance on climate coverage
The first of a two-part analysis of Australian press coverage of climate change, A Sceptical Climate, is based on a comprehensive review of 3971 media articles published in ten Australian newspapers on the topic of climate change policy from February to July this year.
Man ojar sig, vad jag uppfattar, över att media har en övervikt av negativa synpunkter mot Julia Gillard’s politiskt korrekta.
Inte så konstigt kanske, när 85% av befolkningen tydligen var emot JG ?
Arktis ökar spec kring Berings Sund har betydligt mer isbildning i detta område jämfört med 2007,den varma delen är Norge mot Ryska nordvästsidan, kring Kanada och Alaska verkar isbildningen öka.
Isbildningen verkar vara mer homogen än tidigare. Risken för Mauder Minimum verkar öka,inlägg finns i Watts Up.
ALI.K.