Happy Feet är borta!

 HP track

 

Som ni kanske minns skrev jag lite om den lilla kungspingvinen Happy Feet för ett tag sedan. Jag följde hans framsteg ett tag eftersom de klistrade fast en GPS sändare på honom och visade upp på sajten ourfarsouth.org. Man kan väl säga att det gick lite snett redan från början och från den 9 september har ingen signal kommit från honom.

Enligt SVT är det oklart vad som har hänt med honom, han kan ha ätits upp eller helt enkelt bara tappat sändaren.

Det jag undrar är hur många barn, som med spänning har följt hans väg hem, som nu är ledsna och hur många föräldrar som kanske ångrar den stora uppståndelsen kring den här lilla pingvinen.

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Helge

  Seriöst, varför trodde man han skulle hitta hem när man släpper honom ca 300 mil från ”hemmet”? Att han var vilse från början måste ju haft en orsak/bakgrund, t.ex att den ”interna kompassen” inte fungerade.
   
  Gränsar till djurplågeri.
   

 2. bom

  Det brukar gå så här snett när människor som lider av Disneykomplexet griper in för att ”rädda” någon stackars medvarelse. Den berusade och snedtända äppelälgen här om dagen skall nog vara glad och tacksam att mediarepresentanterna inte lyckades stressa livet ur honom.

 3. Jan-Erik S.

  Hmm…tycker de borde skicka ut sjöräddningen eller motsvarande för att leta efter pippin.
  Varför inte Greenpeace? De brukar ju ha ”pippi” 🙂

 4. Jan E M

  De skulle slagit ihjäl Happy Feet redan från början. Löjligt att åka tillbaka med en vilsekommen pingvin.

 5. Helge

  Jag håller med, om de ändå skulle göra sig besväret att försöka återbörda honom till sina fränder kunde de väl kört en bit till. Var det inte dömt att misslyckas redan från början?

   

 6. Janne

  Man kan väl säga att det är tur för de svenska barnen att inte samma ståhej uppstod runt de två GPS-försedda vargarna som sköts i jakten förra året.

  Det fanns en sajt för några år sedan där man kunde följa vargarnas rörelser. Kanske inte så bra längre med tanke på tjuvskyttarna.

 7. tty

  Det var väl en kejsarpingvin och inte en kungspingvin vill jag hoppas, för annars släpptes han i totalt fel område.

 8. tty

  För övrigt är kejsarpingvinen inte precis någon ”liten pingvin”, den är mer än en meter hög och väger mellan 20 och 40 kilo.

 9. Vill bara instämma med att det var en kejsarpingvin och inte en kungspingvin, den senare lever i mer tempererade trakter, de subantarktiska öarna och inte kring själva antarktiska kontinenten